17:56, 19 12 2003
|
|||||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 55 Dołączył: 28-06-2003 Skąd: Slask City :) Nr użytkownika: 13 |
Dzis spokojnie sobie gralam na IS ET server [217.144.201.250:27960], po jakiejs godzinie grania zostalam wykopana i zbanowana przez jednego z uzytkownikow (ciezko mi stwierdzic czy uzytkownika rcon'a czy samego admina).
Tu zanim wylecialam z server zwyzywano mnie i to tylko jak mozna bylo! Moje pytanie brzmi czy administratorzy server moga robic cokolwiek im sie podoba, bez wzgledu na wynik ich dzialan, czy sa bezkarni ? Rozumiem jesli sa ludzie ktorzy podszywaja sie pod innch spycjalnie robia teamkill'e, albo zadaj obrazenia ludziom z druzyny, zeby potem nabic sobie xp na apteczkach. Jesli ktos ma watpliwosci co do mojej gry wlepiam statsy: Nr1
Nr2
Ten post jest bardziej po to, aby zwrocic uwage adminow na to komu daje sie rcona oraz o to jak zachowuja sie w stosunku do uzytkownikow. Byc moze nalezy tez zwrocic rowniez uwage na kulture aministratorow - "admin bogiem ? " Nie wydaje mi sie bardziej jest to jakis zakompleksiony facet, ktoremu kikniecie kogos sprawai przyjemnosc i satysfakcje Niech ten post da do myslenia kazdemu kto kickuje z servera ludzi |
||||
|
|
|||||
![]() |
18:03, 19 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 67 Dołączył: 27-10-2003 Nr użytkownika: 584 |
imo spotkala mnie podobna sytuacja tylko , że jakies 3 miechy temu . Wszedłem sobie na server 17 & ic czy jakoś tak już nie pamietam i zacząłem grac . Po jakimś czasie gry złapał mnie lag i jeden z 17 zastrzelił mnie .
Ja na to za co on- nie odzywał sie ja do niego "jaki loleq" - bo byłem strzasznie wqurzony!!!! a on - "mów mi geju " i dał mi kika tesz ma pytanko czy to , że ktos ma refaa oznacza , że może robić wszystko na servie i wyzywać i zabijać wszystkich :/ |
|
|
|
18:14, 19 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 41 Dołączył: 31-08-2003 Nr użytkownika: 161 |
"może robić wszystko na servie i wyzywać i zabijać wszystkich"
jezeli dobrze to odebralem to, w ktorej linijce twoich cyctatow ta 17 cie wyzywala ? zwrot o jego zainteresowaniach z tego jak ja to odebralem nie byl skierowany do ciebie Jezeli chodzi o killa, jezeli zlapalbys tego laga podczas ataku w waskim przejsiu..... wiem to jest tylko gra, ale koles ktory wisi w drzwiach i nie daje przejsc nikomu troche ta zabawe utrudnia. W takiej sytuacji prawdopodobnie tez bym cie zabil. Wracajac do kicka.... Z mojej znajomosci ludzi z 17 wynika ze nie kopneli jeszcze nikogo za text " jaki loleq" wiec albo ten twoj lag byl dluzszy albo zaczoles sie klucic i bluzgac to of cors moje zdanie.. |
|
|
|
18:25, 19 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 76 Dołączył: 21-10-2003 Skąd: poproszę inny zestaw pytań... Nr użytkownika: 539 |
Mnie również spotkała taka sytuacja z banem dwa tygodnie temu, bodajże na BirdsNest.
Wchodzę na serwer. Gramy campaign - trafiam na sam początek. Koszę wszystkich jak miło, medykuję i nie ginę przez co najmniej 45 sekund od zabicia kogoś. Jednym słowem - mam niski ping, dobry dzień i nastrój do HS'ów. Komuś to się jednak nie podobało. Po trzech ostro rozegranych mapach zdobywam ok. 1000 XP, pokonując tym samym admina, który do mojego przybycia królował w tabeli. Wychodzę ze spawna, nagle wszystko się zatrzymuje (stopklatka LostGirl - jest więc możliwość że admin królował na serwie z ilością XP a ty go przewyższyłaś... |
|
|
|
20:08, 19 12 2003
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 56 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Tarnowskie Góry Nr użytkownika: 523 |
No mi nieraz sie tak zdarzylo.
Np. na jakims english server, akurat prawie przez cala mapke nie gralem (fps i ping przeszkadzaly), ale na nastepnej mapce (gold) zaczynam sobie grac bo fajny ping i komp odzyl (20fps co u mnie jest swietem). Po ok. 5min mialem juz 38killi i tylko jakis gosciu mial wiecej i sie mnie pyta ile mam killi gadam mu ze 38, a on "A wlasnie ze 0" i wylecialem z serwa. A raz bylem na szmerze z lagiem ale nie rwalo za bardzo, co dziwne. Gralo tam troche z C4, 17, (?), [=||=] i jeszcze kilku klanow. I po chwili "kick Majcok12" oczywiscie polecialem, za ping? no to juz nie mozna grac z pingiem 200-300 gora na szmerze? Glupio sie jakos czuje jak dostaje publicznie kicka, nawet z poczatku nie wiedziac za co. A zdarza mi sie czesto tak ze gosciu ma laga i go zestrzele bo nie mogl sie ruszyc i pozniej wali vote o kicka, lub gdy ja robie dzialo engiem a drugi eng stoi kolo mnie i jak mam juz koniec dokancza zeby to on mial te marne kilka xp do tego zabija mnie i daje vota o kicka.
No maxi i to byl jawnet.pl zapewne on tam ciagle gra, zreszta mi tez KTOS dawal tam nieraz mute ZA NIC. Specjalnie raz nic nie pisalem na servie i nie dawalem zadnych komend i po chwili chce dac prosbe o meda bo latal kolo mnie i slepy byl chyba, bo mnie nie uzdrawial, a tu nie idzie, chce cos napisac nie idzie i tak az nie wyszlem z serva, CZEMU? NIE WIEM!!!! Pzdr |
||
|
|
|||
20:29, 19 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 59 Dołączył: 10-09-2003 Nr użytkownika: 205 |
Serwery są własnością adminów z których bezinteresownej grzeczności korzystamy grając na serwerach, Admin wyznacza osoby które dostają passa żeby pilnowały porządku pod jego nieobecność, jezeli sam admin nas za cokolwiek wykopie - a moze wykopać za to ze śnieg za wolno pada na railu, to papa i tyle, jeśli wykopie nas wyznaczony przez admina czlowiek mozemy napisać do admina ze tak a tak się stało i ze uważasz takie potraktowanie swojej osoby za niewłaściwe itp - i admin zareaguje albo nie - oto prosty zbiór zasad
podsumowanie serwer jest własnościa admina który robi z nim co mu się żywnie podoba a graczom nic do tego bo i tak się powinni cieszyć że mieli gdzie grać zanim ich nie wykopano/zbanowano bo jakby admin nie upubliczniłserwera to by se co najwyżej sami pobiegali w "my multiplayer game"... niekoniecznie słodka i piękna ale prawda i realny obraz rzeczy |
|
|
|
20:49, 19 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 405 Dołączył: 15-07-2003 Skąd: Poznan Nr użytkownika: 26 |
O moj drogi boze !!! Niestety zgodnie z obawami nadszedl dzien w ktorym musze przyznac racje LameBoy-owi
Servery, portale , fora P.S. Lost - zawsze mozesz napisac do Bravo albo rzucic sie w wir nauki i wogole olac granie. Zreszta w twoim wieku to juz by wypadalo Pozdro |
|
|
|
20:59, 19 12 2003
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 66 Dołączył: 25-10-2003 Nr użytkownika: 563 |
Buehehehehhee.... Dobry text A tak na wracajac na ziemie to ja jush omijam servy gdzie sie pojawia ten burak igs.. |
||
|
|
|||
21:38, 19 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 76 Dołączył: 21-10-2003 Skąd: poproszę inny zestaw pytań... Nr użytkownika: 539 |
Majcok - widzę że ty nie masz szczęścia do adminów.
Kolejna sytuacja, tym razem WWR! - We Wanna Rock! Tym razem gram field opem. Na oasis znowu zdobywam krocie na artach. Niestety balanga nie trwała długo. Postrzeliłem przez przypadek admina serwera (przez przypadek, bo wleciał mi w linię ostrzału) - na dodatek był z mojego teamu i jeszcze Friendly Fire był wyłączony, a tutaj - niespodzianka - "you have been banned". Sorry, ale ja mam takie traktowanie graczy w dupie. Refer nie jest Bogiem i nie będzie robił tego co mu się żywnie podoba. P.S. Runos - no, trochę uogólniłem. Mogłem napisać "około". Tymnie jechałeś jak chciałeś? Nie możliwe, nie grałem z tobą... Może ktoś miał xywkę taką jak ja. A miał czerwonego taga TGX? |
|
|
|
22:30, 19 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 66 Dołączył: 25-10-2003 Nr użytkownika: 563 |
Off Topic
Nom nei paietam ale byl ghost i byl cos tam 13th na koncu. Jak to nie ty to sory... |
|
|
|
22:44, 19 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
Server C4 Poison.
Leca z niego osoby: -nie majace kompletnego pojecia o grze - zlagowane na maksa - psujace swoja durna gra zabawe innym W przypadku gdy ktos z C4 poison chce wejsc na serwer a nie ma miejsca leci osoba: nieznana (czesto fejk), zlagowana a na koncu ta co ma najmniej xp czyli najkrocej gra. Niestety serwer jest wlasnoscia tych klanow i one maja pierwszenstwo do gry na nim. Niestety takie sa realia |
|
|
|
22:46, 19 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 67 Dołączył: 27-10-2003 Nr użytkownika: 584 |
Jednak żeby ciągle nie narzekać są też admini bardzo mili !!. Przyklad dod i dod 2 . Tam admin jest mily nie kikuje nie wyzywa . Ponadto czemu admin zakłada server, żeby ciągle być najlepszym??? to troche dziwne Wiem , że nie każdy cieszy sie na widok lepszego . No ale jak sie trafi to trzeba uszanować jego skill a nie kikować !!!!!!!!!!!!!. Imo inne zagadnienie którego nie znosze gram z moim cl-em na servie i zara admin do niego z m@!dą , że cziter . (Fakt nie każdy tak wymiata no ale jak sie gra tyle czasu :/'). I albo kika daje albo wyzywa a następnie daje kika. Dziwne :/!!!!!!!! Ps. Można by pisac i pisac o tym jak perfidni , głupi i dziwni mogą być admini serwów . Jednak nalezy dodac , że nie wszyscy są tacy !!!. ja na tym kończe swoje wypowiedzi w tym topicu |
|
|
|
22:57, 19 12 2003
|
|
|
Runos: To nie ja - powtarzam wam że Ghostów jest w ET od cholery.
Pamiętaj - jeśli widzisz gościa z nickiem "Ghost[TGX] lub TGX|Ghost - możesz być pewny że to ja. Back to the topic: Ja właśnie nie rozumiem jak taki kretyn może być referem - żeby banował za lepszą grę? I dlatego ja gram tylko na serwach miłyc i znanych klanów. Np. na serwie GENERALS & COMMANDS RU adminem jest bardzo miły gość z klanu zagranicznego CAB - sam reaguje na zamieszki podczas gry i aktywnie szuka cheatów będąc spec'iem - ponadto nie wywala noobów z serwerów, chyba że naprawdę przeszkadzają (vide ten debil Shambalakaza - cały czas włazi na miny bo chce je rozbrajać - szkoda tylko że te na które wchodzi są z jego teamu :/). |
|
|
|
23:21, 19 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 56 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Tarnowskie Góry Nr użytkownika: 523 |
Tzn. na jawnet.pl ci iGs, sa spoko, czesto daja muta tym co na to zasluza i jesli ktos przeklina, kluci sie itp. to dostaje upomnienie raz drugi, pozniej mute i jesli bedzie dalej sie zachowywac jak bachor tzn. zabijac swoich itd. dostaje bana (niekiedy). Wiec te mute co dostalem za nic, mi zwisa mozliwe mieli zly dzien lub jeszcze cos innego. Ale jesli sie zdarza takie cos jak napisalem jako ostatnie w moim 1 poscie w tym topicu wychodze z serwa i mam spokoj.
Pzdr |
|
|
|
23:38, 19 12 2003
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
Hmmm wiecie .... różnie bywa czasami widzicie tylko czyjąś wine nie zauważając swojej (no offence) oczywiście podawane tutaj przez was przylady to absurdy i są raczej jak by nie patrzeć na popularnośc wolfa .. żadkością ... ja jak wylatuje to zazwyczaj przez sprawiedliwe głosowanie ... a nie że admin daje odrazu kicka ... bezsens
|
|
|
|
15:37, 20 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 128 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 570 |
Nie bede czytac wszystkich postów, odpowiem tylko na pytanie koleżanki:
Tak, admin bogiem! taka brutalność rzeczywistość. Jak ktos zakłada server to ma pełne prawo robic sobie na nim co chce- moze tam wlaczyc lub wylaczyc PB. moze sie bawic zmina grawitacji, rozdawac bany za to ze ktos ma nick ktory adminowi sie nie podoba, moze dawac bany calym klanom i rowniez wszystkim osobom co maja nick np. na litere A bo jemu sie ona nie podoba. Moze kopac ludzi co nie umieja grac i np. lamia pf-em strzelajac sobie pod nogi, moze kopac ludzi co graja za dobrze i nie udaje sie adminowi ich pojechac. dlaczego? bo to jego server! karac go? za co? on was nie zmusza grać na swoim serverze, to niestety playerzy nie powinni wchodzic na czyjs server zeby narzekac. jak im sie nie podoba nie musza tutaj grac nikt im nie kaze nikt ich nie zmusza do tego. Przyklad? server Tenbit- raj dla cziterów bo server jest bez PB. ja go omijam, nie bede wchodzil tam i krzyczal zeby ktos wlaczyl PB bo sie grac nie da. dlaczego to pisze broniac adminow? bo mimo iz uwazam takie zachowania za nie na miejscu to staram sie (zreszta jak zwykle) być obiektywny i przedstawiac prawde :/ |
|
|
|
18:29, 20 12 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 11 Dołączył: 16-12-2003 Nr użytkownika: 922 |
No no ciekawy temat ,niejaki thoruss który dostał banna ostatnio może i tresc w swojej wypowiedzi miał ubogą
|
|
|
|
18:32, 20 12 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 20-12-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 946 |
Pamiętam, że kiedyś zostałem zbanowany zanim zdążyłem dołączyć do serwera, ale napisane było, że bana dostaję do czasu, kiedy rozpocznie się następna mapa. Czy tak można ??
|
|
|
|
19:19, 20 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 128 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 570 |
jasne
|
|
|
|
19:24, 20 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 347 Dołączył: 23-11-2003 Skąd: Starogard Gdański Nr użytkownika: 795 |
Popieram kargona! Też jestem ciekawy, jak wygląda praca adminów serwera i czy lubią swoją pracę.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |