Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poison itp
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
BoromiReK
witam zakladam taki temat bo mnie kusi zeby go zadac , nie dawno znowu wrocilem do gry w et , ale gdy grałem wczesniej pamietam że była fascynacja klanami typu Poison , C4 , Ic itp . Co sie stało z tamtymi klanami ? rozpadły sie czy gracze przeszli na inna gre ? czy wogole skonczyli gre ?
Konik
Jestes w tyl o jakies 3 lata, ale jako pocieszenie dodam ze nic nie straciles, bo z roku na rok jest coraz gorzej.
Swiety
Dziwisz się ? Te klany w zasadzie istniały od początków RTCW (2001 r) Wyobrażasz sobie grę w tym samym klanie, w zasadzie w niezmienionym squadzie, praktycznie w tą samą grę (ET) PRZEZ 6 LAT ?
Osiągnęli to na co ich było stać (wystepy w EC, NC) wygrywali różne cupy - jaką mieli dalszą motywację do gry ? I dorzuć sobie znudzenie grą (ile lat można w to samo ?)
Dodatkowo średnia wieku w tych klanach była dosyć wysoka (jak na obecne standardy) więc dużo ludzi dosyć szybko "dojrzało" i zajęło się przyzeimnymi sprawami.

Większość skończyła, część zaczęła grać w coś innego (CSS, BF, WoW - LoL), pojedyńcze jednostki grały dalej.
Znając życie część ludzi wróci jesli pojawi się nowy tytuł (ET:QW , RTCW 2).

To były piękne czasy. Kilka dobrych klanów z małej sceny RTCW przeszło na ET zabierając ze sobą duży bagaż doświadczeń z RTCW. Masa noobów do ownowania, dla sporej części ET to wogóle była pierwsza gra sieciowa.
Różnice w skillu kolosalne. Później wszystko zaczęło się wyrównywać. Gdyby teraz przenieść żywcem te stare klany do dzisiaj to żadnej rewelacji by nie było.

Zmieniło się o tyle, że jest więcej cziterów i więcej różnych lan-party i cupów. Scena okrzepła :D
Konik
CYTAT
Dodatkowo średnia wieku w tych klanach była dosyć wysoka (jak na obecne standardy) więc dużo ludzi dosyć szybko "dojrzało" i zajęło się przyzeimnymi sprawami.

Ja mysle, ze wiek byl wlasnie kluczem do sukcesu tych klanow. W pewnym wieku ludzie wiedza juz co chca, dogaduja sie miedzy soba i nie musza sie martwic, ze po dobranocce czas spac.
Wlasnie, Swiety a utrzymujesz kontakty ze "stara gwardia" sceny?? Wiesz co sie z tamtymi ludzmi stalo i co teraz robia??
JohnnyR
Najfajniejszy klimat był jeszcze w RTCW, Blitz Krige, Poison, Fuzz, C4, Iron Cross wymiatali. Ostatnio na forum stalkera spotkałem Dr. Mengele z IC pod fakem się ukrywa ;) W ET gram od czasu do czasu ale nie mam takiego sentymentu jak do rtcw.
BoromiReK
CYTAT(Konik @ 9:18, 28 05 2007) [snapback]62373[/snapback]
Ja mysle, ze wiek byl wlasnie kluczem do sukcesu tych klanow. W pewnym wieku ludzie wiedza juz co chca, dogaduja sie miedzy soba i nie musza sie martwic, ze po dobranocce czas spac.
Wlasnie, Swiety a utrzymujesz kontakty ze "stara gwardia" sceny?? Wiesz co sie z tamtymi ludzmi stalo i co teraz robia??

Nom tez jestem ciekawy , bo jak konczyłem z ta gra to były tylko pogłoski ze sie rozpadaja . Ale nie wiem co dalej sie z nimi dzieje .
conish
Prawdopodobnie to samo co z wszystkimi w_pewnym_wieku. Zalozyli rodziny, pracuja, byc moze koncza studia...

nawiasem mowiac, musze sie pochwalic. Ponad miesiac temu zareczylem sie ;)
kaurz
to moze male lanparty na weselu? :D

pomyslnosci na nowej drodze zycia (drodze do wiezienia, bolu, smutku i placzu)

:DDDDDDD
conish
pomysl z lanparty przedstawie zainteresowanej drugiej polowie. ciagle mi powtarza, ze nie chce robic wesela z ta cala pompa i woli jakos oryginalnie. no niech mi kto powie, ze tak by nie bylo oryginalnie;]
falubaz
No to gratulacje! A myslalem ze mlodszy jestes :D Gratz!
Swiety
CYTAT(Konik @ 7:18, 28 05 2007) [snapback]62373[/snapback]

Chyba źle mnie zrozumiałeś. Średnia wieku w tych starych klanach była powyżej 20 lat natomiast większość top klanów zarówno w RTCW jak i ET mają średnią wieku poniżej 20 lat ale powyżej 16 lat. Poison czy C4 dostawało wpierdol od top klanów 17-18 latków, ale nigdy nie przegrywało z klanem 12-13 latków.
Przy grze PRO powyżej 16-17 lat wiek już nie ma dużego znaczenia. 25 latek nie ma żadnej przewagi w grach w związku z wiekiem nad 18 latkiem. Ale obydwaj mają przewagę w związku z wiekiem (dojrzałość etc) nad 12 latkiem.
Przeciętny 25 latek nie może poświęcić grze więcej czasu niz 18 latek bo ma "życie" na głowie.

Poison i IC to były grupy bardzo dobrych znajomych, którzy wcale nie musieli grać w cokolwiek (mogli równie dobrze tworzyć przez kilka lat klan gry w bierki) aby stanowić zgraną paczkę. Często spotykali się w real-life (IC,C4 - większosć graczy z jednego miasta - Warszawy). IC i Poison to był fun z gry, miał atmosfera, bycie w klanie nie tylko dla samej gry.
Mała rotacja graczy - właściwie skład ten sam.
Inaczej w przypadku FF - od początku tworzony jako pro klan, rządzony silną reką Mietka, większa rotacja, większy nacisk na pro graming, zwycięstwa. C4 to tak pośrodku coś pomiędzy FF a IC i Poison.
Wszystkie te klany miały dobrego mocnego lidera.
Poza tym reszta jak w innych dobrych klanach:
Odpowiedni wiek, odpowiedni skill, odpowiednie zgranie i doświadczenie, odpowiednia organizacja.

ymma
CYTAT
nawiasem mowiac, musze sie pochwalic. Ponad miesiac temu zareczylem sie ;)

Gratulacje!!! Zaręczony - znaczy się zakochany i szczęśliwy, nic tylko pozazdrościć :)

Tylko broń Boże nie zapraszaj na ślub nikogo z tej bandy popaprańców co to ich nazywają miłośnikami gier bo oblubienica gotowa uciec sprzed ołtarza/urzędu ^^

a co do lanparty, to hmm nie wiem czy byś był taki zadowolony jakby ci się ktoś podpiął do narzeczonej :D
Konik
gratulacje conish, jestes juz tylko o jeden krok od niewoli. Tak serio mowiac to mnie moja ukochana tez meczy o zareczenie sie, ciekawe kiedy ulegne??
kaurz
nie daj sie, Konik.
canG
eee tam zareczyny.... ja juz we wrzesniu zmieniam stan cywilny :O
JohnnyR
E tam, ja już mam potomka co pogina czasem w ET ale nie mogę wybić mu z głowy jego zamiłowania do TK ;) może dlatego że ma 4 lata dopiero heh
BoromiReK
CYTAT(JohnnyR @ 14:59, 30 05 2007) [snapback]62480[/snapback]
wybić mu z głowy jego zamiłowania do TK ;)

Trybunału Konstytucyjnego ?
JohnnyR
Polityka go nie interesuje, chodziło o Teammate Kill
HawK_
Wpadlem na forum po przerwie z mysla ze wszystko juz zastyglo i sie sypie a tu patrze ostatni post 30.05
Normalnie szok kto by przypuszczal ze ten burdel na trzech kolkach tak dlugo bedzie jechac ;]

P.S. Conish szczere gratulacje i oczywiscie zycze duzo szczescia "na nowej drodze zycia" ;)
Konik
Conish troche nie na temat, ale masz podany link Z KIM JA PRACUJE- niezla ta rozmowa, koles sie kreci i w ogole brzmi jak jego pierwszy dzien w pracy. Ja bym sie rozlaczyl po 1 minucie a ta babka byla twarda. Ogolnie dobry temat zapodales, duzo smiechu mialem.
conish
no to skoro offtopicujemy... rozmowa byla, ze tak powiem ustawiona. Podalismy mu numer do naszego sekretariatu. Oderbala kolezanka... a kolo pracowal drugi dzien :)
MorFeuS
POISON FTW!
IC|Daxx
Witam !!
Ostatnio zaglądam tu z częstotliwością raz na rok (kek).
Do niedawna wielu memberów byłego C4/IC/Poison/C4/FF/4Fun spotykało sie na serwerach World of Warcraft :)
min. Vek'nilash, The Maelstrom, Al'akir.
W tej chwili mam kontakt z lamusami pokroju Zaskronca / FragStealer'a /Pio/Dante/doomiego. - serwer The Maelstrom

Ps. Kto pamięta Pytona niech spróbuje wyobrazić sobie go jako rogue (omg)

Pozdrawiam GL & HF
blacktyger
Omg dlaczego wow, a nie l2 ;<.

czlowiek
CYTAT(IC|Daxx @ 6:54, 15 06 2007) *
W tej chwili mam kontakt z lamusami pokroju Zaskronca / FragStealer'a /Pio/Dante/doomiego. - serwer The

o mnie to zapomniales pipo wstretna! tylko daj summona, daj summona bylo. czesc Iron Cross pogrywa sobie radosnie FFA w CS:S, ja czyli lobuzzer, mengele, krizz aka klopotek. z krizzem tez pykamy w eve online. eliminator, grzes, terro i w/w w dalszym ciagu dzielnie idluja prywatny kanal irc. bylm zaponial: "graszew gej"
Swiety
CYTAT(czlowiek @ 2:47, 27 06 2007) *
Iron Cross pogrywa sobie radosnie FFA w CS:S, ja czyli lobuzzer, mengele, krizz aka klopotek

No to zeszliście na psy :D Starość nie radosć.
IC|Daxx
Lob nigdy nie ośmieliłbym sie zapomnieć o Tobie , wymieniłem osoby które ostatnio pogrywają w WOW-a. Ty zrobieś sobie przerwę jakiś czas temu confused.gif

Ps. Od paru dni w wolnym czasie kampimy respa na beta ET:QW
trissi
Pozdrowienia Daxxiu, odezwij się na [email protected]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.