Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pauzowanie dema
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > Fragmovies
st4rf!sh
Witam. Otóż zacząłem tworzyć swój pierwszy et movie (tj) i pojawił mi się mały problem. Na początku zbindowałem sobie dwa klawisze: cl_freezedemo 1 pod jeden i cl_freezedemo 0 pod drugi. Podczas oglądania dema gdy wciskam bind na pauze to owszem, demko się zatrzymuje ale gdy chce je wznowić komendą cl_freezedemo 0 to wznawia się w takim momencie, jakby nigdy nie było zatrzymane. Przy krótszych demkach to po wciśnięciu binda na wznowieniu widze już menu et ;c Co może być przyczyną tego problemu? Może używam złych komend do wznawiania/zatrzymywania?
Pozdro
kenji
bind x "timescale 0.1; cl_freezedemo 1" - obraz sie zatrzymuje, ale demo "odtwarza" sie dalej lecz bardzo wolno.

Prawdopodobnie nie ma innego sposobu na zatrzymanie dema (moze seismovision?).
Swiety
timescale 0.0001 ????
st4rf!sh
timescale 0.0001 ????

ok, działa, tnx ;]. próbowałem z timescale 0.0, ale nie działa, więc zrobiłem se bind w stylu timscale 0.000000000000000001 i jest super xD

btw. co (może jakiś kodek? oO) trzeba zainstalować w sysie aby móc edytować sony vegasem pliki skompresowane?? bo jak na razie moge tylko nieskompresowane, co przy hdd 10 Gb, gdy 10 sekund filmu zajmuje ~330 Mb, jest trochę uciążliwe ;s
kenji
Z tego co mi wiadomo nie da sie pracowac w vegas na plikach skompresowanych. Uzyj Ulead MediaStudio Pro (7.0 lub 8.0)
st4rf!sh
Z tego co mi wiadomo nie da sie pracowac w vegas na plikach skompresowanych

imo da się, znalazłem w necie temat z takim samym problemem, i jako rozwiązanie jakiś gość zasugerował zainstalowanie czegoś (nazwy nie podał, tylko link). a że link nie działa, nie wiem co to :c

edit: problem rozwiązany, temat do usunięcia/zamknięcia.
wystarczyło zmienić w xvidzie FourCC z xvid na divx.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.