IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Kto wygra MŚ 2006 ?, wasze typy
Kto zostanie mistrzem świata ?
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety zanim nie zagłosujesz. Zaloguj się i zagłosuj, aby zobaczyć wynik.
Suma głosów: 15
Goście nie mogą głosować 
Swiety
post 22:14, 16 06 2006
Post #1

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Po tym co Argentyna pokazała w meczu z Serbią to obecnie dla mnie to jest faworyt numer 1. Tylko żeby to zwycięstwo ich nie uśpiło.
Hiszpania to dla mnie faworyt nr 2 i wcale nie zdziwiłbym się gdyby w półfinale Hiszpania pokonała Brazylię i zagrała w finale z Argentyną.
Niemcy, Anglia i Brazylia jak narazie poniżej oczekiwań, Holandia zgodnie.
imo o 3 miejsce powalczą Włochy.

Szkoda mi trochę drużyn z Afryki szczególnie Wybrzeża Kości no ale grupa śmierci robi swoje.

O Polsce nie będę się dużo wypowiadał bo już napisano tysiące komentarzy na wielu forach i portalach.
Ekwador okazał się dobrą drużyną, nie tyle dobra indywidualnie co przede wszystkim świetnie przygotowaną (czego nam brakowało), która nie tylko potrafi wygrywać u siebie na wysokości.
Mimo wszystko mieliśmy wielką szansę mając w sumie przeciętną piłkę i przeciętną druzynę wyjść ze słabej grupy. Nie sądzę aby za 4 lata taka szansa się pojawiła (o ile się zakwalifikujemy) i do tego czasu pojawi się w polskiej reprezentacji trochę więcej lepszych napastników od naszego drewnianego "brzozinio" Rasiaka - może wujek Janas trzyma asa w rękawie i wypuści swojego pupilka na Kostarykę.
Albo takich napastników co będą strzelać bramki częściej niż co 900 minut.

No ale koniec pierdolenia, to jest ankieta kto zdobędzie mistrza a nie kto najszybciej wyjedzie z Niemiec.
Go to the top of the page

+Quote Post
D!z3l
post 7:40, 17 06 2006
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1539

Ja też stawiam na Argentyne. Z taką grą jaką zaprezentowali wczoraj powinni bez większych problemów wywalczyc puchar świata. Co do naszej kadry to przydało by się dwóch takich graczy jak Tevez i Messi. Kontynuując wątek ekwadorski chciałbym powiedzieć iż meczu z tą druzyna nie przegraliśmy dlatego że bylismy gorzej przygotowani fizycznie czy też Ekwadorczycy "zabili" nas swoją techniką ale mozna to zauważyć gołym okiem iż nasi piłkarze nie grali z takim zaangażowaniem jak w meczu z Niemcami, poprostu nie walczyli do upadłego nie dali z siebie w tym spotkaniu nawet 70% tego co w meczu z gospodarzami. W przedmeczowych wypowiedziach padło z ust Klose jak dobrze pamietam bardzo trafione spostrzeżenie "Że Polacy na mecz z nami wyjdą z nożami w zębach" (cos w tym stylu powiedział)

+Quote Post
falubaz
post 14:46, 17 06 2006
Post #3

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

Zdecydowanie Argentyna! Zreszta od zawsze kibicuje Argentynie, a jeszcze gdy maja w skladzie graczy pokroju Riquelme, Saviola, Crespo i szczegolnie wielbieni przeze mnie Tevez i Messi to zdobycie Pucharu Swiata przez ten zespol jest jak najbardziej mozliwe.

A ja mam nadzieje ze Janas pozostanie trenerem. I wk#!@iaja mnie dziennikarze ktorzy sa teraz najmadrzejsi na swiecie, mowiac zupelnie co innego po 2 meczach. Szczegolnie wnerwia mnie to ze pseudopisaki pytaja sie czemu wystawial i wzial Zurawskiego, Krzynowka i Szymkowiaka. To jest istna hipokryzja. Przeciez wlasnie oni swoja madroscia wylansowali pilkarzy bez formy na liderow druzyny.
Ciesze mnie jednak to ze zespol jest bardzo mlody. Oprocz paru pilkarzy (np. Bak) 18 pilkarzy nie ukonczylo jeszcze 29 roku zycia, wiec mam nadzieje na kontynuowanie tego kolektywu. I nie ogladanie sie na dziennikarzy.

+Quote Post
kaurz
post 12:12, 18 06 2006
Post #4

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3234

ofc, ze Argentyna. Z meczu na mecz coraz lepszy futbol. Wlosi graja nieciekawie, zreszta wczorajszy mecz duzo pokazal biggrin.gif Mam nadzieje, ze Brazylia sie rozkreci, szkoda tylko, ze nie bede mogl obejrzec dzisiejszego meczu. Niemcy jakos tak miałko wygladaja, dobry atak, ale slabe tyly.

Co do Janasa, to imho powinno sie go zostawic na stanowisku, bo odwalil kawal dobrej roboty, druzyna gra niezle, a bledy, ktore popelnil sa do naprawienia i moze byc tylko lepiej biggrin.gif

+Quote Post
tranx-san
post 16:47, 18 06 2006
Post #5

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

JUZ ZA CZTERY LATA JUZ ZA CZTERY LATA POLSKA BEDZIE MISTRZEM SWIATA!

1. Brazylia/Argentyna
2. Hiszpania
3. Niemcy/Anglia

co do sprawy polskiej to moze faktycznie panwie dali dupy z ekwadorem, ale ten zespol pokazal swoja klase i moze byc czarnym koniem tych mistrzostw... niemcy powinni uwazac. Zal jest moze troche tego meczu z Niemcami, zal porazki, ale zawsze jest lepiej przegrac w dobrym stylu mecz nizeli poddac sie bez walki... drobne bledy zadecydowaly o wyniku.. trudno. Co do trenera, moglby zostac, ale wydaje mi sie ze Henio Kasperczak gdyby przejal funkcje Janasa wcale bym nie plakal. Nasi trenerzy ktorzy prowadzili reprezentacje na ostatnich waznych turniejach (Engel&Janas) pokazali swoim zachowaniem brak doswiadczenia na tego typu turniejach... nie wazne z kim sie gra pierwszy mecz... ale jezeli chodzi o wyjscie z grupy to ten pierwszy mecz jest najwazniejszy... i trzeba go wygrac.

+Quote Post
blacktyger
post 21:38, 18 06 2006
Post #6

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

Jessssus HOLAND ofc! ORANJEEEEEEEEEE!

+Quote Post
conish
post 0:04, 19 06 2006
Post #7

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Malo oryginalny w pierwszej kwestii. Argentyna.

Druga kwestia: Pare madrych osob juz to mowilo- pilkarze maja prawo zabierac glos, owszem. Ale tak naprawde to bronia sie na boisku. Mecz z Niemcami dobry? Dlatego, ze w 11 chlopa (a od 75min w 10) bronili sie? Dlatego, ze oddali 3 strzaly celne (60% wszystkich w tym meczu. Btw tyle samo oddali z Ekwadorem)? Dlatego, ze bramka padla w doliczonym czasie? A to pierwszy raz sie stalo? Moim zdaniem mecz z Niemcami wcale nie byl lepszy, moze bardziej biegali i koniec. Reprezentacja powolana przez pana trenera selekcjonera jest zle przygotowana do mistrzostw, nie potrafi biegac (widzieli mecz Czechy-Ghana? tak sie WALCZY), nie potrafi zorganizowac akcji (ze o panu Smolarku nie wspomne, ktory z ekuadorem biegal, biegal, biegal a konczylo sie na podaniu do Baka), a najchetniej grana taktyka jest wy!@#_na_uwolnienie.
Janas powinien odejsc.
No i jeszcze pare slow flejmu. Pan Listkiewicz na konferencji prasowej powiedzial, ze pan trener selekcjoner Janas nie bral odpowiedzialnosci 15 maja za wynik. On bral odpowiedzialnosc za SKLAD! To ja sie k#!@a pytam co to znaczy? Odpowiedzialnosc za sklad? To znaczy, ze gwarantuje, iz w 3 meczach na boisko wybiegnie 11 zawodnikow i zaden z nich nie bedzie masazysta?
Pan Kuszczak (!!!!!) raczyl powiedziec, ze nie podobaja mu sie tytuly gazet ("Nie wracajcie do domu!"- Fakt, "Frajerzy"-nie wiem, ale pewnie nic lepszego. Moze SuperEkspres?). Ze go obrazaja. A wypowiedz pana Boruca, mowiacego, ze kibice na stadionie slaskim to wiesniaki juz jest zapomniana?

Konczac- tak. Jestem teoretykiem. Nie wiem i pewnie nigdy nie bede wiedzial, co nalezalo zrobic, moze czego nie robic, by reprezentacja polski zagrala tak, by w RPA nie smiali sie, ze bija bialych. Wiem jednak, ze cos zostalo spartolone, bez cienia watpliwosci.

(acha. przerywanie dziennikarzowi w trakcie zadawania pytania uznac moge [przy sporej dawce dobrego samopoczucia] za objaw prostoty i braku okrzesania)

edit: Specjalnie dla Falubaza

Nasza reprezentacja mloda? O k#!@a!!!!
Srednia wieku wieksza w naszej grupie ma tylko kostaryka (my 27.17391, oni 28.08696). Ale, jesli pominiemy wiek bramkarzy (o dziwo, u nas najmlodsi) tym razem wypadamy pod tym wzgledem najgorzej (my 24.08696, kostaryka 23.78261, niemcy 22.56522!!).
Co wiecej... srednia wieku grajacych zawodnikow na meczu polska ekwador znow wypada na nasza niekorzysc (28.35714 do 28.07143) a w meczy z niemcami o ponad 2 lata (27.14286 niemcy, 29.78571 my).
Malo? Argentyna wystawia sklad o sredniej wieku 26,56521 (bez bramkarzy 22.95652).
Messi urodzil sie 24 czerwca 1987 roku (urodziny w trakcie mundialu. bedzie suwenir) a Tevez 5 lutego 1984.

Dobranoc, narobilem sie.

Jacek Bak (24 marca 1973)
Zewlakow (22 kwietnia 1976)
Bosacki (20 grudnia 1975)
Sobolewski (13 grudnia 1976)
Krzynowek (15 maja 1976)
Szymkowiak (12 listopad 1976)
Zurawski (12 pazdziernik 1976)
Jakos tak mi wychodzi ze wiecej niz 29 lat ma siedmiu polskich zawodnikow. Skonczone 29 (7 czerwca) ma Baszczu. Jedzie 23. To gdzie ta "18 pilkarzy nie ukonczylo jeszcze 29 roku zycia".

+Quote Post
shela
post 10:06, 19 06 2006
Post #8

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 687

hmmm co do typow nie bede zbytnio oryginalny ... Agentyna lub Brazylia ...

z tym, ze obawiam sie, ze forma argentyny przyszla za wczesnie ... zobaczymy jak to bedzie z Brazylia ...

a skoro juz o polskiej "reprezentacji" mowa i calej tej otoczce ...
na konferencjach prasowych Listkiewicz i Janas zachowuja sie jak 2 niedo!@#ane primadonny ...
u nas wszystko cacy tylko dziennikarze sie czepiaja ...

+Quote Post
ymma
post 18:24, 19 06 2006
Post #9

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2258

Nie typuję zwycięscy, bo jeszcze niejestem przekonana komu kibicowac ^^ A gdyby drużyna której kibicuję = zwycięsca to kolejność byłaby Czechy Argentyna/Brazylia póki co tongue.gif Niecierpie niemieckiej i angielskiej piłki, ale ktoś kiedyś powiedział, że w finałach wszyscy pięknie grają a niemcy wygrywają :> - czy jakoś tak.

A co do naszej reprezentacji - kiepsko to eufemizm, tyle, że wiele więcej nie spodziewwałam się a to z tego prostego powodu, że póki takie szanowne persony jak nasz ukochany prezes Listkiewicz trzęsą związkiem i całą piłką to to i tak sukces, że przeszliśmy eliminacje!!! Listkiewicz już za czasów sędziowania znany był powszechnie z drukowania wyników, więc trudno sobie wyobrazić skalę jego szwindli i kumoterstwa na obecnym stanowisku i z obecną pozycją. Dopóki ktoś nie rozgoni tego towarzystwa rozpiżdżającego polską piłkę od ładnych kilkunastu lat dopóty nie ma co liczyć na rezultaty. Zresztą wystarczy popatrzeć na naszą ligę - a niestety (przynajmniej w Europie) jaka liga taka reprezentacja. Przynajmniej ja tak to widzę.

+Quote Post
blacktyger
post 19:58, 19 06 2006
Post #10

Generalmajor
Ikona Grupy

Polska gra na takim poziomie na jakim gra, poprostu ich awans do ms to pomylka. Nie powinno ich tam byc, sa najgorsza druzyna, jak zywkle zadecydowaly o tym inne druzyny. Trafilismy do najslabszej grupy, ale nie osigalnej dla nas, w kazdej innej byloby to samo. Pele powiedzial, ze z tej grupy wyjdzie ekwador i niemcy, to sie dziennikarze rzucali. Jak ktos sie zna na pilce to sie zna, eot.

+Quote Post
falubaz
post 22:13, 19 06 2006
Post #11

Oberst
Ikona Grupy

A w !#!@tcie pisali ze francuski buldog o imieniu Czajnik wciaz wierzy w awans Polski!

I jak to mowi Czarek Pazura w reklamie Atlasu. JUTRO BEDZIE LEPIEJ!

+Quote Post
Swiety
post 20:24, 20 06 2006
Post #12

General
Ikona Grupy

QUOTE(ymma @ 16:24, 19 06 2006) [snapback]58094[/snapback]

Listkiewicz już za czasów sędziowania znany był powszechnie z drukowania wyników, więc trudno sobie wyobrazić skalę jego szwindli i kumoterstwa na obecnym stanowisku i z obecną pozycją.

Nie przypominam sobie, żeby coś drukował. Akurat Listkiewicz był bodajże najlepszym polskim sędzią w historii. A jeśli chodzi o prezesure ? No coż i tak lepiej niż za czasów Dziuroludków.

Jeśli chodzi o Janasa to problem z nim jest taki, że jest on wyjątkowo nie medialny, antypatyczny, strasznie męczy się udzielając jakiegokolwiek wywiadu, próbuje grać polskiego Murinho. Tylko że ten drugi wygrywa i może sobie na to pozwolić. Gdyby był bardziej sympatyczny i skory do kontakaktów to by na niego mniej najeżdzano.
Bo oskarżenia np o to że nie zdjął zawodnika z żółtą kartką są z dupy. Ile jest sytuacji, że zmienia się zawodnika jak dostaję kartkę ?

Czy to wina Janasa że nasze wyniki są takie a nie inne ? Każdy dołożył swoją cegiełkę - Janas, zawodnicy, układ jaki panuje w polskiej piłce od lat. To że w grunice rzeczy polska piłka jest conajwyżej przeciętna. Że tak szumny "plan minimum" czyli wyjście z grupy, to de facto jest planem maksimum.
I mało tutaj zmieni inny trener, mało zmieniłoby powołanie tych których nie powołano.
trudno tutaj mówić czy brak formy niektórych zawodników to jest akurat wina Janasa.

Napewno Janas dał dupy z taktyką. Zresztą nawet w eliminacjach eksperymentował zmieniał i nie mógł się zdecydować jak grać. Mecz z Ekwadorem można było wygrać i za porażkę w tym meczu dużą winę ponosi Janas. Zresztą mieliśmy trochę mało szcześcia - dyskusyjny spalony, słupek, poprzeczka.
Natomiast jesli chodzi o Niemcy to i tak szczęśliwie było tylko 0:1 bo równie dobrze mogłoby być 5:0 dla Niemców.

Problemem polskiej reprezentacji jest brak skuteczności. Najlepsi polscy napastnicy grają w reprezentacji Niemiec. W piłce nożnej trzeba strzelić jedną bramkę więcej niż przeciwnik jak mawiał Kazio Górski. Jesli się nie strzela to jest jak jest i na to Janas mało moze poradzić.

+Quote Post
blacktyger
post 15:00, 21 06 2006
Post #13

Generalmajor
Ikona Grupy

a dzis cholernie wazny mecz!

+Quote Post
evil_lord
post 16:51, 21 06 2006
Post #14

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 952

Z taka gra Brazylia nie ma czego szukać w finale

A Szwedzi, których futbol jest dla mnie przeraźliwie nudny, wczoraj z!@#ali mi kupon :X

Polska jak to Polska - szkolenie gorsze niż na Słowacji czy Czechach, wiec czego tu oczekiwac..
Wygrana z Kostaryką też taka sobie, bo stałe fragmenty gry - gdyby gole padały po składnych akcjach to by bylo dobrze a tak...

szkoda gadać ;/

+Quote Post
Termit
post 1:15, 29 06 2006
Post #15

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 499

Akurat Listkiewicz był bodajże najlepszym polskim sędzią w historii

byl miedzynarodowym sedzia liniowym a byl miedzynarodowym to znaczy musial wspolpracowac z ubecja biggrin.gif --- tok myslenia IV RP zdolalem sie juz przerzucic

mistrzem swiata zostanie Francja dzieki dobrej obronie ohmy.gif

+Quote Post
Swiety
post 2:27, 29 06 2006
Post #16

General
Ikona Grupy

A uber-misztrzem powinna zostać Szwajcaria, z jeszcze lepszą obroną która jako jedyna drużyna nie straciła bramki (nie licząc karnych po dogrywce).

Nie umieszczałem Francji w ankiecie po tym co pokazała w fazie grupowej, a teraz wcale nie jest wykluczone że Francja może wygrać z Brazylią i jak zwykle nie da sobie strzelić gola.

Hiszpania gra jak nigdy i odpada jak zawsze. 2 razy więcej w posiadaniu piłki 3 razy mniej bramek. LOL.

Szkoda że Argentyna zagra z Niemcami już w 1/4. imo to taki przedwczesny półfinał (finał).
Szkoda że już teraz któraś z tych drużyn odpadnie, tym bardziej że pewnie w półfinale zagrają jebani farciarze-makaroniarze oraz Anglia która raczej pokona Portugalie nie dlatego, że jest lepsza tylko dlatego że po wrestlingu Portugalii z Holandią, 2 kluczowych zawodników Portugalii dostało czerowne kartki.
Rzygać się chce jak ogląda się gre Anglii, nawet sam Beckham widząc grę Anglii i swoją rzygał na boisku.

Ogólnie brzydki mundial. Brazylia gra na 20% i wygrywa łatwo z kolejnymi łatwymi przeciwnikami. Jedynie przyjemnie popatrzeć na Nimecy i Argentynę ale po 1/4 zostanie z nich tylko jedna. Reszta zasługuje na półfinał/finał tak jak Polska zasługuje na wyjście z grupy.

+Quote Post
conish
post 21:50, 30 06 2006
Post #17

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

To o ile sie zalozymy ze Argentyna nie bedzie miala majstra ? sad.gif

+Quote Post
Swiety
post 22:00, 30 06 2006
Post #18

General
Ikona Grupy

Teraz możemy się zakładać :DDDD

+Quote Post
falubaz
post 11:47, 1 07 2006
Post #19

Oberst
Ikona Grupy

C@#! wszystko strzelil.

+Quote Post
evil_lord
post 16:38, 1 07 2006
Post #20

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 952

Od teraz kibicuje kazdemu przeciwnikowi szwabów.

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi