IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> ShowCast, a scena polska
EmbeZZlemEnt
post 17:49, 26 04 2004
Post #1

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 528

Polska jest jedna z najwiekszych scen ET w Europie i o dziwo nie mamy ani wlasnego showcasta, ani servera z ktorego mozna ogladac cos na zywo ;[.

Jesli sever da sie jakos wytlumaczyc, to brak showcasta raczje ciezko. Jest dosc duza ilosc uzytkownikow z zew. ip i mamy az 3 potezne servisy informacyjne, ktore moglyby objac patronat nad takim przedsiewzieciem - sek w tym ze nikomu sie nie chce dry.gif [A no i jest jeszcze CB server, ktory mozna wyprosic od NoOne'a lub Bertiego - chodz nie wiem na jakich zasadach to wszystko pracuje]
Moze brak osob ktore w sensowny sposob komentowalyby mecz ?
A dupa NoOne i Rover swietnie komentowali mecz PoisonvsC4 - chodz wydaje mi sie ze bylo to bardziej po to zeby zareklamowac oba klany unsure.gif

Nie wdaje sie wam, ze czas to zmienic ?
Pewnie kazdy powie tak jasne - ale nikt nic nie zrobi
Go to the top of the page

+Quote Post
blinkkin
post 18:27, 26 04 2004
Post #2

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

najwiekszy problem jest z dobrym serverem, chyba ze ktos z poteznym laczem sie zadeklaruje. inny pomysl to porozmawianie z wlascicielami polskich internetowych radiostacji. osob chetnych do komentowania spotkan raczej nie brakuje...

+Quote Post
Thoro
post 18:28, 26 04 2004
Post #3

Major
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 519

Chyba shoutcast, ale niewazne smile.gif.

Fakt faktem, ze przydaloby sie kilka serwerow shoutcasta. Komentatorow akurat nie trzeba by bylo dlugo szukac. Problem w tym, ze serwery shoutcasta obciazaja dosc znacznie lacze i w zwiazku z tym malo kto chce postawic taki serwer. Ja staralem sie zalatwic taki serwer na final mojego turnieju. Rozmawialem z kilkoma osobami i z 2 firmami, ale nic z tego nie wyszlo. Jedna osoba powiedziala, ze moze postawi, ale w koncu nic z tego nie wyszlo.

+Quote Post
blinkkin
post 19:19, 26 04 2004
Post #4

Nr użytkownika: 547

narazie to nic oficjalnego, ale juz po rozmowie z adminem drugiego w kolejnosci radia dostalem pozytywna odpowiedz. pozostalo tylko kwestia komentatorow. server jest na 32 osoby przy jakosci 48 kbps, ale lepsze to niz nic.

+Quote Post
nkr
post 16:13, 3 05 2004
Post #5

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 184

e marudzicie, poisony juz zrobily 3 shoutcasty i wychodza co raz lepiej
2x z meczow vs C4
no i wczoraj na zywo mogliscie posluchac meczu Polska vs Austria,
NoOne wspiera nas swoim laczem, ktore ma :
Parametry transmisji - Łącze : 2.4gbps, Sloty : 250.
Wydaje sie to duzo, ale poison vs C4 sluchalo az 240 osob, wiec zostaje ledwo 10 wolnych miejsc :C Tym samym chyba nie ma lepszego lacza juz, ktorym by mogl nas raczyc polski shoutcast :[

+Quote Post
KaeL
post 17:25, 3 05 2004
Post #6

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 334

imo nawet wczorajsza prowizorka (mecz z austria) byla calkiem dobra

co prawda kiektorzy uciekali przed daniem wywiadu :PPPPP ale co z tego smile.gif)))))

jedyna niedogodnosc jest taka ze shoutcast jest tylko gdy jest NoOne (chyba ze to sie zmieni), czyli jak np pojdzie na piwo to nici z shouta

gj panowie komentatorowie

+Quote Post
EmbeZZlemEnt
post 9:22, 5 05 2004
Post #7

Leutnant
Ikona Grupy

QUOTE (nkr @ 14:13, 3 05 2004)
e marudzicie, poisony juz zrobily 3 shoutcasty i wychodza co raz lepiej
2x z meczow vs C4
no i wczoraj na zywo mogliscie posluchac meczu Polska vs Austria,
NoOne wspiera nas swoim laczem, ktore ma :
Parametry transmisji - Łącze : 2.4gbps, Sloty : 250.
Wydaje sie to duzo, ale poison vs C4 sluchalo az 240 osob, wiec zostaje ledwo 10 wolnych miejsc :C Tym samym chyba nie ma lepszego lacza juz, ktorym by mogl nas raczyc polski shoutcast :[

I to sie nada ;] Nie sadze zeby jeszcze wiecej osob sluchalo shoutcast'a[ sry za moj blad tak to jest jak sie pisze na bani].
Fryta&Co niezle komentuje mecze i bardzo fajnie, ale przydaloby sie zeby nie byly to tylko mecze poisonow i c4 [ mamy jeszcze ic, 17, dot, hunterow i w cholere innych klanow]. Okazji do postawienia serverka jest mase, wiem ze to poswiecenie bo trzeba zawsze zrezygnowac i siedziec, a do tego gadac [ tongue.gif ] , ale na pewno znajda sie osoby dodatkowe, ktore poprowadza sprawnie shoutcast'a
[Imho brakuje jakiegos site'a zrzeszajacego komentatorow, jakiegos servisu - przynajmniej jakiegos patronatu medialnego]

W radyjiu ja sluchalem tylko 3 meczy pol vs aut, c4 vs poison x2. O reszcie takich przedsiewziec nic mi wiecej nie wiadomo

+Quote Post
Shynshylla
post 16:55, 5 05 2004
Post #8

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1333

Ja nawet nie wiem jak i kiedy mogę te mecze oglądać - więc albo jestem lamka albo po prostu za mało jest informacji. Przydała by się jakaś stronka czy cosik.

+Quote Post
AciD
post 20:21, 5 05 2004
Post #9

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 488

Sluchaj Embez ty chyba malo sie dosc znasz bo zeby moc polozyc SHOUTcasta trzeba miec DOSC niezly serwer, jesli chodzi o stawianie shouta na takim neo to owszem, moze dla 5/10 osob ? Jesli chodzi o mnie i pewnie o cala mase innych - kazdy jest chetny do komentowania bo to nie jest imo zadne poswiecenie, ale za to jesli chodzi o serwer shouta... Na scenie RtCW bylo radyjko przez pewien czas i bylo dosc popularne to trzeba przyznac i mysle ze tak samo byloby na scenie ET, "jedyne" czego nam trzeba to ktos kto wyczaruje do tego serwer (czyt. niestety na scenie et nie bedzie czestszego radia z powodu problemow technicznych).

A jesli chodzi o info nt. shoutow, czytac newsy na serwisach ET, tam zazwyczaj jest wspomniane o shoucie w newsie nt. meczu.

Czyli reasumujac : dajcie mi serwer i moge wam komentowac nawet mecze 4v6 na fueldump/sillyctf :C

+Quote Post
EmbeZZlemEnt
post 13:45, 25 05 2004
Post #10

Leutnant
Ikona Grupy

Tak AciD twoje zdania wielokrotnie zlozone powalily mnie na ziemie. Fryta ma do dyspozycji serwer do shoutcasta jak napisal nkr. Brakuje jedynie stalych shoutow i o to sie rozchodzi. Ostatnio Mit0s zajal sie soutcastem - prwadzony jest calkiem pro, ale niestety mit gra tylko w rtcw i pewne rzeczy sa dziwnie nazywane. Tak czy siak netsports cos robi w tym kierunku

+Quote Post
NoOne
post 19:16, 25 05 2004
Post #11

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 490

Problem jaki jest nie jest zwiazany w moim przypadku z laczem. lacze 2.4gbps www.xs4all.nl na jakim jets clanbase.com potrafilo by udzwignac spokojnie 10x wiecej niz 250 wink.gif, dla jakiegos fanatyka proponuje podzielic srednio 4KB/s na osobe. W tej chwili aktywnych 24/7 jest 2 servery praktycznie wolne, zawsze mozna jeden poczyc kazdy po 250 slotow..

Problem jaki sie rodzi to takim, ze servery shoutcasta uzyczane sa tylko jesli w/w liga lb mecz grany jest w ClanBase.com moze to byc cup/ladder/hosted cup, chodzi po prostu o to ze nie chcemy uzyczac servera innym ligom, co jest zreszta zrozumiale czystym marketingiem i rywalizacja pomiedzy nami ( strzezcie sie imo sponsorzy moga sie pojawic w nadchodzacych sezonach mocni:> ). DLatego tez min. odmowilem osttanio pozyczenia shoutcasta na mecze cGc.

Wracajac, do servera shoutcast naprawde tez nie jest potrzebne wiele, jezeli ktos dysponuje np kontem shell z powiedzmy umozliwionym execute, i jakims prostym kompilatorem spokojnie moze postawic na nim hosted server shoutcast, mozliwe sa tez relay pomiedzy serverami na sztywno.

To tyle odnosnie serverow i shoutcasta, tak ozywilem temat chyba ale moze kogos zaciekawi.

+Quote Post
FarSight
post 20:42, 25 05 2004
Post #12

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 92

QUOTE (NoOne @ 17:16, 25 05 2004)
Problem jaki sie rodzi to takim, ze servery shoutcasta uzyczane sa tylko jesli w/w liga lb mecz grany jest w ClanBase.com moze to byc cup/ladder/hosted cup, chodzi po prostu o to ze nie chcemy uzyczac servera innym ligom, co jest zreszta zrozumiale czystym marketingiem i rywalizacja pomiedzy nami ( strzezcie sie imo sponsorzy moga sie pojawic w nadchodzacych sezonach mocni:> ). DLatego tez min. odmowilem osttanio pozyczenia shoutcasta na mecze cGc.

Tak kiepsko z CB ze uwazacie cGc za konkuręcję ?? .... imo takie cos (czyli danie shoutha of coz jak jest jakis wolny) mogłbys zrobic .....

+Quote Post
hyhy
post 15:50, 5 12 2005
Post #13

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3115

#cb6on6.pl , www.cb6on6.ovh.org , szołty i ettv na mecze cb pl

+Quote Post
conish
post 18:28, 5 12 2005
Post #14

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

No... po poltora roku czekania nareszcie mamy! ...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi