IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Anty-odrzut cvar - anty recoil skrypt, czyli sztuczka własnej roboty
VISTORANTE
post 22:35, 20 12 2003
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 568

Niedawno zająłem sie pewnym małym problemem: znienawidzony przeze mnie odrzut ze snajperki. Spróbowałem tak skonstruować linie konfigu żeby go zmniejszyć i - o dziwo - to wcale nie było takie trudne. Na razie moje linijki wyglądają tak:

CODE

// ***************************
// Antyodrzut by Vis
// ***************************

set recoil "+attack; wait 11; -attack; +lookdown; wait 12; -lookdown"
bind n "bind mouse1 vstr recoil; echo Antyodrzut-ON"
bind m "bind mouse1 +attack; echo Antyodrzut-OFF"
No i dochodzi jeszcze do tego autoexec oczywiście. Na razie nie jest to idealne.. Przy okazji: To nie ma całkowicie eliminować odrzutu tylko lekko go zmniejszyć.PB to przepuszcza więc nie sądze że to czit. Piszcie co o tym sądzicie
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
blinkkin
post 23:18, 20 12 2003
Post #2

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

z tego co wiem wszelkie 'ruchowe skrypty' sa zabronione w cb. nie wim dokladnie, ani z pewnoscia nie moge stwierdzic czy z takim skyptem mozna grac. w skryptach mozna zmieniac wyglad gry, ulatwiajacy gre etc. dozwolone sa skrypty zmieniajace fov i zarazem bron. ale wszelkiego rodzaju wcisnij-strzal-lewo-jump-kucnij i podobne skrypty odpowiadajace bezposrednio za ruch playera sa zle postrzegane.

+Quote Post
VISTORANTE
post 23:22, 20 12 2003
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 568

To skrypt do ffa a nie do CB oczywiście.

+Quote Post
Swiety
post 19:20, 27 12 2003
Post #4

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

To co zrobiłeś to się potocznie nazywa anty-recoil skrypt (zresztą twój jest bardzo kiepski biggrin.gif ) i pierwsze takie skrypty zaczęły pojawiać się półtora roku temu w RTCW.

Czy takie skrypty to jest czit ? Sporo osób uważa że tak ja osobiście uważam że nie.
Żaden PB tego nie wykrywa, zresztą ekipa PB ma ważniejsze rzeczy na głowie jak ściaganie wallhacków czy aimbotów niż ściganie kolesi ze skryptami do snjaperki która w ET jest praktycnzie nieprzydatna.
Takie skrypty nie powodują że widzi się przez ściany czy wali automatycznie hsy.
Jednynie obserwująć kogoś ze specta można zobaczyć czy nie ma odrzutu ale koleś zawsze może powiedzieć że ma mało fps.

Po to w configu PB CB jest restrykcja na com_maxfps<40 żeby nie wykorzystywac tego do odrzutu.
Okazuje się że również przy com_maxfps 41 odrzut też jest mniejszy.

Wracając do skryptu.
Nie będę tutaj pisał gotowca bo
1) mi się nei chce,
2) Nie strzelam ze snajperki w ET bo jest do dupy
ale dam kilka rad

Jesli ktoś uzywa waitów w skrypcie to powinien wcześniej ustawić sobie stałe com_maxfps.
Wait jest nierozerwalnie związany z ilością fps. przy 75 fps Wait 1 to 1/75 sekundy wait 3 to 1/25 sekundy.
Przy zmeniającym fps działania skryptów moga być inne niż zamierzone.

Druga sprawa to wspomniane com_maxfps. Czym mniejsze tym mniejszy odrzut snajpy. Oczywiście od dołu jest restrykcja PB (40). Na serwerach bez configa CB czy o zgrozoz wogóle bez PB to hulaj dusza piekła nie ma. Ale nawet przy 41 odrzut jest wyraźnie mniejszy i można to wykorzystać w skrypcie.
Bez sensu jest latać cały czas po mapie z 41 fps. Można te 41 fps włączać wyłącznie na czas odrzutu operująć odpowiednio waitami. Po strzale powracajac do wysokiej ilosći fps.

Trzecia sprawa że szybkością samego lookdown tez można sterowąć. To chyba było cl_pitchspeed.

+Quote Post
Estaloth
post 16:12, 20 01 2005
Post #5

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1257

Niedawno niejaki landryn założył temat nt anty recoila. Jako iż ostatnio były przerwy z działaniem forum, podejrzewam, iż ów topic został usunięty. Dla przypomnienia

bind c "vstr snipermode"
set snipermode vstr recoil1
set recoil1 "cl_pitchspeed 234; com_maxfps 76; bind mouse1 vstr recoilon; echo ^0[^7Sniper Mode^0/^7ON^0]^7; set snipermode vstr recoil2"
set recoil2 "cl_pitchspeed 140; com_maxfps 43; bind mouse1 vstr recoilon1; echo ^0[^7Sniper Mode^0/^7ON^0] [^7Recoil Reduced^0]^7; set snipermode vstr recoil3"
set recoil3 "com_maxfps 125; vstr recoiloff; echo ^0[^7Sniper Mode^0/^7OFF^0]^7; set snipermode vstr recoil1"
set recoilon "+attack; wait 12; -attack; +lookdown; wait 7; -lookdown"
set recoilon1 "+attack; wait 12; -attack; +lookdown; wait 4; -lookdown"
set recoiloff "bind mouse1 +attack"

+Quote Post
conish
post 3:51, 21 01 2005
Post #6

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

4. Miscellaneous rules
3. The following tactics are to be considered illegal:

- Making weapons recharge faster or making recoil disappear.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi