Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skuteczność
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
hawk
Proponuje aby każdy napisał jaką ma celność w czasie gry.

Moja oscyluje :
5-18% z mg42
około 85% garand i k43 covera
18-37%(niekiedy wiencej)tomson i mp40
Ghost
Pheh, a po co to - żeby wiać przed gościem z xywką XXX, bo on ma celność 100%? smile.gif

Ja osobiście celności nie mam - jak nadbiega wróg to wyciągam granat i rzucam w niego wink.gif

A tak na poważnie - to nie wiem, raz mam celność taką, a raz taką. Wszystko zależy od dnia i humoru - czasem zamiast siębawić w hs'y wolę wbiec do spawna na adrenalinie i walić seriami, czasem wole się przyczajić i używać tommy-guna jako snajperki.
hxs
20-30%thompston/mp40 O ile wiem dobijanie zmniejsza acc wiec nie mozna powiedziec jaka kto ma celnosc
Zreszta ja czesto na slepo strzelam. Widze ze koles skampil sie za sciana to strzelam kolo sciany majac nadzieje ze sie wychyli albo juz jest lekko wychylony.
Runos
jak gram w slabszej formie to mam 30%..... a jak gram na moim poziomie 33%-36%...
Dajmos
ja tam na celnosć nie patrza bo poco mi to ważny jest Team Work i zrobienie tego co trzeba
DaBi
Celność to jest naprawdę loteryjka i w moim przypadku wacha się od poziomu średniego do poziomu czit.
Tak przecietnie grajac na FFA w Polsce to mam koło 32-36 % przy rownej ilości hs do killi. Odpowiednio lepszy sklad lub slabszy modyfikuje to. Wiadomo ze grając trening z C4 celność spada drastycznie a grając z ogromnymi warzywami. To można mieć naprawdę dziwaczne wyniki

- 19 killi 29 hs przy celnosci 50.3 % grając medykiem niemieckim na radarze przy 0 xp.

Ale to tak tylko dla przykładu że można naprawdę różnie trafić :/ Pozatym to było jakiś czas temu a poziom mimo wszytko się poprawił.

A pozatym dobijanie modyfikuje celność a jak wiadomo jest konieczne. Nie ważne jak celnie strzelasz ważne abyś powalił przeciwnika dpopóki się to udaje to jest cacy wink.gif Celność to tylko statystyka ale statystyki ludzie lubią smile.gif
Majcok(12)
Ja sam nie wiem, roznie to bywa. Jak uzywam garanda i tam tylko naloze granat i strzele to ginie przynajmniej 1 (raz mi sie zdarzylo ze jak wystrzelilem z niego zabilem chyba 5 przeciwnikow). Ale jesli idzie przecietnie o celnosc to ja sie NIE wypowiem, bo jak mi sie cholernie tnie to wogule trudno trafic w goscia, nawet jesli ten ledwo sie rusza.
NIEDZIOWIEDZ'
FFA- skuteczność z mp40/thomspon nawet do ponad 40%
na klanówkach mniej - trzeba dobijać

Łeb Shot-ów w głowe zazwyczaj więcej niż kili wink.gif
Kleryk
Zalezy kim gram i z kim. Zazwyczaj 27-40%. Jak gram medem blizej 40%, jak fieldem to srednio z 32%. Lojtem czesto gram stawiajac ogien zaporowy na dane miejsce co czesto konczy sie wystrzeleniemj pod koenic mapy ok 1500 pociskow :D
U.F.O.
Mp40= 20%-35%
Thompson= 40%
Panzer= 150%-250%
Granat= 70%
A reszta slabo
Ale i tak wszystko zalezy z kim gram, jaki ping mam i od szczescia biggrin.gif

Pozdrawiam Aivena (dzis ma urodzinki cool.gif )
blacktyger
lol czy ja patrze na celnośc?? tak jak Dajmos powiedział ważna jest praca zespołowa (on (tzn Dajmos) to zangielszczył na temawork tongue.gif) a ile kul wystrzele a ile trafi to mi koło du.py wisi smile.gif
zUBER
ile kul wystrzele a ile trafi to mi koło du.py wisi
im celniej strzelasz tym mniej amunicji schodzi. zabijesz kogos kilkoma strzalami to bedziesz mial na nastepnego. jezeli na jednego zuzyjesz caly magazynek to moze Ci zabraknac ammo i bedziesz musial napie.przac lugerem/coltem (lepiej granatem biggrin.gif )
blacktyger
zUBER ty się nie wypowiadaj bo kto ostatnio Ci cały czas dupe ratował ?? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
a tak już na serio to może masz rację celnośc jest ważna ale ja nie musze jej znać w liczbach poprostu raz idzie tak raz tak nie da sie tego określić.... ktoś musiał by mieć zwsze taki sam ping grać z tymi samymi ludźmi i mieć taką samą formę co dzień---INPASIBOLE
zUBER
zUBER ty się nie wypowiadaj bo kto ostatnio Ci cały czas dupe ratował ??
rozni ludzie mi dupe ratowali ale na pewno nie Ty bo nigdy z Toba nie gralem :/

acc z mp40/thompsona srednio kolo 33.33 biggrin.gif czasem mniej czasme wiecej
hs/kills ~1
Swiety
QUOTE (Dajmos @ 10:19, 7 12 2003)
ja tam na celnosć nie patrza bo poco mi to ważny jest Team Work i zrobienie tego co trzeba

Co ci z teamworku jak nie możesz nikogo zabić ?
Obejdziesz obrone samymi przebranymi covertami biggrin.gif ? Pozwolisz przeciwnikowi żeby grzecznie cię przepuścił ?
Teamwork też jest bardzo ważny ale jak nikogo nie potrafi się zabić to nic nie pomoże.

A co do acc. To tak jak ludzie wczesniej mówili, dobijanie ciał oraz ogień zaporowy powoduje że ten wskaźnik spada, także to nie jest najlepszy wyznacznik skilla.
LOKI 65t
A propo tematu - jak strzela sie z browninga to na koncu planszy w statystykach wyswietla ilosc strzalow ale z MG42 a przez to figuruje 0 trafien , 0 killow. (pomimo ze browningiem utluklem 7 chlopa). Dlatego czesto acc szlag trafia. Rozumiem ze to jest bug ?
Stopa
Faktycznie, głupi bug (jak wszystkie smile.gif) Browning to był świetny ckm w WWII, i powiniem mieć osobne statystyki.

A tak osobiście, to często mam Highest Accuracy, bo jako snajper musze dość celnie strzelać, na Fueldumpie, na dużych odległościach i wielu nieruchomych celach mam około 70-80%. Ale na przykład na Goldrushu jak kampię (w Axis) przy pierwszej blokadzie to częściej mam 50-40%, zresztą często ludzie wchodzą do mnie schodami i muszę zwiewać. Ale taki sniping nie sprawdza się w klanówkach.
Maczo
Ja stosuję ogień zaporowy! smile.gif Strzelam w stronę wroga, ale nie zawsze w niego samego. Średnio 20% - 30%. Gram medykiem, to wypowiadam się na temat MP40, bo przez "server disconnected" rzadko dojdę do wysokiego poziomu w strzelaniu.
Dajmos
ja tam zawsze zgodnie z poradnikiem nie strzelam jak skacze , kucam przy strzelaniu :] i jakoś idzie :]
hjuby
mój acc nie schodzi poniżej 25% i czesto trafia się że mam koło 35% chyba że gram panzeram to mam koło 90% zależy też od dnia i czy mi się chce grać czy nie sad.gif

Luck4s
thompson/mp40 - 45 %
panzerfaust - 70 %
mg42 - 10 %
garand(u inzyniera)-35 %
k43(u inzyniera)-43 %
garand/k43(covert)-70 %
FG-42/STEN - 45-25 %
GenQcide
Niewiem po co to komu ale ja mam celność około 30% Thompson/MP-40. A innymi nie gram.....więc nie wiem jaką mam celność biggrin.gif. A tak wogule maiał ktoś kiedyś po całej planszy powyżej 40%???
Remol
Heh jak się gania z PF to mogę zaliczyć 200% accuracy wink.gif A tak to 40-60%
TheAbyss
Ja miałem kiedyś po radarze 51% w Axisach... ale to była jakaś maksymalnie przegięta runda w ogóle :
AbaddoN
Hmmmm....... dry.gif
Bez urazy ale jak wy możecie mieć taką celność. Jak ktoś otworzył ten topic to chyba dlatego, że oczekiwał szczerych odpowiedzi. Ja rozumiem 30%-40%. powyżej 40%- no jak dobry dzień się ma, ale (słowo na k)a nie piszcie że to dla was normalka (chyba że się zwiecie Angel). Abyss 51% - w to mogę spokojnie uwierzyć, wiem jak grasz - poza tym sam stwierdziłeś, że jakaś przegięta runda była wink.gif No ale jak mi tutaj jacyś kolesie o których pierwszy raz słyszę (a gram od lipca) piszą jaką to zabójczą celność mają to coś jest nie tak.
Ja sam mam przeważnie w okolicach 33% i nadal nad nią ćwiczę tongue.gif
Naprodukowałem się.

KONIEC biggrin.gif
TheAbyss
Aha, ogólnie Accy > 40% zdarza się tylko na FFA z n00bami, którzy nie używają za mocno medyków. Więcej medyków w przeciwnym teamie = mniejsza celność bo trzeba dobijać. I wtedy zazwyczaj powyżej 35-38% nie wychodzę, nawet jak mam dobry dzień.
Na klanówkach z niezłymi klanami 22-30%.
eInHeRjER_pL
Ja mam srednio 436435 % alle jak mam dobry dzien to dojde nawet do 436450 % smile.gif. A tak na serio to.. nie wiem smile.gif. A tak na serio serio to okolo 20 ale to tylko OKOLO bo jak gram w jakims warzywniaku gdzie goscie maja przyzwczyajenia z singla jakiegos tam MoHa czy MP ze nie nalzey streafowac to moja celnosc dochodzi wtedy nawet do 50 % smile.gif
Valkir
No tak...ja miałem po jednej mapce 66% (bez aimbota,nie żartuję). Wprawdzie dużo strzałów nie oddawałem,ale 66% fajnie wygląda. Panzer to mam więcej niż 80%. Garand-raz miałem 100%,ale chyba po 12 strzałach biggrin.gif w każdym bądź razie koło 50%. Reszta różnie.
Swiety
QUOTE (Valkir @ 18:47, 6 01 2004)
No tak...ja miałem po jednej mapce 66% (bez aimbota,nie żartuję). Wprawdzie dużo strzałów nie oddawałem,ale 66% fajnie wygląda. Panzer to mam więcej niż 80%. Garand-raz miałem 100%,ale chyba po 12 strzałach biggrin.gif w każdym bądź razie koło 50%. Reszta różnie.

O kuźwa. Jaki wymiatacz biggrin.gif
kaczor
a ja mam celnosc jak mi slabo idzie 18-25, a jak dobrze to 28-35. Niestety ostatnio coraz czesciej jest ta pierwsza opcja.. sad.gif I niby powinienem sie rozwijac, a z tego co widze po mojej grze to sie cofam ;(.
eInHeRjER_pL
Nie pekaj wiele osoob sie cofa w tym ja. W poroownaniu do mojej gry sprzed miesiaca to jestem big ciota
Lobo Kid
idiotyczny troche ten post bo na zasadzie chwalenia sie kto ma wiecej cyferek tongue.gif wezcie poduwage to ze mozna wystrzelic w ciagu calej mapy kilka razy celnie i miec te zalozmy 70% z mp40 i reszte czasu unikac walki co zdaza sie pewnie niektorym tutaj a mozna naprawde grac full contact a wtedy nielicza sie zadne % tylko wypelnienie celow misji i zwyciestwo druzyny, i ktora osoba jest bardziej wartosciowa dla klanow czy tez samej rozgrywki ?
Lobo Kid
Garand-raz miałem 100%,ale chyba po 12 strzałach  w każdym bądź razie koło 50%. Reszta różnie.
wow rzeczywiscie jest sie czym chwalic 12razy wystrzelil wow tongue.gif
to moze ja tez sie pochwale ponad 70% z geranda przy ponad 300 strzalach pobij to tongue.gif
blacktyger
hmm nic dodać nic ująć Abbadon ma racje .. wszyscy tu mają powyżej 30% w normalne dni w gorsze troszke mniej ... nie mówie o tych co mają 40 i 70% ...

Powiem tak ja mam około 25 ale to dlatego ze dobijam i już a jeśli wy macie 9999% acc to gratulacje ale nie możliwe jest to z dobijaniem ciała więc tego nie robicie ... czyli lamki jesteście tongue.gif

Jednym słowem mówiąć acc nie świadczy o niczym ... jesli chodzi o przydatność dla teamu czy twoje zaawansowanie i wtajemniczenie w grze ... no prawie o niczym wink.gif

poza tym myśle żę snajperek nie powinno się tu wliczać gdyż każdy powinien mieć około 70% bo snajper strzela raz a pożadnie...... pozatym takich tematów już chyba było w p!#@u .. myle się ?
Cienki Bolek
100% ROTFL .. w minutke zdazylem tylko raz celnie strzykawke wbic i mialem highest acc 100% .. strzykawka smile.gifsmile.gif
A z m@!derczych broni to 20-25 %, ale zauwazylem ze lepiej zabic lkepszego od siebie raz niz gosci nie celujacych w glowe 10 razy.
Kto z kim przestaje takim sie staje... i jak zaczniecie grac z "malo wymagajacym" przeciownikiem .. to moze sie okazac, ze poziom waszej gry zamiast rosnac to maleje smile.gif
aCHA KTOS TAMA NAPISAL ZE SIE NIE LICZY... no nie do konca sie z tym zgadzam... smile.gif Podczas sredniego meczu musisz miec ze 2 psychokillerow na sklad bo inaczej dupa blada smile.gif wrog jak pedzie ich mial.. to przejda przez wasz team jakby was nie bylo, nawet miny nie pomoga. Idealem jest oczywiscie cala 6 killerow bedacych jednoczesnie swietnymi medykani engami fieldami.
Pozdro CB
EmbeZZlemEnt
Z automatu 30-50% [ta koncowa granica w momencie gdy grasie z n00b'ami chodz zdarza mi sie czasam wiecej] Z K43/Garandy mam dosc wyskoki accuracy, bo nieskromnie mowiac cos tam strzelam. Ale ogolnie mowiac tej splowy nie lubie, bo codzien strzelam inaczjej dry.gif
Na kazdego trupa mam zreguly jednego hs, chodz jak gram z warzywniakami to mam ich duuuuuzo wiecej. U mnie zalezy wszystko od dnia!
blinkkin
celnosc i kille sa dosyc wymiernym wskaznikiem poziomu gracza. moim zdaniem znacznie wazniejszy jest damage zadany przeciwnikowi. czesto widze ludzi, ktorzy maja 19 killi celnosc okolo 28%, jednak damage na poziomie 10000!!! latwo zdobyc wysoka celnosc i duzo fragow dobijajac ledwo zywych przeciwnikow tzw. easy frags. jesli natomiast zadajesz duzy damage, dobijasz ciala, strzelasz z duzej odleglosci to celnosc raptownie spada nawet do 20%. jednak kto jest bardziej wartosciowy? ten co zada 10000 obrazen i zabije 19 osob czy ten co ma damage na poziomie 1000 i 60 fragow? sa to skrajne wypadki, ale moim zdaniem celnosc stoi na dalekim miejscu. raz zdarzyla mi sie celnosc 800%. pod koniec jakiejsc mapy ustrzelilem z pf 8 osob. wiec uwazam, ze ten topic jest beznadziejny i nie wiem jakie mial zamysly jego autor.
Schmidt
az dziw ze tak dlugo zyje podczas gry. celnosc wrecz niesamowita. ja sam doszedlem mp40/thompson do 37%, ale dopiero eksperymentach z mysza i zmianie sposobu strzelania. generalnie nie schodze ponizej 25%. ze snajperki jest inaczej oscyluje miedzy 50 a 90%. z panzera i garanda engiem nie korzystam. aha staram sie jak najczesciej dobijac, nie zawsze jest mozliwosc lub potrzeba
Spl!nt3r
Ja tam na temat aima niebędę się rozpisywał , ponieważ często stosuję tzw. ''suppresing fire'' czyli przygniecenie wroga gradem ołowiu,co zwykle sprawia że wróg niewychyla się ze swej nory a mój tim ma czas by przyść mi z pomocą biggrin.gif
Valkir
thompson/mp40=28-66%
panzer=60-120%

na te dwie bronie najczęściej patrzę,reszta mnie nie interesuje wink.gif
Fistach
nie rozumiem czym sie przejmujecie:o Mozna miec celnosc 30 % ale mniej fragow niz ktos kto ma 20 %!! Nie rozumiem po co wogole ta cala rozmowa ! Ja np mam celnosc w granicach 20 - 35 % ale glownie tylko dlatego ze np jadac na poczatku czolgiem na fuelu strzelam w powietrze zeby sie nei nudzic albo na seawall wale caly czas z mg42 (a to wypluwa duzo pestek i celnosc spada:D) p[ozatym gibuje ludzikow, za kazdym razem (chyba ze jest kolejny chetny:/) wiec celnosc wg mnie odznacza skilla, liczby sie zadany dmg i liczba fraow jednoczesnie zeby zobaczyc czy jest lepiej czy gorzej niez wczesnie - przeciez nie stzuka miec celnosc 30 % a received dmg - 2000 a given dmg np 300:) Latwo jets ubic goscia, ktory ma 15 hp majac samego 150:D no ale koncze moje wywody (tylko zeby z okazji tej wypowiedzi nie bylo zadnej klotni za chwile) - ja celnosc mam w pupie:)

ps. oprocz fragow licza sie inne rzeczy np umiejetnosc grania dana klasa, ping, wykorzystywanie terenu (bez skojarzen) ale temat o celnosci wiec wspomnialem powyzej tylko o fragowaniu ph34r.gif

ech zapomnialem napisac o mojej celnosci:o

thompson > 30 (praktycznie stale no chyba ze ping, warpaerzy albo wypadki losowe:D)
mp 40 25 - 40 %

a moj rekordzik to flamerem na seawall w przejsciu (gralem cala mape wczesniej medem jakies 10 minut zanim sie wdarly jelopy do bunkra) i Acc 320%biggrin.gif - ale troszke warzywek bylo - bez noobw z pf:o (ale tylko dlatego ze pf bylo limit = 0:D))
NW_Mr. General
zalezy od profesji . soldat to nawet 89 % zelazna piescia (panzerfaust - przyp. red.) . a tak zwyklym karabinem to srednio 32% ...

Usagi
bueheheh pwned!
panowie normalnie topic ownerski. szczerze, jedyne odpowiedzi trafiajace do mnie to abbysa, blinkkina i moze z 2 jeszcze ludzi. co wy w ogole piszecie? wiekszosc z was ma acc>30 zawsze? toz to polska w sile rosnie i niedlugo nie bedzie przeciwnika dla nas na swiecie. sorry, ale chyba macie tak z aimbotem albo na jakichs z dupy serwerach dla noobow gracie. nagle okazuje sie ze kazdy jest ownerem i na 10 pociskow trafia 4, niewazne czy w duelu czy na odleglosc jak stad do alaski. zawsze 4 pociski mu wchodza, do tego oczywiscie 3hs na 4pociski, dobijanie, machanie nozem "i need ammo" i stuprocentowa skutecznosc w syrigne.
nie no, zalozenia topica a przede wszystkim odpowiedzi zownowaly mnie. udokumentujcie to hehe bo jakos wierzyc mi sie nie chce w te wasza celnosc. i nie to ze staram sie was obrazic ale imo SREDNIO (kazdy z was to zaznacza hehe) celnosc>32 z dobrym, zaznacze DOBRYM i WYMAGAJACYM przeciwnikiem to naprawde wyczyn i proplay (o czym zreszta napomnial abbys). gg thx kk bye :>
---
a co do odpowiedzi: z thompsona mam srednio 60% celnosci przy lekkim wietrze, na maxdetails, na radarze, bez tweakowania konfiga, z drawgun 1, celownikiem na pol planszy, atmospheric (of course) na 1, strzelajac z wr na wroga bedacego na er. aha, gram analogowym joystickiem.
btw proponuje zeby kazdy napisal ilu zabija srednio z lugera podczas calej gry. bo ja na jednej mapie zabijam 60 srednio. buehehe pozdrawiam wszystkich zartownisiow smile.gif doceniam smile.gif
Valkir
Hmmm...wiadomo,kto by napisał że ma 18%.
Ja po miesięcznej przerwie mam od 15% w górę,dzisiaj udało mi się mieć 32%. Wiadomo ż to zależy- np. jak gra się cały dzień,to koło 22 ma się wysokie acc.
F.B.I|Koyot
Szczerze mówiąc to wg. mnie przy celności tak samo ważny jest reflex. Koleś z celnością 40% może dostać w korytarzu od gościa z 20% bo szybciej strzeli. Otwarta przestrzeń to co innego, ale na dobrą sprawę to 50% rozgrywki jest we wnętrzach. Jestem zdecydowanie antyfanem mierzenia procentów mimo, że nie mam małych. Fistach ma rację! ph34r.gif
Valkir
Zgadzam się...wszystkim rządzi przypadek. Można przypadkowo trafić na przeciwnika,zapakowac mu idealnie w korpus-wtedy się podnoszą procenty. To jest pewnego rodzaju wyścig szczurów,konkurencja-po grze patrzymy "łoł,ten xxx ma aż xx%!!". Jednakże niekoniecznie musi być być dobry.Mógł oddać 10 strzałów celnych i to wszystko wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.