IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Moze servis ET PL utworzy LIGE ??, LIGA ET PL polskich klanów
Go��_LOL
post 17:26, 15 08 2003
Post #1

Goście

( ... edited by moderator
...
Topic z połączenia kilku innych topiców
... )

Moze zrobil by ktos od wrzesnia Polska lige enemy ter......... 1 liga 2 itd tongue.gif by byla fajna Zabawa:) co wy na to???
Go to the top of the page

+Quote Post
6 Stron V   1 2 3 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
Trybut
post 18:07, 15 08 2003
Post #2

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 99

Jestem za ale kto się za to weźmie? Ja się tego nie podejmę, a wiem że sporo osób, które się kiedyś zajmowały podobnymi organizacjami byli mieszani z błotem a co najmniej niedoceniani, za swoje poświęcenie. Przykładów nie będę wymieniał, bo jest ich dużo a żaden z nich nie powinien być wyróżniony, bo inne wtedy mogłyby się okazać gorsze, a przecież każdy się starał!

+Quote Post
gatess
post 19:05, 15 08 2003
Post #3

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Administratorzy
Nr użytkownika: 2

Jako twórca portalu enemyterritory.pl, chętnie mogę pomóc w organizacji czy być współorganizatorem.
Taki turniej napewno pozwoli klany nowe i te z tradycja RtCW poznać się itd.

Przede wszystkim zanim powstanie taka liga trza zapewnić sobie serwery do rozgrywek minimum dwa.
Co do samej organizacji , serwis nasz moze udostepnić hosting i przygotować strone www.
Jeżeli będą chętni służe pomocą.

+Quote Post
FarSight
post 8:50, 16 08 2003
Post #4

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 92

NO jakas liga byloby nice .... jest pare mozliwosci:
1.Pogadac z frytka (NoOne) niech zalozy na clanbase polski ladder ET, wtedy all jest proste, sa zasady, jest www, z serverami tesh nie byloby problemow bo przynajmniej polowa klanow ma swoje servery ....
2.Nowa liga tworzona od podstaw .... tu beda problemy bo:
a) zaraz sie zacznie pisanie chorych regulaminow (chyba ze ktos sie okaze genialny i po prostu skopiuje reg z CB laddera lub cupa)
b ) trza zrobic www (gatess powiedzial ze zhostuje www) ale i tak ktos to musi zrobic a do tego trza chentnych zapalencow co beda cos za friko robic
c) servery - teoretycznie jezeli regulamin bedzie z CB to nie trzeba bedzie nic z confami przerabiac i jako ze mamy sporo servow nie powinno byc problemow
d) jakies "wladze" ligi, adminni etc .... bedzie problem biggrin.gif

Abstrachujanc od all powyzej jest problem roznicy poziomow pomiedzy najepszymi a najslabszymi (pierwsza 4 ligi mozna podac ze 100% pewnoscia) oraz problm powaznego podchodzenia do ligi ze strony klanow widm .... czyli nie rozgrywanie meczy ect (pamientamy to z d-day laddera etc) zpisze sie 16 klanow a okaze sie ze 6-8 gra a reszta sie rozpadla, znikła lub inne jesio dziwactwa .......

Innym pomyslem bylo by rozegranie paru mini cupow "the best of 'nazwa mapy'" czyli w zaleznosci od ilosci klanow jedno, dwu lub trzy tygodniowe imprezki gdzie kazdy gra z kazdym na tej samej mapie 3xSW (przy 6 klanach kazdy by rozegral po 5 meczy) i potem na postawie ilosci zwyciestw i ew malych pkt wylaniana jest koncowa klasyfikacja ..... i robic taki cup cyklicznie do wyczerpania zasobow (to jest map biggrin.gif)

+Quote Post
Go��_Gość_Aiven
post 18:23, 16 08 2003
Post #5

Goście

jestem za tym by clan 4fun dogadal sie z lepszymi clanami i cos zorganizowali lepsze clany maja serwy i chetnie by uzyczyli na czas meczu,,mysle ze sie zemna zgoedzicie..zrobcie zbiurke cl najlepszych clanow i dogadac sie idzie..pogadajce z Cd Action oni sa za ta gra tez moze cos pomoga..sprubowac idzie

+Quote Post
PointMan
post 18:55, 16 08 2003
Post #6

Schutze

Nr użytkownika: 100

Mój klan także chętnie uczestniczyłby w takim konkursie smile.gif a co do tej strony ... to może właściciel tej strony http://members.lycos.co.uk/ligapb/ by nam jakoś zapożyczył swój system smile.gif jest bardzo dobry..bo jestem na jego stronie...jak by co to ja mogę się z nim dogadać.

+Quote Post
gatess
post 1:46, 18 08 2003
Post #7

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Administratorzy
Nr użytkownika: 2

Nie ma to jak reklama Mad :/ .

Stronka to najmniejszy problem.Trza szukać ludzi, którzy będą chcieli poświecić nieco czasu na organizacji,szczególnie z doświadczeniem w prowadzeniu takiej ligi.
Bez wsparcia takich klanów jak Poison IronCross czy 17thSS nie ma co zaczynać.

Przede wszystkim dostęp do min. 2 serwerow porządnych i min.2-3 osoby, które takową lige organizowały..

+Quote Post
Afgan
post 16:12, 18 08 2003
Post #8

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 5

Mysle, ze liga to dobry pomysl. Po wakacjach bedzie gralo wiecej ludzi i bardziej regularnie. Mogla by ruszyc od pazdziernika i trwac 2-3 miesiace. Czy np bysmy robili finaly?? Jesli tak to napewno jest potrzebna dobra organizacja, ktos kto by zalatwil wszytsko na miejscu [kafejka itd] i sponsorzy.

Jak robic to porzadnie biggrin.gif! odrazu duza pierwsza liga ET.

Jesli organizujemy to potrzebujemy ludzi, ktorzymaja doswiadczenie i juz organizowali ligi RtCW.

+Quote Post
Terom
post 0:23, 20 08 2003
Post #9

Schutze

Nr użytkownika: 111

Klan .:WP:. Jest chętny na PL ligę smile.gif

+Quote Post
Ginuś
post 11:43, 22 08 2003
Post #10

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 122

1 jest pewne - ligę jakąs trzeba zrobić i to najlepiej nie czekaćna ostatnią godzinę tylko już teraz wziąśćsię za organizację, żeby mniej więcej od połowy września, początku października ruszyła.
Dobrym pomysłem wykazał się też Far - czyli żeby zrobić "the best of danej mapy". Tutaj można byłoby wprowadzić coś na miarę Pucharu Polski, czyli za 1 miejsce w takim pojedyńczym turnieju przyznawane byłoby 20 pkt. za drugie - 17 itd.
Moje zdanie jest takie żeby zrobić i to i to. Myślę, że chęci na grę są, brakuje tylko najważniejszego - organizatorów :>.

+Quote Post
FarSight
post 13:01, 22 08 2003
Post #11

Hauptmann
Ikona Grupy

Ludki .... nie bedzie teraz czasu imo na polska liga .... czesc klanow gra w clanbase ladderze euro ET, wiekszosc sie zapisala do clanbase cup'a ET, niektorzy tesh do clanbase cup'a rtcw, gdzies tam ktos zalozyl polski ladder i pewnie jesio bedzie na clanbase polski ladder .... kto bedzie w tym wszystkim grac ?? .... imo klany ktore czynnie biora udzial w clanbase euro ladderze i w clanbase cupie nie beda mialy czas na inne rzeczy

+Quote Post
Mad
post 13:15, 22 08 2003
Post #12

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 48

Oto moj pomysl na lige tongue.gif

Są dwie ligi 1 i 2 (a moze i nawet 3 jak bedzie duzo klanów). Klany mogą się zapisać w kazdym momecie ale wtedy trafiaja do ostatnie ligi. Rozdzielenie klanów bedzie polegac an dogadaniu sie z liderami meczach w cb itp.

do tego mzoe byc cup tak jak w pilce puchar polski. losowe rozstawienei druzyn drabinka 2 mecze. tak jak w pilce przechodz ten co wiecej strzeli bramek. w razie remisu nozowka.

---------------------------
zasady ogolne:
2 rundy sw
peln czas
mozliwosc gry 5 6 lub 7 zawodniakmi w zalaznosci od ustaleni z klanem
gra sei na 1 mapie
klan musi podac mape przeciwnikowi 4 dni wczesniej
punkty jak w pilce remis 1 porazka 0 wygrana 3. dodatkowo za w/o - 1 (jak w pol tongue.gif)
na meczu jest sedzia
kazdy klan musi dostarczyc statystyki organizatora za brak beda kary (bo bedzie jak w pol ze wszystko musieli robic prowadzacy i nei mieli rzadnej wspolpracy)
mysle ze 2 sezony beda letni i zimowy
a i mecze grane tylko w weekedny i swieta

i jak chceice to zaczac to tylko teraz tongue.gif mzoe juz wlaczyc jakies zapisy i robic terminarze i strone???

+Quote Post
FarSight
post 18:11, 22 08 2003
Post #13

Hauptmann
Ikona Grupy

Czensc klanow nie gra z zalozenia w Piatek i Sobote to sa dni na inne zajecia

+Quote Post
Mad
post 1:00, 24 08 2003
Post #14

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 48

a i takie male spostrzerzenie. czy warto jest robic lige jak bedzie pewnie mnóstwo fejkow?? w nizszej lidze (jak bedzie podzial na ligi) bedzie gralo mnostwo fejkow i bedzie wygrywac ten co ma lepszy graczy wypozyczonych. i nie nalezy gadac ze tego nei ma bo nei ma na pewno w ic c4 poison itp ale w innych klanach

mzoe sprawdzanie ip??

kazdy gracz po dolaczeniu do klanu musi zostac zapisany na liste z podanym ip i musi to byc zrobione tydzien przed rozegranie mjakiegos meczu??

+Quote Post
FarSight
post 8:25, 24 08 2003
Post #15

Hauptmann
Ikona Grupy

QUOTE (Mad @ Aug 23 2003, 11:00 PM)
a i takie male spostrzerzenie. czy warto jest robic lige jak bedzie pewnie mnóstwo fejkow?? w nizszej lidze (jak bedzie podzial na ligi) bedzie gralo mnostwo fejkow i bedzie wygrywac ten co ma lepszy graczy wypozyczonych. i nie nalezy gadac ze tego nei ma bo nei ma na pewno w ic c4 poison itp ale w innych klanach

mzoe sprawdzanie ip??

kazdy gracz po dolaczeniu do klanu musi zostac zapisany na liste z podanym ip i musi to byc zrobione tydzien przed rozegranie mjakiegos meczu??

Niewykonalne .... bo duza czesc graczy posiada dynamiczne IP a inni aby na meczach miec dobre pingi graja od znajomyh albo z cafe, a z racji tego ze w ET mozna se zmienic cdkeya GUID'a tesh se mozna zmienic ..... sprawa jest prosta ... sa ludzie ktorzy kca wygrac mecz i zrobic to samemu i miec z tego satysfakcje i sa lole ktore kca wygrac za wszelka cene ...... odkad pamietam na 90+ meczy IC w ClanBase tylko w 2 (oba w International) mielismy w skladzie fejka .... i to nie po to zeby sie wzmocnic (oba mecze przegralismy) tylko dlatego ze z powodow losowych nie bylo skladu na mecz a jush byl zaakceptowany (to tesh jest bezsensowne tlumaczenie no ale coz wolelismy zagrac z fejkiem niz oddac w/o) .......
Wracajac do sprawy zlapania kogos kto gra pod fejkiem ... nawet przy dynamicznym ip mozna pewne czynnosci wykonac ktore moga (nie musza) pomoc w udowodnienu ze ktos gra z kogos ... ale to trzeba w trakcie meczu (np pomiedzy rundami) spisac jego ip (w konsoli /rcon status) i poprosic kogos obcykanego w tych sprawach zeby sprawdzil czy to ip siedzi na ircu a jezeli tak to z jaka xywka, checknanc tracertem lub Visual Routem z jakiego miasta jest etc etc .... bo jesio gracz X jest z Wawy a na meczu gra kolo z jego xywka i ip z katowic no to all jasne ..... albo na ircu siedzi kolo z tym ip ale xywka Y z inengo klanu .... ale to all trza szybko i w trakcie meczu

+Quote Post
Catra
post 23:37, 25 08 2003
Post #16

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 141

Jak chcecie zobaczyc jak zrobilismy to z chłopakami z Americas Army PL to wejdzcie tu i na forum AA i do odforum Polskiej ligi tu

wink.gif

+Quote Post
Dajmos
post 23:14, 3 10 2003
Post #17

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 264

Słyszał moze ktos cos o POLSKIEj LIDZE ET .
Nie chodzi mi o laderki w CB tylko pwoiedzmy taką lige jak RTCW na FPP.PL

+Quote Post
Smith
post 0:11, 4 10 2003
Post #18

Schutze

Nr użytkownika: 152

Fundnij stronke znajdz sponsora i git.. dry.gif

+Quote Post
FarSight
post 9:03, 4 10 2003
Post #19

Hauptmann
Ikona Grupy

QUOTE (Smith @ Oct 3 2003, 10:11 PM)
Fundnij stronke znajdz sponsora i git.. dry.gif

Hehehhee true ...

+Quote Post
Dajmos
post 9:49, 4 10 2003
Post #20

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 264

hhehe no też prawda :}
ale ostatnio wyczytałem na FPP.pl taki oto artykulik
(troche stary )tongue.gif

A jednak?

01?10?2003 - 14:31 - [FPP]Bober - - [4]
Witajcie troche nie odświeżałem tego servera ale wreszcie biore się do pracy , chce stwożyć tutaj teraz lige "Wolfenstein - Enemy Territory" Ponieważ liga RtCW upadła i to troche temu dla tego jestem zmuszony stwożyć lige ET a nie RtCW...(niestety).Chce zacząć od razu więc prosze CL klanów ET o wysyłanie squadu drużyny tak jak pełnom nazwe klanu i (jak ma) stronke przesyłać na [email protected] albo znaleść mnei na Quakenet na kanale #s&d.et , #wolfpl lub #etpl mam nadziej ,że zglosi się dużo klanów...

Oto Kometarze do niego ....

OMG
01?10?2003 - 14:51 - [FPP]Majin
Scena rtce niepadla :[ niewiem skad masz takie info :[

Zmiana ;D
01?10?2003 - 15:05 - [FPP]BoB3r
juz zmienilem newsa popelnilem blad ;P

po co nam to?
01?10?2003 - 15:16 - cwirek
Bez urazy ale...

Właśnie... po co tworzyć od nowa coś co nie wyszło?? liga POL to nie był nawet namiastka ligii .... mecze sie fajnie grało i w ogóle... grupy jednak nie były dobrze dobrane... mase błedów było itd. ... a stronka ligowa uaktualniana jak już sie dobrze działo to raz na 2 miesiące bueheh!! i tu mówię o 1 lidze... a co mówic o 2 i 3 lidze ... statystyki były dostępne jedynie chyba na poczatku tej ligii pozniej o tym zapomniano... wiec po co to ? lepiej grac w CB

a może jednak?
02?10?2003 - 18:26 - [UTP]Trybut
CB to mimo wszystko nie żadna polska liga (tylko CB Cupy to w ogóle są ligi a reszta nie, jak sami o sobie piszą ci z CB). Fajnie byłoby coś rozegrać w całkowicie polskich realiach, nawet biorąc pod uwagę niedoróbki poprzedniej edycji...

Po tych Komentarzach pojawiło sie to :/

No ok....

01?10?2003 - 18:50 - [FPP]Bober - -
No widziałem że prawie nikomu się nie podoba liga ET wię zrezygnowałem z tego....PoL umarło thats it bye tongue.gif

No to POL padł sad.gif

+Quote Post

6 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi