Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wieeele pytań
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > Fragmovies
Conr4d
Mam ustawione 76 fps, zgrywam 30, jednak skaczą mi fps'y
Dam na 30 fps, zgrywam 30 fps, to samo? help wink.gif

Jak zgrać muzykę?
shela
jesli chodzi o fps to podaj jaki masz sprzet ... jesli chodzi o muzyke, to zalezy skad ... jesli chcesz wyciagnac ta z gry to wyciagnik ja pierwszym lepszym winzipem/winrarem z plikow pk3 ... jelsi chcesz dodac po prostu do filmu to juz podczas montazu w adobe premiere ( czy czego ty tam uzywasz ) po prostu przeciagnij utwor na sciezke dowolny utwor jaki chcesz miec i nim sie baw ...
TgcRap4
Jezeli chodzi o fps to to lepszy jest wybor nr. 2 bo nie beda ci skakac ;c.
Z pingami jest jak z jadrami, kiedy biegniesz dyndaja i przeszkadzaja ci biegac i wlasnei dlatego w drodze ewolucji czlowiek wymyslil majtki.

Z socjalistycznymi podrowieniami
Generalissimus TgcRap IV
Conr4d
Od sprzętu to nie jest zależne na pewno.
Intel 2.4, 1024 RAM, ATiRadeon X700...
Estaloth
Hmm, niezależnie od tego ile fpsów masz ustawione to przy zgrywaniu i tak będzie ciąć. Spowodowane jest to tym, że przy cl_avidemo 30 tworzonych jest 30 screenów w .tga co nie wygląda dobrze, ale już same screeny są jak najbardziej ok. Oczywiście nawet screeny puszczone jeden po drugim nie będą super płynne, ostateczny efekt uzyska się dopiero po końcowym renderingu. Dlatego też nie należy przejmować się tym, że przy zgrywaniu do .tga klatki skaczą, a same screeny też nie tworzą od razu płynnej animacji.

Co do zgrywania dźwięku to zapewne chodzi Ci o zgranie całego dźwięku, który leciał podczas oglądania dema (hitsoundy, voicechat, odgłosy otoczenia etc), a nie wyciąganie pojedynczych dzwięków z pak0.pk3 tak jak to pieprzył shela. Służą do tego komendy /wav_record i /wav_stoprecord.
jarpen
może i nie ma to znaczenia, ale te komendy działają tylko w etpro na patchu 2.6 , ale chyba NA PEWNO bedziesz nagrywał dźwięki na tym patchu, wiec nie powinieneś miec prolemów.
aha i jeszcze jedno
te pliki wav zapisują się w katalogu wav w folderze danego moda [albo main]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.