IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Bindowanie nicka i komunikatów - DUŻE LITERY, Znikające duże litery w bindzie
MICH
post 22:12, 9 11 2003
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 272

Witam.
Chciałem zabindować sobie nicki w ET. Użyłem standardowej komeny : BIND F6 name QAZ. Po zmianie nicka z takiego bindu litery w nim są małe a powinny być wielkie. Próbowałem na wiele sposobów i nic zawsze nick z binda wychodzi małymi literami. Moje pytanie to co zrobić, aby w zabindowanym nicku były wielkie litery.
Pozdrawiam
MICH
Go to the top of the page

+Quote Post
dNkN!
post 5:16, 11 11 2003
Post #2

Nr użytkownika: 200

jak to się nie da jak się da....

/ start here /

bind F1 "name Nick_1"
bind F2 "name Nick_2"
bind F3 "name Nick_3"

/ end here /

+Quote Post
sin
post 11:50, 11 11 2003
Post #3

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Zbanowany
Nr użytkownika: 47

da sie ... da sie... :> tylko ze niepisz tego w konsoli tylko przeedytuj swoj profil w notepadzie ;p
//Do not modify

+Quote Post
MICH
post 16:18, 11 11 2003
Post #4

Schutze

Nr użytkownika: 272

Witam.
Wpisałem bindy bezpośrednio do pliku configuracyjnego z wielkimi literami. Po uruchomieniu gry i chęci zmiany nicka z binda litery znów się zmieniły na małe. Po wyłączeniu gry zajrzałem do configa a tam wielkie litery zostały zamienione na male. Coś tutaj nie gra, albo musi być specjalne oznaczenie wielkich liter, albo w ET nie można ich bindować.
Pozdrawiam
MICH

+Quote Post
dNkN!
post 22:28, 11 11 2003
Post #5

Nr użytkownika: 200

no to fakt, a zarazem jedyny mankament bindowania nicków...
szczerze mówiąc nie wiem dlaczego tak jest i jak temu zaradzić, mam to samo - chociaż wogóle mi to nie przeszkadza. rolleyes.gif

da sie ... da sie... :> tylko ze niepisz tego w konsoli tylko przeedytuj swoj profil w notepadzie ;p

dlaczego ma nie pisać tego w konsoli?

+Quote Post
KreciK
post 19:09, 6 01 2004
Post #6

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 696

Ostatnio dowiedziałem sie że da się zmieniać nick przez : bind "klawisz jakis" name
I teraz zrobiłem sobie takie coś i nie zapisuje mi to dużych liter chciałbym ^0.:^2UA^0:.^2K^0R^2E^0C^2i^0K potem zrobiłem sobie drugi name pod innym klawiszem jako krecik. Odpalam gre wciskam napoczątku jeden klawisz jako "krecik" jest ok, wciskam jako .:UA:.KRECiK jest ok ale nie ma dużych liter tylko jest .:ua:.krecik .

Jak zrobić żeby było dużymi literami? Widziałem w cfg spanza że ma tam duże litery a dokładnie C i S ( C4|Spanziu jakoś tak) i ma fejka też no i teraz co zrobić z moim cfg?

+Quote Post
DeL!
post 17:54, 8 01 2004
Post #7

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 469

QUOTE (R.I.P.*** @ 22:55, 7 01 2004)

Swoją drogą, mam skrypty do zmiany klas itd. i w nich mam texty, w których działają duże litery więc jest to kolejny lol.

Sam sobie odpowiedziales ph34r.gif
Wystarczy zrobic oddzielne pliczki, ktore wrzucasz do /etmain z nazwami powiedzmy nick1.cfg, nick2.cfg i w nich zrobic nicki z uzyciem duzych liter poprzedzone komenda "seta name" rolleyes.gif
Teraz w glownym cfg wystarczy walnac binda np.: bind F9 exec nick1 itd. i gotowe blink.gif

+Quote Post
R.I.P.***
post 23:38, 8 01 2004
Post #8

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 874

Wiesz co Del specjalnie dla ciebie odpowiem jeszcze raz sam na SWOJE pytanie tym razem naprawde tongue.gif
To co ty mówisz o nicku to jest ok, jednak ja sie kiedyś tam pytałem o bindy w stylu say coś tam. W końcu zachciało mi sie naumieć sie skryptów i teraz podam wam kawałek kodu którym można zabindować coś poprzez zmienne vstr, własnie wtedy działają wielkie litery smile.gif

set tekst "say LOL WIELKIE LITERY"
"vstr tekst"
bind z "vstr tekst"

Aplikuje sie toto do gry tak samo jak mówił Del z set name...

No teraz to juz wszystko wiem, ale nadal wolałbym żeby to działało bezpośrednio z głównego configu.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi