IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Kompleksy 128 kbit/s
Valkir
post 22:13, 17 11 2003
Post #1

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 652

Jak każdy posiadacz łącza 128, czesto mam zamiar podmuchać w te kable, żeby ping nie wskakiwał mi tak często na poziom 999:D Oczywiście,są sposoby- jak np. odpalenie et pod linuksem albo xp, zabawa com_hunkMegs czy ustawienie dobrego cfg. Ale może jest jeszcze coś?? Z góry dzięki
Go to the top of the page

+Quote Post
Swiety
post 4:09, 18 11 2003
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

eee ???
Patrząc na twoje ip widze że masz Neo (DSL z Tpsy) a takie łącza zaczynają się od 512 kb w góre.
Więc chyba masz jakiś lan z dzielonym dlsem gdzie przydzielono ludziom po 128 kbit/s i pewnei sam o tym nie wiesz smile.gif.

Najczęstrzą przyczyną złych pingów na takich dzielonych łączach to jest to, że inni użytkownicy zapychają łącze ściagają 24h/7 dni kazaa,dc i konfiguracja routingu pozwala na zapychanie przez kilku userów całego dostępnego łącza.

+Quote Post
dorbi
post 10:46, 18 11 2003
Post #3

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 530

Właśnie, Panowie

Jakie łącze zalecacie, żeby spokojnie pograć w ET, ale nie z pingiem 999? Czy 128 kbits/s wystarczy. Rozumiem, że im większe tym lepiej. Prawdopodobnie macie więcej doświadczenia w tej materii. Chciałbym założyć stałkę w domu i nie wiem którą opcję wybrac, 64/128/256/512. Jakie jes minimum?

Dzieks za odpowiedź wink.gif

PS: Do tej pory grałem na 1 Mbit/s, no i oczywiście nie narzekałem biggrin.gif

+Quote Post
Guy7
post 20:17, 18 11 2003
Post #4

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 258

Dear dorbi! biggrin.gif

Ja mam Neo+ 512 kbps (Jżeli to czytasz Modes, to tu umieszczam wielki lol) nawet na zagranicznych serwerach mam pingi poniżej 200, nawet tych w USA. biggrin.gif , chociaż 128 też do spokojnej gry powinno wystarczyć.

+Quote Post
dNkN!
post 13:53, 19 11 2003
Post #5

Nr użytkownika: 200

ja mam 750kbit na inet + 750kbit na sieć wew. styka to w zupełności żeby udostępnić jednej osobie połączenie i bez lagów pograć w wolfa.

+Quote Post
Valkir
post 20:16, 21 11 2003
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 652

Zainstalowałem sobie XP, i działa o wiele lepiej; prawdę mówiąc,jeszcze ani razu nie miałem connection interrupted.To znaczy że ET chodzi lepiej pod nowszym systemem operacyjnym...czyli XP czy linux

+Quote Post
dadu
post 7:59, 28 11 2003
Post #7

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 780

DSL i Neo maja uslyszane wyzej 512 tylko w jedna strone .. dobrze chlopak powiedzial, ze ma 128 jesli chodzi o wysylanie danych .. to tak przy okazji ... sam gram na ISDN i drugi kanal wlacza sie mi automatycznie gdy zachodzi taka potrzeba ... czyli w sumie gram na 64kb ... sprawdzam co jakis czas kiedy odpala sie drugi ... i stwierdzam, ze prawie wcale .. pingi mam dobre ... ale ... pingi nie zaleza do konca tylko od tego jakie lacze masz zakupione .. to przeciez siec komputerow, dzieki ktorej dochodzisz tam gdzie grasz .. wystarczy, zeby Twoja droga przebiegala przez komputery zatloczone, badz gdzies po drodze z jakiegos innego powodu bedziesz mial waskie gardlo i wtopa .. mozesz sobie kupic wtedy DSL 256/1M i to nic nie da ... droge mozesz sprawdzic (o ile masz windowsa) programem tracert dostepnym w systemie ... sluzy do przeprowadzenia testow polaczenia z internetem ... jest programem od ang trace route, czyli sledz droge ... ma on za zadanie wykreslic Ci droge jaka podrozuja pakiety danych wysylane z Twojego komputera nim dotra do adresu docelowego .. gdy polaczysz to z prostym programem ping .. mozesz dowiedziec sie gdzie blokuje Ci sie ten caly burdel :) ... pozdrawiam

+Quote Post
Swiety
post 20:10, 28 11 2003
Post #8

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Dokładnie potwierdzam to co powiedział Dadu. Ilość Kbitów jakie mamy w domu nie ma praktycznie wielkiego znaczenia co do pingów.
Tzn nie ma od znaczenia od 128 Kbit w dół bo poniżej może być trochę za mało jak dla Wolfa, chociaż jak powiedział Dadu na jego ISDN-ie drugi kanał 64 kbit włącza się bardzo rzadko, czyli spokojnie można grać nawet na 64 Kbit.

Tylko że to musi być solidne i stałe 128 Kbit.

To że ludzie mają duże pingi to nie dlatego że mają mało Kbitów tylko dlatego że gdzieś u dostawcy internetu lub pomiędzy operatorami coś się zapycha albo jest gówniany sprzęt albo gówniani administratorzy albo połączenie pomiędzy naszym dostawcą a naszym domem jest gówniane.
Kbity (a raczej Mbity lub Gbity) liczą się w połączeniach pomiędzy dużymi sieciami.

Co z tego że ktoś nam zaoferuje do domu łącze 100 Mbit (położy skrętke puści Ethernet) skoro łącze będzie się zapychać gdzieś dalej ?

Jeśli wykupimy stałe łącze od Tpsy 1 Mbit lub 2 Mbit lub 4 Mbit lub 34 Mbit (wszystkie w tej samej technologi na tych samych warunkach) to jaka będzie róznica w pingach ?? ŻADNA !!!
Tylko że na 1 Mbit w Wolfa może se pograć spokojnie 8 ludzi na 2 Mbit 16 a na 4 mbit 32.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi