Spotkałem się kiedyś z rozjaśnieniem enemy territory, tzn. wszystko jest na biało (odcienie tego koloru) i modele ludzi też się zmieniało.
Jak takie coś można zrobić ? I pytanie do lepszych graczy, używacie takiego czegoś ?
//r_mapoverbrightbits <- rozjaśnienie
//r_overbrightbits <- rozjaśnienie
//r_intensity <- rozjaśnia textury
//r_gamma <- rozjaśnia
//r_picmip <- rozmazuje textury
ustawiasz sobie osobne wartosci w osobnym konfigu na osobna mape /procz picmip/
która opcja jest odpowiedzialna za modele ludzi, chciałbym je jakoś bardziej zaznaczyć bo jak gram to allies często mi się zlewają z tłem i ich ciężko odróżnić?
admin-ewro
11:44, 5 02 2007
jesli chcesz zmieniac r_picmip to nie przekraczaj wartości:
r_picmip in 0 2
poneważ wiele serwerów wprowadza listy z pbbans a tam jest w ze jak masz inna wartość niż od 0 do 2 to masz kicka na 5 min.
Bastard PL
12:37, 8 02 2007
a ja zawsze myślałem, że picmip odpowiada za jakość modeli... w sensie ilość poligonów.
Picmip odpowiada za jakość tekstur (ich rozmycie) nałożonych właśnie na tych polygonach.
r_picmip dotyczy wszystkich obiektów nie tylko modeli ale np ścian, podłogi itd.
W RTCW była komenda r_picmip2 i dotyczyła tylko modeli w ET nie ma i jest tylko r_picmip.
Wartości r_picmip mogą być od 0 do 3 (mniej niż w RTCW). Ustawienia większe niż 3 i tak są ignorowane przez grę.
Liczba polygonów jest stała i chyba nie da się tego zmniejszyć jakąś komendą (o ile dobrze pamietam).
bullshit. jest r_picmip2 i r_picmip8 nawet ;O
Bastard PL
9:39, 9 02 2007
Święty masz rację, pamięć bywa zawodna jak się nie gra już w tą gierkę. Komenda o której myślałem to "seta r_subdivisions" i tak, da się wpływać na ilość wyświetlancych poligonów.
picmip8 nie wierz w to to tylko plota...
CYTAT(Jackoi @ 11:57, 5 02 2007) [snapback]59933[/snapback]
która opcja jest odpowiedzialna za modele ludzi, chciałbym je jakoś bardziej zaznaczyć bo jak gram to allies często mi się zlewają z tłem i ich ciężko odróżnić?
r_picmip 0 / lub 3
r_overbrightbits 0
r_ignorehwgamma 1
r_intensity 2
r_mapoverbrightbits 2
r_ati_fsaa_samples 0
r_ati_truform_tess 0
r_gamma 3
Jak ustawisz takie wartości modele postaci będą jasne, a tło ciemniejsze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.