Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ustawienia dźwięku - s_mixahead
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
tired
w poradniku raziela pisalo ze s_mixahaed0,9 daje wiecej fps i waktycznie daj wiecej ale nie ma głosu. Jak moge miec głos i wiecej fps prosze o pomoc.
BoromiReK
/com_maxfps (liczba FPS) ja to zawsze w konsoli wpisuje .
tired
ale co stym dzwienkiem

TheOtherS!de
/// - Set s_ - ///

seta "s_bits" "16"
seta "s_bloat" "2.0"
seta "s_compression" "1"
seta "s_channels" "2.0000"
seta "s_defaultsound" "0"
seta "s_doppler" "1"
seta "s_distance" "100.0"
seta "s_khz" "44"
seta "s_loadas8bit" "1"
seta "s_leafnum" "0"
seta "s_mixPreStep" "0.05"
seta "s_mixahead" "0.2"
seta "s_musicvolume" "0"
seta "s_mixprestep" "0.09"
seta "s_max_distance" "9999999.0
seta "s_min_distance" "0.5"
seta "s_numpolys" "400"
seta "s_polyreflectsize" "10000000"
seta "s_polysize" "10000000"
seta "s_polykeep" "1000000000"
seta "s_separation" "0.5"
seta "s_initsound" "1.0000"
seta "s_occfactor" "0.5"
seta "s_occ_eq" "0.75"
seta "s_rolloff" "1.0"
seta "s_refgain" "0.45"
seta "s_refdelay" "2.0"
seta "s_volume" "0.8"
seta "s_wavonly" "0"

Rolfffffffff
tired
i co to da ???????????????

Estaloth
Problem jest w tym ze jesli wpisales w grze tak jak na forum to nie bedzie dzialac s_mixahaed 0.9, a nie 0,9 Chodzi o to, ze uzyles przecinka, zamiast kropki. Nie wiem czy dokladnie tak zrobiles w cfg, ale u mnie z 0.9 jest dzwiek, a z 0,9 nie. Generalnie 0,9 = 0 wiec bez dzwieku bedziesz mial wiecej fps, nie wiem czy 0.9 (kiedy dzwiek jest) cos da.
Swiety
Zabawa z mixahead może dać więcej fpsów ale coś za coś. Dźwięk się pogarsza a w niektórych sytuacjach może być nawet jego brak.
W takim przypadku poprostu ustawiamy poprzednią wartość. Najlepiej samemu pobawić się różnymi parametrami mixahead i dobrać najlepszy kompromis pomiędzy ilością fps i jakością dźwięku (lub jego brakiem :D )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.