![]() ![]() |
3:00, 10 10 2003
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
na serwerach gdzie restrykcja ciężkiej broni (a raczej jej brak) jest na poziomie 100 gra robi się trochę muląca jeżeli znajdzie się tam kilku sprytnych fieldów, którzy wzywają artylerie i dają killa, co zwiększa ich wydajność dosyć konkretnie - o czym pewnie wielu się przekonało. teraz powiedzcie mi (pytam wyjadaczy):
na jakim poziomie powinna być restrykcja ciężkiej broni na ffa żeby zachować balans? patenty z killem są bugiem przeoczonym przez twórców czy ich działanie jest celowe? można w jakiś sposób pozbyc się tych patentów na serwerach? |
|
|
|
11:14, 10 10 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 24 Dołączył: 11-08-2003 Nr użytkownika: 83 |
"patenty z killem" skutecznie rozwiazal mod ETPro.
Odradzasz sie ze stanem "paska" przed killem. |
|
|
|
12:38, 10 10 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 41 Dołączył: 31-08-2003 Nr użytkownika: 161 |
//"patenty z killem" skutecznie rozwiazal mod ETPro.
Odradzasz sie ze stanem "paska" przed killem. // hehe:) nie zawsze, jest sposob (moze nawet bug) na pelny pasek przynajmniej w ETPro < 2.05, w najnowszej wersji nie mialem jeszcze przyjemnosci sprawdzic czy dawac restrykcje na FFa, uwazam ze nie FFa to zabawa kazdy powinien miec prawo grac czym bedzie chcial, ja np FFa uzywam do nauki obslugi broni, jakis jumpow lub szukania bugow w grze/modzie, dlatego uwazam ze kazdy powinien miec do tego prawo, jezeli wprowadzi sie ograniczenia mozliwe ze ktos np Ja nie bedzie mial okazji uczyc sie grac. |
|
|
|
14:50, 10 10 2003
|
|||||
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
really, dzięki Daxx za info. widziałem o tym ale nie wziąłem pod uwagę - hahaha.
to w sumie zrozumiałe, z tym, że są postacie, które bardzo chętniej nadużywają znajomości gry i patentów uniemożliwiając innym jaką kolwiek nauke. hehe, jeżeli brzmi to jakbym się skarżył to chciałbym to sprostować |
||||
|
|
|||||
15:46, 10 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 126 Dołączył: 8-10-2003 Nr użytkownika: 410 |
Hi
Od niedawna zaczalem grac sobie w ET. W tej chwili moge powiedziec ze jestem takim sobie medem:) Ale od kiedy zobaczylem masowe respowanie ... to przyszedl mi pomysl do glowy czy ciekawiej wygladalaby gra, gdyby ilosc zyc byla ograniczona do 1 (jednego)!!! Uwazam, ze taktyka i wzajemne zgranie byloby wymuszone na maksa... nie byloby samobojcow:) pozdro Cienki |
|
|
|
16:36, 10 10 2003
|
|
|
od tego lest LMS - last man standing
|
|
|
|
21:30, 10 10 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Tak. Killowanie się aby zmienić klasę lub odrodzić się z maksymalnym power bar to jest normalna taktyka stosowana w RTCW i przeważająca większość ludzi nie ma do tego żdnych zastrzeżeń. W Et pro zostało to (imo niesłusznie) ograniczone. Chociaż z drugiej strony 4 lvlowy lt dający wciąż arta - kill - arta - kill psuje trochę gre :/
Jeszcze śmieszniej wygląda to w shrub modzie gdzie można wyłączyć dawanie killi - ludzie robią to samo tyle że wchodzą na własne granaty - dlatego opcja wyłączenia kill jest poprostu bezsensowan i lamerska. W shrubie też jest opcja kilowania graczy za bluzganie. Poprostu wystarczyło zbindowac sobie k..a aby killować się Co do restrykcji ciężkich broni na FFA - jak najbardziej słuszne. Jeśli w teamie jest kilku gości z pfami lub mortarami i wchodzi następny który też uważa że będzie grał kolejnym pfem lub mortarem i ma w dupie objective albo to że nie ma medyków czy inżynierów to poprostuje psuje całą zabawę całej reszcie i robi z gry jakąś komedię. Chociaż FFA jak sama nazwa wskazuje każdy może robić to co mu się podoba, nawet jeśli to więcej szkodzi swojemu teamowi niż pomaga, to jednak uważam że restrykcje powinny być chociażby dlatego żeby nie zaniżać już i tak niskiego poziomu gry na FFA (FFA teamwork rulez). A już napewno nikt nie nauczy się grac pfem, czy wogóle nei nauczy się grać czymkolwiek jak w teamie bedzie 10 innych pfów. Co do max lives 1 - zupełnie poroniony pomysł, przewałkowany już w RTCW. To nie jest jakiś pieprzony CS, mapy i występujące bronie nie zostały projektowane pod max lives 1. Możliwości splash damage i dobijania przeciwników w ET są tak duże, że w wiekszości przypadków medyk nie ma szans na uleczenie kolegi. Co więcej z doświadczeń w RTCW na serwerach z max lives 1 - taka sytuacja wcale nie wymuszała na teamie większego zgrania i brania większej ilości medyków - poprostu do ich zakutyłch łbów nie trafiało to że sytuacja wymaga większej ilości medów, lepszego zgrania itp a wymuszała jeszcze większe kamperstwo. Jak wiadomo w ET medyk jest najważniejszą postacią - dużo silniejszą niz w RTCW gdzie też był podstawową klasą. Jendak nadal większość noobów i roślinek z FFA tego nie rozumie i można zobaczyć sytuacje gdzie w kilkunastooosobowym teamie nie ma nawet ani jednego medyka !. W takich warunkach ustawienie max lives 1 powodowałoby że mapa kończyła sięby po 2 max 3 minutach. Cała filozofia RTCW i ET polega na tym żeby wykorzystać odpowiednio czasy własnych respawnów do wygrania meczu (przywanie kolejnych posiłków z respa, czekanie na kolegów z respa, odcięcie przeciwnikowi drogi z respa do objective czy poprostu kampienie wrogiego respa) |
|
|
|
21:43, 10 10 2003
|
|
|
.....imo restrykcje powinny być - to jest pewne - ok, na jakim poziomie?
z doświadczenia wiem, że restrykcja na poziomie <60 w dalszym ciągu sprytnym fieldom pozwala przyzwać armageddon. nie wspomnę już o akcji jaką można ***ebać 3-4 soldatami z mortarem, którzy zsynchronizują między soba czas ostrzału na ściśle określonym terenie. |
|
|
|
13:08, 11 10 2003
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 203 Dołączył: 5-08-2003 Nr użytkownika: 69 |
zalezy na jakiej mapie (typ np. zloto,papiery) ale np. niszczenie muru,mostu,budowa, to najwazniejszy jest [E] razem z [M] |
||
|
|
|||
13:32, 11 10 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
Wprowadzenie okreslonej ilosci zyc to bezsen jesli chodzi o te gre. Po protu ona nie zostala stworzona do takiego grania. Kazdy by tylko kampil by niezginac.
|
|
|
|
15:39, 11 10 2003
|
|
|
jasne, że to bezsens ale... (!!!) powiedzcie mi na jakim poziomie powinna być restrykcja cięzkiej broni? (według was) lol
|
|
|
|
16:15, 11 10 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
mysle ze 20 albo 30
|
|
|
|
0:55, 13 10 2003
|
|
|
no w końcu....szczęść boże, błogosław prospera - głównie chodziło mi o poziom restrykcji
dzięki |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |