![]() ![]() |
| Go��_Stick |
14:39, 3 01 2004
|
|
Goście |
Nie rozumiem dlaczego jakiś klan może się rozlecieć ??
Jestem amatorem, pierwszy raz z kolegą prowadze klan i do dzisiaj nie moge zrozumieć tych co zakładają klan na 3 dni !! =================================R=E=K=L=A=M=A======================================== #sow.et @ QuakeNet |
|
|
|
23:40, 3 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 194 Dołączył: 25-09-2003 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 305 |
Hhhhmm, nie słyszałem żeby ktoś zakładał klan na 3 dni
Według mnie przyczyna jest prosta. Ludzie chcą się w ten sposób dowartościować. Pewnie myśli sobie taki, że jak będzie miał tag przed nickiem to ludzie bedą go szanować. Tymczasem koleś naraża swój klan na śmiechy i bluzgi pod jego adresem A takim lolkom zakładającym klan z kolegami żeby fajnie było A tak wogóle to nieraz sam z siebie się śmieję - żebyście nie pomyśleli, że ja to jestem najlepszy i się naśmiewam z innych PS. Wiem, że piszę trochę przydługawe zdania, ale to wynika z mojej wrodzonej inteligencji i zdolności do pisania zdań złożonych |
|
|
|
3:01, 4 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 42 Dołączył: 29-12-2003 Skąd: Mińsk Mazowiecki Nr użytkownika: 996 |
Ja naprawde nie rozumiem tego procederu. Kierowanie klanem nie jest prosta sprawa (wiem kierowalem przez x-miesiecy klanem do SC). Wielu po prostu nie potrafi udzwignac obowiazku i klan sie rozlatuje...
P.S. Jedras Ty znasz lolka |
|
|
|
9:38, 4 01 2004
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
ostatnio pojwiawia sie moda na wlasny klan. istnieje w cholere klanow jednoosobowych, wiec zycze powodzenia. druga sprawa rozmawialem z cl, jednego ze slabszych klanow. i sie spytal czy gramy w cb? mowie, ze nie i na poaczatku nie bedziemy. a on na to, to jaki sens grac? nie jestem pewnien, ale ten klan zajmuje zasztytne ostatnie miejsce w tabeli, wiec kolejny raz zycze powodzenia. sa to bardzo negatywne zachowania na scenie et, ktore prowadza do powstawania klanow kilkudniowych. po pierwsze ludzie grajacy pod wspolna bandera musza sie jako tako znac i dogadywac. cl musi byc wrecz apodyktyczny, zeby zapanowal porzadek w klanie. nowe twarze w klanie zawsze odswiezaja atmosferke. sukces i slawa same nie przyjda, potrzebny jest duzy wysilek i sporo pracy nad klanem. wiekszosc cl zaklada, ze ich klan bedzie istnial wiecznie. ja tak nie uwazam, chce tylko fajnie spedzic czas i cos osiagnac.
|
|
|
|
15:46, 9 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 147 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Gliwitz Nr użytkownika: 528 |
Widzieliscie program "od przedszkola do opola ?" Mniej wiecej podobnie wyglada sprawa jednoosobowych klanow, zakladaja go jakies dzieciaki, ktore wierza, iz "one man amry" to za!@#ista sprawa i po cholere im wiecje niz np 3 ludzikow w klanie, bo przeciez graja "dla zabawy" a nie zeby wygrac. Wiec po jaki kit montowac taki klan skoro nie ma to sensu. Przewaznie klany graja w jakis ligach, a takie dzieciory zakladaja klany ktore maja ownowac polska scene ffa
Jesli juz porywaja sie na klany, to p meczu zastanawiaja sie czemu siedzieli caly mecz w respie, jak na ffa ownuja Imho szkoda czasu mlodziezy, lepiej wybic na hustawke |
|
|
|
15:12, 10 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 43 Dołączył: 10-11-2003 Nr użytkownika: 707 |
takie klany to zakladaja dzieciaki ktoore mysla ze dadza sobie rade na scenie et. Ale wejda na jakis lepsy server dostana po dupie od straszych graczy i sie zniecheca. Tym bardziej ze wiem jak wyglada organizacja w takich klanach i to wlasnie ona przyczycznynia sie do rozwałki wiekszosci klanoow
|
|
|
|
18:50, 14 01 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 505 Dołączył: 21-12-2003 Skąd: Toruń Nr użytkownika: 952 |
Ciekawe rozumowanie.........jeśli jakiś młody człowiek chce założyć klan, potrafi zgrać klan, ma stronę itd.- to klan to taka dziecinna zabawa?? Jasne, każdy klan którego CL jest osoba młoda gra tylko ffa, nie wie o co chodzi w ET, jest Xplamką. Oczywiście przecież w tym temacie wypowiadają się sami "dorośli panowie" i "wymiatacze ET"!. Chciałbym aby taki klan skopał Wam kiedyś tyłki
|
|
|
|
20:41, 14 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 46 Dołączył: 7-12-2003 Skąd: nihongo gakka Nr użytkownika: 864 |
tez bym chcial zeby taki klan skopal mi kiedys tylek.... ale taki klan nie istnieje i raczej nie ma szansy powstac. trzynastoletni "gracze" nie widza niczego poza czubkiem wlasnego nosa, a na kazda krytyke (chocby konstruktywna) odwiadaja prymitywnym "pie......ol sie". zdaje sobie sprawe ze jest to z mojej strony krzywdzace uogolnienie, ale niestety normy ustala ogol a nie margines (jak to ladnie kiedys smoleń powiedzial
|
|
|
|
0:31, 16 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 41 Dołączył: 7-10-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 409 |
Osobiscie uwazam, ze zaczynanie swojej klanowej przygody od zalozenia wlasnego klanu nie jest najlepszym pomyslem.
Wczesniej lepiej zaobserwowac kilka spraw: 1)Przede wszystkim najpierw powinno się dobrze poznac i zrozumiec scene. 2)Zalozenie klanu od tak i liczenie na dobrych graczy, pochlebne recenzje etc. po prostu mija sie z celem. Przeciez nikt was nie zna a bind na FFA o tresci "klan xxx szuka chetnych moje gg" zazwyczaj wymusza tylko usmiech. 3)O wiele lepiej wejsc do ktoregos z istniejacych juz teamow i zaznajomic sie z klanowiczami danej scenym, oraz jesli nie graliscie wczesniej w zadnym klanie w jakakolwiek gre, poznac mechanizm jego funkcjonowania. 4) Jesli czujecie w sobie nutke organizatora, przywodcy, niekoniecznie dobrego taktyka (od tego przeciez mozecie miec TL'a), mozecie dopiero wtedy pokusic sie o zalozenie wlasnej druzyny. 5) Po sformowaniu klanu nie zrazajcie sie poczatkowymi niepowodzeniami, kazdy wymiatacz byl kiedys slaby, a wiekszosc klanow tworzonych de novo byla chlopcami do bicia, jesli czujecie w sobie nutke charyzmy, a przede wszystkim chce wam sie prowadzic klan nic was nie powstrzyma !!! 6)Dodatkowo powinniscie sobie uswiadomic, ze jak we wszystkim nie moze byc samych wymiataczy, bo inaczej kto bylby cienki Podsumowujac nie zgadzam sie ze smiechami hihami na temat nowych slabiutkich klanow. Dodatkowo wiekszosc pytan kierowanych na FFA do CLow takich teamow, przez tzw. doswiadczonych graczy, obdarzona jest spora doza ironii, a nieslusznie przeciez kazdy kiedys byl newbie. Nie mowie, ze wszyscy maja odrazu podawac pomocna dlon kazdemu nowemu, ale przynajmniej nie krytykowac, a jesli juz to konstruktywnie |
|
|
|
5:22, 16 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 37 Dołączył: 6-01-2004 Skąd: hmmm Gliwice Nr użytkownika: 1056 |
Pierwsze co 'porazilo' moj wzrok
|
|
|
|
12:26, 23 01 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 3 Dołączył: 17-01-2004 Nr użytkownika: 1119 |
A oto jak pewien gracz szuka klanu: (vide http://www.enemyterritory.pl/index.php?opt...casb=1&caid=471)
"Szukam klanu świerzo upieczonego ktury ma mało człąków Jestem uniwersalnym żołnierzem i gram karzdym oprucz filda " Ja mu daje 13 lat i krzyżyk na droge jeżeli chodzi o mature z polskiego... A jezeli ktos taki zalozy klan.. ech.. no comment.... -- EDIT-- Jak sie okazalo na gg figuruje jako 12-to latek o nicku "Pogromca PL"... Zamiast PL powinien napisac sobe "nauczycielek od polskiego" |
|
|
|
12:38, 23 01 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
hehehe lol...
pżynaimniey rzołnież napisdal bezblednie... Scena ET w polsce sie rozwija... szkoda ze kase wydaja na piwo, fajki, dragi a nie na slowniki... :/ jedyne co mi przychodzi do glowy.. to OMG btw Supreme.. i Ty zaczales sie tu udzielac ?? jak zwykle cynizm, sarkazm i ironia... czy jeszcze o czyms zapomnialem ?? :> pozdro :> |
|
|
|
18:40, 23 01 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 13 Dołączył: 10-01-2004 Nr użytkownika: 1076 |
Z drugiej strony, jakby zabraklo tego wszystkego - nowych klanow, chichotów podczas FF'a i ambicji mlodych ludzi - jak wyglądałaby scena ? Daje sobie uciac prawą łapkę że po kilku miesiacach umarlaby smiercia naturalna.
Niech chłopaki [i dziewczyny] zakładają te klany - nikomu to (chyba) nie szkodzi, a młodzież zdobywa doświadczenie w wielu dziedzinach przydatnych w życiu osobistym. |
|
|
|
22:21, 23 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 86 Dołączył: 14-11-2003 Nr użytkownika: 730 |
Dokladnie. Jesli chociaz 1-2% z tych "klanowiczow" zlapie bakcyla grania, szkolenia sie, poznawania zasad, trickow to tym lepiej dla sceny. Niech przyplywaja nowi, zakladaja te "klany na 3 dni", jesli to bedzie rozwijalo polska scene ET (tu hym Unii Europejskiej w tle
|
|
|
|
2:56, 24 01 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
yy a dlacze hymn UE w tle ?
jasne, kazdy kto gra w klanie ktory jest od 3 dni i sie rozpadnie, kto nauczy sie np wall jumpa na oasis, napewno sie przyda jakiemus innemu klnowi, ktory rozpadnie sie po miesiacu, pozniej podnoszac swoje umiejetnosci przejdzie do klanu bardziej stabilnego i tam bedzie gral dopooki, doputy sie klan nie rozleci... chyba ze po 1 miesiacu gry mu sie znudzi :| |
|
|
|
11:15, 24 01 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
Maturę z polskiego moim zdaniem zda bez problemu. Nie zapominajcie że teraz to jest tak że jak coś z ortografią nie idzie to zawsze można załatwić papierek. A pozatym już nawet za bardzo pisać też nie trzeba bo przecież sdą nowe matury i testy od przyszłego roku. Mi tam nie przeszkadza niech sobie zakłada klan i gra z innymi ludzmi. Ja tam pewnie nie wstąpię ale ktoś inny może się skusi. |
||
|
|
|||
23:26, 24 03 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 262 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 328 |
CL z najczęściej jest niewinny
Cl tak naprawde gów.n.o może zrobić. Mówi że tren fafnastego o fafnastej fafnaście zjawią się 3 osoby, i co ma taki CL zrobić, Nie wywali, bo klan jest nowy, a nowe klany z trudem znajdują nowych zawodników, a jeżeli znajdą, to właśnie takich, którzy uprawiają klasyczny tumiwisizm i koło sie zamyka |
|
|
|
15:53, 25 03 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 51 Dołączył: 22-03-2004 Skąd: Gdańsk Nr użytkownika: 1562 |
Zgadzam się w 100% - w 9 na 10 przypadków upadku klanu wina leży po stronie graczy, nie zaś CL'a... Gorsze od tumiwisizmu wydaje mi się gwiazdorstwo, które już kompletnie blokuje kontakt z gościem. Ostatnio w klanie mieliśmy wzorowy przypadek takiego zachowanie, gdy delikwent spędził w naszym gronie 4 dni, po czym odszedł obrażony, że nie znalazł się w pierwszym składzie na mecz... |
||
|
|
|||
16:09, 25 03 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 262 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 328 |
hm obraz polskiego społeczeństwa wg każdy gracz et jaki chce szukać klanu, powinien najpierw sie zorientować w scenie et i jej zasadach żeby nie było takich właśnie przypadków, rozwala mnie gość który biega po servach z kjsywką lolek[szukamdobregoklanu] nie gra zbyt dobrze, ale nie będzie sie przecież sie blamił grą w nowym klanie bo on jest mastach pierwsza klasa |
||
|
|
|||
| Go��_Pho3n!x |
20:06, 25 03 2004
|
|
Goście |
Ja tez uważan ze takie klany na 3 dni powstając robią dobrze. Z takcih klanów może czasami wyjśc prawdziwy pr0player. Sam w takim klanie zaczynałem karierę w ET (ale on istaniał 2 tyg. a nie 3 dni i zagralismy mawet 1 mecz przegrany zresztą
BTW: Nie wiem zbyt co macie do 13 latków grających w ET. Sam mam 14 lat i wole po sowjej przygodzie z 3 PROklanami <----ironia wole sie podszkolić i poszukać klanu z przyszłością no i serwem. BTW2: Ciekawy ilu z was by poznalo we mnie 14 latka na serwerze. TO NIE ZNACZY ŻE JESTEM WYMIATACZEM |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |