IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> /cl_kabarety "1", yep
blacktyger
post 15:18, 28 05 2004
Post #1

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

mam pytanko czy ktoś z was ogląda (najczęście niedziela/sobota TVP2 około 19:00/20:00) kabarety ? :>
jeśli chodzi o ulubione to rzecz jasna ... :> Ani Mru Mru, Moralnego niepokoju, Halama smile.gif

BTW jeśli znacie "Teatr Jednego Mima" (Ireneusz Krosny), to powiem tylko że mieszka on w Tychach i to w moim bloku w kladce obok =] tzn. mieszkał bo już się wyprowadził =|

pzdr
Go to the top of the page

+Quote Post
blinkkin
post 15:59, 28 05 2004
Post #2

Nr użytkownika: 547

QUOTE (blacktyger @ 15:18, 28 05 2004)
jeśli chodzi o ulubione to rzecz jasna ... :> Ani Mru Mru, Moralnego niepokoju, Halama

jesli te ekipy mozna zakwalifikowac do 1-szej ligi to kabaret tey to ultraliga. zreszta nie maja sensu porownania bo to jak porownianie shelby z np. ferrari.

+Quote Post
blacktyger
post 16:19, 28 05 2004
Post #3

Generalmajor
Ikona Grupy

taa ale mówimy o istniejących kabaretach, ale to fakt ze ostatnio tez lecial tey na TVP2, owszem jets nr. 1 bez watpienia ale zadnych nowosci, poprostu death a ile mozna ogladac tego samego ??

+Quote Post
Thoro
post 19:11, 28 05 2004
Post #4

Major
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 519

Od dawien dawna lubie i ogladam kabarety, nie tylko te w TV, ale rowniez na zywo (rzadko ale zawsze). Imo nie ma co porownywac, bo to rzecz gustu. Dla mnie:

Halama >> Ani mru mru > Kabaret Moralnego Niepokoju > Kryszak > DNO, Grupa Mo czarta, Ireneusz Krosny, M. Daniec, Piasecki ...........

Pierwsza czworka to moi "ulubiency" w kolejnosci lubienia (lol), a pozniej raczej juz na jednym poziomie.

Ciekawy jest rowniez Jachim Prezents, aczkolwiek nie dla wszystkich. Ja jednak lubie jego skecze.

Najbardziej nie lubie kabretu Mumio. Widzialem pare ich skeczy i na zadnym sie nie smialem. Imo oni nie sa smieszni, albo ja po prostu nie trawie takiego poczucia humoru.

Kiedys lubilem kabaret Elita i O.T.T.O, ale jakos sie mi przejadly (a moze z wiekiem przestaly mi sie podobac - nie wiem).

Wszystkich, ktorych pominalem przepraszam smile.gif, jak sobie przypomne to dopisze.

+Quote Post
ChoX
post 19:30, 28 05 2004
Post #5

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 1439

Mnie się najbardziej podoba Ani Mru Mru. Takie przedstawienia jak "Nasz klient nasz pan", "Tofik", "Dentysta"(czy jakoś tak, nie jestem pewien też czy to na pewno było w Ani Mru Mru) dosłownie zwalają z nóg/krzesła biggrin.gif

Miałem też jakieś inne kabarety ale zapomniałem jak się nazywały blink.gif
Hmm. Chyba to był Kryszak...

+Quote Post
blacktyger
post 20:13, 28 05 2004
Post #6

Generalmajor
Ikona Grupy

Kryszak imo bleee Piasecki r00x ! biggrin.gif wiesz mumio to typowo abstrakcyjny humor, właściwie nie wiadomo kiedy się śmiać, mi tam odpowiada, za to Jachim Prezents lubie jak go ktos podrabia =] ale sam koleś jest hmm moze nie smieszny za mocne złowo, ale da się obejżeć, szkoda że tak mało się pokazuje. za t jeśli chodzi o filmiki to Ajoj i nie mam mocnych smile.gif smile.gif uwielbiam ich kilkunasto/dziesięcio sekundowe "arcydzieła'" biggrin.gif DNO już praktycznie nie ma na scenie, a tez czasem miały fajne skecze =]
zapomniałem oczywiście Moczartowiczów wymienić biggrin.gif tez prze!@#ani, jak 4 instrumentami można zrobić atmosfere smile.gif rozśmieszyc a zarazem pokazać jaka muzyka jest piękna rolleyes.gif sczególnie mi się podoba jak współpracują z Krosnym smile.gif
Elita jakoś nigdy mnie nie śmieszyła, raczej takie "codzienne" żarty ... albo kabaret Strszych Panów, pewno dlatego że nie zyłem w tych czsach, a wtedy były tylko polityczne żarty, a wyciąganie ich podtekstów jakoś mnie nie bawiło w przeciwieństwie do Tey =]
Daniec hmmm po pierwsze jest już stary i mu się nie chce występować, ale jak by nie było nie można mu zbarać paru dobrych występów... smile.gif

pzdr

+Quote Post
Thoro
post 20:33, 28 05 2004
Post #7

Major
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 519

Zeby Kryszak smieszyl trzeba sie interesowac tym co sie dzieje naokolo, ogladac serwisy informacyjne itp. smile.gif. Black, ale musisz przyznac, ze parodjuje znakomicie politykow i swietnie potrafi dobrac dowpip do sytuacji. Imo Kryszak jest swietny w TV, a jak ogladalem jego wystep na zywo w Łodzi to po zakonczeniu mnie brzuch bolal przez reszte dnia smile.gif (dodam, ze wystepowali wtedy rowniez: Halama, Piasecki, Daniec i Grabowski - ale imo grabowski na satyryka sie nie nadaje, aktor ok, ale satyryk nie).

No i zapomnialem dodac, ze najlepszy prowadzacy to P.Baltroczyk i imo jeszcze dlugo mu nikt nie dorowna.

EDIT: M.Stuhr i jego Max Kolanko rowniez wymiata. Swietnie tez parodjuje Turnaua.

+Quote Post
blacktyger
post 21:43, 28 05 2004
Post #8

Generalmajor
Ikona Grupy

taa właśnie leci Opole i pan Konferensjer prowadzi smile.gif tez mysle iz dluuugo nikt go nie przebije, co do Kryszaka, szczerzez mówiąc żadko go oglądam ... Grabowski w ogóle się na scene się nie nadaje, ale aktor ok.
aktualnie robi z siebie i całego śląska idiote "Bercik" ...

+Quote Post
Gis
post 11:05, 29 05 2004
Post #9

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 1207

Niewiem dlaczego nikt nie wymienił kabaretu Po żarcie. Młodszy Stuhr tez jest świetnym satyrykiem. A starszy w osła sie bawi biggrin.gif

+Quote Post
ymma
post 19:05, 6 08 2004
Post #10

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 2258

Eeeee o kabaretach to widze niewiele wiecie. Większość tych, które wymieniliście (z małym wyjątkiem Halamy i Grupy Mozarta z Krosnym) jest delikatnie mówiąc średnia, jak nie beznadziejna (to że czasem jeden skecz się uda nie świadczy jeszcze o poziomie). Oczywiście te współczesne. Dla mnie nic sie od lat nawet nie zbliża poziomem do kabaretów Tey i oczywiście Potem!!!!

+Quote Post
WormsME
post 15:30, 14 08 2004
Post #11

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 2415

Wg. Mnie Halama, ani mru mru i Tey rządzą. biggrin.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi