Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co nieco o ortografii
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Hyde Park
BadIDea
NIE - POSZŁEM (witaj zasmarkany dresiku) - LECZ POSZEDŁEM

NIE - PRZYSZŁEM ( I ty prymitywny smrodzie grasz w ET?) - LECZ PRZYSZEDŁEM

NIE - WESZŁEM na serwer (chyba do Obory ćwieku) - LECZ WSZEDŁEM

(ONA POSZLA - ON POSZEDŁ)

( Kiedy widze: "poszlem" moja ocena rozmÓwcy spada i balansUje, gdzies w okolicach ZERA.)

KTÓRY - PISZE SIE PRZEZ Ó.

CHUJ - PISZE SIE WLAŚNIE TAK!

NACIĄG (tego buta LOL), DOCIĄG (te tasiemke LOL) , PRZYSZEŁ, POSZEŁ - MOŻECIE SOBIE WSADZIĆ W DUPĘ

MOŻE JESTES GŁUPKIEM (NIE - GUPKIEM)
MORZE - TO DUŻO WODY.

WZIĄŁEM, ZACZĄŁEM ITP
- WZIĘŁEM - MÓWIA CIOTY (bo facet WZIĄŁ A PANI ...WZIĘŁA...)

Mam wszelkie papierki na dysgrafie, dysortografie itp.
Panowie (słowo na k)a bez przesady!
Pisanie KTURY, POSZLEM, PRZYSZLEM itp - to nie błędy - to zwyczajne BURACTWO.
Dresiarze, blokersi i wszelkiej maści prymitywy: nauczcie się choć tego MINIMUM.
Kv3EdOs
co do poszedlem etc. to ok

gupi - no cosz .. buractwo i dresiarstwo powiadasz ? lul.. dresow nie nosze.. no moze burakiem jestem. cala przyjemnosc po twojej stronie

jest cos takiego jak fleksyjnosc jezyka i dostosowywuje sie on do hm... okolicznosci nie odwrotnie. przyklad siedzisz na ircu tudziez innych niepolskich komunikatorach niekoniecznie suportujacych poslkie eł ą ś ź etc. (innymi słowy problem ze stronami kodowymi istnieje od kad polskie znaki do kompa wprowadzili i pewnie istniec dalej bedzie) lub po prostu mieszkasz za granica i nie masz na klawiaturze polskich znakowczy tam w windozie.. niewazne ..

z jezyka polskiego powinienes wiedziec (bo jezeli o takie rzeczy sie czepiasz to pewnie liceum juz konczysz.. lub juz skonczyles) ze mozg czlowieka pracuje tak nie inaczej i napiszesz slowo ktore brzmi blizej tego wypowiadanego. lub po prostu wciskajac z przyzwyczajenia alt+l (i tu zonk.. zalozmy ze twoj klient irc nie obsluguje polskich znakow) po prostu sie nie wyswietla.. bo alt+l to jakies tam np. zaladowanie skryptu...

a reszta to jak najbardziej kojarzy mi sie z dresami.. ale z gupi to przegiales imo
BadIDea
Liceum skonczylem, studia tez.. mam 29 lat. (co mnie raczej nie cieszy)

Polskich fontow nie uzywam prawie nigdy (jak wiekszosc ircownikow) i jakos nie przeszkadza mi to pisac: "ktory" a nie "ktury"

gupi - ty moze wiesz jak napisac ten, jakze trudny i wykrecony wyraz, poprawnie lecz wierz (bo wiara) mi, ze znaczna czesc smarkow tego nie wie.
Zakladam takze, ze wiesz jak poprawnie napisac "no cosz" smile.gif
Kv3EdOs
lul.. "no cosz" to taka gwara z gg (o zgrozo :[ ) wink.gif mama zawsze mi mowila ze zle nawyki szybko sie utrwalaja no i prosze wink.gif

to ze "ktury" "morze" (w wiadomym kontekscie) etc. kuje w oczy kazdy wie i wiadomo ze niektorzy lubia to tepic. ale przeciez dzieci maja prawo do tego "mlodzienczego buntu" wink.gif
Sierpik
Respekt.... nic wiecej ... normalnie ROTFL qfa nie macie co pisac to sie do ortografji przyczepiacie, ja proponuje do...ac jeszcze interpuncje , synktaktyke oraz semantyke no i nie moze zabraknac w takim wypadku pragmatyki laugh.gif blink.gif , bo przeciesz kto ma dbac o czystosc i poprawnosc jezyka jak nie wolfpayerzy !!! BIG ROTFL & respekt...
LETKAS
ja się zgadzam generalnie z bad`em. błędy totalnie żenujące.
a co do blockers`ów to ja nim jestem i co? Nie przeszkadza mi to zakładać gajer do tyry, a po "robocie" wbić się w dresiaki. proszę mi tu nie ubliżać blockers`om
marmo
wezcie pod uwage ze niektorzy moga miec dysleksje czy inne tam jeszcze ustrojstwo i wtedy, chociaz ciezko w to uwierzyc, nie widza roznicy pomiedzy ktury a ktory biggrin.gif
ale generalnie powinno sie patrzec co sie pisze i nie robic zenady na tak POWAZNYM fourm tongue.gif
Nexilis
Bledy sie zdarzaja!!... ale niekiedy ludzie naprawde przeginaja pale. Takich burakow jak 'morze zagramy?' albo 'ktura godzina?' czy 'alkoCHol' nie powinna tlumaczyc zadna dyslekcja! W koncu nasi rodzice na maturze mogli zrobic 3 orty a nie bylo zadnych papierow zwalniajacych z podstaw polskiego (a przynajmniej moi - zdali). Jeszcze od siebie dodam ze prawie nikt na necie nie pisze dobrze 'w ogole' tylko jakies wymysly typu 'wogule, wogole, fogule' itp.. No i apel do wszystkich panow na boardzie - 'chuj' pisze sie przez 'ch' i 'u'.
Saari
QUOTE (marmo @ 13:44, 5 11 2003)
wezcie pod uwage ze niektorzy moga miec dysleksje czy inne tam jeszcze ustrojstwo i wtedy, chociaz ciezko w to uwierzyc, nie widza roznicy pomiedzy ktury a ktory  biggrin.gif

Dupa Jas pierdzi Stas....

Cala ta moda na dysleksje to jest totalny lol rotfl i smiech na sali ... widzieliscie kiedys dyslektyka? Dyslektyk nie slyszy pewnych rzeczy po prostu! A nie da sie uslyszec roznicy miedzy ktury, a ktory bo taka po prostu NIE ISTNIEJE. To jest do NAUCZENIA SIE i pisanie z takimi bledami uwazam za oznake totalnego nieuctwa i buractwa... nie dysleksje... dysleksje ma moj mlodszy brat, ktory nie rozumie roznicy miedzy siano a ściana... i wszedzie pisze "si".. tak samo nie slyszy czesto litery "y" w slowie i zamiast "cynamon" napisze "cnamon".. i nie ma to nic wspolnego z ortografia typu "dwuja" , "morze" , "ktury"...

Poza tym tepaki nawet jak sie ma dysleksje czy cokolwiek innego to sie to CWICZY CWICZY i jeszcze raz CWICZY... a nie dostaje papier i olewa z gory na dol.. bo to wiesniactwo.

I nie mowcie ze sie przypieprzamy na forum wolfowym bo to ze razem gramy nie znaczy, ze mozemy olewac pisownie w ojczystym jezyku.
Kv3EdOs
ech czepjacie sie... po co pisac poprafnie? pszeciesz i tak karzdy rosumie o zo chozi... a matóra? po co komu matóra ?
Usagi
hyhy ok nie piszemy przyszlem. a zem przyszedl moge napisac? czy tez bede burakiem? wink.gif
walka z wiatrakami smile.gif
KaeL
Oj ludzie ludzie... Nie mowcie o rzeczach o ktorych nie wiecie...
Dyslekcja=problemy z uczeniem sie (czyli przyswajania i przetwarzania informacji).
Istnieje tez dysortografia (zwiazana z ortografia; btw. sam to mam i dlatego przepraszam za wszystkie bledy smile.gif) oraz dysgrafia (paskudne pisanie - tu pomaga kaligrafia, ale zbyt czesto sie tego nie leczy bo w sumie jest "do przezycia").
Zgadzam sie, ze w dzisiejszych czasach papiery czesto (zbyt czesto) dostaja ludzie bez powodu, ale prosze nie uogolniac.
Ja jak mialem test to min. pisalem 20 dyktowanych wyrazow 2 razy (tak, ze nie widzialem poprzednich zapisow) w przeciagu 3 min. I okazalo sie, ze raz robilem bledy, a raz nie. Zreszta w jakims wyrazie (niestety nie pamietam jakim) za kazdym razem popelnilem inny blad.
Co do matury... Mimo, ze nadal mam problemy: kiedy piszemy "ę", a kiedy "en" i "ą",a "on" lub "ol" (zalezy od wyrazu) oraz jak piszemy "nie" w roznych polaczeniach (np. wlasnie chcialem napisac "polONczeniach") to mature z polskiego zdalem na 4 (bez 1 "byka"). Jak? To proste uzywalem wyrazow ktore znam (a slownik mam calkiem niezly smile.gif)
A nasi rodzice (ich pokolenie) uczylo sie ortografii miast (taka staropolska forma smile.gif) samodzielnego myslenia (nie ublizajac nikomu). Chyba widac efekty wsrod polskich "elit". Ja cenie sobie wiedze ktora zdobylem na polskim nie marnujac czasu (bo nauka na pamiec to strata czasu) na ortografie. Dziekuje i do napisania smile.gif
BadIDea
ROTFL.
Moze jestem zboczony, lecz oceniam czlowieka (na necie glownie) po tym jak pisze i mowi.

Kiedy ktos mowi: poszlem itp - dla mnie...coz...nie jest partnerem do jakiejkolwiek dyskusji.
Prosper
bad ma (słowo na k)a racje. Zamiast pisac ktUry grajac w et lepiej zabierzcie sie do nauki.
Braku minimalnej znajomosci polskiego jezyka nic nie tlumaczy.
Ghost
Ech... Nie sądzisz że lepiej było to napisać na off-topic forum?

Teraz do rzeczy - Idea ma rację. Jak widzę że ktoś pisze "ktury ras to ja maam?" to mi palec zaciska za spust...
duckmaster
QUOTE (BadIDea @ 16:49, 5 11 2003)
ROTFL.
Moze jestem zboczony, lecz oceniam czlowieka (na necie glownie) po tym jak pisze i mowi.

Kiedy ktos mowi: poszlem itp - dla mnie...coz...nie jest partnerem do jakiejkolwiek dyskusji.

Proponuje pociągnąć to trochę dalej. Jak czystość języka to czystość języka tongue.gif .
Kiedy ktoś pisze (na necie raczej pisze a nie mówi ) : poszedlem, coz, ktory (zamiast poszedłem, cóż, który) - dla mnie ... cóż ... nie jest partnerem do jakiejkolwiek dyskusji. wink.gif
Buli
sam robię czasem byki ale bez przesady nie popadajmy w skrajność
widzisz Badidea zdarza mi sie ze czasem pisze jedna reką i nie chce mi sie używać drugiej bo jest zajęta a robienie kombinacji zużywa dużo mojej energi ale się wysiliłem i jakoś to napisalem .Więc jak zrobie byka to proszę nie zakańczaj ze mną dyskusji ;]
blinkkin
jestem wzrokowcem i widze bledy jak pisze piorem lub dlugopisem. natomiast kiedy klepie w klawiature o 3 w nocy przy zagaszonym swietle, jem obiado-kolacje (najlepsza pora na posilek) i przy okazji czytam gazetke lub jakies czasopismo nie zwracam uwagi na styl, ortografie, fleksyjnosc, spojnosc tresci, gramatyke, interpunkcje i tak dalej bla bla bla. pisze jak mi pasuje lub jak szybciej, a dokladniej z lenistwa czesto zapominam o spacji (zbite w jeden trzon 3 slowa), nie mowiac juz o znakach interpunkcyjnych. nigdy nie poprawiam swoich wypowiedzi czyli wyzej wymienionych bledow.
eXtreme
SAARI gdzie byłaś jak Cię nie było???
I znów zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości.
Nic mnie bardziej nie denerwuje jak ktoś zmiena w na f (fogóle) mad.gif
Tego nie można przeczytać.

Nexilis
Nic mnie bardziej nie denerwuje jak ktoś zmiena w na f (fogóle)

A mnie jak pisze 'wogole' (a nie W OGOLE OSOBNO W I OSOBNO OGOLE!!!!!!!!!) [[[:
Szczegolnie jak pisalem o tym we wczesniejszym poscie...
KaeL
Po pierwsze: przytoczone bledy wywoluja przerazenie i nic ich nie usprawiedliwia.

Po drugie: ludzie (a raczej "ludzie") ktorzy je robia (nagminnie, bo np po pijaku ciezko stosowac ortografie wink.gif) to nie dyslektycy czy dysortograficy (wiec prosze nie uogolniac "w ta strone") tylko "gupki" (to cytat wiec sie nie czepiac). Zreszta stworzeni przez TV i gry komputerowe oraz przez niechec do ksiazek (budowana imo przez wspanialy dobor lektur szkolnych).

Po trzcie: szanowna "Zla ideo" (jak czystosc jezyka to czystosc; olac zaporzyczenia i obce slowka) pomietaj, ze "bijesz Pan pienka". Wiec nie licz na sukces.

I jeszcze slowko do Prospera. Piszesz: "bad ma (słowo na k)a racje. Zamiast pisac ktUry grajac w et lepiej zabierzcie sie do nauki. ...". Wiesz dla mnie jest niewielka roznica miedzy czlowiekiem ktory pisze "ktUry" a takim co bez powodu korzysta ze "(słowa na k)a" (i niech mi ktos wyjasni po co jest to a po nawiasie?). Nie bronie burakow co nie umieja pisac, ale jak sie chce kogos uczyc to trzeba cos pokazac. Jakis poziom wlasnej osobowosci. A ty pokazales, ze mimo wieku (26 - tak twierdzi CB) i wyksztalcenia (chyba? smile.gif) prezentujesz sredni poziom. Nic do Ciebie nie mam, ale zastanow sie co przedstawiasz (oprocz osiagniec w ET) zanim zaczniesz strofowac innych.

p.s. Ale nuda skoro piszemy na ten temat. smile.gif
eXtreme
QUOTE (Nexilis @ 18:43, 5 11 2003)
A mnie jak pisze 'wogole' (a nie W OGOLE OSOBNO W I OSOBNO OGOLE!!!!!!!!!) [[[:
Szczegolnie jak pisalem o tym we wczesniejszym poscie...

Czy ja napisałem "w ogóle"?????
Czy dałem przykład jak piszą inni.
Nawet największy idiota pisałby w ogóle przez <w> gdyby wiedział, że pisze się oddzielnie
bo jakby to wyglądało >>> f domu, f biurze, f barze ????
Czytając twoje posty doszłem do wniosku:
- piszesz chyba te posty przez komórkę !!!
Gdzie ś,ć,ą,ż,ź,ę,ł,ó,ń wyparowały????
Naprawdę ciężko wsisnąć ten mały klawisz < Alt >
Może nie wiedziałeś???

Saari
QUOTE (eXtreme @ 18:22, 5 11 2003)
SAARI gdzie byłaś jak Cię nie było???

No coz... granie z pingiem 400-4000 jest troche niemozliwe wiec przez dlugi czas nie mialam jak grac. A jako ze ogladanie jak inni graja gdy samemu nic nie mozna wqrza to fakt troche sie wyizolowalam, aczkolwiek nigdy o scenie wolfa nie zapomnialam i caly czas dazylam do tego by moc grac smile.gif No i sie udalo - mam nowe lacze, calkiem przystojne pingi i jest super smile.gif

Co do tego "w ogole" i "wogole" to istnieja dwie formy zapisu smile.gif
"w ogóle" - jako "w calosci" , oraz "wogóle" - jako "wcale" wink.gif
Sierpik
Zgadzam sie z blinkkin, zycie trza se ulatwiac tongue.gif (np nie piszac ąśćńęłżźó ) a jezeli BadIdea dla ciebie taki czlowiek ktory tak pisze jest nikim no to sory ale cos nie tak ... blink.gif

btw jak chce napisac podanie do dziekana o kolejny termin to se wezme slownik i napisze poprawnie, a gdy na ...anym forum czy ircu to wali mnie jakis przecinek czy "laseczka" nad, pod czy w jakiejs literce.
BadIDea
QUOTE (eXtreme @ 19:22, 5 11 2003)

Czytając twoje posty doszłem do wniosku:

Gratuluje, gratuluje.

Btw. Z czytaniem ze zrozumieniem sa u niektorych powazne problemy...

"zgadzam sie z blinkkin, zycie trza se ulatwiac (np nie piszac ąśćńęłżźó ) a jezeli BadIdea dla ciebie taki czlowiek ktory tak pisze jest nikim no to sory ale cos nie tak"

Gdzie ja napisalem o czyms takim? No k. gdzie?
Problemy z czytaniem ze zrozumieniem?
clavish
ET jest darmowe wiec laczy wszystkich blink.gif ...
To normalne ze kazdy bedzie pisal po swojemu ;x Chociaz czasami to juz przesada laugh.gif ale ja sie z tego smieje i na szczescie nie denerwuje mnie to.

Z drugiej strony ja np bardzo czesto pisze szybko do tegoi moge byc zmeczony a wtedy o bledy bardzo latwo.

Clavish
Aiven
Popraw mi bledy ortograficzne jak ci sie nudzi ;p, bo mi sie niecche edytowac tamtego posta smile.gif
BadIDea
Widze, ze rozpoczynajac ten topic wpadlem w gowno po uszy.
Wybaczcie... mam wybor: tlumaczyc wam, wyzywac was i wolac o pomste do nieba, plakac na glupota niektorych lub zrobic EOT.

EOT

clavish
Raz ślimaczek - nieboraczek
By się wysrać, wlazł za krzaczek.
Zdjął skorupkę, wypiął dupkę,
Chciałby wreszcie zrobić kupkę !

ph34r.gif
Aiven
sorki troszke mnie ponioslo smile.gif, kazdy ma prawo do swojego zdania. zamknijcie ten topic tongue.gif bo sie bic zaraz tu wszyscy bedziem wink.gif
Saari
QUOTE (BadIDea @ 20:39, 5 11 2003)
Widze, ze rozpoczynajac ten topic wpadlem w gowno po uszy.

Ludzie nie lubia kiedy sie ich poprawia.. wola zyc w swojej glupocie uwazajac ze "po co mi mozg, mam inne zalety"...

Wybaczcie ten tekst ale mysle ze naturalna odpowiedzia na upominanie kogos o zla pisownie jest "ok postaram sie zapamietac" a nie mowienie wszystkiego byleby tylko okazac swa ignorancje.. na tle pisowni Polacy wychodza na takich samych idiotow co Amerykanie w geografii...
Usagi
staram sie pisac poprawnie, zarowno przestrzegajac gramatyki jak i ortografii.
ale jezeli juz pouczamy, to upraszczanie, uogolnianie i szufladkowanie to tez duza wada. i to (u, u i s) wielu sie nie spodobalo. w tym mnie.
pozdrawiam
KiD
Post wielowatkowy:

1 Saari jaki Avatar smile.gif - w tej szprycy jest pawulon ??? smile.gif
2 Blokers : co to takiego ?
3 Wyraz C.h.u.j piszemy przez CH zeby byl dluzszy smile.gif

Co do dyskusji nad czystoscia i poprawnoscia jezyka polskiego jak rowniez kultura wypowiedzi to mam mieszane uczucia. Po pierwsze fora jako takie sluza do wymiany informacji, mysli itd. W wielu naszych topicach obserwuje zatcieranie sie granicy pomiedzy zywiolowa dyskusja a zwyklym hamstwem. Dziwne to troche zwlaszcza na forum poruszajacym tak blache kwestie jak gra komputerowa. Mysle ,ze wielu userow zbyt zywiolowo do tego podchodzi - KEEP COOL smile.gif. Jezeli chodzi o bledy to wyzywanie ludzi piszacych niepoprawnie od burakow moim zdaniem mija sie z celem. Posty i topiki poswiecone temu i tak nie maja mocy sprawczej i jak ktos nie chce/ nie umie pisac poprawnie to nagle nie zacznie, chocby nawet BadIdea cale forum temu poswiecil. Jezeli sprawia mi problem przeczytanie jakiegos posta (bo jest napisany niepoprawnie, z bledami itp.) to go poprostu pomijam wychodzac ze slusznego zalozenia ,ze pewnie i tak jego autor nic ciekawego tam nie umiescil. Co do samej tresci postow i topikow to ostatnio tez poziom jakby opadl. Ludzie pytaja sie o rzeczy oczywiste, lub opisane juz w innym miejscu, starsi stazem userzy gnebia ich za to bezlitosnie itp. Mysle ,ze byloby lepiej dac sobie nieco na wstrzymanie i czasem zamiast wypisywac bzdury lub kolejny raz mieszac z blotem jakiegos nooba poprostu nie pisac nic.

Pozdro
Cyborg
a propo "w ogóle", to jezeli mamy na mysli wcale to sie pisze WOGULE.
ludzie! skoro niektorych az tak rozsierdza pisownia tego, jakze trudnego slowa, poprawiajcie innych uzywajac poprawnej wersji.
uwazam ze badidea ma 100% racje piszac tego posta, nalezy pilnowac w miare swoich mozliwosci poprawnosci jezykowej.
marmo
QUOTE (KaeL @ 15:58, 5 11 2003)

Dyslekcja=problemy z uczeniem sie (czyli przyswajania i przetwarzania informacji).
Istnieje tez dysortografia (zwiazana z ortografia; btw. sam to mam i dlatego przepraszam za wszystkie bledy smile.gif) oraz dysgrafia (paskudne pisanie - tu pomaga kaligrafia, ale zbyt czesto sie tego nie leczy bo w sumie jest "do przezycia").

yup.. zgadzam sie pomylilem terminy.... sorki....chodzilo mi raczej o sens niz o nazwe... problem istnieje, bo sam mialem kumpli w sredniej , ktorzy mimo szczerych checi popelniali proste bledy i to wielokrotnie, co wywolywalo u mnie zdziwienie ... i na maturze tez nie mieli lekko.....
stad moj ostatni post....
wiem ze niektorzy maja takie problemy dlatego nie jestem za tym, zeby ich za to gnebic. Co nie zmienia faktu, ze powinno sie pisac poprawnie, bo to o nas swiadczy...wasze wypowiedzi swiadcza o tym , ze w wiekszosci tez tak uważacie, wiec pozostaje nam tylko poprawnie pisac wlasne posty i bedzie OK.
KaeL
Panowie i Panie...
Bad (pozwole sobie na skrot) ma w jednym na pewno racje otoz: EOT. Koniec bo to nie ma sensu.
Na zakonczenie: mimo, ze uwazam, ze duzo wazniejsze jest to co sie mowi niz jak sie to robi to sadze, ze trzeba probowac pisac dobrze i poprawnie.

Zakonczmy ten temat i postarajmy sie sami dobrze pisac by dac innym przyklad.
(?)Carnage
Bad Idea , hehe czy twój stary to Miodek?Nie no tak czytam to stary jedziesz na maxa. Przebiłes wszystko co możliwe:) Nie wiem jakim to torturą i karą cielesnym cie poddawali za jedynki z ortografi ,ale widac ze odbiło to piętno na twojej psychice.Druga wersja masz 29 lat , dorastałes w PRL-u, calkiem możliwe ze ogladjąc za młodu 2 kanały TV i propagandowe programy edukacyjne dla dzieci zrobiono ci masło z mózgu. Trzecia wersja-może jesteś niedoszłym nauczycielem Jezyka polskiego? Wniosek jeden=Sugeruje maniakalna depresje ortograficzną, pewno widzisz latjące spółgloski , samogłoski i śni ci sie po nocy dyktando prowadzone przez tlustą nauczycielka jezyka polskiego która waliła cie po łapach za każdy brak przecinka. Do tego jakies dzieci zwane blokersami srają ci na wycieraczke to poteguję twoja chorobęsad.gif

ps. Nie obrażaj sie na mnie ale nie mogłem sie powstzrymać
BadIDea
PRL- TAk
Jedynek jeszcze nie bylo smile.gif

mam papierki na dys..smile.gif

Ortografia nigdy nie byla moja mocna strona - przeje.bane.
Szkola - jak mawiali nauczyciele - byla dla mnie miejscem spotkan z kolegami.
Jako dziecko - mialem wykitowac na pluca... znaczna czesc kazdego roku szkolnego spedzalem w lozku bawiac sie klockami lego:)

Pozniej musialem nadrabiac zaleglosci w ciagu kilku tygodni.
NIENAWIDZILEM SZKOLY smile.gif

Wiem co to znaczy robic MASE ORTOW!
Caly ten topic o poprawnej pisowni nie ma nic wspolnego ze szkola!

To jak piszesz i mowisz ... w 90% wynosisz z domu ... konkluzja? (pozostawie bez komen...)

Ludzie, ktorzy nie potrafia mowic i pisac w ojczystym jezyku - sa dla mnie czyms na pograniczu drecha/kibola/troglodyty.

hehe:
http://www.humandescent.com/index2.shtml
KiD
Wydaje mi sie ,ze na temat poprawnego pisania w tym topicu powiedziano juz wszytko.
Po przeczytaniu tego mod jest wyczerpany , temat tez jest wyczerpany wiec skoncze ta nierowna walke.
Btw topic nie odnoszacy sie do ET.

Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.