IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Bugi, tricki., Co umiecie, co wiecie.
Valkir
post 23:38, 11 02 2004
Post #1

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 652

Jestem ciekawy ile szyuczek i różnych sposobów wykorzystywania bugów ET. Jest tego trochę. Ostatnio dowiedziałem się o możliwośći wejścia w ścianę na Oasis/Old City/koło pompy. Tym czasem tu możecie ściągnąć moje demko z Oasis.
Go to the top of the page

+Quote Post
blacktyger
post 7:53, 12 02 2004
Post #2

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

hmm bugi ET tego raczej nie da się wyjaśni ć ... jest np. możliwość zę jak podłożysz pod działo dynamit leżąc (nie zawsze sie to udaje ohmy.gif ) to później ENg axis nie am go jak rozbroić nawet jak się położy ...

Albo można się połamać i wejśc do podłogi w pewnym miejscu ale trudno to wyjaśnić gdzie jest i jak zrobić wink.gif
najwięcej tego chyba jest na oasis, imo należy nagrywac dema albo robić sreeny itd. może servis ET utworzy taki dział ? smile.gif

+Quote Post
dNkN!
post 8:51, 12 02 2004
Post #3

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 200

hrhr, ja znam milion bugów... umiem:
-schować się na oazie w dwóch miejscach tak żeby nie było mnie widać (ostatnio mój hit na ffa kampiąc z pfem)
-zabić się o parawan na starym mieście
-zabić się o mg
-podłożyć tak dynamit pod działa na oazie, że trzeba 15-20s na rozbrojenie
-podłożyć dynamit tak żeby nie dało się go rozbroić
-wysadzić czołgiem zapore TB#1 na goldzie
-podłożyć dynamit w dwóch miejscach w ktorych jest nie do rozbrojenia przy TB#1
-podkładać dynamity bez komunikatu
-podkładać dynamity w dziwnych miejscach
-wysadzić czołgiem zapore TB#1 na goldzie
-budować commandy, zapory i inne pierdoły używając 1/2 powerbara przy <2lvl enga i 1/3 przy 3-4lvl enga
-wchodzić na odkryte miny i je wysadzać tak żeby nie zabrały więcej niż 20hp
-przepłynąc tunel pełny wody na oasis
i pewnie kilka innych, których nie mogę sobie przypomnieć... demonstrajce tych bugów z załączonym poradnikiem moge udostępnić za czteropak piwa dębowe mocne lub wino sophia melnik od osoby - hrhr

jeżeli chodzi o tricki to znam ich tyle, że wolałbym ich nie znać - hahaha

+Quote Post
Termit
post 10:56, 12 02 2004
Post #4

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 499

Dankan to jesteś 3 pływakiem na oasis jakiego znam , u mnie jest jeden ale pilnie strzeże powierzoną mu tajemnicę przed kolegami z klanu ph34r.gif
Dynamity na oasis zazbrajane w podskokach , dynamit na lufie czołgu , dynamit połozony na lezącym gostku na moście na gold , możliwość schowania się w kolumnie przy banku na gold ph34r.gif (nie da się strzelać niestety) - jednym słowem jest tego od cholery .
Teraz czy to jest wykorzystywane w oficjalnych meczach zalezy od klasy przeciwnika bo są tacy co nawet na oasis podkładają działo "od tyłu" , dlatego nie ma większej nerwówki jak gra z noobami .
Hmm zastanawiam się czy przepływanie na oasis jest dozwolone ??

+Quote Post
Nessay
post 11:07, 12 02 2004
Post #5

Schutze

Nr użytkownika: 510

zastanawia mnie jedno, dlaczego nie ma zadnego supportu ze strony spash damage?
nic! zadnych nowych oficialnych map...
patrzac np na Polska scene BF - tam zawsze sie cos kreci, co 2 miesiace nowe patche ciagle cos do nich dodaja, w kazdym patchu po 2 mapki - doskonale zrobione.
w ET nie ma nic ;(

+Quote Post
blacktyger
post 11:16, 12 02 2004
Post #6

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

QUOTE (Nessay @ 10:07, 12 02 2004)
zastanawia mnie jedno, dlaczego nie ma zadnego supportu ze strony spash damage?
nic! zadnych nowych oficialnych map...
patrzac np na Polska scene BF - tam zawsze sie cos kreci, co 2 miesiace nowe patche ciagle cos do nich dodaja, w kazdym patchu po 2 mapki - doskonale zrobione.
w ET nie ma nic ;(

Bo za Bf się płaci ET jest darmowe .... chyba oczywiste ?

+Quote Post
VISTORANTE
post 11:32, 12 02 2004
Post #7

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 568

Nieawno mlody sk8er mi pokazywał "dziurawe" drzewko na railu. Mozna sie było wspiąć i na nie wskoczyć, po czym wpadało sie w textury. biggrin.gif
możliwość schowania się w kolumnie przy banku na gold  (nie da się strzelać niestety)
Jak to nie? Leciutko sie wychylasz, strzelasz i sie chowasz, 90% że nikt cie nie trafi jak jesteś schowany. mogą ci rzucić tam granat i też 90% że cie nie rozwali.

+Quote Post
ptOk
post 11:47, 12 02 2004
Post #8

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 864

jest fajny trick na goldzie:

mozliwe jest takie unieruchomienie czolgu ze nawet gdy allies go naprawia (faza 1) i bedzie komunikat "they have stolen the tank!" to spawn points i tak sie nie zmieniaja i axis nadal sie spawnuja przy cmdpost cool.gif

+Quote Post
falubaz
post 14:18, 12 02 2004
Post #9

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

Heh z tym czolgiem to podstawa smile.gif poporstu 5 min przed czolg jak najblizej.Ale i tak gdy jestem allienem engem to naprawiam czolg i wczesnie na nie nadbiegam by czolgu nie rozwalilo ale mnie i zeby sie ruszyla ta kobyla biggrin.gif

+Quote Post
ronin
post 15:34, 12 02 2004
Post #10

Hauptmann
Ikona Grupy

Skąd: z miasta (co nie widac? hmm przynajmniej nie czuc... ;))
Nr użytkownika: 96

ech ludzie dajcie jakies demka screeny bo to moze byc naprawde ciekawe cool.gif

+Quote Post
kot
post 16:52, 12 02 2004
Post #11

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 993

Dankan, nie wiem, czy pamietasz o tym co obiecales szczesliwemu odkrywcy tajemnicy UberSoldatJump'a, ale na wszelki wypadek przypomne - piwo wink.gif Poniewaz to ja oficjalnie bylem ta osoba, to mysle, ze zamiast tego piwa moglbys po prostu podzielic publicznie podzielic sie tymi tajemnicami lub, jesli nie chcesz, wyslac mi pm, a ja uszanuje Twoja decyzje. Mysle, ze jednak wiekszosc bylaby za tym, zebys opisal to publicznie. Zrobisz jak zechcesz. Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prosby :c

+Quote Post
mrluki3
post 17:16, 12 02 2004
Post #12

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 550

Nieawno mlody sk8er mi pokazywał "dziurawe" drzewko na railu. Mozna sie było wspiąć i na nie wskoczyć, po czym wpadało sie w textury.

można współrzędne przed chwilą obskoczylem wszystkie drzewka za railu i nic czy to trzeba od konkretnej strony??

+Quote Post
blinkkin
post 17:22, 12 02 2004
Post #13

Nr użytkownika: 547

QUOTE (michal @ 15:52, 12 02 2004)
Dankan, nie wiem, czy pamietasz o tym co obiecales szczesliwemu odkrywcy tajemnicy UberSoldatJump'a, ale na wszelki wypadek przypomne - piwo wink.gif

zmienjszona grawitacja?

co do bugow to najpopularniejsze jest wpadanie w tekstury szczegolnie latwe do osiagniecia tzw. 'revive bug', ktory dziala praktycznie w kazdym miejscu. natomiast komedie, ktore maja miejsce podczas lagow ciezko opisac. pamietam, ze raz podczas lagu wlazlem pod nalot i wyladowalem tuz przy spawnie axis. inny bug to utopic sie w wodzie nie bedac w niej. najlepszy trick, ktory znam to przyjac srzal z miotly na banie. granat pieknie sie odbija i wraca do wlasciciela (dosyc czesto wychodzi). w jakiejs czesci forum dawalem screen z 'zle wysadzonym' dzialem na oasis. i jedna rada, jesli wpadniecie w tekstury wcisnijcie kucniecie.

+Quote Post
mrluki3
post 20:11, 12 02 2004
Post #14

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 550

oj trudno bylo tam wskoczyc i troche tam niebezpiesznie kucka nacisne i booomm po mnie

aha i pliss dajcie jakieśscreny jeszcze innych trickow i bugow bo nawet fajne to jest

+Quote Post
TgcRap4
post 20:50, 12 02 2004
Post #15

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 54

Kiedys aby nabic sobie xp engiem wystarczalo przy pulkach z ammo i apteczkami na oasis uzbrajac tnt i go rozbrajac, to samo mozna bylo zrobic takze w paru innych miejscach biggrin.gif. (nie)Stety patch 1.02 to zlikwidowal :C a fajna byla zabawa btw. Eng na klanowkach nabijal sobie wyzszy lvl aby moc szybciej rozbrajac/uzbrajac tnt..
btw wypasc z mapy latwo tez w tunelach na oasis, co jest raczej malo zabawne ohmy.gif. Oraz tez malo zabawny bug takze laczy sie z pompa (z 2, z 1 chyba i tak nikt nie korzysta... ), czasem kiedy zaraz po wybudowaniu do niej wskocze nagle nie moge plynac do przodu a jezeli puszcze klawisz forward to cofa mie do tylu mija jak woda troche opadnie wtf Oo ?!

+Quote Post
VISTORANTE
post 21:30, 12 02 2004
Post #16

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 568

Jeśli mnie pamięc nie zawodzi to było właśnie to drzewo:
user posted image

+Quote Post
sparrow88
post 22:03, 12 02 2004
Post #17

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

najlepsze jaja lecą przy dużych pingach. RAz wlazłem na serv, miałem ping ok 800, i trzymając forward strzelałem do gościa, który był plecami. Gość zdechł, a ja wyprzedziłem swoje kule, po czym oberwałem nimi w głowe. Wyświetlił sie piekny komunikat
etplayer was killed by sparrow88' s Thompson
sparrow88 was killed himself

+Quote Post
cleric
post 22:25, 12 02 2004
Post #18

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1268

ja kiedys mialem fajna przygode z lagiem wink.gif zucilem granat od niechcenia na wurzburg na ulice i zabilem kogos kogo tam nie bylo a mnie odrzucilo z 50 metrow mimo ze stalem z 10 od granatu i wyladowalem na dachu domku z respem axis gdzie moje nogi bylu "utopione" w dachowkach a moja glowa i reszta wystawaly poza to a najlepsze ze jakis axis mnie przyuwazyl i mnie pociagnal z pf nic mi sie nie stalo nie wzielo mi ani 1 hp ale juz nie moglem dac kill i nie moglem sie ruszyc!! biggrin.gif musialem wyjsc z serwera:D lagi sux!!!

+Quote Post
Swiety
post 22:50, 12 02 2004
Post #19

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

QUOTE (VISTORANTE @ 19:30, 12 02 2004)
Jeśli mnie pamięc nie zawodzi to było właśnie to drzewo:
user posted image

Przypatrzcie się temu screenowi dokładnie i popatrzcie na coś w głębi. Tam jest flaga respawnu zawieszona w powietrzu. Postawcie sobie serwer i załadujcie raila /devmap railgun. Teraz pobiegajcie sobie z noclip, albo zmniejszcie grawitacje (g_gravity) i zobaczycie że flaga respawnu pojawia się w bardzo dziwnych miejscach, często zawieszona w powietrzu biggrin.gif. To jest raczej wyłącznie bug w wyświetlaniu grafiki.

Co do buga na oasis. Dankan mówił o schowaniu się w takim miejscu w którym go nie widać. Cały bug polega na wbiciu się odpowiednim trick-jumpem w górkę. Gracze widzą wtedy jak koleś przez kilka sekund stacza się powoli z górki na leżąco po czym znika w ziemi !!! i jest niewidoczny. Jednak faktycznie przebywa w miejscu w którym wbił się we wspomnianą górkę. Można go zabić tylko trzeba strzelać nie tam gdzie go widzimy (a po kilku sekundach nie widzimy) tylko w miejsce w które się początkowo wbił.
Jak Dankan gra na FFA pfem to już odruchowo zawsze strzelam w to miejsce biggrin.gif - Zresztą to bardzo dobra miejscówka dla pfa - widzi cały respawn przeciwnika a przeciwnik nie widzi jego biggrin.gif.

Co do min to było to pokazane na filmiku essential trick jump, który możecie ściągnąć z www.swertcw.com.
Koleś na 100 hp wchodzi po kolei na 5 min, odskakuje od nich i każda z min średnio zabiera mu 20 hp.
To raczej nie jest bug tylko poprostu świetny movement skill - trzeba bardzo dobrze skakać i poruszać się aby po wejściu na minę i odskoczeniu zabrała tylko 20 hp.

Przejście podad pompą i murem nad oasis po prawej stronie (nie chodzi o przeskoczenie muru). Potrzeba dwóch osób - jedna podsadza drugą. Druga przechodzi po gzymsie jaki znajduje się na wieży przy pompie - to raczej bug mapy.

+Quote Post
blinkkin
post 23:14, 12 02 2004
Post #20

Nr użytkownika: 547

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 21:50, 12 02 2004)
Co do buga na oasis. Dankan mówił o schowaniu się w takim miejscu w którym go nie widać. Cały bug polega na wbiciu się odpowiednim trick-jumpem w górkę.

stary dobry trick swietnie pokazany na filmiku made in israhell, w sumie nic specjalnego.

przypomnial mi sie kolejny bug, wystepuje na radarze, niedaleko pierwszego spawna allies na zasiekach (ten mostek). zmienjszcie gravity i przeskocznie przez zasieki. piekne unoszenie sie w powietrzu.....

+Quote Post

5 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi