Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Server disconnect for unkown reason - przy ładowaniu mapy
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komunikaty błędów z ET
Daredevil
mam pewien problem a mianowicie gdy chce wejsc na serwer wszystko sie laduje awaiting game state ale potem jak sie pojawiajo mapy laduje sie ten pasek loading i gdy do konca sie naladuje pojawia sie error server disconected for unknown reason!pomocy prosze!
TgcRap4
Dostalem az 2 PM od Daredevila z prosba pomocy. Niestety moja osoba charakteryzuje sie wrodzona glupota i proszenie mnie o pomoc nie jest wskazane. Ale postaram sie jak najbardziej. A wiec napoczatku aby uzyskac odpowiednia pomoc nalezy umiescic topic w odpowiednim dziale na boardzie. W:ET Ogólne służy raczej o (słowo na p)eniu o dupie maryny a nie o problemach. Do problemow mamy dział Problemy Techniczne i jestem przekonany ze odpowiedz kogos kto sie zna (a nie mnie) znajduje sie w podziale To wszystko już było.
Jezeli chodzi o hmm problem wlasciwy (czyli wychodzenia z gry) to wedlug mnie cos sie s(słowo na p)ilo. Wina moze lezecz w aspektach czysto technicznych np. twoj komputer nie spelnia minimalnych wymagan gry, masz zapchany system, nie masz odpowiedniego etpro, problem z pb, ktos cie tajemniczo kopie z servera. Wina takze moze lezecz w twojej psychice i aspektach paratechnicznych, ulozenia planet, nieodpowiednia dieta, cwiczenie na silowni tylko ulubionych i wybranych partii miesni, chodzenie na palcach, skurcze przybiodrowe, zle sny a ostatnio zauwazylem ze ma to takze zwiazek z 25 rocznica powstania solidurnosci.
Wiem ze sie nie znam, ale chcialem pomoc, to sie liczy sad.gif
Akhor
CYTAT (Daredevil @ 18:01, 8 09 2005)
mam pewien problem a mianowicie gdy chce wejsc na serwer wszystko sie laduje awaiting game state ale potem jak sie pojawiajo mapy laduje sie ten pasek loading i gdy do konca sie naladuje pojawia sie error server disconected for unknown reason!pomocy prosze!

Ten topic powinnen zostać napisany w Problemy nie Ogólne , a po 2 to jest taki coś jak wyszukiwarka na forum
conish
Wzruszajace... sa jeszcze ludzie, ktorzy wierza w w ludzi_uzywajacych_szukaj, oraz ludzi_wiedzacych_ze_najpierw_sie_czyta_potem_pyta_na_forum...
Edzio1234
Znowu mam problem a mianowicie: gdy gram na jakimś serwerze w kampanie to przy ładowaniu mapy bezpośrednio po zakończeniu rozgrywki na poprzedniej, pisze że połączenie zostało zerwane z jakiegoś powodu, a gdy daje reconnect to łączy się prawidłowo. Dzieje sie tak zawsze! Pomóżcie mi.
Shgy
Mam ten sam problem ludzie pomóżcie bo mnie szlag trafia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
shela
QUOTE(Shgy @ 19:36, 3 08 2006) [snapback]58561[/snapback]

Mam ten sam problem ludzie pomóżcie bo mnie szlag trafia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

temat juz byl na forum, ale jak zwykle nikomu nie chce sie odkryc najbardziej strzezonej tajemnicy forum, czyli przycisku Szukaj ....

rozwiazanie ..

za dlugo laduje ci sie mapa .. pokombinuj z hunkmegs z cfg, albo dokup ramu
Shgy
QUOTE(shela @ 7:22, 4 08 2006) [snapback]58566[/snapback]

pokombinuj z hunkmegs z cfg, albo dokup ramu

A co to jest to hunkmegs?????
Shgy
A właśnie szukałem ale nic nie znalazłem sad.gif .
Jak ci się nie chce pisac to powiedz chociaż pod jakim hasłem to znajde w szukaj?????? pliz sad.gif
shela
QUOTE(Shgy @ 11:22, 4 08 2006) [snapback]58570[/snapback]

A właśnie szukałem ale nic nie znalazłem sad.gif .
Jak ci się nie chce pisac to powiedz chociaż pod jakim hasłem to znajde w szukaj?????? pliz sad.gif

czytanie FAQ nie boli .. naprawde ...

pkt 8.2

8.2. Rozłączanie z serwerem - Server disconnect for unknown reason

Powyższy komunikat pojawia się dość często podczas przeładowywania mapy ale również może pojawiać się podczas gry.
Połowa topików typu mam problem dotyczy właśnie tego komunikatu a wszystko da się opisać w kilku zdaniach:
Pomimo że to jest bug Wolfa i zdarza się to czasami graczom z dobrym sprzętem, to dzieje się to przede wszystkim wtedy kiedy:
- Mamy łącze do dupy, mamy lagi, wysokie pingi co powoduje że serwer może nas wywalać
- Mamy za mało Ramu za wolny sprzęt, przez co mapa ładuje się zbyt długo. Szczególnie czeęto pojawia się to przy 128 MB Ram.
Czasami z info "Server disconnect 4 unknown reason" faktycznie kopie nas za "PB init failure" - to wina słabego łącza do serwerów PB.

a com_hunkmegs odpowiada za ilosc zaalokowanej pamieci dla wolfa
Shgy
a com_hunkmegs odpowiada za ilosc zaalokowanej pamieci dla wolfa

A k#!@a jak powiekszyc te (słowo na p)ona pamiec??????????????????
Swiety
No kurwa normalnie, iść do sklepu i dokupić.

Com_kunkmegs xxx gdzie xxx to ilosć pamięci, wpisujemy to to w konsoli lub w naszym configu.
Shgy
QUOTE(Swiety @ 19:44, 22 08 2006) [snapback]58725[/snapback]

Com_kunkmegs xxx gdzie xxx to ilosć pamięci, wpisujemy to to w konsoli lub w naszym configu.

A mógł byś mi to bardziej wytłumaczyć bo jestem tępy w tych sprawach. sad.gif
jarpen
x to dowolna liczba, poznajemy ja juz w szkole podstawowej.
konsola to inaczej wiersz polecen
a config to konfiguracja ustawien
Shgy
No toś mi pomógł dry.gif możesz wytłumaczyć krok po kroku co mam zrobić? sad.gif
Shitbox
C:/programfiles/wolfenstein/etmain/etconfig - otwierasz ten plik notaynikiem lub WordPadem.

szukasz komendy com_hunkmegs i z np. 25 zmieniasz ją na najlepiej 200-300..

zapisujesz, odpalasz gre i..GL&HF
tranx-san
get some more ram!

za starych czasow gdy mialem 256 ramu i windowsa xp, to darowalem sobie ogolnie gre na ffa kampani bo za kazdym razem przy zmianie mapy mnie wywalalo... zabawa z com_hunkmegs mi nie za duzo dala, probowalem na rozne sposoby, nadal bylo to samo. Jednego dnia wkur.wilem sie poszedlem do sklepu kupilem dodatkowe 512 mb pamieci i problem zniknal...

graj poprostu na serverach stopwatch, tam zawsze zdarzysz sie zaladowac po zmianie mapy zanim wszyscy dadza ready... pozatym wyjdzie ci to na zdrowie
CGRafal
Ja też miałem ten problem
Też mam 256 RAM confused.gif
Po ponownej instalce Windowsa problem zniknął
I na dodatek mam łącze adiowe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.