blacktyger
10:58, 30 11 2003
Hmmm wiele wypowiedzi było na temat np. broni obu "ras"

z tego wynika, że Axis mają lepszą broń MG40 niż Alies Thompson ... mam takie na marginesie pytanko dlaczego jest lepsza ?
Wracając do tematu (dla niektórych off-) topica czy nie sądzicie, iż ich zadania są nudne....na każdej mapie (oprócz rail gun) Alies atakuje, Axis natomiast broni hmmm.. poza tym spotkałem się ze stwierdzeniami, że Axis mają zawsze więcej xp (oczywiście jeśli poziom graczy jest wyrównany) dlaczego? dlaczego oni mają łatwiej zdobywać xp? mam swoje skromne podejżenie, ale czekam na wasze wypowiedzi

ażeby jeszcze
rosrzeżyć pole manewru waszych wypowiedzi zapyatm się, czy
wedłóg was CovertOps jest w ogóle do czgo kolwiek potrzebny Axis?

aha i jescze jedno pytanie na uboczu...

dlaczego żaden server nie ściąga tego patcha zmieniającego znaki Axis na Swastyki

miałbym znacznie większą frajde zabijać prawdziwych szfabów

to chyba na tyle czekam na mądre i związane z tematem topica wypowiedzi, jeśli taki temat już był, to proszę moderatorów o podanie mi linku do niego i skasowanie tego

dziękuję miłej lektury życzę

---- edytowany przez moderatora ----
rozszerzyćwedług
Czy Mp40 jest lepsze od Thompsona w ET ?
Takie dyskusje można było robić w RTCW chociaż przypominało to dyskusje o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świetami Wielkiej Nocy
Praktycznie obydwie bronie są do siebie bardzo podobne
- Ta sama szybkostrzelność w ET (ok 200 na minute) - w RTCW mp40 było szybsze od thompsona
- Ten sam damage 50/40/18 (hs bez hełmu, hs z hełmem, korpus) - w RTCW było inaczej dla każdej z broni.
- Rozrzut ? no własnie nie wiem jak jest z rozrzutem w ET, ale zauważyłem że grając mp40 mam więcej hsów
czy mp40 ma rozrzut mniejszy niż thompson (tak jak było w RTCW ?).
Ktoś wie jak jest z rozrzutem ? ale dokładnie a nie na oko bo na oko to sam moge se sprawdzić.
Jak się komuś nudzi grać wciaż axis lub tylko allies to niech gra stopwatcha.
Axis z reguły mają więcej xp bo z reguły bronią (oprócz railgun). Łatwiej jest bronić i łatwiej zdobywać fragi w obronie (nie licze tu kampowania przez allies respa w kampaniach).
Poza tym do ataku (allies) potrzeba większego zgrania niż do obrony (axis)
Covert Axis przydaje się na battery do rozwalania rampy i może na fuledump jako snajper. W innych przypadkach to tylko marnowanie slotu który mógłby zając bardziej przydatny med, fops, pf lub eng.
Hmm... Mozna duzo polenizowac..... Bo np. bronie axis mozna przeladowac nie to co bronie Allies... Dlatego wole grac Axis.... Nie chodzi o wszystkie bronie takie sa ale K43(axis) i Gernad(czy jakos tak u allies)...
jeśli chodzi o Covera i o Enga to tylko Axis . Ale to zależy od mapy ........na jednej lepiej być Axis na innej Allies
Sagitarius
12:38, 30 11 2003
Zadane tutaj pytania mogą mieć każda p o100 odpowidzi.Po pierwsze zalezy na jakim serwie gracie i czy team jest zgrany...Po drogie zalezy jak czesto kto uzywa broni Mp40 a jak thopsona.Moim zdaniem thopson ma gorszą celność od mp40.Mp40 ma więcej w magazynku o 2 naboje a czasami o pokonaniu przeciwnika decyduje jeden strzal..więc rożnie to bywa...zdecydowanie latwiej jest bronic się axisami niż atakowac aliesami

..S

ami wiecie ile to razy spada na was rakieta przy konstrolowaniu mostu........
LOKI 65t
13:05, 30 11 2003
Rowniez wydaje mi sie ze mp40 ma mniejszy rozrzut - ba nawet z ta szybkostrzelnoscia to nie wiem czy thomp dorownuje.
A w axis wiecej xpa mozna zarobic ze wzgledu na ulozenie plansz - medycy axisu stoja i rzucaja apteki w okolicach walki (battery , fuel , radar , rhine 2 ) a z drugiej strony medycy aliantow czesciej gina od pfa czy arta starajac sie podniesc. Filedzi axisu wiedza ze alianci musza przejsc przez konkretne gardla , natomiast field allies jak rzuci arta to axis rozbiegna sie bo moga.
Ja w axis gram rzadko bo mi nie daje satysfkacji bycie szkopem i koszenie aliantow. Poza tym ciut zbyt banalne sa obj axisu - bo sprowadzaja sie do koszenia max ilosci wroga gdy u aliantow potrzeba skutecznej akcji w danym miejscu. Na takiej battery to fieldowie axisu z reguly wybiegaja ze sprintem ze spawna , rzucaja arta/nalot i gina od mozdzierza. Po 10 s powtorka.
| QUOTE (WOLFszLAGIER @ 9:29, 30 11 2003) |
Czy Mp40 jest lepsze od Thompsona w ET ? Takie dyskusje można było robić w RTCW chociaż przypominało to dyskusje o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świetami Wielkiej Nocy Praktycznie obydwie bronie są do siebie bardzo podobne - Ta sama szybkostrzelność w ET (ok 200 na minute) - w RTCW mp40 było szybsze od thompsona - Ten sam damage 50/40/18 (hs bez hełmu, hs z hełmem, korpus) - w RTCW było inaczej dla każdej z broni. - Rozrzut ? no własnie nie wiem jak jest z rozrzutem w ET, ale zauważyłem że grając mp40 mam więcej hsów czy mp40 ma rozrzut mniejszy niż thompson (tak jak było w RTCW ?). Ktoś wie jak jest z rozrzutem ? ale dokładnie a nie na oko bo na oko to sam moge se sprawdzić.
Jak się komuś nudzi grać wciaż axis lub tylko allies to niech gra stopwatcha.
Axis z reguły mają więcej xp bo z reguły bronią (oprócz railgun). Łatwiej jest bronić i łatwiej zdobywać fragi w obronie (nie licze tu kampowania przez allies respa w kampaniach). Poza tym do ataku (allies) potrzeba większego zgrania niż do obrony (axis)
Covert Axis przydaje się na battery do rozwalania rampy i może na fuledump jako snajper. W innych przypadkach to tylko marnowanie slotu który mógłby zając bardziej przydatny med, fops, pf lub eng. |
rozebrałem gre (pk3) na części i szczerze mówiąc, nie znalazłem tam nic dla mnie czytelnego odnośnie parametrów broni, poza tymi które określają ich animacje (trzesięnie broni, odrzut, zmiana, wyrzucenie broni, etc.). Być może nie ma tych parametrów w paczkach, bądź są zapisane w nieczytelnej dla mnie formie i nie zwróciłem na nie uwagi.
mi osobiście też lepiej gra się mp40, chociaż jeszcze nigdy nie udało mi się nikogo trafić w głowe
. thomson z kolei daje wy...isty hałasik podczas strzelania, nie potrafię uzasadnić dlaczego mp40.
blacktyger
13:40, 30 11 2003
Jeśli chodzi o "wole"... to wole thopmsona i aliantów i jeśli tylko moge to gram alies a jeśli musze to axis
Co do broni to mi to różnicy nie robi i nie definiuje mojego upodobania do grania po którejkolwiek ze stron. Zdecydowanie wolę jednak grać po stronie allies gdyż atak sprawia mi więcej frajdy (na railgunie wolę grać axis). Poza tym atakując można rundę skończyć w krótkim czasie, a broniąc MUSISZ wytrzymać te 20 minut, bo innej drogi do zwycięstwa nie ma. Co jak co, ale w pewnym momencie mnie to strasznie nudzi :-/. A dodatkowym czynnikiem "nudowym" jest fakt, że broniący często muszą grać statycznie aby osiągnąć zamierzony cel. Dynamika ataku - to jest to!
Tutaj wszystko jest wyrównane - Thompson M1923A1 ma nieco większą siłę ognia, MP40 Shmeiser ma o 2 naboje więcej. K43 Karabiner Gewehr daje się przeładowywać w każdej chwili, ale jest nieco słabszy od M1 Garanda. Luger P08 Parrabellum ma nabój więcej od Colta M1923A1, ale jest odrobinę wolniejszy. Za to w rzeczywistości aliancki granat odłamkowy MarkII Fragmentation Grenade był znacznie silniejszy od niemieckiego granatu trzonkowego Fragen Stielhandgranatte II.
Alianci mają często ciekawszą robotę - cały czas się biją o spawn i o objective.
Axis zaś ma szansę wygrać nawet kiedy zostanie zepchnięty do spawna - wystarczy kumaty Soldat z Flamethrowerem :/
Jak zaczalem grac w ET i bylem kompletnym noobem gralem tylko aliantami, bo stwierdzilem, ze nie lubie Niemcow (jesli chodzi o II WŚ). Jak przystapilem do klanu zupelnie przestalem na to zwracac uwage i teraz na FFA gram tam gdzie jest mniej osob. Co do coverta w axis wolf powiedzial, ze przydaje sie on na battery i fuel czasami. Zgadzam sie, ale ja dodalbym jeszcze Railgun. Znajduje miny przy szlabanie i ew. rzuca zaslony dymne.
Ja lubię i przeważnie staram się grać po stronie Axis. MP40 jest o wiele lepsza niż THOMPSON. Fajniej też wygląda!
Tylko nie uważajcie mnie za jakiegoś zwolennika nazistów i ich ideologii.
Majcok(12)
19:44, 30 11 2003
Ja przewaznie gram Axis, bo maja lepsza bron tzn. mp40 nie ma takiego rozrzutu jak thompson i ma wieksza sile, no i mam wieksze wyczucie w tej broni niz w thompsonie. A thopmson jest bedziej szybko strzelny. (moje spostrzezenia). No i lubie jak kolesie sie rozwalaja na moich minach. Allied gram w ostatecznosci (za duzo ludzi w axis).
PZdr
DestroyerX
20:40, 30 11 2003
hmmm gram mniej więcej po równo - lubię atakować ale również lubię bronić (tylko jeżeli kumaty team - nie ma nic gorszego od gry Niemcami z głupimi ludźmi w zespole) co do wyposażenia - mp40 ponad thomsonem ale garand zamiast k43

ale co do sympatii to wolę Niemców - zarówno w ET jak i z historycznego punktu widzenia oczami fana II WŚ
Hehehe, oczywiście że Axis są najlepsi.
1.MP40-perfekcyjnie wyglądająca i brzmiąca giwera, thompson taki bardziej wytłumiony
2.K43-w przeciwieństwie do Garanda można przeładować w środku magazynka i magazynek jest bardziej pojemny
3.Konstrukcja map-zdecydowanie faworyzuje ona Axis, można się wybronić z każdej sytuacji.
mi to obojetne po ktorej jestem stronie ale o wiele ciekawiej gra sie Allies niz Axis.
co do mp40 i thompsona to uwazam zupelnie odwrotnie niz MajCock12
[=||=]no0by
0:34, 1 12 2003
1. AXIS FOREVER ! ! ! - kolor mundurow / modele postaci / sentyment lub wszystko naraz, no i klimacik :>
2. MP40 > THOMPSON why? nie znosze nowego dzwieku thompsona chodzi mi o roznice miedzy RTCW a RTCW:ET co do celnosci MP40 jest celniejsza na 100% ( niestety oprzec to moge jedynie na filmiku 4K prezentujacym porownanie obu broni w ET i starym RTCW
3. Co do covertow : Swiety nie masz racji nie tylko battery/fuel. NP Axis covert na Radar rozwalajacy Cmdpost w eastentrance i zabierajacy allies resp w ten sposob. Ktos powiedzial ze miny widac na 4 lvl "czujnosci" mam taki conf ze na sniegu nie widze i co wtedy? watpie tez aby na innych confach na sniegu bylo je widac.
najlepiej sie gra na specie bo masz wszystko w dupie hyhy
imo axis rox
mp40 rox
Allies. Dzwiek mp40 mnie wnerwia na potege. trajkocze tym metalem
A czego się można spodziewać po broni z początku lat 40. - jakbyś się urodził tamtego roku i byś usłyszał odgłos powiedzmy, M-16, to byś narzekał, że to takie ciche

Pojedynek jest wyrównany:
Allies: Mają nieco silniejszy sprzęt (jednak jest mniej celny i ma mniej pocisków) i ciekawsze zadania
Axis: Mają nowocześniejszy sprzęt (ale nieco słabszy od amerykańskiego) i dynamiczną obronę.
Axis ;> Ich Mp-40 tnie pieknie, rowno z trawa

Co prawda thompson wydaje fajniejsze dzwieki ale lepiej mi sie gra dojczlandem
| QUOTE ([=||=]no0by @ 22:34, 30 11 2003) |
| 3. Co do covertow : Swiety nie masz racji nie tylko battery/fuel. NP Axis covert na Radar rozwalajacy Cmdpost w eastentrance i zabierajacy allies resp w ten sposob. Ktos powiedzial ze miny widac na 4 lvl "czujnosci" mam taki conf ze na sniegu nie widze i co wtedy? watpie tez aby na innych confach na sniegu bylo je widac. |
Ta ale nikt normalny (chodzi mi o klanówki a nie FFA) nie będzie grał coverem przez cały czas. Covera bierze się na chwilę żeby wsadzić command posta, zaznaczyć miny i szybko zmienić na normalną klasę (eng,med,lt,pf). Zbieranie flagi przez wrogiego covera ? Tylko jak w teamie grają idioci.
Sens grania coverem przez cały czas jest na battery (dopóki nie przejmą bunkra) i może fuel dump.
LoL - conf w którym nie widać na śniegu min na 4lvl bs ??? Ciekawe jaka komenda odpowiada za to. Bo ja je widze i na śniegu i gdzie indziej.
Miny można zaznaczać każdą klasą na 4 lvl bs tylko w SHRUB ET. W etmain, etpro potrzeba do tego normalnego covera.
| QUOTE (Ghost @ 14:04, 30 11 2003) |
| Axis zaś ma szansę wygrać nawet kiedy zostanie zepchnięty do spawna - wystarczy kumaty Soldat z Flamethrowerem :/ |
EEE..... rozwiń myśl bo jak nijak nie mogę sobie wyobrazić kluczowej roli flame'a w tej sytuacji :/
[=||=]no0by
19:13, 2 12 2003
Swiety skoro Ty widzisz te bialo-przezroczyste zarysy min na bialym sniegu z rozjasnionym confem to congratz bo ja nie :/
Z tym Coverem i radarem to fakt chodzilo o FFA
| QUOTE (Patrol @ 17:04, 2 12 2003) |
| EEE..... rozwiń myśl bo jak nijak nie mogę sobie wyobrazić kluczowej roli flame'a w tej sytuacji :/ |
A nu co wolisz wziąśćw takiej sytuacji - panzera żeby zabić swój oddział, dając szansę przeciwnikom, mg-42, żeby zmarnować pociski i nikogo nie ustrzelić, mortar, żeby nikogo nie rozwalić czy, niedajboże, Mp40 i spróbować wybić cały oddział.
A no flamer - zataczasz koła tym przy wrogu/ach i gość/cie leży/ą. Przedewszystkim gdy zostaniesz trafiony płomieniem gówno widzisz - jakie są szanse że jakiś pacan Cię trafi? 5%. Na dodatek facet ma gorzej gdy wali z Thompsona - wtedy to w zasadzie tylko może sobie /kill dać żebyś XP'ków nie dostał :/ Po za tym, miotacz płomieni to broń świetna do walki w ciasnych pomieszczeniach (qrde, czyżbym czytał opis jakiegoś shotguna w Komputer Świat GRY?
)
Taktyka szczególnie skuteczna przy wyłączonym Friendly Fire - Axis ci pomaga i znowu radośnie wychodzi ze spawna kosząc Allies.
ja tam wole mp40 bo jestem już do niego przyzwyczajony cały czas gram axis i mp40 wydaje mi się lepsze pod wieoma względami
1 . mniejszy rozrzut
2.lepsza celność (mniej rzuca )
to dwa najważniejsze ael to tylko moja ocena inni mogą się nie zgadzać .
Zdecydowanie Allies, bo gra się dynamiczniej i nie wiem dlaczago, ale czerpię przyjemność z rozwalania Axis

. Przyznaję jednak, że MP40 strzela się lepiej

.
| QUOTE (Ghost @ 19:14, 3 12 2003) |
A nu co wolisz wziąśćw takiej sytuacji - panzera żeby zabić swój oddział, dając szansę przeciwnikom, mg-42, żeby zmarnować pociski i nikogo nie ustrzelić, mortar, żeby nikogo nie rozwalić czy, niedajboże, Mp40 i spróbować wybić cały oddział.
A no flamer - zataczasz koła tym przy wrogu/ach i gość/cie leży/ą. Przedewszystkim gdy zostaniesz trafiony płomieniem gówno widzisz - jakie są szanse że jakiś pacan Cię trafi? 5%. Na dodatek facet ma gorzej gdy wali z Thompsona - wtedy to w zasadzie tylko może sobie /kill dać żebyś XP'ków nie dostał :/ Po za tym, miotacz płomieni to broń świetna do walki w ciasnych pomieszczeniach (qrde, czyżbym czytał opis jakiegoś shotguna w Komputer Świat GRY? )
Taktyka szczególnie skuteczna przy wyłączonym Friendly Fire - Axis ci pomaga i znowu radośnie wychodzi ze spawna kosząc Allies. |
Widać Ghoscie że albo mało grałeś albo słabo grasz w ET bo nie ma bardziej lamerskiej i nieskutecznej broni w Wolfie niż flamer. Twoje przeświadczenia o boskości flamera wynikają raczej z tego że nie miałes okazji zagrać przeciwko dobrym graczom albo grasz na serwerach z 50 slotami.
Flamer ma zasięg mniejszy niż kiedy ja leje do kibla. Każdy lepszy gracz czy to z granatnikiem czy z pfem czy też z mp40/thompsonem albo poprostu granatem rozwala flame-lame. I nawet zabicie flamera z mp40 to nie jest żaden problem bo strzela się w środek płomienia - czyli jak logika nakazuje myśleć - za tym płomieniem jest soldier lame z flame.
Flamer może przydać się tylko w wąskich pomieszczeniach jak np w axis na battery po wzięciu przez allies flagi. Tylko że sprawny pf czy eng z garandem rozwala wolno poruszającego się albo kampującego zazwyczaj flamera z palcem w d.upie.
Wogóle pomyliły ci się pojęcia - flamer nie jest do wychodzenia ze spawna tylko jeśli już świetnie przydaje się do kampowania spawna
FarSight
13:19, 4 12 2003
| QUOTE (WOLFszLAGIER @ 15:09, 2 12 2003) |
LoL - conf w którym nie widać na śniegu min na 4lvl bs ??? Ciekawe jaka komenda odpowiada za to. Bo ja je widze i na śniegu i gdzie indziej.
|
Swiety nie loluj .... jak ktos ma inny cfg niz ty to nie znaczy ze se mozesz lolowac ... na moim cfg tesh nie widac min na 4 lvl BS w niektorych miejscach na fuel/rail ..... pamietaj gracze klanowi maja cfg do SW a nie pieprzonego FFA .... (4 lvl BS na SW jest cieeeenzko zdobyc a nawet jak go zdobedziesz to i tak takty na atak sa robione pod 0 lvl BS z zalozeniem ze tych min nie zobaczysz) .... zaczynam sie zatsanawiac ze tak all time jedziesz po pieprzonym FFA a sam tylko FFA grasz ..... i czasem pierzysz glupoty po prostu
No offence of coz
| QUOTE (FarSight @ 11:19, 4 12 2003) |
| QUOTE (WOLFszLAGIER @ 15:09, 2 12 2003) | LoL - conf w którym nie widać na śniegu min na 4lvl bs ??? Ciekawe jaka komenda odpowiada za to. Bo ja je widze i na śniegu i gdzie indziej.
|
Swiety nie loluj .... jak ktos ma inny cfg niz ty to nie znaczy ze se mozesz lolowac ... na moim cfg tesh nie widac min na 4 lvl BS w niektorych miejscach na fuel/rail ..... pamietaj gracze klanowi maja cfg do SW a nie pieprzonego FFA .... (4 lvl BS na SW jest cieeeenzko zdobyc a nawet jak go zdobedziesz to i tak takty na atak sa robione pod 0 lvl BS z zalozeniem ze tych min nie zobaczysz) .... zaczynam sie zatsanawiac ze tak all time jedziesz po pieprzonym FFA a sam tylko FFA grasz ..... i czasem pierzysz glupoty po prostu
No offence of coz |
Mniejsza o to że na SW 4 lvl bs to jest abstrakcja.
Tylko że chyba conf robi sie po to żeby widzieć jak najwięcej i mieć jak najwięcje fpsów.
Conf robiłem samodzielnie i myśle że wycisnąłem z Wolfa 99% tego co jest do wyciśnięcia i jestem cholernie ciekaw jakie ustawienia i komendy powodują że nie widać min na śniegu na 4 lvl bs bo ja je widze bez problemu.
To że gram tylko FFA ? Może to się niedługo zmieni
granie w klanie to duża odpowiedzialność
A tak wogóle to mój i tówj topic - off-topic.
FarSight
14:49, 4 12 2003
| QUOTE (WOLFszLAGIER @ 12:22, 4 12 2003) |
Tylko że chyba conf robi sie po to żeby widzieć jak najwięcej i mieć jak najwięcje fpsów. Conf robiłem samodzielnie i myśle że wycisnąłem z Wolfa 99% tego co jest do wyciśnięcia i jestem cholernie ciekaw jakie ustawienia i komendy powodują że nie widać min na śniegu na 4 lvl bs bo ja je widze bez problemu.
A tak wogóle to mój i tówj topic - off-topic. |
Jak slusznie zauwazyles conf jest po to aby miec best widocznosc + best fps .... conf na ktorym gram nie zostal zrobiony po to aby nie widziec min
... conf'a nie robilem samodzielnie od podstaw grats to Pio (zreszta lamka w tym jestem) tycko go tylko dopasowalem lancze/RAM/celownik etc .... niewiem jakie komendy/kombinacja komend powoduja ten konkretny efekt .... fakty sa takie ze jest to najszybszy (FPS) conf jaki widzialem przy zadowalajacej mnie widocznosci ... problem z minami na 4lvl BS pojawia sie tylko na railu/fuelu (czyli jak sie domyslasz chodzi o rozjasnienie+kontrast bo kontur min jest bialy i snieg jest bialy) i to tylko w kilku miejscach .... na pewno moge ci podac jedno ktore pamietam ... nie widze min gdy wchodze glowna brama na teren fueldepota .... jest tam jakas taka swietlistosc ze ni huhu nie widze ich ... fakt ze tylko no powiedzmy 3-4 m2 .....
Reasumujac: conf ma best FPS jakie widzialem ever, w paru miejscach nie widac min
, ma bdb dobra widocznosc , jest zgodny z CB ....
PS. Off topic ?? sam go zaczels najwyzej skasujesz 
Co do rozrzutu (celnosc) mp40 i thomsona to imo w obu broniach jest identyczny. Postawcie serwer, wlaczcie marktime i postrzelajcie do sciany z obu broni z tego samego miejsca, rozrzut dziur po pociskach bedzie identyczny. Tak ze mit o wiekszej celnosci mp40 uwazam za obalony :)
Natomiast zupelnie nie podoba mi sie odglos wystrzalu w thompdonie. Zamiast bum bum bum bum bum karabinka aliantow o wiele bardziej mi odpowiada tratatatatatatta mp40 :DDDD
blacktyger
20:35, 5 12 2003
ja zato owiele bardziej wole ogłos thompa..... a co do tych confów to ja widze te miny wszędzie... nie wiem w ogóle o czym mowa

a jeśli to wina confów to, albo se je zmińcie, albo nie nażekajcie, że nie widać min bo to wasza wina

albo rybki albo akwarium
Witam wszystkim sie zdaje ze Mp40 jest lepsze dlatego ze ma lepszy glos

moim zdaniem te dwie bronie sa jednakowe
a mi zalezy kim gram czy sie soi czy sie lezy. zawsZe mozna zmienic bron podnoszac od zabitego wroga i krzyczec o ammo. ale moim zdaniem MP40 sprawia wrazenie szybszego i stabilniejszego tzn lzejszego. i zamek fajnie w nim chodzi. a pozatym z mp40 wydaje mi sie ze strzelam gwozdziami a z thompsona kolkami jakimis. hehe takie mam skojarzenie
Imo mogliby na pl serwach ffa zainstalowac skinpaki z ressurection. Aliantom przyjemniej by sie strzelalo do undead-Axisow, a my (Axis :) mielibysmy te fajne plaszcyki z rtcw :)))
owicz_12
23:04, 14 12 2003
hmm ?? Każda broń jest dobra...Zależy dla kogo...Mi sie podobają obie :-)
zalezy od mapy
ale chyba axis
Axis maja lepsze bronie,ale jak ktos juz tu pisal -kiedy zabijam aliantow sumienie mnie rusza.

.Ale z bronmi nie ma problemu.Kiedy zabije szwabcia zabieram mu gnat i juz
Pomyslmy o histori niemiecy inzynierowie byli poprsotu lepis taka jest prawda !! bo GARAND to jedna wielka pomylka co to za bron ze nie mozna jej przeladowac kiedy sie chce nawet w prawdziwym garandzie nie dalo sie na tak zwanego "chama" wyciagnac magazynku do czasu az nie wystrzeliles ostaniego pocisku co moim zdaniem utrudnia troche zadanie alies

A co do broni ZDECYDOWANIE aXis !! wszystkie ich bronie bardziej mi sie podobaja (no moze z wyjatkiem colt'a) Zawsze sie zastaawiam jak ci alianci wygrali ta wojne ??

Chyba za sprawa (game c)oVer

Co do dzwieku jaki wydaje thompson

dla mnie to jest mala kosiarka do trawy + maly tlumik !! Jak strzelasz z MP40 to czujesz ze zyjesz (twoj przeciwnik juz nie

) A co do cfg to ja mam prawie wszystko standardowo i miny widze ale . . . jezeli chodzi o mapy fuel , rail to ciezko jestzobaczyc mine jak zaczynasz skakc z jakiegos wzniesienia a tu nagle w powietrzu widzisz komunikat "you have .........." a potem syyy

i bum

ale na plaskim terenie bezproblemow mozna je zobaczyc z duzej odleglosci !! A jedeyne co mi sie nie podoba w ET jesli chodzi o bron to to ze zarowno aXis jak i alies maja takiego samego pf-a

akurat na ten temat nie wiele moge powiedziec ale wiem ze roznily sie nie tylko pod wzgledem wizualnym ale rowniez sila razenia byla inna
i koniec moich wypocin na temat broni

ostatecznie AXIS AXIS AXIS !!!!
Zaskroni3c
15:12, 21 12 2003
PANZERFAUST ROKX !:D
radziek
17:40, 21 12 2003
Jesli chodzi o to kim wole grac to oczywiscie axis chodzi mi tylko o bron lepsze sa i tyle
(!) - Dziwisz się czemu niemcy przegrali wojnę? Bo ich ekwipunek był świetny, ale mieli go MAŁO. Np. takie King Tigery II - był najlepsze, ale było ich bardoz mało - Axis przykładali kasę do mocy broni, nie do ilości. W walkach przeciw pancernych najczęściej wygrywali alianci. Np. Ruscy zalewali szkopów setkami kiepskimi T34, podbnie jak amerykanie Shermanami. Taka ogromna gromada T34 walcząca z plutonem Tygrysów Królewskich wygrywa z dużymi stratami, ale T34 były tanie i produkcja była szybka.
| QUOTE (blacktyger @ 8:58, 30 11 2003) |
| Wracając do tematu (dla niektórych off-) topica czy nie sądzicie, iż ich zadania są nudne....na każdej mapie (oprócz rail gun) Alies atakuje, Axis natomiast broni hmmm.. poza tym spotkałem się ze stwierdzeniami, że Axis mają zawsze więcej xp (oczywiście jeśli poziom graczy jest wyrównany) dlaczego? dlaczego oni mają łatwiej zdobywać xp? |
imo troche caly topic zrobil sie offtopic :>
czemu axis latwiej sie gra? bo axis broni w 5 na 6 podstawowych mapach, w podstawkach tez rzadko kiedy axis atakuje (np mml_church czy northpole). druzyna broniaca w ogole latwiej zdobywa xp, oczywiscie przy teambalance albo srednio spaczonych skladach. why: zauwaz ze w obronie mozna latwiej kampic, mozna zatrzymywac sie na jakichs pozycjach, czesciej przy spawnie broniacego sa apteczki+amunicja, broniacy moga zablokowac w kilku strategic points. atakujacy zas musza atakowac, musza przec do przodu i w ten sposob trafiaja czesciej na zaporowy - medycy nie zdarza podniesc, inzynierzy podstawic ladunku itd. tak samo jest z minami (broniacym latwiej je podstawiac, szczegolnie ze to oni oddaja teren), apteczkami (broniacy zostawiaja je przy strategic poincie, atakujacy rzadko do takowego sie cofaja, raczej musza przec do przodu), panzerem (broniacy moze kampic i czekac dla fragow, atakujacy rzadziej kampi i czesciej strzela z "biegu"). To odbija sie na teamxp co prowadzi do tego ze czesciej axis ma wiecej xp.
taka jest moja spiskowa teoria dziejow 
AXIS - Wole MP40 od Thompsona, Axis rowniez czesciej broni...
Nie rozumiem troszke tekstow "ja wole mp-40" albo "ja wole thompsona". To chyba jakis efekt placebo, bo ktorys wydaje przyjemniejszy dzwiek albo ladniej wyglada. Obie bronie maja dokladnie takie same charakterystyki, ten sam rozrzut, zadaja tyle samo obrazen i w zasadzie poza odglosami i wygladem niczym sie nie roznia.
Helios88
20:49, 30 12 2003
Axis - wybierając tą drużyne trzeba liczyć się z tym że trzeba osłaniać/przykryć jakiś cel który mają zniszczyć lub przejąc Alianci. Ogólna gra Axisami polega na kampowaniu z np. rozstawionym MG-42 i zaminowanym terenem (ja polecam potocznie nazywaną - miotłe) . Jak się zgninie to jest ryzyko ze Alianci mogą dopełnić swojego.
Alies - natomiast wybierając tą drużyne, trzeba przebić sie przez linie wroga i przejąć jakiś punkt strategiczny (chyba najlepiej wbić się całą swoją drużyną na raz), najlepiej jak najszybciej

. Jak się zginie to niema takiego wielkiego ryzyka jak w grze Axisami (chyba że niema czasu za dużo).
P.S. moja wypowiedz może być omylna także nie bierzcie tego do serca
To zależy...ja np. uwielbiam atakować, robi mi to dużą frajdę (pewnie większości graczy też). Jest fajniej....I tu jest "problem"-Alllies głównie nacierają, zdobywają mniej xp, mają lepszą zabawę. Axis głównie bronią,mają więcej xp i mniejszą frajdę. Uważam,że różnica miedzy Thompsonem a MP40 jest znikoma...może dzwięk przeszkadza??

Każdemu przeszkadza co innego,; na początku starałem się grać tylko Allies,ale z czasem zaczęło mi być obojętnie. Dzisiaj z chęcią gram każdą z "ras"(

),cieszę się z samej gry.
Jak ma się w teamie graczy o dobrych skillach to najlepiej grać jako AXIS, żeby sobie nabić XP

.
Allies zawsze ma na nie których mapach duzo do budowania, axis chyba najwiecej buduja chyba na Gold Rush. Żeby być dobrym Engiem najlepiej grać w Allies, a gdy chce się mieć dobrego skilla to do Axis

!!
=============================R=E=K=L=A=M=A==================================
Axis.
Dlaczego lepiej? Ano problem w tym ze niemiaszki maja ubranka lepiej wtapiajace sie w teren na niektorych mapach i ciezej mi w nich strzelac.. poza tym ja zawsze wole tych zlych wiec od poczatku rtcw gralam axisami
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.