![]() ![]() |
17:27, 24 12 2003
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
na zachodzi popularbe sa roznego typu frag conntest. czemu nie zrobic takiego w polsce? bylby to zbior 10 najlepszych fragow ze sceny et. oto zasady:
[-] tylko cw, bez ffa, !@#ac ffa. sam mam demka w ktorych zabijam 17 osob z rzedu lub 7 kolesi z pistoletu albo jeszcze lepiej 3 z noza. wiec tylko demka z oficjalnych klanowek bez treningow i sparingow. [-] moga to byc fragi z roznego typu broni, wykluczam tu tylko arty, naloty i mortar, poniewaz nie wygladaja one zbyt pieknie. [-] dopuszczalne sa zabawe teamkille. [-] demko musi zawierac dokladny opis: kto z kim, data, uzyta bron, czas trwania. [-] w konkursie nie biora udzialu cale demka (7-14 mb lol), tylko wykrojone, najlepsze akcje. nie zamierzam ogladac 30 minut jednego demka. [-] piersza selekcja bedzie przeprowadzona przez pewna grupe ludzi. zostanie wybranych np. 50 najlepszych demek, ktore zostana opublikowane np. w postaci jednego filmiku. [-] finalowe 10 demek wybierze opinia publiczna, cos w rodzaju audiotele. i tutaj mam pytanie co o tym sadzicie? |
|
|
|
17:32, 24 12 2003
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
heh moze być zamieścił bym tam swoje 34 osoby które zabiłem na radarze granatami
podsumowując GoodIdea |
|
|
|
17:32, 24 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 347 Dołączył: 23-11-2003 Skąd: Starogard Gdański Nr użytkownika: 795 |
Dobry pomysł! Już nie mogę się doczekać filmiku złożonego z najlepszych akcji. Będzie na pewno dobry. Pewna grupa ludzi - można jaśniej?
|
|
|
|
17:39, 24 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 210 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 496 |
Witam. Według mnie bardzo dobry pomysł. Jedno zastrzeżenie - dlaczego nie można pokazać fajnej akcji jeśli jest przeprowadzona paroma broniami ? np : ( MP40/Thompson pózniej zmiana na lugera/colta ) Następne pytania to kto zrobi film i kto będzie wybierał ?? Pomysł jak najbardziej trafny ; mam nadzieję że najlepsi gracze sceny PL będą chcieli pokazywać swoje best akcje.
Pozdro |
|
|
|
17:58, 24 12 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Dlaczego durny konkurs ? Bardzo dobry konkurs.
Na scenie kwkaka były np wybierane fragi roku jak koleś w powietrzu zdejmuje kilkoma strzałami z rl napakowanego na maxa gościa. W wolfie pojedyńcze fragi są mało efektowne ale bardzo edektowne są serie fragów np 6 fragów pod rząd w przeciągu kilku sekund. I tu można wybierać np Frag Series of the Year Przykład multikilla roku: Pan X rzuca arta czy nalot . Art zdejmuje kilku gości następnie jedzie reszte z mp40, jeszcze ktoś tam wchodzi w międzyczasie na mine pana X rozstawioną wcześniej gdy grał jako eng. Powiedzmy że medycy podnieśli tam kogoś on nowu ich jedzie z mp40 w międzyczasie ktoś wchodzi jeszcze na granata pana X rzuconego kilka s wczesniej. Pan X ma reload zmienia na akimbo koczy niedobitki. Spokój czekamy na nastepnego spawna Wszystko sie dzieje w przeciągu kilkunastu sekund. Co do multikilli z mortata czy z nalotu to można zrobić oddzielną kategorię. Multikill z mortara czy pfa nie będzie tak efektowny jak multikill z smg np na battery zdjęcie kilku gości z mortara to nie jest aż taki wielki problem. Ale takie multikille też są piękne Co do konkursu to trzeba by jakiś zasady wprowadzić - np jakiś określony czas 10 - 20 sekund. Bo jak ktoś zdobywa po 200 fragów na mape ale ciuła je systematycznie przez 30 minut to nie ma w tym nic efektownego (tylko efektywnego) |
|
|
|
18:03, 24 12 2003
|
|||||||||||
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
nic o tym nie pisalem. oczywiscie, ze takie akcje sa dopuszczalne, nawet maja wieksza szanse na wygrana. rekomendujemy piekne akcje wykonane przy pomocy kilku broni.
co do ffa to mozna zrobic wyroznienia, bo rozne akcje widzialo sie na ffa (slynne warzywniaki). wiec moga to byc tylko wyroznienia poza konkursem glownym np. piec najfajnieszych filmikow z ffa, ale musza to byc akcje znacznie odbiegajace od standardowych.
trzeba bedzie wybrac demokratycznie te osoby, a co do filmiku to raczej nie problem sklecic go z krotkich demek, wszystkie demka mialyby numery. dokladniejszy opis (autor, data, kto z kim) znalazlby sie np. w pliku readme. wracajac to tej grupy wybierajacej demka, potrzebne sa ludzie chetni, ktorym nie zbrzydnie ogladac kilkadziesiat demek z rzedu. tak jak wspominalem najlepiej wybrac te osoby demokratycznie, czyli przez glosowanie, moze nie tajne, ale zawsze glosowanie. sprawa kolejna, pojedyncze demko powinno byc robione na jednym zyciu, jeden respawn. nie ma sensu dawac 20 minut filmu, podczas, ktorego jegomosc rozwala wszystko co sie rusza i konczy mape ze 120 killami. maja to byc pojedyncze akcje, moga byc dluzsze np. 10 fragow z rzedu.
moze jak wspominales podzielic na kategorie. dla mulitfragow czas wynosilby przykladowo 40 sekund. dla pojedynczych akcji jest to 15 sekund. jest to sprawa dyskusyjna, trzeba dokladneij zastanoic sie nad regulaminem. |
||||||||||
|
|
|||||||||||
18:10, 24 12 2003
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
wszystko pięknie ładnie ale skończy się to pewnie na słowach... ja mógłbym ewentualnie sprawdzać demka
|
|
|
|
18:16, 24 12 2003
|
|||||
|
proponuje podzial na 3 kategorie: pojedyncze fragi, mulifrags i ffa. w przeciwnym wypadku 10 najlepszych demek to tylko i wylacznie multifrags.
konkursy nigdy nie byly i nie bede obiektywne, dlatego proponuje podzial na dwie selekcje. piersz tzw. eliminacje, w ktorych wybierze sie przykladowo 50 najlepszych demek. zajmie sie tym jakas grupa zlozona z oosb wybranych w glosowaniu. pozniej te 50 demek sklei sie w jeden filmik i zacznie sie teleaudio, publiczne glosowanie. tak bedzie chyba najlepiej, filmik finalowy bedzie zrobiony juz bardziej profesjonalnie tzn. oprawa audio, dokladne informacje o demkach etc. |
||||
|
|
|||||
21:23, 24 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
Imo bardzo fajny pomysl. Zaluje tylko ze nie zawsze nagrywalem dema z meczy
bo Zabijanie 3 kolesi z DSky face to face na 1 magazynku mp40 to cos Hmm ale wyznaczcie jeszcze jakis termin i miejsce wrzucenia demek |
|
|
|
21:58, 24 12 2003
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Good idea!! Mysle ze podzial na kategorie jest swietnym pomyslem!!! W kazdej kategorii bylaby osobna klasyfikacja. Proponuje do tych zaproponowanych rzeczy cos o czym blinkiin powiedzial na poczatku, a potem jakos to umknelo. Najsmieszniejszy teamkill. Oczywiscie tutaj sam komentarz niewystarczy - musi byc tez opis sytuacji w jakiej dany teamkill zostal wykonany
To jest tylko propozycja i prosze o jej rozpatrzenie. btw. mam pytanko. Jesli mam jedno dlugie demko, to jak moge wyciac z niego poszczegolne sceny?? |
|
|
|
0:24, 25 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 114 Dołączył: 18-11-2003 Skąd: Javorzno+Krakov Nr użytkownika: 764 |
Witammm!!!
Pomysł jest sooper, a film AVI z poskładanych najlepszych akcjki jest po prostu niesamowity. Mam takich kilka z Q3 Jestem chętny do przeglądania demek, mogę poświęcic czas na to Jednak jest uwaga: nie można przysyłać TYLKO akcji zabijania 3 gości na raz jedną serią, bo kontekst byłby zamazany: NP. Kolesie mieli po 3 HP, bo w respa trafił PF, a koles tylko ich dojechał. Zatem proponuję, żeby akcje do oceny przysyłane były od momentu respa, aż do śmierci. Sam muszę poszukać demko, jak na meczu rozwalilem snajperką 3 kolesi pod rząd. (2E i 1M) jak próbowali rozbroić dynamit pod murkiemna oasis. Jesli nagrywałem. Relacje naoczych świadków się nie liczą?? Widział to Cienki Bolek, może on ma demko ??? Pozdrawiam, i możecie mi posyłać demka max 4MB na adres: [email protected] |
|
|
|
0:27, 25 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 138 Dołączył: 14-10-2003 Nr użytkownika: 465 |
Wiesz co blinkkin? ja Cię podziwiam!
tak poważnie, masz naprawdę świtne pomysły (gazetka teraz to) szkoda że tak mało ludzi aktywnych w narodzie! trzymam kciuki GL pzdr |
|
|
|
1:08, 25 12 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 138 Dołączył: 14-10-2003 Nr użytkownika: 465 |
tak widziałem, ale zapewne wielu innych ludzi ze sceny wie o takich konkursach na zachodzie, ale tylko on (przynajmniej tak mówi) coś z tym chce zrobić. a jak już słodzę to kawkę, poprostu doceniłem Blinka. Jak bym napisał że cenię za coś tam np Świętego to też byś uznał że nawijam makaron? lol wesołych świąt |
||
|
|
|||
2:48, 25 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 112 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 489 |
Dobry pomysł. Taki film z 50 naj akcjami to bedzie perelka filmow et:o(i hope so) tylko ze:
1 Czesto sie zdaza ze jak ma sie dobra akcje to sie tego nie nagrywa 2 Nie kazdemu bedzie sie chcialo ogladac 100 dem zeby znalesc cos dobrego 3 Z klanowke ze slabymi klanami to nawet jak sie 6 zjedzie to i tak bedzie lepsza akcja jak sie 2 z Dsky zownuje:o 4 Nie wiem czy komus bedzie sie chcialo ogladac 200akcj(bo zapewne tyle by naplynelo) tak czy siak jestem calym sercem za;o EDIT: propozycja na nowa kategorie: Lag kill bedzie to cos takiego ze np na pingu 300 zabijesz 3 lub przenikniesz przez wroga i mu po plecach:o |
|
|
|
17:44, 25 12 2003
|
|
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
Gadaj z dupa to cie osra. Pomysl znakomity. Jezeli nie chce wam sie przegladac demek to was nikt nie zmusza i nie piszcie w stylu [QUOTE]2 Nie kazdemu bedzie sie chcialo ogladac 100 dem zeby znalesc cos dobrego .. bo to prowadzi do obledu. Nikt was nie zmusza. A jezeli masz jakas taka akcje to napewno pamietasz na jakiej mapie byla i mniej wiecej okres(dzien) kiedy to nagrales wiec patrzysz po demkach i sprawdzasz. Demka sa zapisane z data, godzina i mapa wiec problemu nie ma. blinkkin gratuluje checi i mam nadzieje ze topic nie zginie gdzies w otchlaniach forum. Lepiej zeby Adminowie dokleili go na gore.
Napewno beda texty typu ale kamper itd. nie przejmujcie sie NIECH WYGRA NAJLEPSZY |
|
|
|
20:02, 25 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 128 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 570 |
Myśle że powinieneś jeszcze dodać do wartości demka to z kim się grało. Pamiętam mecz z pewnym angielskim klanem kiedy to 5 osob z C4 sie po prostu niesamowicie wynudzilo broniac 30 min flagi- ja sobie na palmy skakalem. ktos inny rzucal sobie granatami do studni..... w sumie to cala piątka nas w sumie miala ze 12 fragów. Dlaczego? poniewaz na froncie stał Angel i zakonczyl on runde ubijajac 96 fragów. co noz....
osobiście sam mam wiele ciekawych demek takich jak pojechanie 3 ludzii z GMPO, 4 z iN, 4 z Plan-B red (w tym 3 na jednym magazynku) czy 5 z Broken. Jednak zachowam sobie te dema do mojego filmiku |
|
|
|
19:30, 5 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 43 Dołączył: 10-11-2003 Nr użytkownika: 707 |
Jesli sa jeszcze wolne miejsca do przegladania demek to ja jestem chetny
|
|
|
|
17:31, 6 01 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 147 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Gliwitz Nr użytkownika: 528 |
Hmm w takim ukladzie ograniczasz samo przez sie ilosc uczestnikow do minimum, poniewaz jesli ustawiasz tak wysoko poprzeczke jak iN DSsky, nikt nie bedzie jej w stanie przeskoczyc. Zakladam z tego ze dema pokaze tylko c4, poison, ic ? Dla mnie wszystko jedno z kim grasz, poniewaz nabicie 3-4 fragow pod rzad to jest czyjas nieuwaga, albo brakiem skilla [przy dobrych klanach to ostatnie odpada] lub wyjatkowym fartem. Pomysl oki, ale sklad komisji sedziowskiej, albo zbieranie glosow powinno byc sensownie przemyslanie. Komisja nie powinna byc stronnicza i zawsze bedzie mial ktos jakies ale do jeje sqd chyba ze powstanie z ludzi np ze sceny cs (chodz oni pewnie gowno sie znaja na fragowaniu w ruchu). A zbieranie votow na klip przez strone - malo wiarygodne, przy zmiennym ip mozna oddawac glosy do u!@#anej smierci :] |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |