stefanek
19:29, 27 05 2007
Witam
Zmienilem ostatnio cfg i pojawil sie problem z netem :( wszystkie opcje od neta w nowym cfg pozmienialem na takie same jakie mialem w starym (na ktorym nie mialem zadnych problemów). Wydaje mi sie ze to przez ta małą mapke która pokazuje pozycje innych graczy , w starym cfg ta mapka u mnie prawie wcale nie funkcjonowała tzn pojawaily sie ikony graczy ale tylko na 1 sec puzniej znikaly i pojawialy sie z opuznieniem 3-4 s. A w tym nowym cfg mapka chodzi bardzo plynnie i wydaje mi sie ze bierze za bardzo obciarza mole polaczenie. Jest jakas komenda na ograniczenie przepustowości tej mapy ? ale namieszalem :>
dziwne...
nie wydaje mi sie, by mapka (mowimy o tej co sie pojawia z prawej strony?) mogla by miec wplyw na neta. Jej lagi kiedys rowniez obserwowalem, ale poprawic wystarczyl r_mode`a i ewentualnie podbnic r_picmip.
Podaj plz jak masz ustawione
maxpackety
snaps
rate
com_maxfps
Ja niewierze w to żeby mapka lagowaa gre iMo nie ma to żadnego wpływu....
stefanek
22:09, 28 05 2007
cl_maxpackets "60"
snaps "20"
rate "25000"
a co do com_maxfps to mam skrypt ktorym zmieniam w czasie gry wartosc ale przewaznie ustawione na 76
Skoro mowicie ze to nie przez mapke to nie wiem przez co :(
Moje łącze to osiedlowy LAN bez stalej predkosci - raz jest 512 kb/s a innym razem 2Mb/s a pingi mialem zawsze dobre tylko wlasnie ostatnio sie cos skopało. Ale troche dziwne mam te lagi bo przez kilka sekund mam ping ~ 50 a w nastepnych sekundach 500 - 900 ms puźniej znowu 50 i tak wkoło Macieju :)
sciagnij winmtr i spinguj wp.pl i wklej loga, ok?
stefanek
9:25, 29 05 2007
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.