IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> ET pro 3.1.8 i kilkusekundowe zwiechy, Po wczytaniu mapy lub rozpoczęciu meczu
Erkekjetter
post 13:39, 26 11 2004
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 193

Witam wink.gif

Mam dziwny problem (zresztą nie tylko ja, kumpel też) z et pro 3.1.8. Mianowicie po załodaowaniu się planszy przez dokładnie 3 sekundy komputer nie reaguje na jakiekolwiek ruchy myszką, wygląda tak jakby się zwiesił. Jednak po 3 sekundach można grać normalnie, aż do załadowania się kolejnej mapki... U kumpla, który ma zupełnie inny konfig niż ja to samo... Wie ktoś co z tym zrobić? ET Pro 3.1.9 rozwiązuje toto?
Go to the top of the page

+Quote Post
other**
post 15:26, 26 11 2004
Post #2

Schutze

Nr użytkownika: 3291

Ja nie wiem, zassałam to podczas wchodzenia na serwer i mi wszystko działa smile.gif Pozdrowionka smile.gif

+Quote Post
Swiety
post 16:21, 26 11 2004
Post #3

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

U mnie jest tak samo (kompletny froze) ale przez 5 czy nawet 6 sekund po załadowaniu mapy. Zarówno bezpośrednio po załadowaniu mapy jak i .... po rozpoczęciu meczu (końca odliczania). Nie musze mówić że jest to bardzo wk#!@iające kiedy jużwszyscy są daleko w przodzie a ja dopiero budze się.
Tylko na serwerach z najnowszym etpro - na starych bez problemu.

+Quote Post
falubaz
post 17:06, 26 11 2004
Post #4

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

hej erki.
Mi tam samo freezuje, ale ok 2-3 sekundy. dyskusja dosc mocno rozwinieta na forze baniego:
http://bani.anime.net/banimod/forums/viewt...opic.php?t=5083

z tym ze kolesiowi zamraza na ok. 30 (!!!) sekund.

Co ciekawe judek-Bani podaje jako rozwiazanie wylaczenie NortonAntivirus\Firewall(jezeli dobrze zrozumialem, z czym nie powinno byc problemow)

turn off norton antivirus / firewall.

z dupy to wymyslil btw.
napisal tez ze 3.1.19 powinno to naprawic. A zapomnialem sprawdzic, ale pojawia sie takie cos na 3.1.18:

PunkBuster Client: r_nv_fogdist_mode = "GL_EYE_RADIAL_NV" : must INCLUDE "NV" (OK)
i powtarza X razy...
imo kolejne archiwum X ale to jest po prostu wk#!@iajace...

+Quote Post
Erkekjetter
post 17:19, 26 11 2004
Post #5

Feldwebel
Ikona Grupy

Hejki Falubazku smile.gif

Widzę, że problem nie rozwiązany sad.gif Nie mam włączonego nic w tle, a już napewno nie monitor NAV'a, który żre pamięć jak opętany smile.gif Zatem pozostaje czekać aż masta Bani naprawi to co skwasił rolleyes.gif

+Quote Post
AdI-O
post 23:59, 26 11 2004
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1724

Problem z którym sie stykam od samego początku. Wchodze, czekam około 5 sec, przy okazji podziwiam piekny screen z jakiejś mapy ipotem gram normalnie. Problem tylko przy ładowaniu pierwszej mapy. Pozniej- żadnej zwiechy. Można sie przyzwyczaić.

CYTAT
turn off norton antivirus / firewall.

A co jeśąli ktoś ma miśka pande?? ohmy.gif I już sobie nie poradzisz...

+Quote Post
Swiety
post 0:18, 27 11 2004
Post #7

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

W tej chwili na jedenj z partycji mam system bez żadnego antyvirusa czy firewalla, na nim ET i jest to samo.

+Quote Post
falubaz
post 2:59, 27 11 2004
Post #8

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

Przedewszystkim dokladnie nie wiadomo o co chodzi baniemu mowiac o tym antivirze/firewallu. Tak samo jak przedmowcy(mam nadzieje) mam firewalla tylko z IE, z service-packiem 2 (;|) , firewall na routerze( jak widzicie moja znajomosc neta nie jest pro i nie wiem czy dobrze mowie).

IMO po prostu kolejne archiwum X i bani rzucil text o zabezpieczeniach z dupy. Wylaczylem prawie wszytkie potrzebne uslugi , programy, mimo to nadal mam te 3 sekundy zamrozenia, tak jak reszta userow. Co do partycji, na 2 probowalem na ntfs i win32, i na win98 i na XP i byla tak sama reakcja.

Mimo to najbardziej zauwazam to na goldrushu gdzie mam zwieche troche dluzsza na moscie z widokiem prawe centralnym na mg przy wejsciu do banku. A wy? biggrin.gif

Conajmniej dziwne to.

+Quote Post
splajn
post 3:25, 27 11 2004
Post #9

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 190

Żeby Bani mógł coś naprawić , musi coś spi.erdolić. Ja mam to samo bez firewalla i antywirusa. A było już tak pięknie biggrin.gif .

+Quote Post
Erkekjetter
post 18:01, 30 11 2004
Post #10

Feldwebel
Ikona Grupy

Melduję, że ET PRO 3.1.9 rozwiązuje ten problem smile.gif Naszczęście serwery, które znam zastąpiły już te badziestwo 3.1.8 nową wersją, więc jest gudi wink.gif

+Quote Post
KurTT
post 2:06, 17 12 2004
Post #11

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3255

Prawda Etpro 3.1.9 niweluje tego rodzaju zwisy. Osobiście mnie się coś takiego nie przytrafiało, ale mój kumpel ma przez ten czas ping 999 i jest to zazwyczaj ok 15 sec. na starcie mapki i to samo też już na strarcie meczu ^^. Na szczęsicie większość serwów na, których grałem ma już etpro 3 .1 .9 więc luz. ;P.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi