Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skalowanie tekstur
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Mapy i mody > ET.Mapping.pl
Stolcmen
mam np dzwi w goldrushu i chce je z 2 strony oteksturować tą samą teksturką która jest z przodu ale jak teksturuję to pojawia się tylko jej część (kawałek). jak zrobić żeby była ona zeskalowana do rozmiarów brusha?
africa
QUOTE(Stolcmen @ 20:12, 10 01 2006) [snapback]56474[/snapback]

mam np dzwi w goldrushu i chce je z 2 strony oteksturować tą samą teksturką która jest z przodu ale jak teksturuję to pojawia się tylko jej część (kawałek). jak zrobić żeby była ona zeskalowana do rozmiarów brusha?

Nie do końca wiem oco chodzi, ale spróbuję pomóc laugh.gif

Jeśli teksturka jest np. krzywo ustawiona to wciśnij "shift" i za pomocą strzałek przesuń ją tak, aby jakoś wyglądało... czy może chodzi Ci oto, aby wraz z rozmiarem brusha dopasować rozciągnięcie?

africa
Dario
QUOTE(Stolcmen @ 22:12, 10 01 2006) [snapback]56474[/snapback]

przytrzymując ctrl mozna zwiękrzyć rozmiar textury strzalkami ale zmniejszyc sie chyba nieda?
moze ktos wie czy można mieszac ze soba textury? albo jak zrobić cień w słoneczny dzień???
coristo
Zaznaczcie sobie dany brusz lub sciane brusza w ktorym chcecie zmienic wielkosc czy kont tekstury. wcisniejcie "S" i ma cie wrzystkie parametry tongue.gif
Bastard PL
shift+b bardzo przydatny skrut, powodujący dopasowanie textury do bryły/powierzchni na której się znajduje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.