Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Scena polska i zagraniczna
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Scena klanowa
p3run
Witam,
piszę pracę magisterską o et. Szukam informacji odnośnie sceny polskiej bądź zagranicznej et.
Jeśli ktoś z Was jest chętny do podzielenia się swoją wiedzą na ten temat bardzo proszę o kontakt na PM, albo tutaj w temacie. Chodzi mi o wszystko co wiecie. Kto był mocny kiedyś, kto jest mocny teraz, o najlepszych graczy, o turnieje.
Cokolwiek, jakakolwiek informacja mi się przyda.

Pozdrawiam!
Konik
CYTAT(p3run @ 11:47, 29 09 2007) *
Witam,
piszę pracę magisterską o et. Szukam informacji odnośnie sceny polskiej bądź zagranicznej et.
Jeśli ktoś z Was jest chętny do podzielenia się swoją wiedzą na ten temat bardzo proszę o kontakt na PM, albo tutaj w temacie. Chodzi mi o wszystko co wiecie. Kto był mocny kiedyś, kto jest mocny teraz, o najlepszych graczy, o turnieje.
Cokolwiek, jakakolwiek informacja mi się przyda.

Pozdrawiam!

Oooooo Niezły temat!! Bardzo ambitny. Powodzenia Ci życzę!! Jaki w ogóle kiedunek studiujesz, że taki temat wybrałeś?? Jak ja pisałem pracę licencjacka to chciałem wybrać temat w style: "Czy esport można uznać za prawdziwy sport", ale w sumie się z tego wycofałem po namyśle. Trochę trudno byłoby zebrać jakieś materiały naukowe na ten termat. Do Twojej pracy też będzie ciężko z materiałami i nie chodzi mi tu o jakieś wypowiedzi nastolatków grających w ET, ale o fachową analizę tematu.
BruTal
Serio? Omg bedziesz miec ciezko ale moze dasz rade :)
blacktyger
Polecam lekturę eSports.pl, tam masz all newsy od 3-4 lat z ET więc znajdziesz wszystko co Cię interesuje. Do tego wiele artykułów o grze, klanach i konkretnych ludziach - wywiady. Aktualnie to największa skarbnica tego typu info o ET afaik.
p3run
Ok, dzięki za info:)
Co do mojej pracy to w tej chwili mam już napisane 25 stron- o samym et. Literaturę zbieram- mam bardzo w porządku promotora, który mi pomaga jak może więc nie jest źle odnośnie zbierania materiałów;) badania przygotowuję ale to na później- po nowym roku;)
Studiuję socjologię na UAM- zaczynam V rok. Temat mojej pracy brzmi: "Alternatywne rzeczywistości on-line na przykładzie gier komputerowych z egzemplifikacją gry sieciowej enemy territory". ET będzie tylko przykładem, a tak w ogóle to chcę opisać wpływ gier na życie młodych osób. To tak w skrócie:)
Swiety
Ale na serwisach nie znajdzie materiałów potrzebnych do pracy. Znajdzie informacje kto z kim grał, kto wygrał dany cup, kto przeszedł z jednego klanu do drugiego, który klan powstał a który rozwiązał się, kto zorganizował lan-party itd.
Takie coś to wydaje mi się że nie może być podstawą pracy magistra socjologa.

Chyba że za x lat na kierunku historia będzie specjalność gamo-znawstwo :DDDD

Ja myślę że tutaj bardziej przydałyby się informacje typu:
Ile czasu spędzasz przy ET, ilu znajomych poznałeś dzięki ET i jak silne są z nimi więzi, jak aktywnie udzielałeś się na scenie ET i co dla niej robiłeś. Ile kasy zarobiłeś dzięki graniu i ile czasu i kasy w to włożyłeś.
Imo popytać się i zaznajomić z ludzmi którzy coś na scenie znaczą (top gracze, admini, newsmani)
i przeprowadzić wywiady pod kątem swojej pracy.
p3run
Hehe, to pytanie o polską i zagraniczną scenę to jest do mojego podrozdziału- oczywiście na tym nie wsparłem mojej magisterki. To co świety napisał to wykorzystam w III rozdziale;) tera opisuję II. Jeszcze będzie pierwszy rozdział ale w nim będzie literatura- o rozrywce, grze między ludźmi, kontaktach, bla bla wreszcie o rozwijaniu się "sztucznego świata".
banana.gif

Co do specjalności o grach- są już takie podkatedry ale gdzie to wam nie powiem. Oni się zajmują badaniem wpływu gier na młodych etc.:) i myślę, że będzie się rozwijać dalej...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.