| Go��_LOL |
17:26, 15 08 2003
|
|
Goście |
( ... edited by moderator
... Topic z połączenia kilku innych topiców ... ) Moze zrobil by ktos od wrzesnia Polska lige enemy ter......... 1 liga 2 itd |
|
|
|
![]() |
18:07, 15 08 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 7 Dołączył: 15-08-2003 Nr użytkownika: 99 |
Jestem za ale kto się za to weźmie? Ja się tego nie podejmę, a wiem że sporo osób, które się kiedyś zajmowały podobnymi organizacjami byli mieszani z błotem a co najmniej niedoceniani, za swoje poświęcenie. Przykładów nie będę wymieniał, bo jest ich dużo a żaden z nich nie powinien być wyróżniony, bo inne wtedy mogłyby się okazać gorsze, a przecież każdy się starał!
|
|
|
|
19:05, 15 08 2003
|
|
|
Oberst ![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1029 Dołączył: 24-06-2003 Skąd: Legnica Nr użytkownika: 2 |
Jako twórca portalu enemyterritory.pl, chętnie mogę pomóc w organizacji czy być współorganizatorem.
Taki turniej napewno pozwoli klany nowe i te z tradycja RtCW poznać się itd. Przede wszystkim zanim powstanie taka liga trza zapewnić sobie serwery do rozgrywek minimum dwa. Co do samej organizacji , serwis nasz moze udostepnić hosting i przygotować strone www. Jeżeli będą chętni służe pomocą. |
|
|
|
8:50, 16 08 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
NO jakas liga byloby nice .... jest pare mozliwosci:
1.Pogadac z frytka (NoOne) niech zalozy na clanbase polski ladder ET, wtedy all jest proste, sa zasady, jest www, z serverami tesh nie byloby problemow bo przynajmniej polowa klanow ma swoje servery .... 2.Nowa liga tworzona od podstaw .... tu beda problemy bo: a) zaraz sie zacznie pisanie chorych regulaminow (chyba ze ktos sie okaze genialny i po prostu skopiuje reg z CB laddera lub cupa) b ) trza zrobic www (gatess powiedzial ze zhostuje www) ale i tak ktos to musi zrobic a do tego trza chentnych zapalencow co beda cos za friko robic c) servery - teoretycznie jezeli regulamin bedzie z CB to nie trzeba bedzie nic z confami przerabiac i jako ze mamy sporo servow nie powinno byc problemow d) jakies "wladze" ligi, adminni etc .... bedzie problem Abstrachujanc od all powyzej jest problem roznicy poziomow pomiedzy najepszymi a najslabszymi (pierwsza 4 ligi mozna podac ze 100% pewnoscia) oraz problm powaznego podchodzenia do ligi ze strony klanow widm .... czyli nie rozgrywanie meczy ect (pamientamy to z d-day laddera etc) zpisze sie 16 klanow a okaze sie ze 6-8 gra a reszta sie rozpadla, znikła lub inne jesio dziwactwa ....... Innym pomyslem bylo by rozegranie paru mini cupow "the best of 'nazwa mapy'" czyli w zaleznosci od ilosci klanow jedno, dwu lub trzy tygodniowe imprezki gdzie kazdy gra z kazdym na tej samej mapie 3xSW (przy 6 klanach kazdy by rozegral po 5 meczy) i potem na postawie ilosci zwyciestw i ew malych pkt wylaniana jest koncowa klasyfikacja ..... i robic taki cup cyklicznie do wyczerpania zasobow (to jest map |
|
|
|
| Go��_Gość_Aiven |
18:23, 16 08 2003
|
|
Goście |
jestem za tym by clan 4fun dogadal sie z lepszymi clanami i cos zorganizowali lepsze clany maja serwy i chetnie by uzyczyli na czas meczu,,mysle ze sie zemna zgoedzicie..zrobcie zbiurke cl najlepszych clanow i dogadac sie idzie..pogadajce z Cd Action oni sa za ta gra tez moze cos pomoga..sprubowac idzie
|
|
|
|
18:55, 16 08 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 3 Dołączył: 16-08-2003 Nr użytkownika: 100 |
Mój klan także chętnie uczestniczyłby w takim konkursie
|
|
|
|
1:46, 18 08 2003
|
|
|
Oberst ![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1029 Dołączył: 24-06-2003 Skąd: Legnica Nr użytkownika: 2 |
Nie ma to jak reklama Mad :/ .
Stronka to najmniejszy problem.Trza szukać ludzi, którzy będą chcieli poświecić nieco czasu na organizacji,szczególnie z doświadczeniem w prowadzeniu takiej ligi. Bez wsparcia takich klanów jak Poison IronCross czy 17thSS nie ma co zaczynać. Przede wszystkim dostęp do min. 2 serwerow porządnych i min.2-3 osoby, które takową lige organizowały.. |
|
|
|
16:12, 18 08 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 108 Dołączył: 26-06-2003 Skąd: Gdynia Nr użytkownika: 5 |
Mysle, ze liga to dobry pomysl. Po wakacjach bedzie gralo wiecej ludzi i bardziej regularnie. Mogla by ruszyc od pazdziernika i trwac 2-3 miesiace. Czy np bysmy robili finaly?? Jesli tak to napewno jest potrzebna dobra organizacja, ktos kto by zalatwil wszytsko na miejscu [kafejka itd] i sponsorzy.
Jak robic to porzadnie Jesli organizujemy to potrzebujemy ludzi, ktorzymaja doswiadczenie i juz organizowali ligi RtCW. |
|
|
|
0:23, 20 08 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 20-08-2003 Nr użytkownika: 111 |
Klan .:WP:. Jest chętny na PL ligę
|
|
|
|
11:43, 22 08 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 54 Dołączył: 22-08-2003 Nr użytkownika: 122 |
1 jest pewne - ligę jakąs trzeba zrobić i to najlepiej nie czekaćna ostatnią godzinę tylko już teraz wziąśćsię za organizację, żeby mniej więcej od połowy września, początku października ruszyła.
Dobrym pomysłem wykazał się też Far - czyli żeby zrobić "the best of danej mapy". Tutaj można byłoby wprowadzić coś na miarę Pucharu Polski, czyli za 1 miejsce w takim pojedyńczym turnieju przyznawane byłoby 20 pkt. za drugie - 17 itd. Moje zdanie jest takie żeby zrobić i to i to. Myślę, że chęci na grę są, brakuje tylko najważniejszego - organizatorów :>. |
|
|
|
13:01, 22 08 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
Ludki .... nie bedzie teraz czasu imo na polska liga .... czesc klanow gra w clanbase ladderze euro ET, wiekszosc sie zapisala do clanbase cup'a ET, niektorzy tesh do clanbase cup'a rtcw, gdzies tam ktos zalozyl polski ladder i pewnie jesio bedzie na clanbase polski ladder .... kto bedzie w tym wszystkim grac ?? .... imo klany ktore czynnie biora udzial w clanbase euro ladderze i w clanbase cupie nie beda mialy czas na inne rzeczy
|
|
|
|
13:15, 22 08 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 77 Dołączył: 31-07-2003 Skąd: Kalisz Nr użytkownika: 48 |
Oto moj pomysl na lige
Są dwie ligi 1 i 2 (a moze i nawet 3 jak bedzie duzo klanów). Klany mogą się zapisać w kazdym momecie ale wtedy trafiaja do ostatnie ligi. Rozdzielenie klanów bedzie polegac an dogadaniu sie z liderami meczach w cb itp. do tego mzoe byc cup tak jak w pilce puchar polski. losowe rozstawienei druzyn drabinka 2 mecze. tak jak w pilce przechodz ten co wiecej strzeli bramek. w razie remisu nozowka. --------------------------- zasady ogolne: 2 rundy sw peln czas mozliwosc gry 5 6 lub 7 zawodniakmi w zalaznosci od ustaleni z klanem gra sei na 1 mapie klan musi podac mape przeciwnikowi 4 dni wczesniej punkty jak w pilce remis 1 porazka 0 wygrana 3. dodatkowo za w/o - 1 (jak w pol na meczu jest sedzia kazdy klan musi dostarczyc statystyki organizatora za brak beda kary (bo bedzie jak w pol ze wszystko musieli robic prowadzacy i nei mieli rzadnej wspolpracy) mysle ze 2 sezony beda letni i zimowy a i mecze grane tylko w weekedny i swieta i jak chceice to zaczac to tylko teraz |
|
|
|
18:11, 22 08 2003
|
|
|
Czensc klanow nie gra z zalozenia w Piatek i Sobote to sa dni na inne zajecia
|
|
|
|
1:00, 24 08 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 77 Dołączył: 31-07-2003 Skąd: Kalisz Nr użytkownika: 48 |
a i takie male spostrzerzenie. czy warto jest robic lige jak bedzie pewnie mnóstwo fejkow?? w nizszej lidze (jak bedzie podzial na ligi) bedzie gralo mnostwo fejkow i bedzie wygrywac ten co ma lepszy graczy wypozyczonych. i nie nalezy gadac ze tego nei ma bo nei ma na pewno w ic c4 poison itp ale w innych klanach
mzoe sprawdzanie ip?? kazdy gracz po dolaczeniu do klanu musi zostac zapisany na liste z podanym ip i musi to byc zrobione tydzien przed rozegranie mjakiegos meczu?? |
|
|
|
8:25, 24 08 2003
|
|||
|
Niewykonalne .... bo duza czesc graczy posiada dynamiczne IP a inni aby na meczach miec dobre pingi graja od znajomyh albo z cafe, a z racji tego ze w ET mozna se zmienic cdkeya GUID'a tesh se mozna zmienic ..... sprawa jest prosta ... sa ludzie ktorzy kca wygrac mecz i zrobic to samemu i miec z tego satysfakcje i sa lole ktore kca wygrac za wszelka cene ...... odkad pamietam na 90+ meczy IC w ClanBase tylko w 2 (oba w International) mielismy w skladzie fejka .... i to nie po to zeby sie wzmocnic (oba mecze przegralismy) tylko dlatego ze z powodow losowych nie bylo skladu na mecz a jush byl zaakceptowany (to tesh jest bezsensowne tlumaczenie no ale coz wolelismy zagrac z fejkiem niz oddac w/o) ....... Wracajac do sprawy zlapania kogos kto gra pod fejkiem ... nawet przy dynamicznym ip mozna pewne czynnosci wykonac ktore moga (nie musza) pomoc w udowodnienu ze ktos gra z kogos ... ale to trzeba w trakcie meczu (np pomiedzy rundami) spisac jego ip (w konsoli /rcon status) i poprosic kogos obcykanego w tych sprawach zeby sprawdzil czy to ip siedzi na ircu a jezeli tak to z jaka xywka, checknanc tracertem lub Visual Routem z jakiego miasta jest etc etc .... bo jesio gracz X jest z Wawy a na meczu gra kolo z jego xywka i ip z katowic no to all jasne ..... albo na ircu siedzi kolo z tym ip ale xywka Y z inengo klanu .... ale to all trza szybko i w trakcie meczu |
||
|
|
|||
23:37, 25 08 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 30 Dołączył: 25-08-2003 Nr użytkownika: 141 |
|
|
|
|
23:14, 3 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 50 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Łaziska Górne Nr użytkownika: 264 |
Słyszał moze ktos cos o POLSKIEj LIDZE ET .
Nie chodzi mi o laderki w CB tylko pwoiedzmy taką lige jak RTCW na FPP.PL |
|
|
|
0:11, 4 10 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 29-08-2003 Nr użytkownika: 152 |
Fundnij stronke znajdz sponsora i git..
|
|
|
|
9:03, 4 10 2003
|
|||
|
Hehehhee true ... |
||
|
|
|||
9:49, 4 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 50 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Łaziska Górne Nr użytkownika: 264 |
hhehe no też prawda :}
ale ostatnio wyczytałem na FPP.pl taki oto artykulik (troche stary ) A jednak? 01?10?2003 - 14:31 - [FPP]Bober - - [4] Witajcie troche nie odświeżałem tego servera ale wreszcie biore się do pracy , chce stwożyć tutaj teraz lige "Wolfenstein - Enemy Territory" Ponieważ liga RtCW upadła i to troche temu dla tego jestem zmuszony stwożyć lige ET a nie RtCW...(niestety).Chce zacząć od razu więc prosze CL klanów ET o wysyłanie squadu drużyny tak jak pełnom nazwe klanu i (jak ma) stronke przesyłać na [email protected] albo znaleść mnei na Quakenet na kanale #s&d.et , #wolfpl lub #etpl mam nadziej ,że zglosi się dużo klanów... Oto Kometarze do niego .... OMG 01?10?2003 - 14:51 - [FPP]Majin Scena rtce niepadla :[ niewiem skad masz takie info :[ Zmiana ;D 01?10?2003 - 15:05 - [FPP]BoB3r juz zmienilem newsa popelnilem blad ;P po co nam to? 01?10?2003 - 15:16 - cwirek Bez urazy ale... Właśnie... po co tworzyć od nowa coś co nie wyszło?? liga POL to nie był nawet namiastka ligii .... mecze sie fajnie grało i w ogóle... grupy jednak nie były dobrze dobrane... mase błedów było itd. ... a stronka ligowa uaktualniana jak już sie dobrze działo to raz na 2 miesiące bueheh!! i tu mówię o 1 lidze... a co mówic o 2 i 3 lidze ... statystyki były dostępne jedynie chyba na poczatku tej ligii pozniej o tym zapomniano... wiec po co to ? lepiej grac w CB a może jednak? 02?10?2003 - 18:26 - [UTP]Trybut CB to mimo wszystko nie żadna polska liga (tylko CB Cupy to w ogóle są ligi a reszta nie, jak sami o sobie piszą ci z CB). Fajnie byłoby coś rozegrać w całkowicie polskich realiach, nawet biorąc pod uwagę niedoróbki poprzedniej edycji... Po tych Komentarzach pojawiło sie to :/ No ok.... 01?10?2003 - 18:50 - [FPP]Bober - - No widziałem że prawie nikomu się nie podoba liga ET wię zrezygnowałem z tego....PoL umarło thats it bye No to POL padł |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |