Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dobre łącze i packetlosty (co pół minuty lag na 1s)
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Pingi i lagi, Internet, przeglądarki serwerów
yo!
Witam
mam radiówke 512kb/s
ustawienia optymalne (cl_maxpackets 100, rate25000, cl_packetdup 1, cl_timenudge 0, com_maxfps 100, snaps 40)
i raz na 30sekund wystepuja packetlosty na okolo sekunde.
szukalem wszedzie, jednak odpowiedzi na moj problem nie znalazlem
dodam, iz na vencie i ircu ping jest staly i niski.
pingowalem przez msdos i winmtr packetlosty na kazdym serwie sa male (0-3%)
prosze o pomoc
gatess
A dlaczego sądzisz ze to dobre łącze ?, Z doswiadczenia wiem ze wiekszosc radiówek w moim miescie to zlagowane lany, po czym oceniłes ze to dobre łacze po zasysaniu z ftp ?
jarpen
nowy pb przesyla screny w regularnych odstepach czasu, chyba minuta albo pol i przez to mozesz lapac laga
yo!
hm, dobre lacze , to mala siec, sygnal mam doskonaly. Przed tygodniem tego problemu nie bylo.

edit.
dodam, ze sprawdzalem wszystko, robilem formata probowalem innych sposobow laczenia (pppoe).
najprawdopobobniej wina lezy u administratora.
tylko nie chce wyjsc na idiote i pojsc do niego "w ciemno" z zazaleniem, a okaze sie ze problem lezy u mnie.
pozdrawiam.
MorFeuS
Moze czasami zlapiesz zaklocenie na lini. To sie zdarza, a radiowka tak ma. Nawet jezeli jest to mala siec to czasami 'cos' ci moze zepsuc sygnal.
yo!
zdefiniuj: "czasami", co 20 sekund connection interrupted na mniej wiecej 2sekundy.
2tygodnie temu bylo dobrze -.-

niewiem czy ktos to czyta, a tym bardziej czy ktos moze rozwiazac moj problem ale pracuje na
windows xp pro sp1
athlon64 3200+
512ddr
radeon x550
karta sieciowa to TP-LINK 11b/g Wireless Adapter
tester_beta
CYTAT(yo! @ 18:49, 8 02 2007) [snapback]59992[/snapback]
zdefiniuj: "czasami", co 20 sekund connection interrupted na mniej wiecej 2sekundy.
2tygodnie temu bylo dobrze -.-

niewiem czy ktos to czyta, a tym bardziej czy ktos moze rozwiazac moj problem ale pracuje na
windows xp pro sp1
athlon64 3200+
512ddr
radeon x550
karta sieciowa to TP-LINK 11b/g Wireless Adapter

Jezeli przyczyna lezy po stronie radiowki.. to szukalbym w ustawieniach routera/modemu/whatever.. szczegolnie z tym "G" .. z tego co sie orientuje.. "G" jest przypisany na sztywno do kanalu 6.. skoro wczesniej nie bylo problemu .. a teraz sie pojawil.. to ktos nieopodal mogl zalozyc sobie bezprzewodowe łącze.. i otrzymujesz bledne pakiety.. wynikajace z zaklocen.. Ale tym to powinien zajac sie admin.. jezeli , go spytasz.. o ewentualne ustawienia.. i wytlumaczysz mu sytuacje.. raczej nie wyjdziesz na idiote.. a moze cos z tego bedzie pozytywnego

Greetz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.