Witam.Szukalem juz tu an forum ale nie znalazlem takiego tematu wiec ja go napisalem.Mam problem i nie wiem jak sie z nim uporac.Problem dotyczy wejsca na server.Gdy wchodze na server laduje mi sie mapa.Mapa laduje mi sie bardzo dlugo ale to jest spowodowane mala iloscia ram wiec tym sie nie przejmuje.Gdy pasek loading dojdzie do konca wywala mnie i widze the all seeing eye mija jakies 15 s i gra mi sie wlacza spowrotem i laduje sie od nowa.Ponownie zaladowuje mi sie caly pasek loading i znowu mnie kickuje tylko ze nie do the all seeing eye tylko do ET i pisze unknow reason czy cos takiego.Klikam recconect i mi sie dopiero wlacza normalnie server.Prosze o porade na gg lub tutaj na forum.Moje gg to:6439323
Moj drogi...ten temat napewno nie byl walkowany bo nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie chociaz uzywalem opcji szukaj i czytalem FAQ...czyli Dlaczego jesli dojdzie do konca loading to wywala mnie do the all seeing eye i ja nic nie naciskam i mi wlacza sie znowu ladowanie??Czytaj moze dokladniej bo wiem co pisze i przeszukalem dokladnie.
Bylem przekonany ze jest odpowiedz w faq, ale byc moze jej nie ma. Ponowny ladowanie sie mapy jest spowodowane komenda, ktora wymaga vid_restart a nie jest oslugiwana przez serwer (najczesciej r_detailtexture... czy jakos tak, pisze ja z pamieci). Dlatego robi mapa laduja sie od nowa. Potem dostajesz kicka pewnie z powodu pb init failure (drugi link)
Dziekuje za pomoc.Ale wiesz moze co zrobic zeby temu zapobiedz???Gdzie ta komende trzeba wpisac??
Odpal gre.
Nie lacz sie z serwerem
wpisz w konsoli komende: r_detailtextures
jesli ma wartosc 1 zmien ja na 0
jesli masz config zmien to ustawienie w configu.
Powinno byc dobrze.
U mnie kiedys vid_restart byl wymuszany przez komende r_subdivisions, mialem ja chyba na 999, po zmianie na 20 bylo juz ok. Wiec jezeli to nie bedzie ani komenda podana przez conisha ani ta to czeka Cie zmudna robota porownywania swojego cfg z cfg servera. Swoja droga to moze tez byc wina servera, bo ja do dzisiaj mam tak na serverach telenet - mapa zawsze laduje mi sie dwa razy, na innych mam okej. Ale idzie to w miare szybko wiec nigdy nie chcialo mi sie bawic w szukanie przyczyny : P
Dzieki bardzo ze sie z tym glowicie ale nadal mi nie dziala:(

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.