2:54, 11 03 2004
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
ostatnio zauwazylem, ze pojawilo sie sporo snajperow na najwyzszym poziomie. jednak nie wiem czy jest to wynik umiejetnosci czy tez dopalek. podobne sytuacje na zachodnich serwerach zdarzaja sie coraz czesciej. snajper konczy mape z 60 killami, gdzie wiekszosc strzalow to hs. postanowilem sobie pospektowac. mimo 1 levelu odrzut byl mocno zniwelowany, jednak na pytanie 'xxxxx - nice antyrecoil' pada odpowiedz 'stfu, i don't use it'. czy bez antyrecoila z 1 levelem coverta i przy ogolnie z!@#anej snajperce w et mozna spotkac 2 osoby strzelajace same hs ze snajpy w ciagu jednego tygodnia grajac na warzywniakach? oba przypadki dokladnie przeanalizowalem. pierszy 'bialy nick', ktory zabija kilka osob z k43 bez zooma. drugi z malo znanego klan rodem z francji. w obu przypadkach wyglada to jak strzelanie bez celowania, dosyc czesto zdarzaja sie pudla, ale reszta strzalow to hs. moze sie calkowicie myle albo jestem przewrazliwiony (pijackie omamy). jednak takich snajperow nie spotkalem od poczatkow mojej gry w et. oto jedno demko (drugie szlak trafil): http://www.12monkeys.piasta.pl/snajpa.zip. szczegolnie licze na pomoc ACA, poniewaz ten problem trapi mnie juz kilku dni.
|
|
|
|
![]() |
9:17, 11 03 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 157 Dołączył: 2-01-2004 Nr użytkownika: 1025 |
jesttakiskrypt ktory ulatwia strzelanie ze snajpy i to bardzo, ostatnio testowalismy go z Fastnickiem
i rzeczywiscie dziala, no ale niestety to zalezy od serverow bo na jednym kopie a na innym nie pozatym jak ktos gra znajperka dlugo to czemu nie? nic dziwnego ze ma skilla w snajperce |
|
|
|
9:29, 11 03 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 114 Dołączył: 18-11-2003 Skąd: Javorzno+Krakov Nr użytkownika: 764 |
Witam!
Dobrze Blink, że nie grałeś ze mną, bo pewnie dostałbym bana za czity:P Kto mnie zna, to zrozumie:P Możliwe jest zasadzenie 4 HSów biegnących przeciwników - kwestia wyćwiczenia. Poza tym koleś nie grał aż tak super jak ci się wydaje. Na 2 poziomie covera odrzut zmniejsza ci się o xx% (nie chce skłamać, ale znacznie), a na 4 levelu można wymiatać bez przeszkód ogniem prawie ciągłym (szczególnie na leżąco). Nie zauważyłem tutaj żadnego cheatu (ewentualnie zaryzykowałbym wallhacka). Nie wiem co pijesz że masz takie omamy, ale ogranicz spożycie :)))))))) POzdrawiam |
|
|
|
15:49, 11 03 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Każdy kto wie na czym polega działanie komend:
com_maxfps, wait, vstr, set, +lookdown, - lookdown, cl_pitchspeed wystarczy że troche pogłówkuje i może sobie samemu zbudować skrypt który powoduje praktycznie brak odrzutu po strzale ze snajperki czyli możliwość strzelania praktycznie ogniem ciągłym ! Co więcej za taki skrypt nie kopnie PB bo używa się w nim legalnych komend (z założeniem że minimalne com_maxfps będziemy mieć 41) Antyrecoil jest stare jak świat Tylko ze taki skrypt to nie ma nic wspólnego z hs-ami. Żeby je mieć za każdym razem to juz potrzeba aimbota |
|
|
|
17:57, 11 03 2004
|
|||||||||
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
widzialem ciebie w akcji i przy tych kolesiach najzwyczajniej wymiekasz. mam pytanie czy normalnym zjawiskiem jest uzywanie k43 na krotka odleglosc bez zooma i strzelanie headow? na tych demkach nie widzac tego dokladnie.
to chodzilo o cos innego. tak jak mowilem:
to daje troche do myslenia, poniewaz wygladalo to jakby ten niezwykly osobnik nie wiedzial czym jest antyrecoil, co wiec uwazal to chyba za cheaty. wiec mowie wtf i czekam na konkretna odpowiedz. szkoda , ze nie mam demka z tych akcji.
tak tylko, ze przez pol roku gry nie spotkalem takich osob. nagle w ciagu jednego tygodnia na warzywniakach spotykam sie z dosyc dziwnym zjawiskiem. |
||||||||
|
|
|||||||||
18:37, 11 03 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 18 Dołączył: 7-02-2004 Skąd: Wa-wa Nr użytkownika: 1233 |
Może koleś przećwiczył dokładnie odrzut i wykonuje myszką szybki ruch niwelujący? (nie śmiejcie sie ze mnie
ps. wiem że było ich dwóch |
|
|
|
18:41, 11 03 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 62 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 568 |
imo nie widac zooma na spekcie? Jak sie ma dobry ping to strzelanie hs'ów to żadna sztuka, szczególnie ze snajpy. A co do skryptów anti-recoil to bardzo prawdopodobne bo śmiesznie łatwo je napisać. |
||
|
|
|||
21:27, 11 03 2004
|
|||
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
...powiedzcie mi - jak to jest? conajmniej 20% z userów forum na to, czy na coś innego wypowiada się jak proplay0r, dla którego wszystko jest już "niczym" wielkim. jak ma się dobry ping strzelanie hsów to żadna sztuka, gra pfem jest dla noskilli, snajperka jest dla lamerów, itd. poważnie, powiedzcie mi - jak to jest? przecież np. ja nie widziałem 90% z was wszystkich przez 6 miechów grania w et na różnych serwerach. mało tego, gybym spotkał - pewnie z połowe z was - na jakimś serwerze okazałoby się, że kombinerek używacie do wymiany żarówek na oasis, minami zaliczacie hs'y, a xp zobywacie lojtem stojąc po 25 minut w respie. już kiedyś mnie to zastanawiało, a wtedy grałem na ffa nieporównywalnie więcej niż teraz. co jest? non toper fejczycie? w et? na forum? ... gdzie wy nabieracie takiego skilla? dlaczego na żadnym ffa go nie widać? kk, napisz mi taki śmiesznie łatwy skrypt i prześlij na [email protected] blink... mi też bardzo często zdarza sie mieć stosunek kill/hs oscylujący w granicach 1/1 - a ja wcale i w ogóle nie mam skilla w snajpieniu jednak się temu stosunkowi nie dziwie. np na takim battery, rozkładając się ze snajpą na jednym z kamieni albo dryfując na wodzie (!!!) śmigam sobie cross'em jak zmulony artysta-malarz po zmulonym obrazie na płótnie - celowo tak wyolbrzymiam ten fakt - nasze ffa jest na tak c@#!owym poziomie, że nie ma w tym nic dziwnego, ludzie zatrzymują się w miejscu na kilka sekund (np. pfy i lojci w bunkrze, medycy i snajperzy na górce), engowie biegają tylko PROSTO DO CELU, zero strejfów, zero movementu... a to w zupełności styka żeby siadł kill przez hs'a nawet na 0lvl. niemieckie ffa jest jeszcze gorsze, a o 50-60 slotowych serwerach boje się wspominać - ale to inna sprawa ncmt |
||
|
|
|||
22:35, 11 03 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 114 Dołączył: 18-11-2003 Skąd: Javorzno+Krakov Nr użytkownika: 764 |
Witam!
Dankan - napewno mnie nie widziałeś na FFA, gdyż grałem na ostro zapomnianym i niedostepnym dla świata zewnętrznego serwerze Jawnetu. I to sierpień/wrzesień. W październiku zacząłem klanowanie i na FFA się nie udzielam. Ostatnio na klanówce snajperka nam się bardzo przydała. Ściągnięcie fieldów z murków było bajeczną sprawą... Oczywiście mam niski skill (jak dla was) na "normalną" grę, ale snajpa nadal jest moją ulubioną bronią. POzdrawiam |
|
|
|
17:51, 12 03 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
Bez przesady paru się znajdzie zawsze. A co do zabawy w skrypty to już tak to jest z tym silnikiem ze niektórzy moga się takim czymś wspomóc. Świety dobrze zauważył że taki antyrecoil nie daje automatycznie headshotów ale fakt faktem że pomaga. Co do mnie to nie zauważyłem jakiś szczegolnie ciekawych przypadków strzelania ze sniperki. Może dlatego ze malo ostatnio gram |
||
|
|
|||
18:11, 12 03 2004
|
|||
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
jeżeli oddalisz się na battery możliwie jak najdalej od brzegu , aż do niewidzialnej granicy, która ma kształ " _/ " patrząc z pierwszego respa allies i " \_ " patrząc z drugiego respa allies, i zaczniesz dryfować na wodzie (trzymając non toper klawisz po którym masz zbindowany skok) bez problemu zauważysz, że dryfowanie jest bardzo schematyczne i składa się chyba z 2 albo trzech cykli. ucząć się na pamięc tego schematycznego ruchu namierzach ludzi w poziomie, delikatnie korygując w pionie ale tylko chwilo bo namierzać w pionie będzie ci efekt dryfowania... które raz podnosi cię do góry raz w dół, strzelasz dosłownie na ułamek sekund przed pojawieniem się postaci w zasięgu celownika trening czyni mistrza, hehe, więc trenuj |
||
|
|
|||
18:37, 12 03 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 25 Dołączył: 15-12-2003 Nr użytkownika: 917 |
No to dziwny temat sie pojawil bo ja jakos nie zauwazylem w przeciagu dluuuzgiego czasu naprawde dobrych snajperow no nie wiem moze ostatnio rzadko pogrywam ale no chyba przez 2 tygodnie nie pojawila sie armia super snajperow?
|
|
|
|
20:11, 12 03 2004
|
|||||||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 62 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 568 |
bije sie w pierś, nie chodziło mi o ogólne strzelanie hs, ale o snajperke - źle sie wyraziłem. Bo sam fakt że ktoś wali hs'y ze snajperki to nie powód żeby kogoś oskarżać o czity czy antirecoile. Ping 30 = prawie 0 latencji. Do tego troszke ćwiczeń i dobra myszka. Snajperka ma zoom, nie trzeba strafe'ować, nie musisz sie spieszyć. Gość sie na chwile zatrzymał - hs. Gość biegnie ale masz go na celowniku (ćwiczenia + zoom) - hs. Bynajmniej nie myśle że rozwaliłbym wszystkich i wszystko w ET, nie gram jak aimboter ale o grze troche wiem - a topiki są chyba po to żeby sie w nich wypowiadać.
|
||||||
|
|
|||||||
20:20, 12 03 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 78 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 18 |
omg jak zwykle 90% tego forum to sami wymiatacze :[ szkoda tylko ze na serwerach tego nie pokazujecie :[ poprostu ta scen olnycz
|
|
|
|
1:03, 13 03 2004
|
|||||
|
szczerze... nie rozumiem co masz na myśli, chociaż mam świadomość, że mówisz o mnie i o 599c, który jasno powiedział, że dla niego to praktycznie czarna magia, nic łatwego, nic co mógłby napisać w 5 minut. ty z kolei powiedziałeś, że takie skrypty są debilnie proste - zapraszam więc do kreatywnego działania - kiedy będę miał okazję na skrzynce ACA zobaczyć TWÓJ w pełni działający skrypt? z tego, co rozumiem - styka ci 30 minut na napisanie takiego skryptu...czekam. odbij z aluzjami od 599c bo nie można mu nic zarzucić.... nabija posty? a co mnie to? ch.uj wbijam, dla mnie nie ma to najmniejszego znaczenia czy w dyskusji udziela się koleś, który ma 400 postów czy 3 - dopóki ludzie wyrażają się w sposób, który można zaakceptować jest git... przeszkadza ci , że ludzie doganiają cie na liczniku? hy? nie sądze, w końcu nie jesteś warzywem - po prostu chciałeś zmienić temat, może nawet linie obrony...
jeszcze raz pytam... kiedy na skrzynce ACA zobaczę w pełni działający skrypt do antyrecoilu TWOJEGO AUTORSTWA napisany w śmiesznym tempie? |
||||
|
|
|||||
10:24, 13 03 2004
|
|
|
|
|
|
|
16:11, 13 03 2004
|
|
|
visorante.
napisałeś - ok...z tym, że to nie jest w pełni sprawny antyrecoil, bo wait są uzależnione od maxfps, tak samo jak mechanika odrzutu, przy niestabilnych fpsach wiat nie zawsze jest taki sam, a mechniczny odrzut jest różny. prosiłem cie o śmiesznie łatwy w pełni sprawny antyrecoil. |
|
|
|
16:34, 13 03 2004
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 25 Dołączył: 15-12-2003 Nr użytkownika: 917 |
No fakt zle spojrzalem wypada wiec powiedziec sorry |
||
|
|
|||
18:40, 13 03 2004
|
|
|
gdybym byl adminem chetnie rozdalbym bananki. swietne wypowiedzi typu: 'pojade ciebie nawet bez monitora'. szczegolnie rozsmieszyl mnie vis (oblukacje stronke ac - prof. miodek pewnie zwatpilby). pozdrowienia wszystkim uwazajacym sie za PRO.
|
|
|
|
12:55, 14 03 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Half ProPlay0r Postów: 17 Dołączył: 24-12-2003 Nr użytkownika: 972 |
a tam gadanie, strzelanie ze snipery jest banalnie proste i zadnymi skryptami sie nie musze posilkowac zeby zasadzac hs'y
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |