![]() ![]() |
21:13, 2 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 86 Dołączył: 14-11-2003 Nr użytkownika: 730 |
Tak. Tyle sie mowilo o wejsciu nowej neo, raz mialo to byc 256 kb/s, innym razem 1mbit, 2 mbit, a stanelo na 128 kb za 99 zl (umowa na 12 miesiecy), 150 (czas nieokreslony). Dodatkowo dodano za!@#isty limit sciagania 5 gb miesiecznie (moja siec tyle wyciaga w 4-5 dni), jesli limit zostanie przekroczony, transfer automatycznie spada do 32 kb/s (do nastepnego miesiaca). Myslicie, ze ktos ie na to zlapie, skoro za 50 zl wiecej moze miec net 4x szybszy?
|
|
|
|
0:12, 3 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 347 Dołączył: 23-11-2003 Skąd: Starogard Gdański Nr użytkownika: 795 |
Nie mam pojęcia kto pracuje w tej Telekomunie?
|
|
|
|
2:07, 3 02 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 172 Dołączył: 12-11-2003 Skąd: Luboń Nr użytkownika: 717 |
Tepsie juz sie wydawało ze zmonopolizowała rynek i juz tak zostanie. Na szczęscie sie mylili i zrobiła sie konkurencja. Wprowadzali ostatnio jakieś promocje, PRZYCIĄGAJĄ LUDZI NA MAXA. Możliwe ze boją sie konkurencji z zachodu, bo tam nawet nie ma porownania z tym co sie u nas dzieje. Za stosunkowo mniejsze ceny są znacznie lepsze transfery, a po wejsciu do unii Tepsa moze mieć problemy..duże problemy... |
|
|
|
5:16, 3 02 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
hehe LOL
ja na szczescie zalapalem sie na stara neo 512, mam umowe do sierpnia i w tym czasie nie moga mi zmniejszyc transferu.. kij im w plecy... jak w wakacje pojawi sie ktos nowy z czyms lepszym to sie zalapie... btw co za lol wymyslil to 128 kpps za 100 zeta ?? omg za taka kase to juz bym wolal doplacic i zalozyc sobie dsla 1 mb na 4 osoby... o wiele bardziej wydajna rzecz na pochybel TEPSIE! |
|
|
|
13:13, 3 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 86 Dołączył: 14-11-2003 Nr użytkownika: 730 |
To nie jest tak, ze nie moga Ci zmniejszyc, wg umowy oni moga wszystko robic .. Po prostu wprowadza nowy aneks, np. ten limit sciaganych danych, dzwonia do Ciebie i pytaja sie czy na to przystajesz, jak Ci sie nie podoba, to rozwiazuja umowe. Tak to juz jest ;/
|
|
|
|
18:41, 12 02 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 17 Dołączył: 20-01-2004 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 1130 |
bezsens 128 kbit/s za 100 zl - ja w kablowce za tyle samo place 80 zl
a tepsa juz odczwa swoje postepowanie - niedawno musiala zaplacic 7 mln zl kary |
|
|
|
22:14, 12 02 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 184 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Polska, Radom Nr użytkownika: 258 |
Na jaką konkurencję. Ludzie! Pomyślicie przez chwilę. Co jest potrzebne aby mieć internet w domciu? No, linia telefoniczną, a do kogo należą wszystkie linie telefoniczne w Polsce? No, do Tej Pewnej firmy. I co może coś się zmieni jak wejdziemy do UE. Co przyjedzie taki niemiec lub francuz i wybuli parę milionków na nowe linie telefoniczne? TP i tak zostanie monopolistą przez wiele lat, gdyż to od nich będą dzierżawić łącza inne firmy. |
||
|
|
|||
18:08, 13 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 62 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 568 |
No dobra a co z DSLem? Co z kablówkami? Co z satelitą? Co z telewizją cyfrową (przez którą też chyba można dostarczać internet no nie?)
|
|
|
|
22:29, 13 02 2004
|
|||||
|
Co do konkurencji, to jest np, Dialog (swietna oferta Dialostrady, szkoda ze Dialog nie jest dostepny w moim miescie
Zeby miec DSLa obowiazkowe jest posiadanie linii telefonicznej w tepsie |
||||
|
|
|||||
23:47, 14 02 2004
|
|||||
|
Teraz to ja juz w ogole nie rozumiem polityki tej firmy ... najpierw wprowadzaja to tansze neo, a pozniej obnizaja cene SDI...wiekszosc myslacych osob raczej wezmie sobie SDI (stale ip), ktore dziala duzo stabilniej od neo. A teraz maly bonus:
40%??? ROTFL!! |
||||
|
|
|||||
2:23, 15 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 54 Dołączył: 29-01-2004 Skąd: Salusa Secunda !;o Nr użytkownika: 1181 |
Ja tam jestem Cholernie nie zadowolony z Neo+ . Kiedys pykam sobie kulturalnie w Warcrafta3 na Battlenecie nagle wyskakuje komunikat : Połączenie przerwane Ja:KUR!! , wychodze z gry patrze a neo+: "Użytkownik został odłączony od usługi"
A co do nowej neo+ 128 kb/s uważam że to poroniony pomysł. TPSA myśli tylko jak wyciągnąc wiecej Kasy |
|
|
|
13:56, 15 02 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Skoro wam się nie podoba 128 Kbit/s za 100 zł to nikt was nie zmusza do jego kupowania.
Patrzcie do kogo to jest skierowane To jest przede wszystkim skierowane dla ludzi którzy dużo, często siedzą w internecie, ale nie mają potrzeby ściągania dużych plików i nie mają ochoty płacić za net trzycyfrowej liczby miesięcznie (jacyś ircownicy, czy maniacy czatów, ludzie często korzystający z e-mailów). I tak taniej wyjdzie to niż korzystanie z modemu (kto normalny ściaga na modemie 5 GB ?). Nikt nikogo nie zmusza do kupowania tego, jak ktoś chce w miarę normalny net to dopłaca tylko 50 zł i ma pełne Neo+. Rynek zweryfikuje czy ta usługa będzie się cieszyć popularnością. Imo napewno wiele ludzi skusi się na to mając nawet świadomość że to 128 Kbit i limit transferu. Poza tym zawsze jest tak (na całym świecie) że 2 razy szybsze łącze nie kosztuje 2 razy więcej, dlatego takie różnice cenowe pomiędzy 128 a 512, tym bardziej że koszty sprzetu i administracji tego są prawie takie same jak np łacza 512 i 128. A większość ludzi z jakiś domowych sieci, lokalnych kablówek, Dialogu ISDN, czy modemiarzy itp to może tylko pomarzyć o warunkach jakie mają użytkowniyc Neo+ (chociaż idealnie nie jest). Co do ceny za 128 Kbit - 100 zł to nie jest zbyt konkurencyjna cena. Ja płacę za 128 Kbit 40 zł, ale są kablówki w których płaci się nawet 160 zł za 128 kbit (Tylko że jest to bardzo dobre 128 kbit gwarantujące stałe transfery i bardzo dobre pingi). Bo kbity kbitom często nierówne. Nazywacie TPSA debilami, idiotami ? Tylko ciekawe kto tu jest frajerem. Przecież tu chodzi o kase o zarabianie pieniędzy. TPSA to nie jest jakaś fundacja dla dzieci. Wykorzystują swoją monopolistyczną pozycję do dyktowania cen i warunków - I dlatego są debilami ? - Debilami by byli gdyby nie wykorzystywali tego. Sam gdybym był monopolostą to do(słowo na p)iłbym wam wszystkim wysokie ceny za net. Całe szczęście że są jeszcze kablówki (Chello, ACN i wiele wiele mniejszych) - ale one cześciowo również korzystaja z łącz TPSA, zwłaszcza te mniejsze. Tylko że kablówki to głównie duże osiedla w dużych miastach. Jest jeszcze telefonia Dialog która staje się coraz bardziej znaczącą konkurencją dla TPSA, wchodzi Netia. Jest sporo innych providerów netu ale ich oferta jest raczej skierowana do firm. Dlatego TPSA ma dominującą pozycję bo sieć TPSA dochodzi nawet do największej wiochy, a budowanie takiej sieci od podstaw to milardowe wydatki. |
|
|
|
14:19, 15 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 227 Dołączył: 15-08-2003 Skąd: z miasta (co nie widac? hmm przynajmniej nie czuc... ;)) Nr użytkownika: 96 |
ech kolejny wyjasniajacy wszystko post wietego z ktorym trudno sie nie zgodzic...
w sumie masz racje to dzieki tepsie w takim zapupiu jak moje moge moge sie cieszyc laczem 512 kb/s (co innego ze jest ono dzielone na x ludzi) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |