Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: LUSTRACJA, KLER ITD
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Hyde Park
falubaz
Ha.
KLER wdepl w bagno i ciezko mu z niego wyjsc. Ci ludzie sa zalosni. Brną w tym bagnie coraz bardziej i coraz mocniej sie kompromituja. Przez to co zrobili-mowie o nalozeniu cenzury, na tego co mial dzisiaj wyjawnic nazwiska-wykazali ze sie boja prawdy, wiec nie maja tak naprawde prawa sie wypowiadac o lustracji.
Osobiscie jestem przeciwko lustracji, chociaz c@#!a ona mnie obchodzi biggrin.gif, ale w zwiazku z tym ze jestem antyklerem, byloby dobrze gdyby wyjawnili te nazwiska. Jaja by byly w c@#! i wogole racjonalnie patrzac, mieliby spokoj. A tak to chyba wola brac lyzeczkami, a nie hurtem. To dziwne bo kler kase trzepie ze wstyd. Od panstwa, na tace, walki finansowe, zlodziejstwa. Takimi komplementami ma byc okreslany kosciol? Sam na siebie kreci bata. I bardzo dobrze. I jeszcze protesty wobec Kodu Leo... Przeciez wiadomo ze to fikcja literacka, a sie poca głąby jakby deskredytowali ich. Nie rozumiem.
Dalej.
Ponizanie sie najwyzszych wladz panstwa w czasie pielgrzymki papieza. No sorry, ale calowania w reke, padanie na kolana, od jednego do drugiego. Co jedynie Borusewicz(tak ogolnie to bardzo mi sie podoba zachowania tego pana w ostatnich czasach)nie ponizyl sie i tylko podal reke. Tylko. A moze AŻ?
Pseudapatrioci.
Nasz ukochany rzad. Co jedynie podoba mi sie super okreslenie krytyki - pseudointelektualny belkot. Dobrze ze wiedza jak mozna ich okreslic. Wracajac do kleru, PiSuary wciaz daja setki miliony zlotych w to bagno-liczac 69mln z funduszu koscielnego, 20mln na swiatynie opatrznosci i 20 mln na wizyte papieza. k#!@A ZALOSNE. Nie ma dla lekarzy, ale sa dla kleru. k#!@a nie rozumiem, czemu ksiadz ma miec samochod za podatki kogos kto sobie tego nie zyczy. Jak bym chcial to bym k#!@a poszedl do tego budynku z litera t na gorze i dal komus, ale nie zycze sobie zeby jakis p!#@us z sejmu dawal moja czy kogo innego kase na burzuazyjne pomysly naszych ksiezy. Bo co 10ty kler na swiecie to jest polak. Kolejny żał. W co drugich wiadomosciach pelny grzechu ksiadz mowi mi co jest dobre a co zle. Zle jest wg. nich sztuczne zapladnianie i prezerwatywa. C@#! ich to obchodzi skoro nie znaja tego-no chyba ze znaja i to bardzo dobrze w niektorych przypadkach. Chcac kogos upominac niech zaczna od siebie. Po prostu niech sie zamkna. Dla waszej wiadomosci-watykan dopiero w latach 80-tych uznal po 6ciu latach prac komisji ze Ziemia jest okragla, nie jest plaska, kreci sie wokol slonca i nie jest w centrum wszechswiata. I to co napisalem nie jest wyssane z palca biggrin.gif

Zapewne myslicie, po c@#! ja to pisze i tak to nikt nie przeczyta, gowno to pomoze w dazeniu do jakiegos tam mojego celu jakim jest zmazanie chanby ciemnogrodu z mojego panstwa.

A wy co sadzicie o tym co napisalem? Czy mam racje, moze jestem psychiczny czy tez c@#! to was?
nephit
Nie wypowiem sie na temat calosci ale chcialem nawiazac do samego apelu watykanu o bojkotowanie kodu. Troche mnie denerwuje jak nikt sie nie burzy gdy facet sobie kpi ze swietosci chrzescijanskich. Jakby napisal przez przypadek cos dwa razy mnie kontrowersyjnego, mniej podwazajacego glowne prawdy wiary, ale o religii muzulmanskiej to do dzisiaj zdrapywaliby jego kawalki z chodnika... Zreszta o ile wiem to kosciol nie tyle co protestuje, co raczej zwrocil sie do wiernych zeby ten film zbojkotowali. Uderza to w ich wierzenia wiec wydaje mi sie to w pelni uzasadnione. Ci ktorym to nie przeszkadza obejrza sobie i juz.

Ps: Jest to fikcja ale nie watpie, ze znalazly sie tony ludzi, ktorzy uwierzyli w prawdziwosc owej fikcji. Facet napisal to na tyle umiejetnie, ze komus, kto nie ma wiekszego pojecia o religii chrzescijanskiej, zrobil sieczke w mozgu.
blacktyger
A mnie zastanawia dlaczego wyslannicy Boga, nastepcy Piotra który chodził w sandalach są teraz jednymi z najbogatszych ludzi. Dlaczego kościół, głoszący o wdowim groszu, o biedzie i zbawieniu, sam żyje jak lordowie, dlaczego czlowiek, ktory jest glowa tego kosciola, ma w samolocie 100 roznych potraw. Nie to mial na mysli Bog, ani Jezus. Dlatego jak najdalej od tych grubych nierobow, pedofili i smierdzocych frajerow ktorzy jak postarsza 7 letnie dzieci i 80 letnie mochery czuja sie dowartosciowani. Ksiadz z powolania, ktory robi cos dla ludzi jest taka cenna rzecza, jak sumienny pracownik, czy uczciwy pracodawca. Czyli sami wiemy ja z czestotliwoascia ich wystepowania bywa.
D!z3l
QUOTE(blacktyger @ 9:00, 1 06 2006) [snapback]57923[/snapback]

dlaczego czlowiek, ktory jest glowa tego kosciola, ma w samolocie 100 roznych potraw.

Właśnie dlatego że zajmuje pierwsze miejsce w hierarchi kościelnej ma takie udogodnienia- jest człowiekiem który kieruje całym kościołem. Zresztą wszyscy przywódcy na ziemi (prezydenci, dyktatorzy) nie tylko papież mają takie przywileje.

Co do lustracji to powinna być przeprowadzona zarówno w rządzie jak i w kościele, a celem niej powinno być wyrwanie wszystkich chwastów- współpracowników sb ktorzy kapowali być może i na waszych bliskich!.

Cała sprawa z tym kodem ma tylko na celu rozreklamowanie tego filmu i o dziwo kościół dał sie wciągnąć w ten proceder. Media specjalnie o nim nawijają. Nie wiem, może ktoś ludziom pracującym w tej branży zapłacił żeby robić szum koło tego filmu??.

jarpen
dlaczego zyja jak krolowie?

nie slubowali ubostwa

inaczej do tego maja sie mnisi, ktorzy zyja tak jak powinien zyc ksiadz.
inaczej do tego maja sie paulini, ktorzy olewaja te wszystkie sluby.
rydzyk :0 najwieksza menda w kraju-wyludza pieniadze od najslabszych. gdzie sa k u r w a pieniadze na stocznie?

blacktyger
QUOTE(D!z3l @ 8:11, 1 06 2006) [snapback]57924[/snapback]

Właśnie dlatego że zajmuje pierwsze miejsce w hierarchi kościelnej ma takie udogodnienia- jest człowiekiem który kieruje całym kościołem. Zresztą wszyscy przywódcy na ziemi (prezydenci, dyktatorzy) nie tylko papież mają takie przywileje.

Wiec jesli tak zyl Piotr i o to chodzilo Bogu, to zaczynam watpic w jego istnienie.
Swiety
Nie jestem jakimświelkim antyklerykałem, ale to wieczne ćmokanie w rękę to smiech na sali i wystawiamy się na pośmiewisko świata.

Rozumiem jeszcze że jakaś babcia w moherowym berecie to robi, ale prezydent, premier i inne czołowe persony z polskich władz ? Rozumiem jeszcze że np robił to Wałęsa w stosunku do JPII - 100% polak-katolik z wielodzietną rodziną i matką boską w klapie od zawsze, a swój sukces w połowie zawdzięczał papieżowi, z drugiej strony wielki polak-papież.

No ale jak już kaczor liże rękę niemieckiego kardynała, który jakoś dla Polski wielkich zasług nie ma, to jest to wyjątkowo nie smaczne i żałosne. Ciekawe w ilu innych krajach głowa państwa całuje rękę innej głowy państwa z przyklękiem. Za komuny to przynajmniej sekretarze całowali się na stojąco i w policzki.

Może jeszcze oprócz padania na kolana, kaczory będą płacić świętopietrze (kiedyś królowie płacili taki podatek do Rzymu ze swoich dochodów)
nephit
Swiety, akurat ta sprawa nie wydaje mi sie dziwna. Kaczynski jest katolikiem (albo na takiego pozuje), a papiez nie jest tylko glowa panstwa, ale i glowa kosciola katolickiego. Klekanie i calowanie w reke to pewien symbol, i nie kleka tutaj prezydent przed przywodca panstwa watykanskiego, tylko katolik przed glowa kosciola.
falubaz
Dla mnie klekanie przed kims i calowanie go w pierscien to oznaka poddanstwa oraz ponizenia siebie samego, oraz takze calego narodu bo prezydent, premier jest zwierzchnikiem calego panstwa. A tak wyszlismy na ciemnogrod, nie pierwszy juz raz zreszta. Tak jak juz pisalem normalnie wyszedl tylko Borusewicz.

A i jeszcze cos o naszym jakze czystym srodowisku koscielnym i politycznym. Wczoraj pokazywali jak jednym z niewielu co zegnal papieza byl... arc. Petz - ten od pedofilii. Osmieszaja sie w kazdej chwili. Ja to czytam jako przyzwolenie na pedofilie ze go jeszcze nie wyrzucono z kosciola.

I jeszcze skandal z teczka Kaczora. Dla mnie to jest oczywiste ze nie koniecznie stal po stronie Solidarnosci jezeli nie chce jej ujawnic. A mowienie ze ktos ja podrobil, jest wystawianiem samego siebie na posmiewisko i zwyklym chamstwem wobec tych ludzi ktorych oskarzali o wspolprace z SB...

A my w tym bagnie zyjemy caly czas, zamiast rozmawiac o autostradach, pracy i gospodarce...

edit: no i kaczor ujawnil teczke. Jak dla mnie to zadna falszywka tylko prawdz!#@a. Klamca jednym slowem. Jak sie ma podwladnych w stylu Ziobry to wszystko co bedzie go oczerniac bedzie falszywka i sprawka sluzb specjalnych. Jakze to proste, a narod uwierzy.
Evingolis
Chcieliście Kaczkomanów to macie ph34r.gif . Skoro u wielkiego brata wyciszono ujadających na kościół i wszysko jest znowu wpożo to zapomnijcie że u nas sie cos zmieni. Najpierw mniej prostych, prymitywnych albo zwyczajnie głupich w narodzie a dopiero po tem skuteczna walka z czarna mafią. Oczywiście oni to wiedzą więc religii uczmy się jak najwcześniej żeby nam siano w mózgach zrobić jeszcze za młodu.
D!z3l
Po ostatnich wypowiedziach w tym temacie (Faluba i Evingolisa) przypomina mi się jesienny topic dotyczący wyborów parlamentarnych i prezydenckich.

Nie chce mi się juz odpisywać na te "wspaniałe" wywody o "kaczorach", ale zacytuje kawałek który uważam że bardzo trafnie opisuje tych dwóch panów których wymieniłem na górze. Cytat pochodzi z filmu "Dzień Świra".

"-Nasza jest Polska tylko !!. Tylko my Polacy!!. Jest tylko jedna racja i ja, my ją mamy!!
-Jedna jest tylko racja i ona jest przy nas!.
-Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza!!.
Że właśnie moja racja jest racja najmojsza !!"

Evingolis
No własnie D!z3l po wypowiedziach podobnych tobie zawsze nasuwa mi się ten sam cytat. Chociaż pierwsza w temacie była o dziwo jeszcze w miarę ale to pewnie wypadek przy pracy tongue.gif .
Termit
Zawsze ktos lub cos trzyma za m@!de pospolstwo zeby sie nie szwendalo bez celu , w roznych okresach byli to krolowie , religia, dyktatorzy, komuna i roznego rodzaju mixy ;d , taki juz urok niektorych narodow a polakow napewno ze ktos lub cos trzyma ich za m@!de i mowi jak zyc, im durniejszy narod tym bardziej podatny na wplywy religi popatrzcie sie na arabow brudasow , w sredniowieczu okreslenie parafianin oznaczalo maksymalnego plebeja ;D
Co do lustracji to trzeba to bylo zrobic xx lat temu, teraz to smieszne , ciekawe czy jakis ksiadz wspolpracowal pod kryptonimem PAROWA ;o
Najwieksza beka jest z parad z dupy , z jednej strony kakalarze z drugiej idioci ktorzy nie maja co robic

czuwaj ;o
kaurz
Manifestacje, parady etc. to jedna z form wyrazenia swojego sprzeciwu itp itd!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.