![]() ![]() |
22:09, 25 02 2004
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Ja swoje prawko zrobilem juz jakis czas temu (w czerwcu beda 3 lata
Ja zdalem egzamin za 3 razem. Pierwszy raz byl najlepszy. Wsiadam do samochodu, blablabla z egzaminatorem, jakos tak szybko zapytal czy jestem gotowy, ja na to ze tak no i ruszam. Dojechalem do pierwszego manewru (rekaw) i egzaminator mi mowi "Dziekuje panu egzamin skonczony" - chwila zastanowienia... No tak pasy niezapiete A wy mieliscie jakies ciekawe historie na egzaminach?? |
|
|
|
22:45, 25 02 2004
|
|
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
Hehe jeszcze egzaminow nie mialem ale kurs wlasnie zaczalem
teoria- zdana za 7 podejsciem- a z praktyka to mial najlepiej.Dopiero za 8 razem wyjechal na misto i urwal linke od sprzegla Taki loleq z niego |
|
|
|
2:10, 29 02 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 192 Dołączył: 12-12-2003 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 889 |
Yo!
Ja na prawko zdawalem 2 razy Za pierwszym razem nie zdalem wybitnie z powodu mojej glupoty, poniewaz (jeszcze na placu) nie sprawdzilem ustawienia lusterek przed jazda po luku i tak szybko jak wsiadlem do samochodu tak samo szybko z niego wysiadlem Za drugim razem poszlo juz znacznie lepiej i stalem sie szczesliwym posiadaczem tego upragnionego dokumentu |
|
|
|
7:39, 29 02 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
- B (osobowe) mam już kilkanaście lat - zdałem za pierwszym razem.
Pamiętam że plac wyszedł mi koszmarnie, rękaw zygzakiem, wogóle plac zawsze wychodzi mi koszmarnie i jak tylko wyjade na miasto to wiem że już jest z górki. No ale placyk za pierwszym razem a w mieście egzaminator wydawał sie jakis znudzony albo gdzieś mu się spieszyło i już mnie przepuścił. Podobnie jak zdawałem na inne kategorie to jak egzaminator wydawał sie znudzony to zdawałem Niedawno zrobiłem - C (ciężarowe) - za 2 razem (wyłożyłem się na placu) - D (autobusy) - za 2 razem (wyłożyłem się na placu) Na wyższe kategorie jest łatwiej zrobić prawo jazdy - tylko trzeba umieć jeździć Tam już nie ma takiego odsiewu jak na B. Ale to co widziałem ostatnio na B - lol - prawie nikt nie wyjeżdza z placu na miasto. Na przykładzie Łodzi. Miałem okazje poznać wszystkich egzaminatorów gdyż miałem z nimi kursy na przewóz osób/rzeczy i ATR. W większości to spoko goście. Nie ma tam ludzi którzy na placu z linijką mierzą odległości - wymagania co do placu z latami zmniejszają się. Poprostu ludzie nie zdają bo zapominają właśnie o takich szczególach jak pasy czy lusterka albo poprostu nie umieją jeździć na placu. Tutaj egzaminator nei ma dużego pola manewru - albo umiesz jeździć albo nie. Natomiast miasto - tu już jak egzaminator chce to cie może u(słowo na p)ić za cokolwiek. Z czasem człowiek zdobywa wprawe i tak jak wcześniej manewry (placyk) na B sprawiały mi duże problemy tak teraz żadne. Szczególnie po tym jak zacząłem jeździć większymi pojazdami. Poprostu cały plac na osobowe wydaje się dziecinnie łatwy. I tu początkujący własnie mają przesrane. W 20 godzin nie da się nauczyć dobrze jeździć i dlatego ludzie tyle razy podchodzą. Pełną wprawę niestety będą mogli osiągnąć jak już będą mieli to prawo jazdy i będą jeździć :/ Co do teorii - to jesli ktoś podchodzi do teorii 7 razy to znaczy że albo jest na tyle głupi albo ma na tyle mało wyobraźni, że wogóle nie powinien dostawać prawa jazdy bo stwarza zagrożenie na drodze. Nie wiem jak może być problem z zaliczeniem teorii (pod warunkiem że poświęcimy trochę czasu) Ale i tak chyba najgorszy z możliwych egzaminów to jest duża przyczepa (CE). Kto to zaliczy to inne kategorie jest w stanie przejechać na placu z zamkniętymi oczami |
|
|
|
11:56, 29 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 262 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 328 |
A tak wogóle to od kiedy teraz można robić prawo jazdy?
Ja nie mam jeszcze 18, ale słyszałem, że jest możliwość robienia prawa jazdy wcześniej ( bodajże od 16 roku życia), ale możesz prowadzić, jeżeli koło ciebie siedzi trzeźwa Czy to prawda?? |
|
|
|
0:26, 1 03 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 210 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 496 |
To w Polsce chyba nie mozliwe, slyszalem ze w USA tak mozna |
||
|
|
|||
1:23, 1 03 2004
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
W Polsce jest coś takiego jak kategoria A1. Nie pamiętam co to dokładnie jest i czy można mieć poniżej 18 lat aby to zrobić. W Stanach - zależy od stanu |
||
|
|
|||
17:42, 1 03 2004
|
|
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
Lol Swiety za kierownica autobusu
A sparrow Polska jest tak opoznionym krajem ze na prawko mozna zdawac na 3 miesiace przed 18tka ale dokumencik dostajesz po urodzinkach |
|
|
|
22:18, 2 03 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 129 Dołączył: 17-10-2003 Skąd: Bochnia Nr użytkownika: 513 |
moj braciszek zdal ja jestem jeszcze troszke za mlody..
|
|
|
|
22:48, 2 03 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 184 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Polska, Radom Nr użytkownika: 258 |
Widzę, że nie jestem sam na placu boju
|
|
|
|
14:02, 3 03 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 14 Dołączył: 1-02-2004 Skąd: Poznań - Wilda Nr użytkownika: 1202 |
Ja mam prafko od maja '99 , dziwnym trafem zdałem teorie i jazdy za pierwszym razem
na jeździe trafiłem na spoko egzaminatora i bylo ciekawie !! ograniczenie do 40 pod górke - no to jade 35 :> a koleś mówi super że Pan znak widzał z ograniczeniem ale przydałoby się zredukować z 4 na 2 bieg :> W poznaniu przy wjeździe od Osrodka Szkolenia Kierowców ( czy jak to sie nazywa ) trza przejechać przez 2 pasy ( jak sie skręca od Poloneza w prawo - dla wtajemniczonych ) no i tam robiłem taki popis że masakra!! wymusiłem na maxa - egzaminator prawie zawału dostał |
|
|
|
16:38, 6 03 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 129 Dołączył: 18-09-2003 Skąd: ŁÓDŹ Nr użytkownika: 233 |
Ja zdawel prawko 3 razy ehh - pierwsze dwie próby oblalemna placu na rękawie - 3 próba poszła jak z płatka a na miescie bylem moze ze 3 minuty w tym czasie egzaminator kazał zawiesc sie do kiosku kupil gazete i papierosy i kazal wracac
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |