![]() ![]() |
17:49, 26 04 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 147 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Gliwitz Nr użytkownika: 528 |
Polska jest jedna z najwiekszych scen ET w Europie i o dziwo nie mamy ani wlasnego showcasta, ani servera z ktorego mozna ogladac cos na zywo ;[.
Jesli sever da sie jakos wytlumaczyc, to brak showcasta raczje ciezko. Jest dosc duza ilosc uzytkownikow z zew. ip i mamy az 3 potezne servisy informacyjne, ktore moglyby objac patronat nad takim przedsiewzieciem - sek w tym ze nikomu sie nie chce Moze brak osob ktore w sensowny sposob komentowalyby mecz ? A dupa NoOne i Rover swietnie komentowali mecz PoisonvsC4 - chodz wydaje mi sie ze bylo to bardziej po to zeby zareklamowac oba klany Nie wdaje sie wam, ze czas to zmienic ? Pewnie kazdy powie tak jasne - ale nikt nic nie zrobi |
|
|
|
18:27, 26 04 2004
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
najwiekszy problem jest z dobrym serverem, chyba ze ktos z poteznym laczem sie zadeklaruje. inny pomysl to porozmawianie z wlascicielami polskich internetowych radiostacji. osob chetnych do komentowania spotkan raczej nie brakuje...
|
|
|
|
18:28, 26 04 2004
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Chyba shoutcast, ale niewazne
Fakt faktem, ze przydaloby sie kilka serwerow shoutcasta. Komentatorow akurat nie trzeba by bylo dlugo szukac. Problem w tym, ze serwery shoutcasta obciazaja dosc znacznie lacze i w zwiazku z tym malo kto chce postawic taki serwer. Ja staralem sie zalatwic taki serwer na final mojego turnieju. Rozmawialem z kilkoma osobami i z 2 firmami, ale nic z tego nie wyszlo. Jedna osoba powiedziala, ze moze postawi, ale w koncu nic z tego nie wyszlo. |
|
|
|
19:19, 26 04 2004
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
narazie to nic oficjalnego, ale juz po rozmowie z adminem drugiego w kolejnosci radia dostalem pozytywna odpowiedz. pozostalo tylko kwestia komentatorow. server jest na 32 osoby przy jakosci 48 kbps, ale lepsze to niz nic.
|
|
|
|
16:13, 3 05 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 70 Dołączył: 4-09-2003 Nr użytkownika: 184 |
e marudzicie, poisony juz zrobily 3 shoutcasty i wychodza co raz lepiej
2x z meczow vs C4 no i wczoraj na zywo mogliscie posluchac meczu Polska vs Austria, NoOne wspiera nas swoim laczem, ktore ma : Parametry transmisji - Łącze : 2.4gbps, Sloty : 250. Wydaje sie to duzo, ale poison vs C4 sluchalo az 240 osob, wiec zostaje ledwo 10 wolnych miejsc :C Tym samym chyba nie ma lepszego lacza juz, ktorym by mogl nas raczyc polski shoutcast :[ |
|
|
|
17:25, 3 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 124 Dołączył: 29-09-2003 Nr użytkownika: 334 |
imo nawet wczorajsza prowizorka (mecz z austria) byla calkiem dobra
co prawda kiektorzy uciekali przed daniem wywiadu :PPPPP ale co z tego jedyna niedogodnosc jest taka ze shoutcast jest tylko gdy jest NoOne (chyba ze to sie zmieni), czyli jak np pojdzie na piwo to nici z shouta gj panowie komentatorowie |
|
|
|
9:22, 5 05 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 147 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Gliwitz Nr użytkownika: 528 |
I to sie nada ;] Nie sadze zeby jeszcze wiecej osob sluchalo shoutcast'a[ sry za moj blad tak to jest jak sie pisze na bani]. Fryta&Co niezle komentuje mecze i bardzo fajnie, ale przydaloby sie zeby nie byly to tylko mecze poisonow i c4 [ mamy jeszcze ic, 17, dot, hunterow i w cholere innych klanow]. Okazji do postawienia serverka jest mase, wiem ze to poswiecenie bo trzeba zawsze zrezygnowac i siedziec, a do tego gadac [ [Imho brakuje jakiegos site'a zrzeszajacego komentatorow, jakiegos servisu - przynajmniej jakiegos patronatu medialnego] W radyjiu ja sluchalem tylko 3 meczy pol vs aut, c4 vs poison x2. O reszcie takich przedsiewziec nic mi wiecej nie wiadomo |
||
|
|
|||
16:55, 5 05 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 85 Dołączył: 24-02-2004 Nr użytkownika: 1333 |
Ja nawet nie wiem jak i kiedy mogę te mecze oglądać - więc albo jestem lamka albo po prostu za mało jest informacji. Przydała by się jakaś stronka czy cosik.
|
|
|
|
20:21, 5 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 152 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 488 |
Sluchaj Embez ty chyba malo sie dosc znasz bo zeby moc polozyc SHOUTcasta trzeba miec DOSC niezly serwer, jesli chodzi o stawianie shouta na takim neo to owszem, moze dla 5/10 osob ? Jesli chodzi o mnie i pewnie o cala mase innych - kazdy jest chetny do komentowania bo to nie jest imo zadne poswiecenie, ale za to jesli chodzi o serwer shouta... Na scenie RtCW bylo radyjko przez pewien czas i bylo dosc popularne to trzeba przyznac i mysle ze tak samo byloby na scenie ET, "jedyne" czego nam trzeba to ktos kto wyczaruje do tego serwer (czyt. niestety na scenie et nie bedzie czestszego radia z powodu problemow technicznych).
A jesli chodzi o info nt. shoutow, czytac newsy na serwisach ET, tam zazwyczaj jest wspomniane o shoucie w newsie nt. meczu. Czyli reasumujac : dajcie mi serwer i moge wam komentowac nawet mecze 4v6 na fueldump/sillyctf :C |
|
|
|
13:45, 25 05 2004
|
|
|
Tak AciD twoje zdania wielokrotnie zlozone powalily mnie na ziemie. Fryta ma do dyspozycji serwer do shoutcasta jak napisal nkr. Brakuje jedynie stalych shoutow i o to sie rozchodzi. Ostatnio Mit0s zajal sie soutcastem - prwadzony jest calkiem pro, ale niestety mit gra tylko w rtcw i pewne rzeczy sa dziwnie nazywane. Tak czy siak netsports cos robi w tym kierunku
|
|
|
|
19:16, 25 05 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 26 Dołączył: 15-10-2003 Skąd: Gliwice Nr użytkownika: 490 |
Problem jaki jest nie jest zwiazany w moim przypadku z laczem. lacze 2.4gbps www.xs4all.nl na jakim jets clanbase.com potrafilo by udzwignac spokojnie 10x wiecej niz 250
Problem jaki sie rodzi to takim, ze servery shoutcasta uzyczane sa tylko jesli w/w liga lb mecz grany jest w ClanBase.com moze to byc cup/ladder/hosted cup, chodzi po prostu o to ze nie chcemy uzyczac servera innym ligom, co jest zreszta zrozumiale czystym marketingiem i rywalizacja pomiedzy nami ( strzezcie sie imo sponsorzy moga sie pojawic w nadchodzacych sezonach mocni:> ). DLatego tez min. odmowilem osttanio pozyczenia shoutcasta na mecze cGc. Wracajac, do servera shoutcast naprawde tez nie jest potrzebne wiele, jezeli ktos dysponuje np kontem shell z powiedzmy umozliwionym execute, i jakims prostym kompilatorem spokojnie moze postawic na nim hosted server shoutcast, mozliwe sa tez relay pomiedzy serverami na sztywno. To tyle odnosnie serverow i shoutcasta, tak ozywilem temat chyba ale moze kogos zaciekawi. |
|
|
|
20:42, 25 05 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
Tak kiepsko z CB ze uwazacie cGc za konkuręcję ?? .... imo takie cos (czyli danie shoutha of coz jak jest jakis wolny) mogłbys zrobic ..... |
||
|
|
|||
15:50, 5 12 2005
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 33 Dołączył: 31-10-2004 Nr użytkownika: 3115 |
#cb6on6.pl , www.cb6on6.ovh.org , szołty i ettv na mecze cb pl
|
|
|
|
18:28, 5 12 2005
|
|
|
Oberst Grupa: Moderatorzy Postów: 1267 Dołączył: 9-08-2003 Nr użytkownika: 79 |
No... po poltora roku czekania nareszcie mamy! ...
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |