Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komenda na wyłączenie efektu drżenia postaci
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
Fallen
Witam!
Mam pytanie.
Czy istnieje komenda dzieki ktorej da sie wylaczyc efekt drzenia postaci kiedy przeciwnik do nas strzela?
za odpowiedz dziekuje.
Macgyver
nie da sie. Musiałbyś mieć czita confused.gif
Fallen
chyba sie jednak da
znalazlem w necie cos takiego:

seta cg_showblood "0" // wyłączona krew przy otrzymywaniu obrażeń

seta cg_bloodFlash "0" // wyłącza efekt odnoszenia obrażeń (miganie)
Macgyver
to na pewno nie to. Pierwsza komenda służy do tego czy jak do ciebie strzelają to wyświetlana jest krew. Druga komenda faktycznie to likwiduje, ale musi być też włączona na serwerze. Inaczej nic z tego. confused.gif
Konik
Wydaje mi sie, ze bzdury gadasz Macgyver, bo obydwie komendy sa po stronie klienta a nie serwera i dzialaja bez problemu.
@ Fallen do konca tego sie nie da wyelminowac, ale te dwie komendy to niweluja.
jeszcze jest cg_blinktime i tu podajesz wartosc (1000=1sek), prawdopodobnie ustala czas ile trwa "zaciemnienie" obrazu podczas dostawnia obazen.
Macgyver
CYTAT(Konik @ 8:54, 2 09 2007) *
Wydaje mi sie, ze bzdury gadasz Macgyver, bo obydwie komendy sa po stronie klienta a nie serwera i dzialaja bez problemu.
@ Fallen do konca tego sie nie da wyelminowac, ale te dwie komendy to niweluja.
jeszcze jest cg_blinktime i tu podajesz wartosc (1000=1sek), prawdopodobnie ustala czas ile trwa "zaciemnienie" obrazu podczas dostawnia obazen.

używałeś chociaż raz tych komend że sie wypowiadasz?
Estaloth
Nie wiem na jakiej egzotyce grasz ale w moim cfg mam obydwie na 0 i dzialaja niezaleznie od ustawien serwera.
W ogole zaczynajac od poczatku, cg_showblood 1 pokazuje krew przy ZADAWANIU obrazen (na przeciwniku pojawiaja sie takie czerwone plamki w momencie trafienia). Od wylaczenia krwi przy OTRZYMYWANIU obrazen sluza komendy: cg_bloodDamageBlend, cg_bloodFlash, cg_bloodTime (wszystkie na 0)

Mozna jeszcze dorzucic wylaczenie kiwania sie na boki (cg_bobpitch 0, cg_bobroll 0, cg_bobup 0, cg_bobyaw 0).

Na dodatek, mozna pomyslec o ustawieniu com_maxfps. Wiadomo ze im mniejsze fpsy tym mniejszy rozrzut. Kiedys ja i z3R0 testowalismy rozne wartosci i wyszlo ze najlepiej nam sie gra na 76 fpsach, bo nie ma takiego odrzutu przy strzelaniu. Mimo ze obydwaj wyciagamy 125 bez problemu.
Najgorzej chyba gralo mi sie z 100 fpsami (najgorzej celownik podbija n shit), chociaz dlugi czas gralem 100/100/100 (fpsy/pakiety/hz - bez vsynca ofc).

To wszystko pomaga w niwelowaniu drzenia ekranu i tym podobnych atrakcji ale do konca nigdy nie bedzie idealnie.

Jesli chodzi o blinktime to (quote z forum etpro):

CYTAT
cg_blinktime is left over from RtCW SP. It's completely ignored in etpro, and unused in etmain and RtCW MP.
It used to control how often SP characters blinked.

Teraz mala konkluzja. Macgyver machnal w tym temacie 3 posty kompletnie nie majac pojecia o czym w ogole pisze. Wiec mala rada: przeczytaj jeszcze raz te posty ktore napisales i pomysl dlaczego cofnieto ci licznik. XDDDDDD
Macgyver
a ty może masz pojęcie co? Zerżnąłeś to a jakiejś gównianej strony i sie podniecasz że komuś pomogłeś.
Konik
Nie wazne w jaki sposob pomogl, wazne, ze to zrobil w sensowny i konkretny sposob. Nawet jakby posilokowal sie jakimis stronami i poradnikami to co z tego?? Nikt nie jest omnibusem i nie musi wszystkiego pamietac. Widocynie osoba, ktora zalozyla ten post, nie miala dostepu do tych informacji lub nie chcialo jej sie szukac w necie, nie wnikam w to. Fallenowi chyba tez zwisa skad Est to wiedzial, wazne, ze uzyskal konkretna odpowiedz. Ty takowej nie potrafiles udzielic i jeszcze piszesz mi jakies (słowo na p)y o ustawieniach serwera. Wiec prosze cie, kopiuj nawet czyjes teksty, byle bys odpowiadal z sensem.
Macgyver
jak fallem jest taki mądry że znalazł odpowiedź to po c@#! wcześniej pisał ten temat zamiast najpierw poszukać? A ty konik jak tak sie dobrze znasz to czemu mu nie powiedziałeś na początku?
Estaloth
bo Konik odpisuje byle co na jakis temat, pisze mi msga ze jest jakis warzywny temat do ogarniecia sobie posta, wiesz, takie nabijanie z sensem, cos czego ty nie mozesz pojac. XDDDDD
Macgyver
szkoda że ty nie możesz pojąć że jesteś debilem. confused.gif
Fallen
CYTAT
"jak fallem jest taki mądry że znalazł odpowiedź to po c@#! wcześniej pisał ten temat zamiast najpierw poszukać? A ty konik jak tak sie dobrze znasz to czemu mu nie powiedziałeś na początku?"

jakbys nie zauwazyl to podalem tylko 2 komendy a w tym temacie pojawilo sie ich chyba z 10
dlatego napisalem ten temat!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.