IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Muzyka, Muzyka do filmu ET
Herr Dick
post 21:38, 17 12 2005
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 5401

Czesc. Szukałem i nie znalazłem lepszego działu do takiego tematu, więc piszę tutaj. Noszę się z zamiarem stworzenia filmiku, ale jak zwykle zacząłem od końca, czyli od muzyki. Co powiecie na taki kawałek? Co byście zmienili?
klik

Pozdrawiam serdecznie,
Herr Dick, skill nieustannie niski.
Go to the top of the page

+Quote Post
conish
post 9:20, 19 12 2005
Post #2

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Primo to dlaczego od konca? Imo lepiej dobrac muzyke, potem do tego reszte... Latwiej to zgrac pozniej. A muza... no szkoda, ze tego voica chata jest tak duzo... i mam wrazenie ze to juz gdzies slyszalem.

+Quote Post
Herr Dick
post 16:41, 19 12 2005
Post #3

Oberschutze
Ikona Grupy

QUOTE(conish @ 8:20, 19 12 2005) [snapback]55853[/snapback]

Primo to dlaczego od konca? Imo lepiej dobrac muzyke, potem do tego reszte... Latwiej to zgrac pozniej. A muza... no szkoda, ze tego voica chata jest tak duzo... i mam wrazenie ze to juz gdzies slyszalem.

rozmowy układają się w krótkie dialogi, momentami prawie zabawne a gdzie mogłeś to słyszeć... linkowałem to tylko w jednym miejscu, na forum crew-nexus

w samym fimie zrezygnowałbym chyba w ogóle z chatów, ewentualnie zostawił kilka, ewidentnie pasujących

+Quote Post
tester_beta
post 22:39, 19 12 2005
Post #4

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4712

Calkiem ciekawy kawalek...

ale pasuje mi w tej formie na jakiegos fun trailer`a ... :]

btw. na czym skladany ? Fruity/Goldwave czy cos innego ?

Gl & hf

+Quote Post
Herr Dick
post 23:50, 19 12 2005
Post #5

Oberschutze
Ikona Grupy

QUOTE(tester_beta @ 21:39, 19 12 2005) [snapback]55879[/snapback]

ale pasuje mi w tej formie na jakiegos fun trailer`a ... :]
btw. na czym skladany ? Fruity/Goldwave czy cos innego ?

to ma być zabawny filmik, gram rekreacyjnie na pewnym dużym zachodnim publicu, zdarza mi się grać z dość dobrymi graczami, ale przedkładam zabawę nad szlifowanie skilla (zresztą słaby komp i łącze trochę mi uniemożliwiają ćwiczenie), tak więc jedyne co mogę zrobić, to coś zabawnego a pomysłów mam już parę. co się tyczy samego montażu, to z tym nie będę miał poblemu, bo się zajmuję tym od paru lat, jedyne co mnie boli to ta rozkminka kamer w gradiancie, ale człowiek nie jest taki, żeby się nie nauczył, nie?

muza składana w renoise - wziąłem sampla z gry, przypasowałem z tempem, przyciąłem co trzeba, zrobiłem listę dialogową, dodałem bas, wstawiłem dźwięki z promocji (awansowania) na początku i już

niektórzy bardzo lubią moment "dynamite planted" "dynamite defused" jako że podobno jest transowy, z kolei moim ulubionym tekstem jest "the truck has passed the second barrier" wypowiadane płaczliwym tonem przez niemiecką hq

tak w ogóle, to jestem otwarty na współpracę w jakimś tam stopniu, np przy wskazówkach dotyczących montażu itp, bo chociaż nie ukrywam, że całość klimatycznie chcę osadzić jednak w atmosferze panującej na tym publicu, na którym gram, to jednak dobre wychowanie nakazuje się podzielić posiadaną wiedzą, nawet jeśli jest jej tak mało jak u mnie :-)

ogólne założenia przy każdym montażu są takie, żeby całość była "lekka" tzn bez dłużyzn, z dobrymi, dynamicznymi cięciami (ale bez przesady, to ma być fajne a nie męczące) no i stosunkowo krótkie.

no to tyle, wszystkim, którzy dotarli aż tutaj gratuluję serdecznie cierpliwości, szacun

+Quote Post
jarpen
post 23:50, 21 12 2005
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

nie rozumiem tu czegoś
jak nie fragi, tj to co ma w nim być takiego "zabawnego"?
śmieszne sytuacje, czity, dynamity, bluzgi, kiki,bany?

+Quote Post
conish
post 1:26, 22 12 2005
Post #7

Oberst
Ikona Grupy

How not to be seen. Przyklad rewelacyjny smile.gif

+Quote Post
tester_beta
post 23:31, 22 12 2005
Post #8

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4712

tak w ogóle, to jestem otwarty na współpracę w jakimś tam stopniu, np przy wskazówkach dotyczących montażu itp,

Imo rob to co chcesz robic.. a co jakis czas zapodaj kolejny kawalek do oceny i wsio.. krytyka imo, to najlepsza pomoc:]

+Quote Post
ymma
post 2:11, 23 12 2005
Post #9

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 2258

ej fajne to smile.gif Zobaczymy co do tego dorobisz. Co do samego kawałka, to chyba tylko to drugie oops mi nie do końca pasuje, ale to kwestia gustu.
Powodzenia i czekam na dalsze wieści z pola boju ^^

+Quote Post
Osta'ach
post 13:52, 12 03 2006
Post #10

Schutze

Nr użytkownika: 4482

LOL. NIe zorientowaliście się...? Ta melodia jest z Heroesów III blink.gif Gdy ktoś cię zaatakował lub gdy ty to zrobiłeś to grała taka muza, a ten koleś ją nagrał i zapętlił wink.gif dodał jeszce te Voice chaty i mamy "super kawałek"...

+Quote Post
ymma
post 19:48, 12 03 2006
Post #11

Hauptmann
Ikona Grupy

LOL. Niesamowite! Z Heroewsów muza, kurcze i z voice chata? A to nas oszukał, straszne! :> ale ale jak to z voice chata? To w heroesach był voice chat? :DDD

+Quote Post
Herr Dick
post 7:12, 26 04 2006
Post #12

Oberschutze
Ikona Grupy

QUOTE(Osta'ach @ 13:52, 12 03 2006) [snapback]57131[/snapback]

LOL. NIe zorientowaliście się...? Ta melodia jest z Heroesów III blink.gif Gdy ktoś cię zaatakował lub gdy ty to zrobiłeś to grała taka muza, a ten koleś ją nagrał i zapętlił wink.gif dodał jeszce te Voice chaty i mamy "super kawałek"...

To strasznie ciekawe co piszesz - nie grałem nigdy w Heroesów, ale grałem w Enemy Territory, z którego pochodzi główny, zaloopowany przeze mnie sampel. Nigdy nie zdarzyło ci się ujrzeć planszy z napisem "AXIS WIN", przy której leci właśnie ta melodia?

A jeśli w Heroesach też jest ta sama melodia, to skargi ślij do panów z ID software.,

Parę postów wcześniej napisałem co zrobiłem w tym kawałku a czego nie zrobiłem. Co się tyczy voice chatów, to starałem się stworzyć jakieś tam dialogi. Kawałka nie uważam za "super". Zapodałem go tutaj raczej z prośbą o ocenę i ewentualne sugestie, między innymi właśnie w temacie dialogów.

I uwielbiam krytykę, aczkolwiek tylko konstruktywną, więc twój post się trochę nie załapał...

ps. przepraszam za odgrzebanie wątku, ale chwilę mnie nie było, postaram się uniknąć w przyszłości tego typu ekshumacji :-)

+Quote Post
ymma
post 21:09, 27 04 2006
Post #13

Hauptmann
Ikona Grupy

Herr Dick - hehe wyszło małe nieporozumienie - mój post wyżej był odpowiedzią na to co napisał Osta'ach - miało być nieco sarkastycznie, a propos wielkiego odkrycia, że to texty z voice czatu itd. Nie była to krytyka Twojego utworu - co o nim myślę napisałam wyżej. Sorki jeśli odebrałeś to jako atak na twój kawałek, nie to miałam na myśli smile.gif

+Quote Post
Herr Dick
post 0:42, 28 04 2006
Post #14

Oberschutze
Ikona Grupy

QUOTE(ymma @ 20:09, 27 04 2006) [snapback]57500[/snapback]

Herr Dick - hehe wyszło małe nieporozumienie - mój post wyżej był odpowiedzią na to co napisał Osta'ach - miało być nieco sarkastycznie, a propos wielkiego odkrycia, że to texty z voice czatu itd. Nie była to krytyka Twojego utworu - co o nim myślę napisałam wyżej. Sorki jeśli odebrałeś to jako atak na twój kawałek, nie to miałam na myśli smile.gif

Przeca widać komu odpisywałem, co nie? :-)

Też lubuję się czasem w sarkazmie, o ile współpiszący zasługują :-)

Z przyjemnością zatem stwierdzam fakt, iż w przyszłości znajdzie się tu pare osób chętnych do skomentowania ewentualnych następnych kawałków.

Pozdrawiam cieplutko.

+Quote Post
ymma
post 1:30, 28 04 2006
Post #15

Hauptmann
Ikona Grupy

O fakt - widać miałam chwilowe (oby!) zaćmienie umysłu. A może to już starośc? ohmy.gif

+Quote Post
conish
post 8:11, 28 04 2006
Post #16

Oberst
Ikona Grupy

Starosc? A jak Ymmcia poszedl egzamin gimnazjalny? Slyszalem, ze fajna rozprawke przyszarpalas smile.gif

+Quote Post
ymma
post 23:54, 28 04 2006
Post #17

Hauptmann
Ikona Grupy

No ba! Wiadomo. Temat - wpływ inernetu na zachowania przedszkolaków. Załapałeś się do starszaków! Tylko nie pamiętam jak mi mówiłeś, czy to były Selerki czy Szczypiorki, aa nie w Szczypiorkach jest Święty, więc może Wesołe Pomidorki?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi