18:23, 3 02 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 24 Dołączył: 9-12-2003 Nr użytkownika: 874 |
Wiem, ze byly juz tematy o expie, o najgłupszych akcjach, ale chyba o najlepszych akcjach jeszcze nie bylo.
Własnie tu możecie sie pochwalić swoimi najlepszymi dokonaniami w et, może kiedys zabiliscie w efektowny sposob spora ilosc graczy ( byle nie poczatkujacych ) , albo dokonaliscie rzeczy nie możliwych itp. Jestem ciekaw do czego jest możliwy gracz i jak bardzo można ownowac w naszej ulubionej grze. Zaznaczam, ze licze na szczere wypowiedzi bo tylko takie maja jakis sens, chociaż ze zmyslonych przynajmniej bede mogl sie posmiac. Aha no i nie chwalcie sie akcjami podchodzacymi pod spawnkilling bo wiadomo ze takie są zbyt latwe i moim zdaniem nie daja zadnej satysfakcji. Aha no i jeszcze napiszcie jakim stylem gracie np. na Rambo, McGuyvera albo moze nawet Batmana. Swoją droga widzialem ostatnio jednego admina, który na swoim serwie zrobil sobie name Batman i rzeczywiscie skakal chlopak na pol mapy, a mozliwe to bylo ze wzgledu na shrub mod. Jednak takie mozliwosci mial tylko on. Bardzo smiesznie to wygladalo gdy ktos probowal do niego strzelac, bo zaraz uciekal na drugi koniec mapy. Również czesto nie mogl wyladowac poprostu sie roztrzaskiwal. Mam oczywisice demka wiec jak bedzie jakies wieksze zainteresowanie to moge je walnac gdzies na serwer do sciagniecia. Byłbym zapomnial nawet sam sie revajwowal, jak sie nie dobilo to trzeba bylo z nim walczyc kilka razy. Normalnie jakby gosciu nie gral wtedy z flamem lub panzerem to bylby bogiem, jak na admina przystalo |
|
|
|
![]() |
21:44, 3 02 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 132 Dołączył: 8-10-2003 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 411 |
nie bardzo sie z tym zgadzam:D w rtcw skosilem 11 aliantow na biczu z flamera:] w bunkrze, a moj rekord granatu to 8 fragow na tej samej mapce:D a takie spoza spawni killingu to sam obronilem south gun na oazie (zabilem 5 gostkow (1 na minie:]) ale to bylo dawno (i nieprawda << zart:D) duzo bylo takich akcji np na jednym magazyku z mp-40 6 osob (11 hs jesli dobrze policzylem:D) |
||
|
|
|||
7:48, 4 02 2004
|
|||
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
no wiadomo. tu można by naprawdę podyskutować. twój 'spawnkilling' - jak go nazywasz - często wygląda tak, że na 8 postaci w teamie kluczową rolę odgrywają tak naprawdę 3-4 postacie a reszta nie ma wpływu na kampe bo ratio k/d ma ciągle takie same. nie rozumiem dlaczego będąc po stronie zamkniętych w respie ludzie (być może twojego pokroju) pultają się o cokolwiek, mają kupe pretensji i rzucają irytujące teksty, zaś będąc po tej silniejszej stronie spamują chata tekstami typu: dobrze wam tak - przecież to ci sami ludzie (lol?). nie wiem jak tobie, pewnie dlatego, że nie wiem kim jesteś ale mi sprawia maksymalną satysfakcje zamykanie małointeligentnych i małosprytnych ludzi w respie. lubię patrzeć jak sapią i podobają mi się voty (szfula, map restart, etc). chociaż to, że ktoś kampi twojego respa i nie możesz z niego wyjść nie zawsze musi świadczyć o ogólnej łomności twojego teamu, czy samego ciebie. czasami trafia się przeciwnik na tyle zgrany, że naprawdę ciężko go przejść. tak czy inaczej na każdej mapie da się wyzwolić z takiej kampy - trzeba chwilę pomyśleć...w tym właśnie kontekście chciałem powiedzieć, że nic mnie tak nie niszczy jak kasowanie przez 25 minut ludzi z allies, którzy ukradli czołg ale nie dają rady wyjść z respa i żaden nie wpadnie na pomysł żeby go zmienić :S takich przypadków jest multum...ale odpuszczę sobie bo - jak sądzę - zaraz ktoś mi powie, że robię z siebie uberetplayera. no nic... najbardziej jestem dumny z masowego kampienia respawnów ffa. dziękuje za uwagę, bye |
||
|
|
|||
8:42, 4 02 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 26 Dołączył: 13-12-2003 Skąd: Ruda Śląska Nr użytkownika: 891 |
Hmmm... taka akcja: Kumpel (eng) i ja (med) na Oasis 5 min przed końcem, allianci.
Obydwaj przeskoczyliśmy za tym samym razem przez ściane old-city. Kumpel przodem i kośił miny (chyba z 5) a ja go szczykawką |
|
|
|
10:56, 4 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 236 Dołączył: 2-11-2003 Nr użytkownika: 652 |
Ja na Oasis, będąc aliantami, przepłynąłem kanałem do dział mimo że dopiero naprawiłem pompę
|
|
|
|
12:44, 4 02 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 114 Dołączył: 18-11-2003 Skąd: Javorzno+Krakov Nr użytkownika: 764 |
WitamM!!
Valkir - IMO czit Ja najbardziej jestem dumny z mojej snajperki, gdy mam ping max 30. Najbardziej utkwiła mi w pamięci akcja w której będąc Axis broniłem flagi oasis, flaga została zajęta, i po respie Allies próbowali podłożyć dynamit pod murek. Ściągnąłem 2 Engów i jednego Meda, po czym odebrałem flagę. Bolek pamięta do dobrze, demka nie mam:( Ale ogólnie rzecz biorąc, to najlepiej mi się gra snajperem jak mam niziutki ping (rzdko). Wtedy jestem dumny z każdego strzału. A kampienie respa ... Gdyby nie było respawnshielda, to moglibyśmy mówić o spawnkillu. Nie wiem, czy grałeś w Q3, ale na grze typu instagib rail, podstawową taktyką jest spawnkill. Pojawiasz się i dostajesz railem w czoło - to jest spawnkill. NIE MOŻESZ SIĘ RUSZYĆ! Przez 1 sek się materializujesz w respie, i ten czas jest wystarzający, żeby przeciwnik namierzył cię i oddał strzał. Jak koleś jest dobry - 10:0. W ET nie ma czegoś takiego jak spawnkilling! Masz przez 2-3 sek (na niektórych serwach nawet więcej)tarczę nad głową, i ten czas wystarczy, żeby cała drużyna się rozbiegła we wszystkich kierunkach. Jeżeli nie byłoby tej śmiesznej tarczy, to jeden gościu z PFem trzymałby w respie ludzi przez nieskończenie długi czas (albo póki się mu ammo nie skończy). Więc proszę, zakończcie temat "Spawnkillingu" Pozdrawiam |
|
|
|
16:50, 4 02 2004
|
|||||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 24 Dołączył: 9-12-2003 Nr użytkownika: 874 |
Chodzilo mi raczej o akcje podchodzace pod spawnkilling, a nie sam spawnkilling to po pierwsze, tzn. ze to wlasnie ze spawna wychodzi najczesciej najwiecej ludzi i nie ma sie czym chwalic, ze sie pfem zdjelo caly team, ktory beztrosko szedl walczyc. Co innego zdjac caly team w innym miejscu to juz jest chyba bardziej satysfakcjonujace. Oczywiscie imo samym zamykaniem w respie mozna sie chwalic jesli to byli jacys dobrzy gracze, a teamy wyrownane. To jest chyba oczywiste no nie. Ot chocby "gralismy tu (serwer na poziomie) i
z kumplami z klanu "xyz", zamknelismy w spawnie "xwz" (nazwa dobrego klanu)" wtedy nie pozostaje mi nic innego jak pogratulowac sprytu i umiejetnosci. Co do q3 i teori o nieistnieniu spawnkillingu to doswiadczylem obu na wlasnej skorze wiec tak jak mamy q3 to mamy spawnkilling. Takie mapy jak goldrush i sytuacja gdy axis maja jeden resp i nie moga dojsc do np. barierki pierwszej sa idealnym tego przykladem. Bo taki axisowiec chce wyjsc ze spawna a tu z jednej strony i z drugiej czaja sie goscie z pf z artami a kazde wychylenie sie konczy sie oberwaniem po kasku, malo tego wszedzie sa miny, wiec co to jest jak nie spawnkilling czy tez zamykanie w respie jak to ladnie powiedzial dankan tylko ze innymi slowy. Ja tu nie oceniam czy to jest dobre czy zle tylko nie chce zeby mi tu ktos pisal ze zdjal caly spawn podkladajac miny ( to samo sie tyczy pfa czy artow, nalotow ) na respie bo tak to kazdy potrafi (goldrush sie klania), co innego gdy zaatakowali miejsce ktore nie sa jedynymi wyjsciami wroga ze spawna.
Dokładnie skonczmy o tym mowic, swoja droga dziwne ze sie do tego przyczepiles dankan ze niby ownujac spawn poczatkujacych czy tez
doznajesz jakis spazmow i masz z tego satysfakcje lol. Sam sobie odpowiedziales dlaczego nie warto sie tym chwalic. |
||||
|
|
|||||
17:09, 4 02 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Half ProPlay0r Postów: 33 Dołączył: 23-01-2004 Nr użytkownika: 1137 |
Mi raz (i w sumie przez przydadek
Kolo do mnie z daleka wali z pfa a ja przycelowalem, zasadzilem mu hsa (rakieta caly czas leciala do mnie - fajnie to wyglondalo |
|
|
|
17:54, 4 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 67 Dołączył: 27-10-2003 Nr użytkownika: 584 |
hmm duzo bylo takich sytuacji jak chocby 10 pod razd na 1 zyciu(medem na oazie) . Jedna z 2 moich najlepszych jest kampa na respa chyba kolo 25 zabilem z tego z 17 artami (oczywiscie na 1 zyciu). 2 taka niepowtarzalna było skampienie w bunkrze 7 naraz z pf (battery )nic w tym nadzwyczajnego ale wsrd tych 7 bylo 4 z cc i to bylo przyjemne
|
|
|
|
2:13, 5 02 2004
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
moim zdaniem kolejny topic z dupy, ale trzeba cos pisac na forum, wiec sie dorzuce. moja najwieksza akcja to zdjecie po pijaku 5 kolesi z helix jednym strzalem z pf. odleglosc byla dosyc spora. ja stalem przy spawnia axis na rail gunie, a oni na gorze tej wiezy niedaleko. puscilem w to miejsce odruchowo rakietke i jak sie okazalo bylo tam piec osob z helixa. 2 wchodzily chyba drabinka w tym czasie, wiec i je zgarnelem, w sumie 5 kills, one shot. czasami jak ktos mnie wk#!@i, gram w allies, nadchodzi rail gun biore wczesniej pf, zeby nabic sobie xp, a pozniej mortar. zazwyczaj za cos takiego wypieprzaja z servera, poniewaz zgarniecie 230 killow na jednej mapie jest po prostu chore. i jedna uwaga co do mortaru. gra sie nim tak jak fieldem, czyli jak najszybciej nabic sobie jak najwyzszy poziom, zeby rzucac jak najwiecej nalotow i artow. w wyzej opisywanym przypadku, czyli 230 killow, 4 poziom soldata plus asekuracja fielda zrobily swoje. to jest prawdziwy spawnkilling.
|
|
|
|
4:13, 5 02 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 220 Dołączył: 12-09-2003 Nr użytkownika: 210 |
ownage. biegniesz tylem, rzucasz arta, Bog wie co robisz. masz dwa wyjscia z respa. jezeli dasz sie zamknac w respie - noob team axis jako calosc (nie indywidualnie tylko jako grupa). i tu nie ma kogo winic :/ a a'propos tematu: sciagniecie kolesia z 6s z colta. kk thx bye |
||
|
|
|||
5:41, 5 02 2004
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
lmao? próbujesz nie być nubem wkręcając ludziom jakim to nikczemnym czynem jest dla ciebie zamykanie przeciwnika w respie? ...może tak naprawdę nigdy nie dałeś rady tego zrobić? ale masz rację. przy obecnym poziomie ffa, do którego - jak sądze / mniemam - łapiesz się przede wszystkim ty kampa na respa to nic szczególnego. po za tym etplayerzy dzielą się na trzy grupy:
- tych co lubią pobiegać "u cioci na imieninach" - tych co są mastahami ale nigdy ich nigdzie nie widać - tych których można spoktać tylko razem z dobrą wiarą ...z tego co tu próbujesz wyrzeźbić wnioskuje, że do trzeciej na bank się nie łapiesz - ale to żaden ból, spoko - kiedyś będziesz miał większe ratio niż 1:5 - buehehe na razie czule żegnam |
|
|
|
16:23, 5 02 2004
|
|||||
|
lol Ciekawa teoria ale zupelnie nie na temat, widze ze bede musial sie powtarzac
tylko usiluje powiedziec ze nie chce zeby ktos sie chwalil tym ze zdjal z pf caly team wychodzacy grzecznie ze spawna (w sytuacji gdy wcale nie jest zamkniety w nim), co innego akcja w ktorej zabiliscie pfem np 8 gostkow robiacych cos waznego i dzieki temu wygraliscie wazny mecz. Nikomu nie wkrecam ze spawnkilling jest nikczemny dankan za kogo uwazasz mnie to po pierwsze i za kogo uwazasz siebie? Wyjezdzasz do mnie z jakimis dziwnymi tekstami jakbym byl "obronca biednych skampowanych". Usiluje byc neutralny w stosunku do tego tzn. grac to co jest bez wzgledu na wszystko dawac z siebie maximum (jesli tylko mi sie chce) . Widze ze nawet juz moje ratio oceniasz chociaz wogole mnie nie znasz. Jednym slowem przyczepiles sie jak zep do psiego ogona i nie miej do mnie żadnych pretensji bo sam kontynuujesz temat spawnkillingu a prosilem o zakonczenie dyskusji o tym. Ja cie nie znam na serwerach praktycznie nie widuje, no a ty mnie nie mogles zobaczyc bo w et mam zupelnie inny nick. Nie jestem na tyle glupi zeby robic sobie wrogow w et a potem byc narażonym na dyskusje z nimi na forum lub odwrotnie. Chcialbym aby granie w et sprawialo mi jeszcze jakas przyjemnosc. Aha zapomniales jeszcze o jednej grupie tych co wyzywaja wszystkich od lam itp itd. Mam tylko nadzieje ze ty sie do niej nie zaliczasz. Bo inaczej tlumaczenie ci czegos nie ma sensu. Ale jazda... P.S. Dankan napisz jeszcze cos ciekawego bedzie fajnie, trafiles akurat na goscia ktory uwielbia sie klocic nawet jak nie ma racji, czyli zawsze i chetnie z toba podyskutuje jak nie masz nic innego do roboty tylko sie mnie czepiac |
||||
|
|
|||||
20:04, 5 02 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 48 Dołączył: 28-12-2003 Nr użytkownika: 993 |
Musze off-topic napisac.
Nie wiem, czy reszta sie z tym zgodzi, ale ja juz mam dosc czytania postow Dankana. Ja osobiscie nie mam nic do niego, specjalnie nic mi nie zrobil, ale mam juz dosc czytania postow obrazajacych inne osoby. Dankan, w prawie kazdym poscie wysmiewasz sie z kogos i pokazujesz jaki z Ciebie pro-player :C Nie mam zamiaru Cie obrazic, ale jedynie prosze, zebys moze zmienil ton swoich postow, bo to jest juz nudne, i jak dla mnie, kreujesz sobie wizerunek idioty :C No offence, ale musialem to napisac. |
|
|
|
20:25, 5 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 236 Dołączył: 2-11-2003 Nr użytkownika: 652 |
To nie był czit,Spajda
Dzisiaj na serwerze [1234] graliśmy battery. Ja ostatnimi czasy bawię się mortarem, tu nie zrobiłem wyjątku. Miałem masę killi,ale to nie jest coś niesamowitego. Najlepsze było to,że bardzo często zabijałem jednego gościa. Pierwszy strzał-zabity.Trzeci-ten sam zabity. I tak dalej i tak dalej. Był na mnie mocno zły |
|
|
|
23:58, 5 02 2004
|
|||||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 126 Dołączył: 8-10-2003 Nr użytkownika: 410 |
Po tej akcji stwierdzilem .. ze spajda iidze do allies
OFF topic A ja tam lubie dankana niech pisze co chce i ile chce lubie go za to ze mi pomagal x meisiecy temy z myszka problemy rozwiazac .. ogolnie to nie znam za dobrze ale lubie ... PS Kiedys mnie wnerwial spawnkilling ale po jakims czasie spoko jest .. latwiej wygrac mape jak kampia na respie .. zwlaszcza takiego fuela.. jak gacie same podchodza Oaza tak samo jak kampia bez asekuracji .. to latwo sie przesliznac i wywalic dzialo w kosmos ... najweselej jest jak po dynamite planted ... axiss dalej kampia Mortar rulez... szczegolnie na battery .. jak sie zasadzi allies kolo posta |
||||
|
|
|||||
10:53, 6 02 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 48 Dołączył: 28-12-2003 Nr użytkownika: 993 |
Lol, Bolek, dobrze wiesz, ze nie o to chodzi.
Ja tez generalnie lubie Dankana i nie mam nic przeciwko niemu, ale troche denerwujace jest to, ze prawie kazdym postem kogos obraza. Jego posty sa zazwyczaj dosc interesujace i sporo wnosza, ale bez tych zbednych dodatkow bylyby ciekawsze. Takie jest moje zdanie i o to go prosze. |
|
|
|
16:40, 6 02 2004
|
|||||||||
|
możliwe, nie powiem, że nie. 3/4 postów na tym forum jest nie na temat albo są małotreściwe. gdzieś w głębi siebie walcze próbując zaakceptować ten wylewny tryb pisania postów, które z czasem coraz gorzej się czyta (ot?)
marność nad marnościami i wszystko to marność - imho 3/5, mało wyrafinowane słownictwo, średnia koncepcja, płytkie teksty, mało przekonujące argumenty. widziałem lepsze pojazdy
no! u kolegi definitywnie lepiej - 4/5, niezwykle szczera wypowiedź w miarę objektywnie napisana, sensownie zbudowana, zachowany uprzejmy ton, ortografia good, interpunkcja good, stylistyka good.
dziękuje tak więc Panie mesje monsta killa masta Rezam i Pieprzę (R.I.P.) nubem owszem jesteś bo cała reszta, która zna tą "scenę" wie, że mr. di lubi sobie pogadać. btw. dlaczego widzisz obraźliwy ton w określeniu 'nub' ? ps. nic nie jestem tym, na co wygląda :S |
||||||||
|
|
|||||||||
17:00, 6 02 2004
|
|||
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
wczesniej nie interweniowalem, poniewaz chcialem zebyscie to zalatwili do konca. w sumie to topic jest z dupy, a jego tresc nie ma zwiazku z tematem. ciac, wyrzucac posty? nic nie zostanie, a nowych ciekawych wypowiedzi brak, wiec kolejny zamkniety topic. |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |