IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> piramidki z graczy i trickjumpy, co jest dozwolone w CB
dNkN!
post 21:47, 8 10 2003
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 200

nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o CB, CB PL czy o oficjalne klanowe mecze, dlatego pytam:

czy trick jumpy podczas meczu są uznawane za czity?

bo np. na radarze są 3 tj'oty, które moga zadecydować o wygranej znacznie drogę do radaru. na oasis można przeskoczyć przez mur, i takie tam.

ps. żeby nie było niedomówień - nie pytam czy mogę je wykorzystawać - chcę wiedzieć czy to "legalne"

Go to the top of the page

+Quote Post
FarSight
post 1:20, 9 10 2003
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 92

QUOTE (dankan @ Oct 8 2003, 07:47 PM)
nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o CB, CB PL czy o oficjalne klanowe mecze, dlatego pytam:

czy trick jumpy podczas meczu są uznawane za czity?

bo np. na radarze są 3 tj'oty, które moga zadecydować o wygranej znacznie drogę do radaru. na oasis można przeskoczyć przez mur, i takie tam.

ps. żeby nie było niedomówień - nie pytam czy mogę je wykorzystawać - chcę wiedzieć czy to "legalne"

Z tego co wiem jezeli chodzi o movement to wszystko co mozna osiagnac bez:
- tworzenia piramidy wiekszej niz 2 graczy,
- strzelania z pf, granaty, airstrike lub innych metody przyspieszania / przezucania gracza na tarczy na tarczy,
- of coz używania zew. programow
jest dozwolone.

+Quote Post
dNkN!
post 16:50, 10 10 2003
Post #3

z tego co wiem w competition settings repsawn jest ustawiony na 30s. przy dobrym szczęściu można wytłuc kilku gości z temu wroga, ostatniego niedobitego zmylić idać w przeciwną stronę, dobić go i uderzyć na tyły jednego z dział. po czym zrobić piramidę z 3 postaci i **ebać działo w kosmos. prawdopodobnie żaden axis nie zdąrzył by dobiec żeby zobaczyć tą piramide. jedynym dowodem mógłby być dynamit po stronie, po której nie powinno go być ( o ile by ktoś go wykukał )..... wiem, że na meczu jest na to mało czasu ale mam pytanie: takie rzeczy są wogóle monitorowane? dopuszcza się na czas meczu obserwatorów? jak to wygląda?

+Quote Post
Dajmos
post 16:55, 10 10 2003
Post #4

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 264

Według mnie to raczej nie powinno to być dozwolone : piramida z 2 ludzi to MAX ale takie pierdy jak Skakanie przez mur , rozwalanie dział przy pomocy piramidy :/ to bezsens bo gra traci element zabawy

+Quote Post
dNkN!
post 17:13, 10 10 2003
Post #5

hehe, ja nie rozważałem elementu zabawy i zrobiłem to celowo, i tak samo jak ty jestem temu przeciwny. chodzi mi jedynie o to jakie kroki można poczynić/są poczyniane żeby temu zapobiegać

ps. do przeskoczenie muru na oasis nie potrzeba piramidy, można to zrobić samemu

+Quote Post
Dajmos
post 17:40, 10 10 2003
Post #6

Feldwebel
Ikona Grupy

tak wiem ze sie da to zrobic samemu ( hmm potrafie ale nieużywam wink.gif)tylko najgorsze jest to że trudno jest temu zapobiec (skakaniu rzez mur)

+Quote Post
s1ayer
post 18:44, 10 10 2003
Post #7

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 282

Ma ktos moze link do dema albo filmiku jak przeskoczyc ten mur na oasis? pytam z ciekawosci bo chetnie bym zobaczyl biggrin.gif

+Quote Post
Dajmos
post 19:10, 10 10 2003
Post #8

Feldwebel
Ikona Grupy

To mozesz zobaczyć w kazdym lepszym Filmiku ale to zadko wychodzi jeśli ktos niema wprawy w trym i niema czasu kiedy to zrobic

+Quote Post
dNkN!
post 21:47, 10 10 2003
Post #9

co za lamerstwo

http://www.enemyterritory.pl/index.php?opt...ad&filecatid=69

+Quote Post
Dajmos
post 23:33, 10 10 2003
Post #10

Feldwebel
Ikona Grupy

oj tak tak bardzo dobry przykład Lamerstwa :/
Oj mogli by w PB zrobić cos na Trick JUMPy ( jak ktos robi trick jumpa to wziuuuuugo z serwa tongue.gif) ehhehehhehe

+Quote Post
TheAbyss
post 23:05, 12 10 2003
Post #11

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 343

LOL ludzie dobrze się czujecie? Może niedługo zabronimy strzelać w ET? Obudźcie się, jak chcecie grę bez trickjumpów idzcie sobie pograć w Camperstrike'a, trickjumpy zawsze były nieodłączną częścią wszystkich gier na enginie Quake'a, ich opanowanie wymaga autentycznych umiejętności w przeciwieństwie do np. używania aimbota więc traktowanie jako lamerstwa czegoś, czego samemu się nie potrafi to ... no comments.

+Quote Post
dNkN!
post 0:14, 13 10 2003
Post #12

nie mi to tłumacz, ja nic przeciwko trick jumpom nie mam - nie mógłbym mieć (cokolwiek to znaczy) - buahaha

poza tym rzeczywiście można było mnie źle zrozumieć - mówiąc CO ZA LAMERSTWO skomentowałem typa w postu wyżej który szukał i nie znalazł filmów z trickjumpami :: lol

+Quote Post
Cezar
post 14:19, 10 01 2004
Post #13

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 465

tytuł mówi chyba wszystko, czy ktoś wie z ilu graczy można ustawaić piramidki w meczach CB? wydaje mi się że czytałem gdzieś o 2 graczach, ale nie mam pewnośći.
z góry dzięki
pzdr

ps pewnie ktoś napisze żebym poczytał regulamin CB, ale mój angielski nie jest na wytarczającym poziomie...

+Quote Post
eInHeRjER_pL
post 15:08, 10 01 2004
Post #14

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 707

Faktycznie ktos na tym forum pisal o 2 graczowych piramidkach. Ale IMO piramidki to nieczysta gra. No bo na wojnie prawdziwej fakt rozwalić działo alianci mogli kazdymi sposobami ale przeciez et to tylko gra wiec jak gramy to jak najuczciwiej. Moim zdaniem wogole nie powinno byc piramidek bo przeciez gdyby byly dozwolone to słabsze klany bez problemy mogly by wygrac z GS. To nie jest uczciwa gra.

+Quote Post
cyp!s
post 15:13, 10 01 2004
Post #15

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 730

Regulamin CB po polsku

+Quote Post
Zdun
post 15:38, 10 01 2004
Post #16

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 577

Ja sam czasem stosuje piramidki, ale staram sie z tego wycofywać i wydaje mi sie, że piramidki powinny być zabronione, ale tylko w miejscach typu działa na oasis albo mur w bazie axis na fuel dumpie. Natomiast w miejscach gdzie piramidka nie przesądza o wygranej danego teamu powinny być dozwolone

+Quote Post
blacktyger
post 15:59, 10 01 2004
Post #17

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

OMG

Po pierwsze na oasis do wysadzenia działa potrzeba trzech ludzi
po 2. ja stosuje tylko piramidki na radarze gdzie w 2 miejscach mozna jes stosowac .. jesli przeciwnik jest na tyle glupi ze nie zauwaza tych "piramidek" to ma zonka
po3. Bodajze w CB mozna z 2 graczy bo to nie sa jescze piramidy ...

+Quote Post
blinkkin
post 16:53, 10 01 2004
Post #18

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

QUOTE (eInHeRjER_pL @ 14:08, 10 01 2004)
Moim zdaniem wogole nie powinno byc piramidek bo przeciez gdyby byly dozwolone to słabsze klany bez problemy mogly by wygrac z GS. To nie jest uczciwa gra.

raz, ze podczas robienia piramidek stajesz sie za!@#iscie latwym celem, az prosi sie o ten pf, ktory bezproblemowo zgarnie 3 fragi. na radarze zazwyczaj stawia sie niespodzianke w postaci miny, jesli przeciwnik wskoczy to wwali sie na mine i po nim. co do gsy to (słowo na p)isz calkowite glupoty, chyba nie znasz klasy przeciwnika. slabsze klany sa zamykane w spawnie ) bylem swiatkiem meczy gs vs ua, wiec wiem co mowie). chyba, ze za slabsze klany uznasz np. plan b, 17 czy kogos innego? najpierw zastanow sie co piszesz, a nie walisz farmazonami.

+Quote Post
Thoro
post 17:02, 10 01 2004
Post #19

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

QUOTE (eInHeRjER_pL @ 14:08, 10 01 2004)
Faktycznie ktos na tym forum pisal o 2 graczowych piramidkach. Ale IMO piramidki to nieczysta gra. No bo na wojnie prawdziwej fakt rozwalić działo alianci mogli kazdymi sposobami ale przeciez et to tylko gra wiec jak gramy to jak najuczciwiej. Moim zdaniem wogole nie powinno byc piramidek bo przeciez gdyby byly dozwolone to słabsze klany bez problemy mogly by wygrac z GS. To nie jest uczciwa gra.

Mozna robic piramidki z max. 2 osob, ale sie nie robi.

Troche przesadziles, ze slabszy klan pokonalby bez problemu gs (gunslingers), bo po pierwsze gs slabszego klanu nie wypuscilby z respa (wiem co mowie, bo gralem przeciw gs tongue.gif, aczkolwiek na fuel'u mnie i covertowi udalo sie wymknac, nawet nie wiem jak smile.gif, ale oni nie sa lamkami i kapneli sie, ze cos za malo nas w spawnie i w momencie kiedy podkladalem dynamit, zostalem zestrzelony przez ich meda :/ ), a jesli nawet wypuscilby to nie dalby wysadzic muru slabszemu klanowi smile.gif, a jesli nawet smile.gif to klan typu gs kapnalby sie co sie kroi, takze mylisz sie w kazdym calu smile.gif, aczkolwiek zgadzam sie z toba, ze jest to nieuczciwe smile.gif

Po pierwsze na oasis do wysadzenia działa potrzeba trzech ludzi

Mylisz sie, do wysadzenia poludniowego dziala wystarczy 2 zawodnikow. (co innego polnocny)

+Quote Post
Cezar
post 18:39, 10 01 2004
Post #20

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 465

QUOTE (Thoro @ 15:02, 10 01 2004)
Mozna robic piramidki z max. 2 osob, ale sie nie robi.

dlaczego się nie robi? co stoii na przeszkodzie?
mówimy o etyce(baaardzo szeroko pojętej) czy zasadachCB?

pzdr

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi