2:15, 27 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 138 Dołączył: 14-10-2003 Nr użytkownika: 465 |
Witam,
sam nie jestem CL, ale tak się niestety złożyło że klany w których byłem miały marną organizację lub nie miały jej wcale. bardzo bym prosił by CL najlepszych polskich klanów (a także gracze) podzieli się, doświadczeniami, radami i spostrzeżeniami jak dobrze prowadzić klan. proszę bez banałów typu 10 dobrych graczy i treny 4 razy w tygodniu. dzięki pzdr |
|
|
|
![]() |
5:46, 27 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 152 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 488 |
Cezar nie 4 a 10-14 trenow w tygodniu ;P Zdaje sie ze na serwisie etpl jest taki poradniczek made by rover jego nazwa brzmi mniej wiecej "gra w klanach" czy cos w tym stylu, poszukasz to znajdziesz...
|
|
|
|
18:59, 27 12 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 138 Dołączył: 14-10-2003 Nr użytkownika: 465 |
Czytałem to, ale rover pomimo tego że się narobił, nie napisał o doświadczeniach. To co jest tam zawarte to suchy poradnik bez którego obejdzie się nawet średnio doswiadczony gracz (no offence rover) chodzi mi o podpopwiedzi, coś co wynika z doświadczenia, metody motywacji!!! nawet takie lużne uwagi że lepiej mieć ludzi pełnoletnich bo poważniej podchodzą do sprawy itd. pzdr |
||
|
|
|||
19:52, 27 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 120 Dołączył: 15-09-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 218 |
Nie jestem wprawdzie CL'em 7teens, ale mogę co nieco od siebie powiedzieć. Zasadniczo podstawą działania klanu jest to, aby... się nie rozleciał
|
|
|
|
20:16, 28 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 76 Dołączył: 21-10-2003 Skąd: poproszę inny zestaw pytań... Nr użytkownika: 539 |
Pheh - nie uczestniczyć biernie w wydarzeniach w klanie - jesteś jego członkiem i postępowania Góry (czyt. CL'a/ów) TEŻ cię obchodzą... To porada ogólna, natomiast dla CL'ów:
Nie postępować jak amerykański trener futbolu i bluzgać członków klanu za słabą grę - każda spieprzona akcja przybliża do wykonanej akcji. Do gry potrzeba szczęścia i doświadczeń. No i, nie wywalać członków klanu którzy nie grają. U nas takim typem jest ex-vcl. Kobi, obecnie webmaster. Pielegnuje stronkę i szuka graczy do klanu, na dodatek to nasz motywator (kiedyś zorganizował czata na stronie żeby prywatnie pogadać - a to była rozmówka na temat taktyki, kopania tyłków, i mowa z pytaniem "Jesteście po stronie TGX, czy nie?" |
|
|
|
16:52, 2 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 236 Dołączył: 2-11-2003 Nr użytkownika: 652 |
Ja nie byłem takim zupełnym CL, ale kimś podobnym. Według mnie ważnym czynnikiem jest słuchanie tego, co nasi "podwładni"(
|
|
|
|
17:08, 2 01 2004
|
|
|
Schutze Grupa: ProPlay0r Postów: 7 Dołączył: 2-11-2003 Nr użytkownika: 651 |
treningi to jedno,dobrzy gracze drugie, ale watpie,zeby dluzej zaistnial jakis klan ktorego gracze wzajemnie sie nie lubia...po prostu zdecydowanie latwiej poswiecac swoj czas i starac sie osiagnac cos z ludzmi ktorych sie lubi...stad przy przyjmowaniu ludzi do klanu oprocz ich skilla i dyspozycyjnosci trza patrzec na to jakimi sa ludzmi, czy przyjemnie byloby pojsc z nimi na piwo pogadac itp. imo wlasnie takie osoby sa w stanie stworzyc dobry klan w ktorym bedzie sie przyjemnie grac...a nie przychodzic na treningi jak za kare...
|
|
|
|
17:16, 3 01 2004
|
|||
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 46 Dołączył: 7-12-2003 Skąd: nihongo gakka Nr użytkownika: 864 |
a to dobre, niby czemu TL ma byc najlepszy? i w czym niby ma byc najlepszy? w bierki? imho TL musi sie odznaczac wyobraznia i elastycznoscia co by w pore zareagowac na sytuacje na polu bitwy, wcale nie musi miec aimbotowego skilla. a co do rozpadania sie klanow: po pierwsze primo: jakos trzeba przetrwac te pierwsze trzy tygodnie. na poczatku zawsze jest trudno, nawet jak sie ma samych 'skillerow' w klanie. bez ogrania nic nie zdzialaja - to bedzie czyste ffa. po drugie primo: srednia wieku tez robi swoje, nie chce tu nikogo obrazac, ale imho gracze ktorzy nie maja co najmniej 17 lat raczej nie nadaja sie do powaznego klanu (bo mama nie pozwolila, bo pozno, bo ja stefana nie lubie i bede mu w plecy strzelal). howgh&take it easy |
||
|
|
|||
22:27, 3 01 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
PtOk ja mam 15 lat i czuje się zaangażowany w poczynania klanu .. ale ja zawsze byłem inny
Myśle że primo - CL musi być starszy .. musi być zaangażowany (ktoś tu o banały prosił ? secundo - Gracze muszą również tak jak PtOk powiedzia być starsi bo 12-15 latkowie raczej muszą sie uczyć .. mająinne obowiązki mama ich katuje że siedzą przy kompie itd. ja mam tak samo ale każdą wolną sekundę poświęcam na granie bądź rozmowe z moimi kolegami z klanu ... tertio - Wszyscy muszą się polubić kiedyś spotkać i przejśc okres około 1 miesiąca w którym zdażają się baaardzo często nei porozumieniea.. nie stawianie sie an treny i mecze itd. ......... - CB powinno odłożyć sie na długo, długo później ... większość kalnów się zakłada i ich myślą przewodnią jest start w CB a kiedy po kilku meczach widzą iż im troszke nie idzie ... to sie rozpadają, lub stosują przekręty (pozdro dla FM, terażniejszych PZ idioci .. ) To tyle .. ja oczywiście nie jestem CL ale bacznie ich zawsze obserwuje |
|
|
|
23:48, 3 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 236 Dołączył: 2-11-2003 Nr użytkownika: 652 |
Co??Ja też mam 15 lat
Wracając do TL/CL. TL powinien być przykładem dla graczy. Powinien,tak jak napisałeś ptOku, być elastyczny, zawsze mieć asy w rękawie, nie pokazywać że nie panuje nad sytuacją. Klanowicze powinni go szanować tak samo jak CL-a. TL także powinien pokazywać JAK GRAĆ, jak grać dobrze, efektywnie. Według mnie powinien być najlepszy. |
|
|
|
0:48, 4 01 2004
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
co do cl to mam 16 lat (co za gowniarz?), chodze spac o zwyczajowej porze, czyli 2.00-4.00. inaczej jest chyba tylko wtedy, kiedy naprawde nie mam ochoty siedziec przy kompie i ide spac. co do rodzicow to juz sie przyzwyczaili do mojego nocnego trybu zycia i spania bo 4 godziny (jesli dobrze pojdzie). sporo znanym mi osob tak zyje. co do nauki to jestem leniem jak cholera, ale ma sie tego talenta. jakos pprzelecialem gimnazjum bez powazniejszej nauki (4,5 sredni, natomiast jakims cudem udalo mi sie z czerownym paskiem w klasnie 3), pozniej egzamin i wynik 87 punktow. dostalem sie do jednego z najlepszych liceow w miescie, jesli nie polsce. nie zamierzam spedzic zycia nad ksiazkami, zreszta wyspie sie na starosc. troche offtopic sie zrobil, ale coz. chetnie zobaczylbym w swoim klanie osoby na emeryturce, jesli maja jako takiego skilla. zazwyczaj wiedza czego chca i maja kupe wolnego czasu. zreszta zalozylem, ze w klanie nie maja miejsca soby z wiecznym brakiem czasu. nie musza swietnie grac, wystarczy zeby uczestniczyli katywnie w zyciu klanowym. co do porzadku w klanie to na starcie musza byc wresz apodyktyczni cl. narazie popuszaczlem troche swoim pijaczkom i juz sa tego skutki (dzisiejszy tren). cl nie powinien tracic czasu na matkowanie, zamist tego lepiej zajac sie organizacja klanu (role te pelni takze wa). osoby nieodpowiedzialne powinny byc usuniete w jak najkrutszym czasie. chyba kazdy zgodzi sie ze mna, ze lepiej miec 8 odpowiedzialnych osob z kupa czasu niz 30 osob z super skillem, ktore moga grac tylko raz w tygodniu.
|
|
|
|
14:54, 5 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 43 Dołączył: 10-11-2003 Nr użytkownika: 707 |
mm sam jestem liderem jedengo z klanoow (nie et). Moowi sie ze poczatki sa trudne. Ale jesli sie dobrze wszystko zorganizowalo to bedzie latwo. Wiele osoob tworzy klany z myslą: "O kurczę tak chce miec ten klan do soboty, ale zostaly tylko 2 dni, no trudno jakos sobie poradzimy". I wten sposoob strona jest niedopracowana nie jest wszystko przemyslane. A co do juz istniejącego klanu to przede wszytkim powinno sie byc wyrozumialmy dla wsyztkich graczy i nawet jesli sie nie ma tych 16 czy ilus tam lat to zachowywac sie odrobine powaznie. Czyli nawet 13 latek moze zalozyc klan, eda troszke powaznym - ale tacy sie zadko zdazaja i wiekszosc czuje sie doroslymi i wmawia swoim klanowiczom: "Jak bedzie was ktos przezywal to go zbesztajcie, zbuzgajcie, zprzeklinajcie i wogole tak zeby sie mial spyszna
|
|
|
|
2:38, 15 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 59 Dołączył: 1-11-2003 Nr użytkownika: 628 |
Nasz CL i VCL(SoW) mimo swojego wieku(15) wywiazuja sie z swoich zadan bardzo dobrze i niemam im nic do zarzucenia. Organizuja chlopaki mecze, serwery na treningi, uszatek caly czas cos kombinuje nad taktykami i szuka spar klanow:] Na poczatku niebylo tak kolorowo, ludziki troszke ich olewali ale sklad zrobil sie bardziej klarowny i jest gites
|
|
|
|
0:09, 16 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 77 Dołączył: 31-07-2003 Skąd: Kalisz Nr użytkownika: 48 |
Mam juz prawie 18 lat i slaby skill a jakos kmh trzymam juz od 7 mechow
Licza sie checi i wyobraznia w czasie robienia trena. Formowalem dlugo sklad i jak komus na poczatku cos nie pasowalo najczescniej wylatywal. Lider musi sluchac rad innych graczy a nie slepo patrzec w swoje plany Powinien byc kanal irc na ktorym beda siedziec gracze. Jest to miejscie gadania pomiedzy soba i poznawania sie czasem trzeba przyluzowac i posmiac sie z swojch bledow |
|
|
|
17:07, 16 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 126 Dołączył: 8-10-2003 Nr użytkownika: 410 |
O klanach mam mierne pojecie
Ale od jakiegos czasu poswiecam duzo czasu na zGr3d team. Jakby ktos nie wiedzial to dziadkowie pow 18 roku grajacy sobie w et Jest to jedyny warunek uczestnictwa w zGr3dach. Są u nas czlonkowie innych klanow. Treningow jako takich nie mamy, ale najwazniejsza rzecza pomocna w utrzymaniu jako takiego skladu grajacego jest irc. GG sie nie sprawdza do konferencji a irc miodzio. Pomaga forum i strona www. Sam nic nie zdzialasz Rzadzic nikt nie rządzi nikt nikogo nie opieprza, staramy sie nie bluzgac.. jestem chyba najwiekszym wrogiem bluzgania w necie .. choc nie powiem sam czasem sie wnerwiam jak nam 2 raz w tym samym meczu 2 dziala na raz wysadza. Jest w sumie kolo 20 + zGr3dow ga z 10 Czasem na ffa chca nas wyzwac klany jakies.., my chetnie gramy jak sie zbierzemy A prawde napisal kolo przedemna ze klan tworza ludzie, ktorych oprocz et cos laczy ze soba. Tacy, co chetnie zebrali by sie w realu na piwko itp. PS Dlatego z tego miejsca jeszcze raz apeluje o udzial w LANPARTY Pozdro Cienki Bolek PS A propos skilla to ja sie nie lapie u nas na podstawową 6 Jednak gdybym mial sam wszystko robic .. www, irca treningi taktyki mecze sparringi ... to juz dawno żona by pognala a tak tylko narzeka ze duzo gram |
|
|
|
20:45, 16 01 2004
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Dopóki nie grasz żadnych oficjalnych meczy w CB rtcw.no czy jakieś innej lidze a grasz tylko mecze i spary for fun to reszcie ch.uj do tego. Możesz se nawet cały squad Gunslingers wziąść do Zgred team i jest wszystko w porządku dopóki nie gracie officiali w CB. A to że jakiś CL zabroni np swoim zawodnikom którym ksywki zaczynają się np na litere C a ostatnie dwie litery ksywki to UJ grania w zgred team w godzinach od 17.15 do 17.16, 29 lutego każdego roku na serwerze o ip 13.37.13.37:6666 to już jest wyłącznie sprawa takiego klanu. |
||
|
|
|||
11:26, 17 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 25 Dołączył: 8-01-2004 Skąd: Lublyn Nr użytkownika: 1064 |
Ogolnie rzecz biorac CL powinien sklajac caly klan tak, aby wszystko jako tako sie krecilo.
Nie musi byc jak w zegarku ale .... porzadek musi byc CL powinien nadzrowac to co sie dzieje w klanie i myslec. Tak jak juz ktos wspomnial nie powinien nikomu matkowac, gdyz do zlobkow raczej juz nie zachadzamy Nie wszystko mozna zwalic na CL, gdyż klan = wszyscy czlonkowie i wszyscy odpowiadaja za porazkii niedociagniecia, a napewno powinii czynnie brac udzial we wszelkich dyskusjach dotyczacych klanu Pozdrowienia od Blitztragera |
|
|
|
11:44, 17 01 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 17-01-2004 Nr użytkownika: 1116 |
cze!
jestem Cl'em klanu =NBK= i mam 23 lata. jedyne co chcialem powiedziec to, ze prowadzenie klanu nie nalezy do rzeczy prostych, samej organizacji dziennie poswiecam 2-3h dziennie i najwiekszym problemem z jakim sie spotkalem to wyeliminowac ffa na meczu! Nie pomagaja ani taktyki ani mecze. Okazalo sie nawet ze zebranie kasy na server nie jest takim problemem jak to. Co do wieku to zgadzam sie z opinia ze wiekszosc 15 latkow nie nadaje sie do powaznego klanu poniewaz to oni wprowadzaja najwiekszy chaos w klanie (klutnie, strzelanie do swoich itp). |
|
|
|
15:46, 17 01 2004
|
|
|
ave!
chyba wykrakałem tym tematem. wrobili mnie w klanie w prowadzenie trenów i już wiem co to znaczy użerać się z ludzmi przez net. a co do młodzieży mam w klanie kolesi koło 25 którzy podchodzą nieco niepoważnie i chłopaczka koło 16 z którym naprawdę można się dogadać i facet CHCE. wiek nie jest warukiem poważnego podejścia do sprawy. raczej psycha, równowaga między poważnym podejsściem a zabawą. pozdro |
|
|
|
13:34, 18 01 2004
|
|||
|
My, młodzi, mamy inne perspektywy,ot co
Ja nie rozumiem tego...nie spotkałem się z niczym takim. Ale widzisz- ja mam 15 lat i piszę kłótnie przez "ó",a Ty przez "u"... |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |