Witam!
Bez żadnych wstępów przejdę do sedna – wczoraj wieczorem włączyłem sobie ET i wszedłem na publika NQ. Gdy już "połączyłem się na tyle", że widziałem Limbo Menu, gra powitała mnie 7 sekundowym lagiem et.exe. Po jakiś 40 minutach i 3 reinstallach ET wszystko się uspokoiło i mogłem normalnie grać na NQ, po 60 minutach – chcieliśmy sobie zagrać sparing (ETPro), po wejściu na serwer dostałem laga na 5 sekund, a po 1.5 minuty kicka od PB "Disallowed Program/Driver [120135]", Screenshot - http://img24.imageshack.us/img24/9431/2323233.jpg . Oczywiste jest to, że nie miałem żadnych nowych ani nielegalnych programów/sterowników zainstalowanych, a co dopiero uruchomionych. Po kilku próbach kontynuacji naszego sparingu (2 pauzy w 1szych 20 sekundach = bezcenne), kickowało mnie za każdym razem, pod tym samym powodem, tylko, że bez tego 5 sekundowego lagu na początku. Friku – jak to friku, zaraz złapałem za Paragon Partition Manager i sformatowałem c:\. Wgrałem et z instalki, patche też nowo, zaktualizowałem PB i skopiowałem tylko mój cofig i pliki pk3; zainstalowałem najnowsze sterowniki NVIDIA. Po formacie, wszystko było ok na NQ – grałem tam jakieś 30 minut. Lecz, po wejściu na ETPro (bez laga), po jakiś 10 minutach wywaliło mnie znowu przez "Disallowed Program"...
Programy "zabezpieczające" używane przeze mnie:
- Kaspersky Anti-Virus 8.0.0.506
- Comodo FIREWALL
- TeaTimer (z Spybota Search&Destroy)
Inne
- XP Pro SP3
- Xfire
- Konnekt (Komunikator)
- SnagIt (do robienia screenów)
- etmin.exe (Po nacisnieciu alt+z, albo 2x lpm na trayu – minimalizuje et.exe)
Sprzęt
- NVIDIA GeForce 9800GT 1GB (najnowsze, oficjalne, sterowniki; nie podkręcana)
- 3,2GB Ram (32 bit system)
- Intel Core2 Quad [email protected]
...Mam nadzieje, że ktoś pomoże :s. Napisałem ticket do Even Balance, jak co.
Pozdrawiam,
Freequ.