![]() ![]() |
17:24, 16 11 2003
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
Właśnie tak sobie siedze i czytam te posty i żałość mnie ogarnia...dlaczgo wszytkie ale to wszytkie posty muszą kończyć się (bądź rozpoczynać) sprzeczką, czasami której wynikiem jest zaśmiecanie następnych postów...ludzie to fakt trzeba wyrażać swoje emocje...trzeba dzielić się swoimi spostzreżeniami ale nie w taki sposób ...zlitujcie się...poza tym o gustach się nie dyskutuje ktos tak powiedział...(nie pamiętam kto)ja sądze że powinno się dyskutowac ale DYSKUTOWAĆ nie spierać, że to czy tamto jest lepszy gdyż tyle ile ludzi tyle i chrakterów, tyle poglądów na świat i tyle zachowań...ktoś kiedyś powiedział (jakiś św. niestety nie pamietam jaki
|
|
|
|
17:31, 16 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 76 Dołączył: 21-10-2003 Skąd: poproszę inny zestaw pytań... Nr użytkownika: 539 |
"Są dwie rzeczy które się nie kończą - głupota ludzka i wszechświat. To jest, co do tego drugiego nie mam pewności..." - jeśli czyta to jakiś "Mastah" i nie wie kto to powiedział, to niech lepiej spada do przedszkola uczyć się o ptaszach i jabłuszkach.
Forum jest jakie jest z powodu n00bów - gość nie zobaczy czy jest wyjaśnienie czegoś tylko od razu wpierd.ala temat. Popatrzcie sobie na Commandos Center - tam jest od cholery takich gówien. |
|
|
|
18:59, 16 11 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
Zgadzam sie z blacktygerem.
Jestem swiecie przekonany, ze zakladajac topic Ludzie Kocham was, znalazla by sie osoba ktora by sie przyjabale i pewnie nazwala mnie gejem :> Niestety tacy sa juz Polacy. Niestety duza wina jest po stronier moderatorow, ktorzy dopusczaja do tego typu klotni. Zreszta nie w tym problem. Problem w mentalonosci polakow i w tym ze kazdy uwaza, ze ma racje i musi poklazac ze jest madrzejszy od innych. I przykre jest ze praktycznie jedyny board w pl dotyczacy et (liczacy sie) utrzymuje taki a nie inny poziom, gdzie 80% postow czesto nie dotyczy et. A 99% postow konczy sie klotnia |
|
|
|
19:33, 16 11 2003
|
|
|
Oberst ![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1029 Dołączył: 24-06-2003 Skąd: Legnica Nr użytkownika: 2 |
Nie wątpliwie, każdy z Was ma po częście rację. Jednak co do obarczania winą moderatorów za czasami niskiego lotu postu jest nie na miejscu, można owszem kasować co drugi topik, ale da to taki efekt, że nowych graczy zniechęci się do tego boarda lub wogóle do samej gry. Druga możliwośc zaczną się oskarżenie podobne do tych jakie były do Doktora "Kto skasował mój wspaniały temat...??!!" . Poziom jest taki a nie inny dlatego, że nie jest to board dla elity ale dla wszystkich bez wyjątku. Bany itd zdarzają się rzadko a kłotnie często wywołują nie no0by, ale rasowi gracze. Zresztą zamiast stosować terminu "kłotnie" może zacząc "ostra polemika" będzie lepiej i ciekawiej brzmiało
Częśc Was ma swój rodowód z RtCW i w nim widzi swój azymut do dalszej kariery w Wolfa. Niestety Scena RtCW była mniejsza (o wiele), poziom gry był na wyższym poziomie no i gracze bardziej się znali, niestety samo to, że gra jest darmowa ściąga coraz to nowe rzesze niby-miłośników multiplayera, którzy po 1-2 miesiącach nudzą sie grą., i po kilku głupich postach znikają w otchłan sieci.......... To tyle z mojej strony..... |
|
|
|
20:33, 16 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 126 Dołączył: 26-08-2003 Skąd: Częstochowa Nr użytkownika: 144 |
Teraz pozostaje tylko czekac kto rozpocznie ta "ostra polemike" w tym poscie
|
|
|
|
22:40, 16 11 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Powoli zaczynam doprowadzać to forum do jakby to powiedzieć - standardów Hive, czyli same konkretne posty i topici, brak bluzgów i wielce inteligentnych jednowyrazowych postów typu lol czy ch.uju.
Narazie zacząłem od archiwum, niedługo przejrze całe forum. Jesli chodzi o najnowsze posty to staram się nie ingerować, poprostu nie chce czytać znowu wielce inteligentnych postów pt "Dlaczego k.urwa skasowano mój post". Jednak po pewnym czasie gdy dyskusja w jakimś topicu ucichnie, kasuje wszystko co nie jest związane z tematem. Bo z reguły do starych archiwalnych topiców to ludzie wracają po to żeby czegoś konkretnego siędowiedzieć a nie czytać spam i wodolejstwo. Jednak pamiętajcie że w ET gra mnóstwo początkujących i czasami trzeba być dla nich wyrozumiałym. Oczywiście nie dotyczy to ludzi, którzy specjalnie zaczynają jakieś kłótnie czy piszą debilne posty, których nawet nie można usprawiedliwić tym że dany gracz jest początkujący - jednak takich postów na tym forum jest naprawdę mało. Na tym forum topici są dość często zamykane (w przeciwieństwie do Hive gdzie z reguły były kasowane). Ja osobiście zostawiłem sporo postów w których ludzi pisali ewidentne bzdury lub zaczynali nieusprawiedliwione kłótnie. Po co ? Po to żeby inni osądzili kolesia na podstawie tego co pisze. Nie zgadzam się z tym, że na tym forum prawie każdy topic kończy się kłótnią. Tak naprawdę topiców w których ktoś najeżdza na kogoś jest bardzo mało. I z reguły pisze w nich kilka tych samych osób Po za tym to jest forum dyskusyjne - dyskutuje się a dyskutanci mogą mieć różne zdania. Nie może być jednomyślności tak jak za czasów PZPR Każdy może mieć swoje zdanie ale co w przypadku gdy ktoś wypisuje ewidentne bzdury ? Ktoś pisze że 2+2=5 - ma swoje zdanie że 2+2=5. To co mamy pisać ?: - Hmmm szanuje twoje zdanie ale czy nie uważasz że 2+2=4 ? - po n-tym tłumaczeniu kiedy koleś nie przyjmuje do wiadomości że 2+2=4 to może zmieszać z błotem, wykasować czy nadal tłumaczyć ? A może pojść na kompromis i uznać że 2+2=4 i pół ? Oczywiście nikt nie ma monopolu na racje, chociaż rację z reguły częściej mają doświadczeni starzy dobrzy gracze. Im też zdarza siępowiedzieć że 2+2=5, ale nie tak często jak początkującym. |
|
|
|
22:53, 16 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 132 Dołączył: 8-10-2003 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 411 |
niestety w dzisiejszym swiecie zdarza sie dosc czesto ze prawdziwa rozmowa zaczyna sie gdy ktos palnie gafe
|
|
|
|
22:59, 16 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 80 Dołączył: 26-09-2003 Nr użytkownika: 310 |
Tak to jest z darmowymi grami.kazdy ma do nich dostep.....
Pozatym nie mozecie miec pretesji do moderatorow ze nie kasuja co drugiego posta {czasami owinni} to wkoncu 4um a nie zamkniety krag ludzi gadajacych o tylko powaznych sprawach ... mysle ze z czasem scena ET sie unormuje ludzie dojrzeja nie tylko do gry ale rownierz do wyrazania swoich opinni na stojacym na duzym poziomie 4um. poczekamy zobaczymy.... btw:sporo gralem w d2 i tam tak samo bylo zczasem coraz wiecej ludzi rozumialo ze nie tylko liczba postow sie liczy |
|
|
|
23:21, 16 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 50 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Łaziska Górne Nr użytkownika: 264 |
chłopaki na innych Forach też są takei ćfoki no coż żal sie robi gdy sie patrzy na topici tylko POMOCY : jak ma sie nazywac mój klan czy jakoś tak to było . Niesty niema IDEALNEGo forum . Ale poprostu jak moderatorzy bedą bardziej rygorystyczni to moze cos bedzie ...
|
|
|
|
23:52, 16 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 124 Dołączył: 29-09-2003 Nr użytkownika: 334 |
Poczatek bedzie off topic (tylko poczatek):
Zauwazyliscie, ze wielka rzesza "dobrych" (ze znanych klanow) graczy chcialaby zamkniecia ET dla wielu ludzi. Ale egoizm. Imo wszystko jedno czy to noob, czy warzywo (btw te okreslenia nie powinny byc uzywane zamiennie) ma prawo grac. Teraz juz "on topic": Zamiast kasowac tematy nalezy dawac przyklad. A czesto w sumie (sadze btw "polska mentalnosc" <-- to temat na dluzsza rozmowe, nie zwiazana z ET |
|
|
|
1:43, 17 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 126 Dołączył: 26-08-2003 Skąd: Częstochowa Nr użytkownika: 144 |
Czytajac post KaeL'a, mam dylemat (bosh poczatek jak do monologu filozoficznego), z jednej strony ma racje (o tym wspomina tez WOlfszlagier) ze to forum dla wszystkich, ze nawet "warzywa" i n00bki moga tu popisac, ale z drugiej strony jak tu czlowieka moze cos nie trafic jak widzi 50-y topic : "A ten to cziter i wogole jest beeeeeeeeeeeeeeeee" albo 25 sonda czy wole jako CoOps przebierac sie za leutow medow czy moze dla zmylki wogole sie nie przebieram. Niestety wiele osob cos takiego jak forum przerasta
|
|
|
|
8:10, 17 11 2003
|
|||
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
Owszem Szlagier nawet nie mogą, a muszą mieć inne zdania bo dość nudno było by być człowiekiem, jesli każdy by mówił to samo |
||
|
|
|||
8:40, 17 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 124 Dołączył: 29-09-2003 Nr użytkownika: 334 |
Rozumiem twoje rozgoryczenie Khain, ale zrozum zrobienie z tego forum jakiegos "priva" (czy innego cudactwa z ograniczonym dostepem) to nie jest rozwiazanie (no chyba, ze wszystkie servery wprowadza hasla dawane tylko ludziom na poziomie (ciekaw jestem kto by ja mial przydzielac i na jakiej podstawie)).
Zreszta zrobienie z ET gry dla elit, przeczy jej "darmowosci" (chyba wiadomo o co mi chodzi). Wiec co nalezy zrobic? Trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i: Dawac przyklad. Na glupie posty nie "wrzeszczec" tylko spokojnie odpowiadac-krytykowac (a po pewnym czasie kasowac). Juz dawno znawcy stwierdzili, ze najlepiej na czlowieka dziala dobry przyklad. btw dyskusja o CovertOpsach jest chyba najwiekszym i do tego multitopicowym tematem na tym forum. |
|
|
|
12:39, 17 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 73 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 575 |
Imo to forum dostarcza wielu ciekawych inforlacji dotyczacych ET. Jest bardzo potrzebne a to ze czasem schodzi na dziwne tematy i klotnie jest nie do unikniecia. Jestesmy ludzmi i taka nasza natura. Tak jak czasem w samym ET trzeba sie niezle nagadac by przekonac kogos do zmiany opinii takze i tutaj jest to dosyc trudne.
Pamietajmy o tym ze sa tutaj ludzie o roznej plci i bardzo duzym rozstrzale wiekowym ( chyba w granicach 11-40 moze nawet wiecej) takze nie dziwmy sie wypowiadanymi tekstami bo to jest roznica pokolen i jakby nas wszystkich pasadzic przy jednym stole to nie wierze bysmy sie dogadali. Ja lokuje sie mniej wiecej po srodku dlatego nie przeszkadzaja mi ani pyskowki ani wywody filozoficzne. Mysme ze czesc z was powinna wziasc to pod uwage oceniajac posty innych |
|
|
|
13:55, 17 11 2003
|
|
|
Mam swietny plan (zainspirowany wypowiedzia WOLFszLAGIERa). Otoz niech wszystkie nowe tematy powstaja w Hyde parku (czy w czyms podobnym). Jak sie temat skonczy (zostanie zamkniety itp.) to moderatorzy (admini czy jak tam ich zwac) porzadnie go przegladaja i jezeli dotyczy ET i jest sensowny (dopuszczalne by bylo wywalanie z rozmowy postow bez nowych, waznych tresci i pisanych po "polskawemu") przenosic do dzialu "W:ET Ogolne". Dzieki temu wszystkie wazne wiadomosci beda gdzie trzeba i takie jak trzeba, a forum bedzie nadal otwarte dla wszystkich. Wada takiego rozwiazania jest to, ze moderatorzy musza sie postarac oraz miec duzo czasu i checi.
|
|
|
|
20:45, 17 11 2003
|
|
|
Kael nie wierze w sukces takiego przedsięwzięcia
"Ja osobiście zostawiłem sporo postów w których ludzi pisali ewidentne bzdury lub zaczynali nieusprawiedliwione kłótnie. Po co ? Po to żeby inni osądzili kolesia na podstawie tego co pisze." i według mnie to jest równie ważne...pomyśl ile wypowioedzi otwarło Ci oczy na niektórych ludzi, jak widzisz, że taki Zipper najpierw pisze powidzmy mądre rzeczy, a tu nagle wyskakuje z topicem "problem z nickiem 2" to porostu traci się wiarę w ludzi.... i w Zippera |
|
|
|
21:21, 17 11 2003
|
|
|
Nic nie jest bez wad ("nawet" moj pomysl). Powiem tylko, ze jezeli masz lepszy pomysl to sie z nami podziel (nie zebym mial za zle krytyke, ale samo narzekanie niczego nie rozwiaze).
btw. Co do czeronego cytatu: To co zostawia WOLFszLAGIER jest zwiazane z ET poszlakowo. Osobiscie uwazam, ze wszystkie uprzedzenia i tak nalezy zostawiac przed gra wiec co za roznica co mysle o danym graczu. Ja patrze jak gra. Co za roznica czy typ jest inteligentny i wychowany czy nie (jezeli nie bluzga w czasie gry). Przeciez ja z nim nie gadam tylko gram. A niesnaski i klotnie tworzy bardziej forum niz sama gra. |
|
|
|
22:49, 19 11 2003
|
|
|
Kael fakt ja niesety nie mam żadnego pomysłu, więc się nie podziele, mam nadzieję że tak jak napisałeś nie masz mi za złe krytyki ale taka prawda.... a temat topica mówi "Smutna Wiadomość...Dotycząca Forum" heh nie chodzi mi w tym moencie o gre tylko o sytuacje na forum, w grze też za przeproszeniem wali mnie z kim gram byle nie bluzgał i nie strzelał do swoich
|
|
|
|
7:43, 20 11 2003
|
|
|
blactyger zauwaz, ze wiekszosc klotni rodzi sie w grze i mamy na forum: ten zrobil tamto, a tamten co innego ale z nich warzywa itp. Rozmowa wyglada mniewiecej tak:
o1 (osoba1): (jakis sensowny temat daje) o2: (sie wypowiada) o3: o2 ty lolu co ty o tym wiesz nie grasz w klanie, "czitujesz", jestes warzywem itp. o2: a ty jestes.... (i tu dluga lista kto jaki jest, jak gra i ile glupot zrobil) Po chwili rozmawia juz wiele osob z ktorych jedni biora strone o2, a drudzy o3 i zamiast sensownej dyskusji jest klotnia. Niestety nie da rozdzielic forum i gry (bo to forum o ET). Dosc juz tutaj powiedzialem. Znikam. |
|
|
|
9:35, 20 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 41 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Wejherowo Nr użytkownika: 530 |
W gruncie rzeczy ciekawy temat. Myślę, że gdzieś pośród powyższych postów przewija się sedno tego froum i jego sens. My Polacy czasami musimy się wygadać, bo innaczej się podusimy. Kiedy pierwszy raz odwiedziłem forum byłem pełen nadzieji, że jest miejsce w necie gdzie mogę dowiedzieć się więcej o ET niż tylko z manuala dolączonego do gry. To właśnie doświadczeni gracze mają największy wpływ na kształt forum i jego poziom. To wy musicie wziąć odpowiedzialność na swoje barki. Zwróćcie uwagę, że scena MP w Polsce dopiero się tworzy, coraz łatwiej o lepsze łącza do internetu. W MP jest pełno n00bies i podobnych. Ja zaliczam się do nich. W lipcu w tym roku pierwszy raz w życiu wszedłem na serwer i zagrałem w MoHa. Próbowałem CS. Uważam, że ET w porównaniu do pozostałych jest lepsze. Chcę być lepszym graczem, uczestniczyć w życiu sceny ET. Staram się na forum dużo czytać i nie walić pytań bez sensu. Doświadczonych proszę o wyrozumiałość i kompetencje. Musimy sami razem podnosić poziom. Tych co waląbluzgi i się kłucą ignorować.
Pozdrowy |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |