IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Indywidualne konfigi, Wasze configi, bindy i skrypty
gatess
post 16:59, 26 06 2003
Post #1

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Administratorzy
Nr użytkownika: 2

Jak macie jakies dobre configi oraz zbindowane klasy czy komendy mozna tu wklejac , cześć materiałów wykorzystamy na portalu rtcwpl . :evil:
Go to the top of the page

+Quote Post
post 10:12, 14 07 2003
Post #2

Grupa:
Nr użytkownika:

Pod tym adresem
http://www.rtcwonline.com/dummies/enemyterritory.htm
macie najnowsze skrypty Ifurity. Polecam.

+Quote Post
kober
post 19:58, 21 07 2003
Post #3

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Validating
Nr użytkownika: 20

jezeli masz na mysli "co zrobic z tymi skryptami?" to wyjasniam, ze najlepiej wkleic je do pliku autoexec.cfg w katalogu etmain. jesli nie masz tam takiego pliku to stworz nowy o takiej nazwie - bedzie dzialal !
plik autoexec.cfg jest wykonywany w momencie uruchomienia et, i dopisuje ( nadpisuje ) to co w nim ustawisz do etconfig.cfg. jego uzywanie jest jak najbardziej bezpieczne, a poza tym wygodne: otoz et ma zazwyczaj pelny dostep do etconfig.cfg, wiec nawet jesli cos tam sobie ustawisz to gra moze to zmienic... a autoexec.cfg jest w twoim pelnym wladaniu tongue.gif

+Quote Post
kober
post 20:08, 21 07 2003
Post #4

Hauptmann
Ikona Grupy

jest jednak problem - cos nie dziala w et zbyt dobrze i 3ba i tak zmieniac spawna na piechote

a co powiecie na taki skrypcik zmiany spawn pointow ( najprostszy jaki sie da zrobic: zadnych efektow specjalnych ):

CODE
bind F4   "vstr spawntoggle"

seta spawntoggle  "vstr spawn0"

seta spawn0  "setspawnpt 0;echo Respawn: Default Pt;set spawntoggle vstr spawn1"

seta spawn1   "setspawnpt 1;echo Respawn: Spawn Pt 1;set spawntoggle vstr spawn2"

seta spawn2   "setspawnpt 2;echo Respawn: Spawn Pt 2;set spawntoggle vstr spawn3"

seta spawn3   "setspawnpt 3;echo Respawn: Spawn Pt 3;set spawntoggle vstr spawn4"

seta spawn4   "setspawnpt 4;echo Respawn: Spawn Pt 4;set spawntoggle vstr spawn0"

+Quote Post
post 21:08, 23 07 2003
Post #5

Grupa:
Nr użytkownika:

Jejku mam kolejny problem, wstawilem do autoexec jakiegos congifa z grafa dla testu, zobaczylem efekty, a pozniej usunalem configa z autoexecu , niestety ustawienia o dziwo pozostaly sad.gif Czy ktos mi pomoze jak wrocic do defaultowych ustawien, niestety vid_restart nie pomoga ?smile.gif Dziekuje za pomoc smile.gif

+Quote Post
kober
post 0:27, 24 07 2003
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

proste: parametry umieszczone w autoexec'u nadpisuja podczas uruchomienia gry, te same parametry znajdujace sie w etconfig.cfg.
wiec jesli chcesz cos zmienic, to zmien (dopisz) ten parametr w autoexecu lub jesli gardzisz autoexekiem to zmien to na reczniaka w etconfig.cfg - jesli nie da sie tego zrobic w menu gry...

+Quote Post
Go��_gnt
post 0:28, 24 07 2003
Post #7

Goście

=o

a jak wywaliles te ustawienia ?
jesli kcesz wrocic do default, to wystarczy pyknac klawior "default" i potem komende
/writeconfig autoexec.cfg

gdzie autoexec.cfg to nazwa twojego configa.

jesli kcesz przerabiac na piechote (nie w grze) wystarczy otworzyc cfga notepadem (to zwykly nieformatowany plik txt, ktoremu po prostu 3ba zmienic rozwiniecie na cfg)

+Quote Post
kober
post 3:35, 24 07 2003
Post #8

Hauptmann
Ikona Grupy

<cut>...to co przedtem wpisalem do configa skasowalem  z niego i o dziwo za cholerke nic sie nie zmienilo

bo z autoexeciem jest tak, ze jesli cos z niego wykasujesz - usuniesz dany parametr, to nic to nie zmieni, gdyz ta wartosc wciaz pozostanie w podstawowym, jedynym konfigu widzianym przez gre ( defaultowo ) czyli etconfig.cfg... wiec musisz to zmienic w etconfig, lub zmienic ten parametr w autoexecu na rządana wartosc... autoexec to taki niby_konf, jest on odpalany tylko i wylacznie w momencie uruchomienia gry - potem gra widzi tylko etconfig.cfg... pomijam tu oczywiscie to, ze w kazdym momencie gry mozesz odpalic dowolny konf poprzez wpisanie w konsoli
CODE
/exec nazwa_twojego_wypasionego_na_maxa_konfa
, ale to juz temat na inna opowiesc.

+Quote Post
n00b
post 21:16, 25 07 2003
Post #9

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 36

Skoro wszyscy sa tak chetni do odpowiedzi smile.gif, czy ktos moze mi powiedziec jak moge w konsoli zmienic kolor celownika ? Chcialbym przypisac klawiszom dwa rozne celowniki, a za bardzo nie wiem jak to zrobic smile.gif Dziekuje :>

+Quote Post
Go��_gnt
post 3:40, 26 07 2003
Post #10

Goście

Skoro wszyscy sa tak chetni do odpowiedzi smile.gif, czy ktos moze mi powiedziec jak moge w konsoli zmienic kolor celownika ? Chcialbym przypisac klawiszom dwa rozne celowniki, a za bardzo nie wiem jak to zrobic smile.gif Dziekuje :>

proponuje przetestowanie nastepujacego skrypciq (nie wim czy bd ok, bo wymyslam na poczekaniu 8) - taki jestem zajebisty :roll: )

CODE

bind Z "vstr cel"

set cel "cg_crosshairSize XX; cg_drawCrosshair X; cg_crosshairAlpha X; cg_crosshairColorAlt XXXXXX; cg_crosshairAlphaAlt X; cg_crosshairColor "colour"; cg_crosshairHealth X; echo Y"

gdzie X to odpowiednie zmienne (badz to liczbowe, badz slowne)
Z to wybrany przez ciebie klawisz
Y wymyslony przez ciebie komunikat informujacy o zmianie celownika
colour - slownie wyrazona zmienna, ob. jez. ang.
tera objasnienia:

crosshairsize - rozmiar celownika (def. 48 )
drawcrosshair - ksztalt celownika (0-9 bodajze)
crosshairalpha - jak mocno widoczny bedzie celownik (0-1, gdzie 0=> cel. nie niewidzialny, 1=> cel. widoczny calkowicie - nie przeswituja obraz spod spodu)
crosshaircoloralt - (nie jestem pewien) alternatywny kolor celownika, zalezny od twojego zdrowia albo ilosci ammo w uz. broni (kolor jak w htmlu: 3 liczby w hex. odp. dla czerwieni-zieleni-blekitu, lub slownie - tego nie jestem pewien)
crosshaircolor - wlasciwa barwa celownika (zmienna w postaci wyrazu, nie wiem czy nie moze byc podawana jw. tzn w formacie htmlowskim RGB)
crosshairhealth - pokazuje pasek zdrowia po najechaniu celownikiem na tm8ts - pasek pojawia sie pod xywa (0/1, gdzie 0=>off, 1=>on)
echo - komenda wywolania txtu na ekran (tylko tobie, w postaci wiadomosci - mozna formatowac kolory, jak w nickach)
vstr - komenda wlaczajaca jakis skrypcik (zmienna jest nazwa skryptu)

po przygotowaniu zgodnie ze swoimi potrzebami odp. skryptu, musisz go zachowac w pliku .cfg
a nastepnie odnosnik pliku wpisac do autoexec.cfg
CODE
exec nazwaplikuzeskryptemcelownika.cfg

mozesz takze dorzucic sobie skrypt do gotowego i juz podklejonego do autoexeca konfigu, albo wrzucic do samego autoexeca.

za kazdym jednak razem, gdy cokolwiek zmienisz, pamietaj, zebys
walnal w linii komend (~) polecenie
CODE
/exec autoexec.cfg

zeby zmiany zostaly zapisane w mp_wolfconfig.cfg (ktorego zawsze uzywa prog aktualizujac uzywane ustawienia)

to tyle.

___
edit

mozesz takze przypisac zmiane z jednego celownika na drugi jendemu klawiszowi
wystarczy zrobic cos takiego

CODE
bind X "vstr cel"

set cel " ...teraz leca odpowiednie ustawienia drugiego celownika...; bind X vstr cel2"

set cel2 " ... teraz leca odpowiednie ustawienia pierwszego celownika...; bind X vstr cel"

vstr cel2

dzialanie:
wlaczajac gre masz wlaczone ustawienia pierwszego celownika (daje to linia vstr cel2
przy nacisnieciu klawisza X wlacza sie skrypt zmieniajacy celownik i bindujacy pod klawisz X skrypt ustawiajacy pierwszy celownik.
przy powtornym nacisnieciu kl. X (ktorego dzialanie zostao zredefiniowane) znowu odpalasz pierwszy celownik, redefiniujac przy tym dzialanie klawisza X na wlaczenie drugiego.

prosta petla
tak przynajmniej powinno to dzialac.

srx, jesli Cie urazilem lopatologia mojego wywodu: nie wim po prostu na jakim jestes poziomie biggrin.gif

+Quote Post
kober
post 16:50, 26 07 2003
Post #11

Hauptmann
Ikona Grupy

CODE
bind F6 "vstr cross"

seta cross  "vstr cross_1"

seta cross_1 "pierwsze ustawienia celownika;set cross vstr cross_2"

seta cross_2 "drugie ustawienia celownika;set cross vstr cross_1"

tak powinna wygladac prawidlowo zrobiona kolejka. choc byc moze ta podana przez gnt tez bedzie dzialac...

+Quote Post
DjkZ
post 22:25, 28 07 2003
Post #12

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 40

:?: Nie wiem jak mam się do tego zabrać... Łyżką czy widelcem...
Dlaczego to piszę ponieważ nie mam zielonego pojęcia jak się do tego /zmiany configów zabrać/ to o czym piszecie jest w zasadzie bardzo ogólnikowo.
W zasadzie nie jestem zwolennikiem jakichkolwiek zmian w grze /full broni,amo,życia na maxxa...wszystko-widzący,wszystko-słyszący,sprinter i tak dalej Naj...Naj..Naj.../ Czy jest w tym jakiś sens...czy warto zmieniać realistyczność gry-pewnie tak.
Każdy z nas chce byc najlepszy -Sportowiec zażywa "świństwa" do pewnego momentu zwycięża...ale jakim kosztem.
Gracze organizują pomiędzy sobą różnego rodzaju turnieje,zawody-ale czy to jest walka fer-play...
W Enemy terrytory gram 2-3 tyg.4-6 godz.dz.Początki były tragedia...stopniowo...doszedłem w rozgrywkach 3 planszowych do 200-400XP-ów.Grę ściągnąłem bez żadnych patchy czy zmienionych ,czy nadpisanych autoexeców...Zastanawiam się czy taki X czy Y bez przeróbek po 1-szej misji zdobyłby 300-500 XP. Może same zmiany to też jest jakąś grą między graczami...a w ogóle to gra jest Extra-dla mnie 10/10.
Jeżeli już tak musi być to proszę o rozwinięcie tego tematu dla "zielonych"

+Quote Post
Go��_gnt
post 1:16, 29 07 2003
Post #13

Goście

Niby masz racje, ale sprawa jest de facto duzo bardziej zagmatwana:
jesli graes w jakies inne gry fpp na pewno rozumiesz roznice w komforcie gry miedzy fps~25 a fps~80, albo miedzy pingiem 10 a pingiem 110...

w pewnym momencie okazuje sie, ze nasze super maszyny nie sa w stanie sprostac wymaganiom stawianym im przez gry, a potrzeba gracza jest rzecza najwazniejsza, bo niewazne sa w bezposrednim starciu bliki na helmie fragowanego przeciwnika, tylko jego plynny ruch i jakosc Twojego polaczenia z serverem.
Stad tez wszelkie kombinacje w konfiguracji, bo duzo lepiej jest grac w podzialce 1024/768 (czy ile tam jest) niz 640/480 przy tej samej czestotliwosci odswiezania.

teraz podst. kwestie techniczne:

wlacz gre, wybierz opcje: default i odpal.
nastepnie wlaczywszy linie komend (klawisz ~) wpisz nastepujaca linie
CODE
/writeconfig nazwa.cfg

teraz wyjdz z gry i poszukaj tego pliku w katalogu
.../etmain

nastepnie plik ten otwierasz przy pomocy notepada (wordpada, lub innego edytora txtu) i jedziesz zgodnie ze znalezionymi specyfikacjami.
kazdy plik konfiguracyjny zapisujesz w formacie bez formatowania (unicode bodajze) zastepujac rozszerzenie txt na cfg.
pamietaj, zeby config nie byl za dlugi...
najlepiej podzielic sobie go na kilka czesci, np: bindy, skrypty, konfiguracje samej gry.

potem wystarczy stworzyc (j.w) plik autoexec.cfg (musi on byc w katalogu .../etmain i w tym katalogu umiescic nastepujaca linie:
CODE
exec nazwa.cfg
odpowiednio dla kazdego pliku konfiguracji

ot wszystko.

na wszelki wypadek radze takze przy pierwszym uruchomieniu gry z nowymi cfgami skorzystanie z nastepujacej komendy w linii komend:
CODE
/exec autoexec.cfg

i zrestartowac grafike
CODE
/cg_vid_restart

(nie mam pewnosci ale jeden trik skutecznie pomaga: wpisanie vid_r i klepniecie tabulatora - gra sama uzupelni cala komende)

+Quote Post
Afgan
post 1:19, 29 07 2003
Post #14

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 5

W odpowiedzi na powyzszego posta... Nie wszytskie komendy konfigow maja zmieniac sama gre. Gracze podali tu przydatne komendy do konfigu, dziki ktorym mozna wybrac n respawn point, klase postaci, czy druzyne bez klikania i przewijania myszka, tylko wygodnie klawiszami... Co do zmiany w grze, one sa ogranczone i ludzie ingeruja w to chcac zwiekszyc ilosc klatek na sekunde [fps] lub tez polepszyc widocznosc. Zeby nikt nie oszukiwal i gra byla fair na strazy stoi program Punkbuster.

+Quote Post
kober
post 7:17, 29 07 2003
Post #15

Hauptmann
Ikona Grupy

W zasadzie nie jestem zwolennikiem jakichkolwiek zmian w grze /full broni,amo,życia na maxxa...wszystko-widzący,wszystko-słyszący,sprinter i tak dalej Naj...Naj..Naj...

to co wymieniasz to raczej jest spotykane w singleplayer. ja jestem calkowitym przeciwnikiem jakich godmodow itp, bo to odbiera frajde z gry. nigdy tego nie uzywam

Czy jest w tym jakiś sens...czy warto zmieniać realistyczność gry

piszac sobie wlasny konfig nie zmieniasz realistycznosci gry, tylko dostosowywujesz wszysktie ustawienia do wlasnych potrzeb

Każdy z nas chce byc najlepszy ...ale jakim kosztem.
<cut>...czy to jest walka fair-play...

ale oczywiscie - fairplay, czyli zeby wszyscy mieli rowne szanse i nikt nie oszukiwal. od pilnowania cziterow jest punk buster. my w swoich konfigach ustawiamy wartosci ktore sa dozwolone przez niego, czyli cziterami nie jestemy. a rowne szanse - zareczam ci, ze wszyscy najlepsi skillowo zawodnicy maja stweakowany konf - bez niego tak daleko by nie zaszli...i zebysmy my mieli rowne szanse tez uzywamy tweakow - dzieki temu o wszystkim decyduje skill

Zastanawiam się czy taki X czy Y bez przeróbek po 1-szej misji zdobyłby 300-500 XP.

jesli zdobywa je regularnie, to na pewno tak, pod warunkiem, ze on jedyny nie gralby na defaulcie a inni na tweakach tongue.gif

+Quote Post
kober
post 7:37, 29 07 2003
Post #16

Hauptmann
Ikona Grupy

pozwolilem sobie napisac dwa posty pod rzad w jednym topicu tylko i dlatego ze poruszaja calkowicie inne tematy...
otoz, naszla mnie ochota na et ( wszyscy na klanowym ircu dzis gadali o trenach, taktach i nawet pogralem z wami troszeczke ). wiec postanowilem zrobic wlasny konf ( bez niego nie ruszam sie z domu tongue.gif )...
wyjsciowym konfem byl moj wolfowy, zmienilem wartosci zmiennych dla ktorych pb narzuca wieksze niz w rtcw ograniczenia, dodalem zmienne nie wystepujace w rtcw, przejrzalem kilka boardow, dorzucilem cos jeszcze, mozna powiedziec ze grafe mam na maxa stweakowana, ale:
2h pozniej, mocno podkurwiony:
- za ch*** nie wiem jak nazywa sie zmienna odpowiadajaca za wysuwana mape, oraz za top shoty i te drugie top cos...
- jaka zmienna odpowiada za synchronizacje ramek na monitorze z ramkami z grafiki - jak mam 20fps to oczy po 20s mi wysiadaja jak tego nie wylacze... ale musze to wylaczac za kazdym uruchomieniem gry, bo cos z mojego autoexeca to nadpisuje - co ? ( podejrzewam r_finish "1").
- ile jest roznych spawn pointow - w rtcw byly 3: od 0 do 2 (auto/axis/allies ) i czy cechuje je jakas zaleznosc - tak jak w rtcw ?
- kombinowalem ze skrypcikiem, ktorego napisanie w rtcw zajelo mi 10 minut. chodzi mi o skrypt wyboru klasy/broni - korzystam z 5 klawiszy bo 5 klas, kolejne nacisniecie klawisza z dana klasa zmienia bron... nie dziala HELP !
tak sie tym podkur..... ( glownie zdenerwowalem sie wlasna niewiedza i tym, ze spedzilem z 1.5h na szukaniu odpowiedzi na te tematy na roznych boardach ). pozniej obejrzalem sobie 2 nowe frag movie z rtcw i ... odechcialo mi sie et. jednak tej grze brakuje klimatu, tego nieuchwytnego czegos. ale pograc trzeba skoro tylu znajomych w to tlucze. ale postanowilem sobie, ze nie zagram w et dopoki nie znajde odpowiedzi na wszystkie moje pytania sad.gif HELP !

+Quote Post
kober
post 20:20, 29 07 2003
Post #17

Hauptmann
Ikona Grupy

nie wiem jak nazywa sie zmienna odpowiadajaca za wysuwana mape, oraz za top shoty i te drugie top cos...

kolejno: +mapexpand, +topshot, +stat

czekam na pomoc z pozostalymi

+Quote Post
Go��_gnt
post 21:30, 29 07 2003
Post #18

Goście

Kober:
- co do synchronizacji, to nie mam pojecia, ale wystarczy (prawdopodobnie) , jesli w options/system/(video) przelaczyl opcje sync every frame na no i z tyldy zapisal ponownie cfg.

- spawnpointow jest bodajze 5 (0-4), ponizej dam Ci linka do topica, gdzie umiescilem dobry skrypcik "limbo" (wybor druzyny, klasy, broni, miejsca respa) - jesli chcesz sie samemu bawic, to pamietaj: limbo jest teraz inaczej zaprojektowany, wiec przy przerobkach starych skryptow (z wolfa) cos sie mocno j.bie
- apropos skryptow to juz napisaem...
czekam na twoj nick na wysokosci celownika.

DjkZ:

rzeczy, ktore Ci opisalem sa elementarnymi podstawami, ciesze sie jednak, ze byly pomocne.

ponizej slowniczek:

- bindowanie od "bind": komendy oznaczajacej przypisanie klawisza (przycisku lub rolki myszki) konkretnej akcji. Moze to byc pojedyncza czynnosc (skok, strzal, odwrocenie sie, sprint, czolganie etc.) ale mozna bindowac (wiecej binduje sie :mrgreen: ) cale skrypty, np.: po nacisnieciu konkretnego klawisza graczowi zmienia sie bron na snajperke i wlacza sie zoom, przy okazji rolka myszki (wczesniej pozwala zmieniac bron) teraz pozwala na przyblizenie, po wystrzale przebindowanym na np. spacje nastepuje automatyczna zmiana broni na inna i wlaczenie skryptu obslugi tej wlasnie broni.

- cfg "goscia" jest prawdopodobnie zapozyczeniem z mohaa, gdzie kazdy gracz moze sobie stworzyc swoj profil, gra jest tak zbudowana, ze bez stworzenia takiego profilu nie wlaczysz jej (jest to jeden z etapow instalacji i konfiguracji gry). jednak nie jest to potrzebne do gry, skoro tworzysz wlasny cfg, zas na servery wchodzisz nie z poziomu et, lecz np. z all-seeing- eye (pro forma: wyszukiwarka serverow do gier)

- jesli grales w quake'a zapewne pamietasz powrot na mape po smierci.
w wolfensteinie jest nieco inaczej: zawodnicy wracaja do gry w ustalonych punktach mapy (respawn point) w okreslonych odstepach czasu (na ogol 20 lub 30 sek.), resp(awn) oznacza ni mniej ni wiecej, tylko miejsce i moment powrotu do gry.
bezposrednio z respami laczy sie tylko kilka funkcji:
wybor miejsca (kom. : setspawnpt , zmienne 0,1,2,3,4)
zegar odliczajacy czas pozostaly do najblizszego respawna (kom. : cg_drawReinforcementTime , zmienne 0,1 )

pozostale (wybor druzyny, klasy, broni) nie lacza sie bezposrednio z respami.

na dobitke podam jeszcze jedna, b. praktyczna komende: kill
uzywana przy bardziej rozwninietych rozgrywkach (rzadko na ffa)

p.s. na wszelki wypadek:
fps: frames per second (klatek na sekunde - jednostka czestotliwosci odswiezania, w Hz)
ffa: free for all (wolne dla wszystkich - typ serverow, servery stoja bez hasla, lub z haslem znanym czesci graczy, nie sa prowadzone zadne rozgrywki, na ogol obowiazuja ustawienia publiczne PB)
PB - Punk Buster (nakladka na gry sluzaca znajdywaniu oszustow wsrod grajacych, tzw. cziterow - od ang. cheater.)

powiedzonka:
lol: laugh out loud (~smiejac sie na glos) - wyrazenie emocji :mrgreen:
gg: gadu gadu ( :roll: )
gg: good game (dobra gra) - wyrazenie emocji
hf: have fun (~baw sie dobrze) ...

jesli czego nie wisz, pisz. biggrin.gif

+Quote Post
kober
post 1:08, 30 07 2003
Post #19

Hauptmann
Ikona Grupy

wystarczy (prawdopodobnie) , jesli w options/system/(video) przelaczyl opcje sync every frame na no i z tyldy zapisal ponownie cfg.

i dokladnie to robie po kazdym uruchuchomieniu gry, a ten skurw,,el mi to zawsze zmienia sad.gif

spawnpointow jest bodajze 5 (0-4)

ale jest jasno okreslona ich lokalizacja ? w rtcw 0 - to autopick lub na fladze, 1 to po stronie axis a 2 to po stronie allies - zawsze i na kazdej mapce. czy w et tez jest to polaczone ? czy tez mam przelaczac jak glupi i sprawdzac na mapce gdzie sie respawnuje... to juz szybciej bedzie myszka kliknac.
a co do skryptow - napisze sobie sam jak mi ktos zdradzi jak sie nazywaja zmienne odpowiadajace za klase i bron ( odpowiedniki mp_playertype i mp_weapon z rtcw ) i czy przypadkiem nie trzeba uwzgledniac teamu ( red / blue ), bo cos mi sie o uszy obilo :?:
fps: frames per second (klatek na sekunde - jednostka czestotliwosci odswiezania, w Hz)

koniecznie wylaczcie synchronizacje odswiezania grafiki z odswiezaniem monitora ! w grze ustawic najlepiej stala liczbe klatek ( bo bardziej niz mala ilosc klatek przeszkadzaja skoki fps ) komenda com_max zalecam: "43" lub "76", i w tym momencie przy wlaczonej synchronizacji meczylibyscie sobie oczy. niech monitor odswieza swoj obraz ze stala, niezalezna od grafiki czestotliwoscia - najlepiej 100Hz ( 85 tez nie jest zle ).

+Quote Post
DjkZ
post 12:48, 1 08 2003
Post #20

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 40

Czy nie oszukuję używając config.przekazanym przez kobera zmiana narodzin/F4 ?

+Quote Post

5 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi