Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z LCD
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
Fir3man
Zakupilem ostatnio Monitor Panoramiczny LCD Samsunga 960BF "19". Maksymalną rozdzialke ma 1280x1024. I Mam dziwny problem. Odpalilem ET i wszsytko działało pięknie w rozdzialce 1024x768. Zacząłem grzebac w cfg aby automatycznie (bo wczesniej musialem za kazdym razem zmieniac z 800x600 na wyzszą) ustawial mi rozdzialke 1024x768. Po odpaleniu ET wszystko dziala tylko ze monitor na srodku ekranu pokazuje migające okienko "No Optimum - 1280x1024 , 60Hz" i miga. Zapodałem Reinstalke ET i bez CFg wszystko dzialalo dobrze ale znow pogrzebalem w cfg i znowu to samo. Czy ktos moze mi powiedziec o co chodzi? Ew. dac jakis dzialający Cfg z wyłączonymi bajerami graficznymi w rozdzialce 1024x768.? Z góry dziękuje.
twt
Komenda r_mode "a tu numer" odpowiada za rozdzielczosc (jesli dobrze pamietam to numer 6 - 1024x768)
Jest jeszcze komenda (z Q3 nie wiem czy dziala w ET) r_displayrefresh "a tu odswiezanie" (wpisujesz odswiezanie, dla niepanoramicznych to standardowo 60)
Fir3man
Dzięki wielkie!! Juz dziala !! biggrin.gif
twt
lux biggrin.gif. Problem rozwiazany, mozna zamykac :}
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.