Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Drastyczny spadek fps , poważny problem
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
suchypg
witam . mam dość poważne problem jeśli chodzi o moje ET . kupiel sobie nwoa akrte graficzna , tak ze 2 tygi temu , wszystko bylo piekne , ET chodzilo mi na 250-300 fps , ostatnio jednak doszlo do katastrofy . poziom fps bardzo drastycznie mi sie obnizyl . nie przekraczaja 20 klaek na sekunde , a czasami spada nawet do 4-5 fps , tak sie rgac nie da . moj sprze to Pentium 4 2,8 ghz , Asus P5P800 , 2x512 DDR Kingston 400 mhz , GeForce 7600 GT 256 mb , HDD Seagate Barracuda 250 gb , czyli jak sami widzicie rzeznik , et powinno chodzi na tym kompie na 300 fps przynajmniej ,a tu takie bole ;/ blagam pomozcie , pozdrawiam i czekam na odpowiedz
conish
chlodzenie bym sobie sprawdzil na karcie graficznej
suchypg
Karta jest nowka , radiator boxowy , ale temperatura jest na optymalnym poziomie
conish
Przeskanuj komp w poszukiwaniu wirusow i trojanow.
sprawdz sterowniki, w razie koniecznosci przesiadz sie na nowsze lub omegi.
suchypg
Ehhh. skanowanie wirusów poszlo , nie ma wirusów . i zaktualizowałem stery ,to także nic nie dało :/
Shade
a zmieniałeś coś w cfg ??
i sprawdź na innych grach i serwach ET
suchypg
mam tak na kazdym serwie , cfg mam takie samo od 6 miesiecy , a wczesniej nie bylo takiego problemu ,wiec to raczej nie wina cfg
conish
Nie ma cudow na swiecie. Jesli to nie wina sprzetu to wina softu i odwrotnie.
suchypg
conish niestety nie amsz racji . jako jedyny powod sprzetowy podales tylko i wylacznie karte graficzna ,a przeciez na fpsy wplywaja wszystkie podzespoly w kompie (oprocz napedow oczywiscie xD ) . sam juz odkrylem problem . stare przyslowie , masz liczyc na kogos licz na siebie . sprawdza sie . problem okazal sie dysk twardy , przegrzewal sie i strasznie sie zacinal co dawalo spadek fps . ok . temat do zamkniecia lbo do zostawienia dla potomnych . sami zdecydujcie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.