Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wielkośc pingu a antywir
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Pingi i lagi, Internet, przeglądarki serwerów
belafonte
Witam,
mam neta Dialog 2MB i antywira Avast. Przeczytałem że ten antywir może mieć wpływ na ping ( negatywny ).
Mój ping nie schodzi poniżej 100 a najczęściej jest od 130 do 350 ( skacze cały czas ), da się grać ale ........
Czy z tym antywirem to prawda a jeżeli tak to jaki ewentualnie zainstalować ( oczywiście darmowy 0
dzięki
pzdr
kaurz
no to go wylacz i sprawdz pingi wtedy
SPIDIvonMARDER
Nie jestem pewien, ale chyba WSZYSTKIE antywirusy potwornie obciążają łącze. Ponadto złe dla pingu jest GG, ściąganie oraz wszystkie inne procesy działające w sieci. Jeśli chcesz obniżyć PINGa, to po prostu powyłączaj ile się da.
Na forum taki problem sie przewijał wielokrotnie. Poczytaj sobie thumbsup.gif
T2D WOLFIK
Przeskanuj moze sobie kompa Spaybotem i Ad-Adware moze w tym lezy przyczyna. Ja mam neta 1 Mb i Avasta tez wlaczonego na full, co smieszne Firewalla tez i pingi zadko mam powyzej 100, na swoim serverze 20-30, na polskich jeszcze mniej ,a na innych 50-60 whistling.gif
SPIDIvonMARDER
W sumie to tez trochę zależy od serwa. Gdy gram na jednym serwie i ma ping 90-100, to da się grać (jest oczywiście gorzej), natomiast na innym serwie przy PINGu 70 jest po prostu piekło.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.