Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ET na linuxie
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
cormack
Chodzi o to,ze nie moge miec wlaczonego ts'a i et naraz :/
Kiedy mam wlaczonego ts'a i wlaczam et to zmienia sie rodzialka na 640x480,ale ekran ma pierwotne rozmiary(1024x768),i w lewym gornym rogu pojawia sie czarny kwadrat.Po wylaczeniu ts et wlacza sie normalnie.
Karta graficzna geforce 440mx, sterowniki nvidia seria 8, i dystrybucja mandrake 10.1.
Claudec
Problem polega na tym ze majac wlaczonego ts2 karta muzyczna jets zajeta wiec wolf albo sie zawiesi albo wlaczy sie bez glosu.
Ja jestem nieco dalej ale problem i tak pozostal sad.gif Moge wlaczyc Ts2, MPlayera i jeszcze tam cos ale wolf
dalej glosu nie ma sad.gif

Gdy mam wlaczonego ts2 w konsoli cos takiego pisze:

------- sound initialization -------
/dev/dsp: Device or resource busy
Could not open /dev/dsp
------------------------------------
Sound memory manager started
Sys_LoadDll(/home/Claudec/.etwolf/etmain/ui.mp.i386.so)...
Sys_LoadDll(/home/Claudec/.etwolf/etmain/ui.mp.i386.so) failed:
"/home/Claudec/.etwolf/etmain/ui.mp.i386.so: cannot open shared object file: No such file or directory"
Sys_LoadDll(/usr/local/games/enemy-territory/etmain/ui.mp.i386.so)... ok
Sys_LoadDll(ui) found **vmMain** at 0x4a81bf40
Sys_LoadDll(ui) succeeded!

bez ts2 wyglada to tak:

------- sound initialization -------
/dev/dsp: Input/output error
Could not mmap /dev/dsp
------------------------------------
Sound memory manager started
Sys_LoadDll(/home/Claudec/.etwolf/etmain/ui.mp.i386.so)...
Sys_LoadDll(/home/Claudec/.etwolf/etmain/ui.mp.i386.so) failed:
"/home/Claudec/.etwolf/etmain/ui.mp.i386.so: cannot open shared object file: No such file or directory"
Sys_LoadDll(/usr/local/games/enemy-territory/etmain/ui.mp.i386.so)... ok
Sys_LoadDll(ui) found **vmMain** at 0x4a81bf40
Sys_LoadDll(ui) succeeded!

Ma ktos sposob na wlaczenie wolfa i ts2 razem? Pisanie w czasie gry jets dosc prymitywne.
cormack
Zrobione biggrin.gif
Zeby to dzialalo musisz miec alse zrobiona.
Wejdz do /proc/asound/card*/pcm*c/oss otworz kwritem,jesli nic nie ma to ok, jesli jest cos napisane to skasuj linie:
et.x86 0 0 disable
et.x86 0 0 direct
Wlacz shella(konsole),wpisz alsaconf, wciskaj to co Ci kaza i graj z tsem biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.