Po 1 strona nie dziala
Po 2 taki serwis potzrebuje stabilnego, niedarmowego hosta z bezpiecznym forum
Po 3 ktos tu podkradl pomysl
i po 4 jestem ciekaw jaka tresc prezentuje / prezentowal ow serwis pod wzgledem poziomu wiedzy
ACA to juz historia. Dzialal juz ladne pare lat temu, nikomu nie chcialo sie ciagnac tego dalej/lub nie mial czasu.
A najwazniejsza przyczyna to brak mozliwosci konkretnego przeciwdzialania cziterom.
A i kto komu podkradl pomysl?
rozumie, w takim razie 3 opcja odpada

. Imo chodzi o edukacje ludzi to jest graczy i adminów, a to że przestali tzn tylko jedno: ulegli. Lub ich wiedza nie pozwalala na konkretne dzialanie. Mozna ograniczyc liczbe cziterow, moze w przyszlosci nawet calkowicie jesli w koncu ktos sie za to zabierze. Dopoki ktos z tym walczy dopoty beda miec utrudnione zycie. Wiecej moze napisze wkrotce typu poradnik

.
Btw czytalem inne posty i wole nie komentowac postow swietego czy innych dajacych linki do stron cziterskich, po prostu bez komentarza.
Pzdr
Komu niby ulegli? Nie ma zadnej mozliwosci ograniczenia czitowania, czity sa latwo dostepne, a po zlapaniu i tak sie odradzaja. Po prostu nie ma. Dla chcacego nic trudnego, a walczenie przeciwko takim zachowaniom nie majac zadnych srodkow i mozliwosci jest kompletnie bez sensu. Tymbardziej ze malo osob bylo zainteresowane w ciagniecie tego interesu.
Mysle ze jak napiszesz taki poradnik i dzieki niemu osoba ktora zostala zlapana na czitowaniu nie bedzie juz mogla nigdy zagrac w et, to dostaniesz nobla. Bo takich mozliwosci nie ma. Lepiej po prostu uwazac z kims sie gra, obiektywnie i realnie patrzec na druga strone, a nie rzucac oskarzen. A czasami za bardzo sie nie podniecac kogos wyjatkowa skutecznoscia.
A linki do czitow? Jezeli nie rozumiesz o co chodzi, to szkoda, bo o szerzenie chamstwa nie chodzilo.
Poszukaj tez w opcji szukaj posty o cziterach i o ACA, bo warto. Nabierzesz troche dystansu i dowiesz sie wielu ciekawych rzeczy.
A ja wciaz boleje za to ze nie ma juz najlepszego topicu o cziterach

Gdzie on zniknal

Taki dlugi byl i ze spisem tresci
admin-ewro
19:53, 7 03 2007
na każdego czitera przyjdzie pora:)
np. neo ban mask na pod sieć i juz nie wejdzie
najlepiej zbanowac wszystkie podsieci ze zmiennym IP i odpada 99% swiata cziterów (ale tracisz duzooo czystych graczy)
@falubaz
mamy różne poziomy wiedzy, tym zdaniem może zakończe ten temat
Uwielbiam posiadajacych na wylacznosc prawo do nieomylnosci.
Tym zdaniem nie koncze jeszcze tematu.
Falubaz ma oczywiscie racje, a kazdy kto mysli inaczej powinien sie obudzic, przetrzec oczy i zobaczyc.
Tym zdaniem koncze temat.
A ja uwielbiam ograniczonych ludzi, pzdr
Chlopie.
Zachowujesz sie jak Kaczynski. Argumenty wogole do ciebie nie przemawiaja.
Wysuwasz dziwne wnioski, niespojne z rzeczywistoscia oraz negujace rzeczywistosc.
Nie ma mozliwosci uniemozliwienia gry cziterom i tego nie zmienisz. No chyba ze sam zaproponujesz rozwiazanie, ktore masz podobno kiedys ujawnic.
My tutaj czerpiemy z doswiadczen i wiemy jak na "scenie" bylo jest i bedzie.
Chcialbym po prostu skonfrotowac moj poziom wiedzy z twoim, bo widze ze ukrywasz przed nami jakis klucz do rozwiazania raz na zawsze tej sprawy.
Lamiesz tez regulamin tego forum, obrazajac uzytkownikow. Poki co nie zrobie tego w twoja strone, bo jak widze gowno na ziemi, to z nim nie dyskutuje.
Rozwin swoja mysl i przekonaj nas ze to nie ty jestes tym skostnialym intelektualnie betonem, a my ktorzy prawie 4 lata gramy w ET, a niektorzy grali jeszcze w RTCW, bedzie prawie 6 lat. I nikomu, nigdy nie udalo sie usunac tego chwastu, choc proby byly, sa i beda. Poki co rozwiazania nie ma.
Odpowiedz to "Steam" oczywiscie w ET nie mial by zastosowania (gra za darmo) jednak mysle ze widno kasacji konta wartego pare zloty skutecznie odstrasza (przypadkowe) osoby od uzywania cheatow...
W CSie jest steam, a mimo to czitow na scenie csa jest mnostwo, wsrod przypadkowych graczy jak i tych lepszych.
Natomiast jesli chodzi o et to nawet majac bana, szybko sie go mozesz pozbyc za pomoca guidspoofera. Zeby skutecznie walczyc z cziterami updaty pb musialyby wychodzic raz na tydzien. Oczywiscie czity by powstawaly nadal, ale znacznie ograniczylaby sie liczba userow, poniewaz na takim czicie mozna byloby pograc pare dni, a i szanse na wpadke bylyby duzo wieksze. Dopoki nie pracujesz w pb nie jestes w stanie sprawic, zeby skupili sie na et i nie olewali tej gry, wiec tak naprawde nic nie mozesz zrobic.
Jakiego bana? Tutaj juz bez ogrodek kazdy kladzie lache na tym czy ktos czituje czy nie. Oficjalnie. CB mowi, ze lista cziterow fusena jest do dupy, bo kto to wie czy na pewno to oni (sic!), razz wraca do gry, bo w koncu_nic_takiego_nie_ zrobil, a zmiana wszystkich danych to kwestia kilkunastu minut.
Steam rozwiazaniem? Stac sie na studolarowego czita a nie stac na steama? No jak Cie prosze.
Lukward
18:24, 12 03 2007
CYTAT(falubaz @ 19:06, 8 03 2007) [snapback]60199[/snapback]
Poki co nie zrobie tego w twoja strone, bo jak widze gowno na ziemi, to z nim nie dyskutuje.
serio? spodziewalem sie tego typu postow, dlatego nawet nie zagladalem tutaj, ale z ciekawosci sprawdzilem. Wiec powiem ci tylko tyle, ze zapewne sie dowiesz od znajomych o co mi chodzi, bo ja tez nie mam zamiaru rozmawiac z gownem
falubaz
21:05, 12 03 2007
Nie dowiem sie Lukwardzie bo nie gram w ET i szczerze mowiac gowno mnie obchodzi czy cziterstwo sie szerzy czy nie. Po prostu wbijam do tej twojej pustej glowki ze nie ma na to lekarstwa. A jezeli nie masz ochoty rozmawiac z gownem, to nie rozmawiaj z samym soba, bo to szkodzi.
MorFeuS
22:28, 12 03 2007
Nie ma szans na to, aby cheaty odeszły z naszej sceny. Mi naprawde jest zrozumiec, co takie 'gowniarze' (nie wazne czy maja 30 czy 50 lat, ale dla mnie osoby, ktore uzywaja cheatów to gówniarze) myślą i dlaczego używaja cheatów. Czy jest to zabawa? Myślę, ze tak, bo ja sam się smieje, jak ludzie na FFA wyzywaja mnie od cheatów

ale z drugiej strony, co to za zabawa miec aimobta? Z wh mozna sie pobawic, posluchac jak ludzie na ciebie whinuja, ale aimbot? wbijasz i tylko dzwonki slyszysz i ci przypominaja zeby pojsc do kosciola.
Na cheaty nie ma i nie bedzie sposobów. Oni zawsze byli, sa i beda.
CYTAT(Lukward @ 12:36, 7 03 2007) [snapback]60182[/snapback]
Po 1 strona nie dziala
Po 2 taki serwis potzrebuje stabilnego, niedarmowego hosta z bezpiecznym forum
Po 3 ktos tu podkradl pomysl
i po 4 jestem ciekaw jaka tresc prezentuje / prezentowal ow serwis pod wzgledem poziomu wiedzy
ROTFL. Z dupy wypadłeś, gówno wiesz. Kolejny n00b który myśli że ma wspaniałe recepty na walkę z czitami i kolejny temat w temacie gdzie powiedziano już wszystko wcześniej.
1) Nie działa bo samo ACA już dawno nie działa
2) ACA powstała ponad rok przed wyjściem samego ET (RTCW)
3) NC - jeśli tak to co z tego ?
4) Nie prezentował żadnego poziomu wiedzy - na stronie była ban-lista z cziterami, tak aby każdy admin serwera mógł ją zassać lub updat'ować, a jej członkowie wysyłali do PB każdego zdobytego nowego czita.
Tutaj nie pomoże żaden cudowny poradnik. Może pomóc tylko systematyczna praca i uaktualnianie PB, które jak wiadomo jest słabo uaktualnianie w przypadku ET bo to stara i darmowa gra, więc posród developerów oprogramowania pies z kulawą nogą nie interesuje się ET.
Steam ? Napewno jeden palant z drugim zanim użyje czita to sie zastanowi czy warto. W darmowej grze (ET) Steam nie ma racji bytu.
CYTAT(Conish)
CB mowi, ze lista cziterow fusena jest do dupy, bo kto to wie czy na pewno to oni (sic!)
To że ktoś ma paragon na to że zakupił broń, jakieś noże etc to nie oznacza że popełnił morderstwo.
Można powiedzieć żę sama lista jest niewiarygodna, podrobiona - tylko można sie zapytać - w jakim celu miałaby być podrobiona i komu zależałoby najej podrobieniu. Oczywiście 99% ludzi WIE ... przepraszam ... DOMYŚLA SIĘ że lista jest oryginalna ale niby zostaje jakaś niepewność i z tego powodu lista nie może być dowodem.
No cóż nie mając niezbitych dowodów nie można skazać człowieka (chociaż i tak wszyscy wiedzą swoje

)
Bez sprawnego PB walka z cziterami to walka z wiatrakami. Jeśli samo evenbalance sobie nie radzi to może ktoś inny opracuje i bedzie rozwijał jakiś soft antycziterski ? Cieżko będzie znaleść na scenie kilku zdolnych koderów (tzn tacy są -ale oni piszą czity dla kasy

Za czity ludzie zapłacą, za używanie PB nie ).
Sama idea ACA była słuszna i szkoda że tego już nie kontynuuje się. Chodzi mi o ban-listę - co prawda same bany można łatwo omijać ale tutaj chodzi o współpracę adminów wszystkich serwerów. Przynajmniej można uprzykrzyć życie cziterom na FFA - szczególnie ordynusom używającym 100% hs - bo takich najłatwiej przyłapać.
Chodzi mi konkretnie o stały monitoring poprzez wyznaczenie odpowiednio dużej ilości refów, kikających natychmiast takiego kolesia.
Co mamy teraz ? Niewiele serwerów gdzie admin się nim interesuje a wzynczenie przez niego refowie często sami nei potrafią odróżnić dobrego gracza od haxa.
CYTAT(admin-ewro)
najlepiej zbanowac wszystkie podsieci ze zmiennym IP i odpada 99% swiata cziterów (ale tracisz duzooo czystych graczy)
Banując podsieci ze zmiennym ip to banujesz jednocześnie ok 3/4 wszystkich graczy. Chociaż z drugiej strony często zdarzają się "siedliska" cziterów - np kolesie mieszkający blisko siebie, z jednej podsieci gdzie wszyscy czitują
evil_lord
11:34, 14 03 2007
Widzę Święty, że ciągle sie użerasz i tłumaczysz po raz n-ty to samo

Pozdro dla Ciebie
CYTAT(Swiety)
To że ktoś ma paragon na to że zakupił broń, jakieś noże etc to nie oznacza że popełnił m@!derstwo.
Dla mnie bardziej odpowiada analogia taka: To, ze ktos ma bron, z ktorej ktos kiedys kogos zabil, nie znaczy ze to on zabil.
A z reszta sie nie zgadzam. Znaczy zgadzam

edit: analogia zapozyczona:)
CYTAT(Lukward @ 14:15, 7 03 2007) [snapback]60186[/snapback]
Btw czytalem inne posty i wole nie komentowac postow swietego czy innych dajacych linki do stron cziterskich, po prostu bez komentarza.
HA HA. Link podałem żeby dorzucić swoją cegiełkę do jak najszybszego jebnięcia sceny. Jak to ma być tak dalej to trzeba dobić.
Nie jestem aż taki bezmyślny aby podawać bezpośredni link do darmowych czitów. Podałem link do strony płatnej. Niech frajerzy wydawają kasę.
Zresztą chodziło o pokazanie samego zjawiska - pierwszy raz w ET kolesie piszą czity i sprzedają za kasę.
Parę dni wcześniej na UPC biegali kolesie z nickiem będącym linkiem do strony www z czitami.
Nie ma godziny żeby na takim UPC nie wszedł koleś z haxem. Jeszcze wcześniej jacyś smutni kolesie proponowali top klanom swoje usługi. Na owned przeprowadzaja wywiady z cziterami. Więc mój link tutaj dużo nie zmienił.
Z rok czy pół roku temu Frytka albo chyba Nrse coś opowiadał o jakiś ligach cziterskich - jakieś undegroundowej scenie - wygrywał ten co miał lepszego bota. Co prawda traktowałem to trochę jako bredzenie po pijaku.
Ale niedawno spotkałem się z sytuacją ze na jakimś FFA grało więcej kolesi z haxami niż bez haxów. Niekórym się to nie podobało ale szybko umilkli na standardową odzywkę zjebów z czitam "wrócę z twoim Guidem".
Normalni wyszli na specta i obserwowali mecz cziterów - ROTFL - te komentarze - może jakiś turniej zorganizujecie - w sumie nie zdziwiłbym się teraz jakby coś takiego rzeczywiście istniało.
bez komentarza,
btw zmiencie nazwe na NIEOFICJALNE centrum et.pl, bo to, az wstyd miec takie community. By ludzie wchodzac nie wzorowali sie na domenie, ze to niby wielkie centrum et w pl / odpowiednik w pl. Niby nowe, a to samo dno.
Chlopie, ta strona ma juz prawie 4 lata(a moze 5? ktory to byl rok 2002 czy 3) i widziala ona wiecej niz ty ludzi na swoim serwerze, dlatego ta zalosna dygresja jest nie na miejscu. A poza tym jaka scena?
2003 to byl. Jakos tak czerwiec/lipiec? Tak czy inaczej na glownej jest blad jesli chodzi o date btw.
qBa3oo3
20:52, 19 03 2007
xD
Komjunity to tu było 3 lata temu, z tego co widzę to nic z niego nie zostało?
Skoro jest topic "czy dobijanie jest honorowe"... xDDDD
falubaz
22:03, 19 03 2007
^^
NIE MA SMIANIA SIE!
MorFeuS
22:05, 19 03 2007
Lukward o co Ci chodzi? Myślisz, że najeżdżajać na et.pl mówiąć, ze ten serwis to wsty itp najeżdżach tak naprawde na cała scene. Serwis et.pl ma już 4 lata (czy tam pięc) i nie tylko ja tam pisałem. Pisało tam tylu znanych ludzi ze sceny ET.pl, o których pewnie nie słyszałeś, tak jak większość polskich low+, które nie widzą nic oprócz czubka swojego nosa. To samo się tyczy tego forum, które zostało załozone przez Swietego, jednego z najbardziej oddanych osoób na tej scenie.
tak czy siak niedlugo bedzie naplyw ludzi na forum we względu na premierę qw, a domena pasuje.
tylko czy bedzie ktos z nas w to grał?
ja ostatnio i tak tylko rtcw i tylko odświętnie
Przy okazji!
Sciepa na pomnik dla Swietego.
info na prv
MorFeuS
23:44, 19 03 2007
Sciepia? Czy chodzi o składke:D? Nie znam twojej gwary ;D
No ja raczej w ET:QW grać nie będę ale sprobuje swoich sił i zobacze. Watpie, zeby mi się to spodobało, ale kto wie. Ja teraz czekam na wakacje i na RTCW2, które wyjdzie za pewnie 2-3 lata
Bastard PL
0:35, 20 03 2007
CYTAT(Lukward @ 1:21, 19 03 2007) [snapback]60330[/snapback]
btw zmiencie nazwe na NIEOFICJALNE centrum et.pl, bo to, az wstyd miec takie community. By ludzie wchodzac nie wzorowali sie na domenie, ze to niby wielkie centrum et w pl / odpowiednik w pl. Niby nowe, a to samo dno.
skoro pan wszystkowiedzący+admin jakichśtam serverów i jakichśtam servisów uważa et.pl za jakiś crap, a to 4um za dno to po kiego grzyba zamieszczał tutaj info/reklamę swojego servera? hmm zaś po tym jak został zmieszany z błotem w tym topicu to próbuje podłożyć
świnię?
w ogóle poruszanie tematu aca w ten sposób jak owy pan to czyni jest świadectwem znajomości sceny i tego jak rzeczy się mają/miały. słabej znajomości (dla niekumatych)
Dobra... bylo smiesznie, ale przestalo byc. Panie psi zwisie w okolicach: po pierwsze (słowo na p) sie. C@#! wie skad sie wziales, nagle okazuje sie, ze jestes kolega noona, wielkim przyjacielem ekipy etpro, pogromca czitow.
C@#!a jestes wartym funtem klakow. Nie masz pojecia o czym piszesz, twoje tajemnice sa tak powalajace jak kolejne kwity wyciagniete z rekawa przez panujacego nam ministra rolnictwa andrzeja l. Na dodatek donosisz. A to juz nie jest wina glupoty. To kurewstwo. I to k#!@a kliniczne. Dlatego badz tak dobry i wy-(słowo na p)j.
ps. nie jestem tu od wczoraj, wczesniej nie zdazalo mi sie tak komus pojechac, bluzgac itd. Dlatego prosze o wyrozumialosc.
Doniósł nie na et.pl ale na wszystkich Nas, którzy tutaj pisza. To samo nazywając te forum dnem, obraz wszystkich jego uzytkowników, a ich jest.. sporo. Czasami na prawde nie ozumiem, dlaczego dzieci lubią się mscić za to, że zostali smieszani z błotem przez to, że pisali durne posty... Ale muszę się zgodzić z Lukwardem - skoro te forum to dno, to dlaczego reklamuje swój serwer? nonsens...
!@#!@!# PL co krylo sie pod tym linkiem co podales, bo z tego co widze nie przekierowuje on do zadnego topicu tylko do jakeigos forum.
Zgłoszenie podejrzenia o uzywaniu przez nasz board nielegalnej wersji skryptu (pirackiej), w opisie oczywiscie txt ze forum to dno i nalezy zglosic to przestepstwo w IPS.
O nie działa mi ten link od !@#!@!# PL - co tam było takiego, że się tak conish zdenerwował? A może lepiej nie wiedzieć? To, że ludzka głupota i bezinteresowna chęć robienia innym źle występuje u pseudoludzkiej niedorozwiniętej ewolucyjnie części społeczeństwa spontanicznie i bez ograniczeń wiadomo mi nie od dziś.
A jeśli chodzi o tzw "scene et" to proponuje jedno - przejrzeć fora i strony z początków et - tak z pierwszych 2 lat istnienia et i porównać z obecnymi. Porównać poziom tego co pisano, o czym i jak, pomijając oczywisty fakt, że ilość noobków była wtedy zdecydowanie większa. I niech mi ktoś odpowie na pytanie - co się k#!@a stało? Rozsądniejsi, inteligentniejsi, lepiej rozgarnięci i wychowani odeszli? Pozostały tylko jakieś pojedyncze relikty normalności, których na palcach policzyc?
Otoz, droga Ymmciu, Luk4ward napisal w temacie, ktorego juz nie ma (sic!), ze forum et.pl jest chyba nielegalne, poniewaz informacja o licencji pojawila sie dopiero wtedy, gdy on wytknal administracji brak tegoz. Na dodatek raczyl nadmienic, iz forum to to jest dno, a site, bezprawnie i bezpowodow, smie sie nazywac polskim centrum et. Smialem sie do tej pory, ale rzucanie na lewo i prawo wyssanymi z palca oskarzeniami kojarzy mi sie najgorzej jak to tylko mozliwe. Na dodatek Lukward nie zrobil tego po raz pierwszy i nie po raz ostatni jak smiem przypuszczac.
na pohybel.
Użyję "wyrażenia", którego zazwyczaj unikam, ale tu pasuje idealnie. A wiec używam - LOOOOOOOL
Hmm ja bym na jego miejscu napisała do "Faktu" i do "Strefy XI" (czy tam ile, nie pamiętam) Serio. Już widze te nagłówki: "Najstarszy board ET - piratem?", "Lukward odkrywa całą prawdę o et.pl!", oraz "Czy Święty to kosmita?"
Dawniej trzon polskiej sceny to byly osoby starsze wiekowo, one prowadzily w miare inteligentna dyskusje i one jak gdyby kreowaly trendy na tym forum. Teraz Gdy juz "staruchy" odeszly, na ich miejsce zaleglo sie pelno dzieciakow niewiadomo czemu agresywnie nastawionych do kazdego, kto ma odmienne zdanie. Poziom wiekowo baaaardzo sie obnizyl naszej sceny i konwersacje prowadzone tez odbiegaja znacznie od przecietnej a przynajmniej do takiego pulapu, do jakiego czlowiek sie przyzwyczail. Ludzie wola teraz siedziec na et.owned i tam toczyc flejmy i podniecac sie tania sensacja.
blacktyger
20:02, 20 03 2007
Ah raz na jakis czas musi sie pojawic taka osobistosc. Mam wrazenie, ze dziala to na zasadzie reinkarnacji. Jeden sie pojawia, robi zamieszanie i umiera a jego dusza natchnie nastepnego - losowo wybranego - czleka! W taki oto sposob z ostanich miesiecy (lat?) postac Sn!pera (Darknes7!) przeistoczyla sie w Luk4Ward. Pozostaje zatem jedno pytanie, nurtujace jak ilosc odcinkow Prison Breaka - Whos next madafaka?!
MorFeuS
20:02, 20 03 2007
Już nie raz to powtarzałem, ale powtórze to jeszcze raz - Lukward obraził pół polskiej sceny, jak nie całą, nazywając te forum dnem. O ile dobrze wiem, nie ma drugiego takiego forum, co by miała taka baze postów, a raczej jest ich sporo. Pozatym czym te forum zawiniło? Jest legalne, utrzymywane jest w 'miare' porzadnie no i staramy się 'uspokoić' tych, którzy wygaduja glupoty (pzdr Lukward). Pewnie to ostatnie spowodowało taką niechęc, nienawiść do tego forum u uzytkownika Lukward... a szkoda, bo myślę, że te forum jest jedyną pamiątka starych czasów ET, gdzie C4 i Poison panowały w najlepsze...
falubaz
20:28, 20 03 2007
MorFeuS, z drugiej strony, ty tez nie puszczaj w gacie. Jak widzisz gowno na ulicy to z nim dyskutujesz? Nie. To daj sobie luz. Jeszcze nie jedna osoba sie taka przydarzy, a szkoda nerwow.
MorFeuS
20:35, 20 03 2007
falubaz czy ja z nim dyskutuje?? Przeprowadziłem z nim jedna rozmowe na mircu, która zreszta została wklejona tutaj, na forum. Gdybym się nim przejmował, to bym komentował na et.owned.pl itd itd, ale tego nie robie. A dlaczego? Bo nie biore go na poważnie. Poprostu mnie zwalila ta wieśc, ze te forum jest dnem i tyle. I nie popuszczam w gacie :[ A co do luzu zawsze byłem wyluzowany, gdybym nie był, to bym zasypal luke whinem

i flamem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.