Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skill
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Dla początkujących
murek1500
Co to jest skill i gdzie go moge znaleść?
BoromiReK
Bleeh , załatwiłes mnie !
Ostatnio był temat ze skillem , Swiety dobrze wszystko opisał .
A wogole to poszukaj .
SPIDIvonMARDER
Skill to jest po prostu poziom twojej gry.
murek1500
Gdzie moge znajeć poziom swojego skilla?
SPIDIvonMARDER
To nie tak. To jest po prostu twoje wrażenie, jak grasz (dobrze/źle)
Jeżeli średnio na półgodzinnej mapie masz 300XP, to jesteś raczej lepszy. Zwłaszcza, jeżeli otrzymujesz nagrody za najwyższą celność itd.
Jeżeli natomiast notorycznie popełniasz teamkille, masz 30 XP na mapę i sobie nie radzisz to jesteś raczej kiepski.
Liczebny poziom skilla najłatwiej odczytać na podstawie ilości XP/mapę, biorąc pod uwagę klasę postaci, jaką grasz. Najszybciej expa zdobywa medyk i eng, najwolniej soldier (oczywiście to zależy od gracza, jednak takie są standardy).
PS: poszukaj tematu Swientego o skillu.
COOBA`
Powiedz mi od kiedy to ilosc zdobytego XP na mape jest wyznacznikiem skilla ?
SPIDIvonMARDER
Od Unii Lubelskiej.
Paragraf 5, artykuł 12623, część 22,5 głosi:
W imię RP obojga narodów (Kaczorów?) ilość XP/mapa , ew. czas jest wyznacznikiem skilla, bądź wyznacznikiem pomocniczym. Jeśli średnio, na standardowym serwie udaje ci się uzyskać 353XP w ciągu półgodziny, to jesteś Kozak i możesz nakopać drehowi spotkanemu na ulicy. Jeśli natomiast dostajesz w identycznym czasie do 26XP, to lepiej się zastanów, Quo Vadis! AMEN!
CzarnyAfgan
Witam!

Podpisuję się pod pytaniem COOB'Y. Od kiedy to ilość XP jest wyznacznikiem skill'a?? Zacznę od przykładu: Gość wchodzi na serwer i zaczyna grę lojtem. Jedyne co robi przez 30 minut trwania mapy to siedzi w spawniei rzuca ammo żeby respawnujący się mieli dodatkowy zapas amunicji. Po ukończeniu mapy gość ma najwięcej XP i odznaczenie za najepszego lojta. I co?? I gościu jest pro?? Resztę przemilczę a wniosek nasuwa się sam. Pomyślcie zanim coś napiszecie.

Peace for all
JohnnyR
Skill to wypadkowa kilku rzeczy: celności i szybkości z jaką zabijasz wrogów, uników, znajomości map, umiejętności współpracowania z teamem.
SPIDIvonMARDER
Skill jest pierwszym (najbardziej narzucającym się) wyznacznikiem skilla. Oczywiście nie jedynym, bo właśnie medycy i field opsi...
Co nie zmienia faktu, że jeżeli ktoś ma 300 XP po mapie, to wygląda na dobrego. Wtedy warto mu się przyjrzeć głębiej: ile ma headshotów, jaką celność, ile fragów, z jakich broni, ile śmierci własnych itd. Jednak jeśli po 30 min grania (nie stania w miejscu np. na wskutek zawieszki systemu) ma 20 XP to co by nie mówić gość raczej nie jest kozakiem.
falubaz
CYTAT(SPIDIvonMARDER @ 15:58, 28 05 2007) [snapback]62378[/snapback]
Skill jest pierwszym (najbardziej narzucającym się) wyznacznikiem skilla.

Przeczytaj to co napisales, i jeszcze raz, i jeszcze raz, i jeszcze raz.

CYTAT(SPIDIvonMARDER @ 15:58, 28 05 2007) [snapback]62378[/snapback]
Jednak jeśli po 30 min grania (nie stania w miejscu np. na wskutek zawieszki systemu) ma 20 XP to co by nie mówić gość raczej nie jest kozakiem.

A jezeli dostal kare bycia inzynierem i za c@#!a nie moze sie przebic do czolgu/bramy bo ma reszta zespolu jest z!@#ana i ma 20xp po calej rundzie, a na dodatek graja z jakims uber clanem? Mowie o CW, a nie o warzywnym serwerze.
Nie ocenisz nikogo po suchych liczbach, daja one dopiero cos po dluzszym przygladnieciu sie.
Dla mnie, jak jeszcze gralem w srete, wazniejszy niz stosunek hs/kill byl damage given do damage taken. Co z tego ze czasami mialem duzo killi, a odebralem 2razy wiecej damage`u niz zadalem. Tak samo to dziala w druga strone, czasami stosunkowo malo killi, ale dg 3razy wiecej niz dr.
Zreszta, to jest calkowicie subiektywna ocena, a nie obiektywna.
SPIDIvonMARDER
Każda ocena jest subiektywna.
Przeczytaj moje posty jeszcze raz, jeszcze raz itd., a może dostrzeżesz hasło "bądź wyznacznikiem pomocniczym".
a co do enga, to dostaje on punkty oprócz za naprawę czołgu za pola minowe, budowę obiektów, załatwianie przeciwników i za samą śmierć!
Na upartego każdą teorię da się obalić. Ale czy jest sens?
Ilość XP jest podstawowym i wyznacznikiem i najbardziej praktycznym dla n00bów, bo najbardziej czytelnym i najprostszym.
kaurz
a prawda jest taka, ze jak szukasz kogos ze skillem to nie wchodzisz na FFA.
a po co Ci ktos ze skillem poza FFA? oprocz CW ta gra to dno. FFA smierdza c@#!em, a jedyna mozliwoscia grania FFA jest noquarter, najbardziej pokur.wiony mod wszechczasow.
Konik
CYTAT
Skill jest pierwszym (najbardziej narzucającym się) wyznacznikiem skilla

niezle maslo maslane, chyba chciales napisac cos innego. Znowu temat z dupy, ktory byl juz poruszany. zreszta skoro gadacie o skilu i podajecie przyklady z ffa to ta rozmowa nie ma sensu bo nic nie wiecie o skilu.
CzarnyAfgan
Witam!

Prawda taka że na ffa CZASEM trafi się gość z dobrym skill'em, jeśli więc ktoś szuka skill'owych graczy czy to do klanu czy też żeby poprostu się takim zapoznać to proponuję grać mixy. A jeśli chodzi o mod noquarter to jest niesamowicie z dupy. Te wszystkie kamerki na mortarze i inne bajery to już moim zdaniem przegięcie. Jaymod byłby dobry gdyby nie podwójny skok (nie na wszystkich serwach) i tragiczna fizyka ruchu, ale to chyba nie temat o modach.

Peace for all
MorFeuS
Słuchajcie, Spidervodmarder to dziecko FFA wiec dla niego najwazniejsze bedzie XP za budowanie CP ;[ Na samym robieniu OBJ mozna nabic z 300 XP na mape :U

Dla mnie skill to poprostu... twój talent/doświadczenie itd. Można przetłumaczyć na jezyk polski i co mamy? Umiejętność. Poprostu: twoja celnośc, obeznanie w terenie, jak szybko reagujesz na dana sytuacje, jak szybko myślisz, jak szybko wymyślasz rozwiaznie w danej sytuacji itd. To wszystko się składa na skill. Nawet jak twój AIM to higha reszta to low, to twoj skill nie jest high, tylko low/med. Sporo osob uwaza, ze wyznacznkiem skilla jest (skill! :D) aim, ale to wg mnie nie prawda.
conish
skillem doktora byl aim :D
SPIDIvonMARDER
Dla mnie w ogóle wyznaczanie skilla w jakiejkolwiek sztywnej skali nie ma sensu. Dlaczego? Od poziomu gry zależy: twoje własne umiejętności (np. refleks), myślenie, samopoczucie na dana chwilę, reszta graczy, mapa i wiele więcej. jednego dnia się gra lepiej, innego gorzej. Dlatego nie można ocenia skilla w jakiej sztywnej skali, a jedynie orientacyjnie (np. dobry/przeciętny/zły gracz). To oczywiście moje zdanie i mogę się myli.

Wiesz MorFeuS? Może i jestem dzieckiem FFA (co chyba nie jest zbrodnią), jednak nie jest to powód, by mówic, że dla mnie najważniejsze są XPki za CP. Dla mnie najważniejsze jest "defend our objectives", lojalnośc wobec HQ oraz współpraca wewnątrz teamu ( w tej kolejności). CP jest bonusem, na którym najczęściej eng może sobie nabic te 7 XP. Dla mnie nie najważniejsze jest same strzelanie, bo co teamowi daje gośc, który owszem jest terminatorem, ale totalnie nic nie wie o współpracy, nie słucha się dowódcy i zamiast bronic Fuela idzie sobie zakampowac na drugi koniec mapy. Tacy są kickowani ze sqadu.

Jednak do do reszty wyznaczników Skilla, to sie z tobą zgadzam.

falubaz
Co to HQ? Jakis opozniony jestem czy co?
MorFeuS
CYTAT
Dla mnie nie najważniejsze jest same strzelanie, bo co teamowi daje gośc, który owszem jest terminatorem, ale totalnie nic nie wie o współpracy, nie słucha się dowódcy i zamiast bronic Fuela idzie sobie zakampowac na drugi koniec mapy. Tacy są kickowani ze sqadu.

To jest opis KLANU czy gry na FFA? Jeżeli mówisz o FFA to ci stary szczerze współczuje...
CYTAT
Co to HQ? Jakis opozniony jestem czy co?

High Quality! Head Quarters! A tak naprawde to nie wiem =o
kaurz
kwatera glowna ofc.

czyli, ze co, ze matka Ci wydaje rozkazy? bo nie wiem co moze byc Twoim HQ na FFA
XDDDD
SPIDIvonMARDER
CYTAT(kaurz @ 19:38, 9 06 2007) [snapback]62895[/snapback]
kwatera glowna ofc.

czyli, ze co, ze matka Ci wydaje rozkazy? bo nie wiem co moze byc Twoim HQ na FFA
XDDDD

Mówię o klanie, to chyba logiczne. Mógłbyś chwilę pomyśleć zamiast gadać głupoty.

A co do HQ, to nazwa faktycznie kwatery głównej. Trochę źle użyłem tego słowa, chodziło mi o dowództwo. Sorry.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.