RIP1988
16:26, 20 07 2006
Wiem,że to temat powielany 1000 razy ale nie mogę znależć rozwiązania problemu.
Mam neo 512 a mój najniższy ping skacze od 60 do 100 na innych grach jest coraz gorzej. Czytałem że deklarowane i w miarę uniwersalne ustawienia dla neo to:
rate "25000"
snaps "40"
maxpackets "60"
predictitems "0"
packetdup "1"
tyle że mi to raczej nie pomaga. Nie widzę żadnej róznicy w pingu niezależnie od ustawień tych parametrów obojętnie czy ustawie je w cfg-u czy wpisze w konsoli i załatwię sprawę vid_restartem. Czy ktoś może podsunąc jakieś rozwiązanie(dobry dla takiego łacza cfg),bo z tym łączem pingi powinny być niższe. A do centrali tp mam 2 km.
falubaz
17:03, 20 07 2006
Moze grzeje ci sie modem i dlatego ping wariuje. No i kable w upal sa dluzsze wiec tez gorsza jakosc. :devil:
RIP1988
17:39, 20 07 2006
A nie ma jakiejś dobrej konfiguracji żeby tą sprawę załatwić na amen?(chodzi o ping a nie o za długie kable)
tranx-san
9:17, 21 07 2006
start->uruchom->cmd->enter->netstat->enter
zobacz ile masz aktywnych polaczen.. jezeli wiecej niz 4-6 to znaczy ze masz jakies zdu.py trojany/wirusy ktore korzystaja z twojego lacza i moze to powodowac skok pingu.
ustawienia masz raczej ok, ja bym tylko dal pakiety na 100 przy neo 512
masz to lacze sam, czy dzielisz z kims?
Kiedy ja kiedys dzielilem lacze z kolega i razem gralismy w gry po sieci, to mielismy wyzsze pingi niz jakbysmy mieli osobne lacza.
Sprawdzasz pingi na polskich serwerach czy zagranicznych?
ps. ping 100 to jeszcze nie tragedia, gra sie znosnie, gorzej gdy sie ma jakies dziwne warpy nie wiadomo skad..
RIP1988
11:13, 21 07 2006
Nie dzielę z nikim łącza,te serwery zagraniczne chyba są,sprawdzę połaczenia w cmd i napiszę
Nie no mam tylko 3 połączenia wszystkie z tym forum aktualnie.
Nations'Venom
11:21, 15 08 2006
Google - Stabilizacje pingu (jesto do tego program)
QUOTE(Nations'Venom @ 11:21, 15 08 2006) [snapback]58606[/snapback]
Google - Stabilizacje pingu (jesto do tego program)
A czy ktoś mógłby mi daćdo niego link?Bo jakoś nie znalazłem
Może to wina zapory. Czy masz jakąś?
Jak bedziesz mial wolna chwile to pomysl nad sformulowaniem 'zapora w mozgu'.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.