Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wiem że topic był ale help..
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Łącza internetowe
cr^an
Hi. Mój problem chyba wszyscy jush znacie. Chciałbym zrobić taki myk, żeby mój komputer był pod moim zewnętrznym IP tyle że by sie połączyć z nim trza wpisać port 7548 (przykład)

JAk to zrobić??

Używam routera. Czy muszę zrobić PORT FORWARDING czy istnieje inna metoda??
shela
tak trzeba zrobic port forwarding ...

niema innej metody chyba ze DMZ, albo przepiecie kompa przed router ... z tym ze DMZ na domowych routerach dziala jak chce i tak w 99% przpadkow z ktorymi sie zetknalem (glownie na routerach D-Link) trzeba bylo robic forwarding portow wiec szkoda zachodu....

jakbys niewiedzial jak to zrobic to podaj producenta i model routera i cos wyskrobie ...
cr^an
Nom nie zabardzo się z tym orientujębiggrin.gif

Dane routerka: Asmax AR701u

Będę bardzo wdzięczny za pomoc:)
shela
no to jest problem ... bo oczywiscie forma nie udostepnia elektronicznie instrukcji obslugi ...
ale prosze cie bardzo .. minutka na googlach i oto jest instrukcja jak to zrobic na twoim routerze ... zrob to dla TCP i UDP

http://www.forwarding.9o.pl/portal.php?show=23
cr^an
THX pomogło:) Odrazu mój komputer jest widoczy w sieci zewnętrznej smile.gif
JAko że mam fast internet odpalę sobie server et na kompie:)

Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.