IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> art of self destruction =], Nkr ET movie
nkr
post 14:28, 4 09 2003
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 184

Witam, chcialbym napisac kilka slow na temat mojego movie i poprosic o uwagi na przyszlosc =], aby robic coraz lepsze filmiki. Przede wszystykim czesc pierwsza powstala w zwiazku z rozpoczeciem wakacji i mnostwem wolnego czasu. Nie szukalem duzo akcji, nie chcialem zrobic filma do znudzenia wypelnionego fragami tylko cos wiecej i mysle ze sie udalo. Czesc pierwsza juz dosc szeroko opisalem na starym boardzie hive, wiec nie ma sensu tu tego ponawiac.
Natomiast co do czesci drugiej, mialem na poczatku spory klopot, czy kontynuowac no i czy uda mi sie zrobic cos lepszego ( dlatego, ze sam w sumie nic nie umie smile.gif ). Pierwsze "clipy" zostaly nakrecone juz w lipcu, podobnie jak cala pierwsza czesc. Tamte skoki przez mur itp byly wtedy zupelna nowoscia, teraz po 2 miesiacach i etmoves2 moze sie wydawac czyms amatorskim, ale nie moja wina ze ten czas leci tak szybko smile.gif).
Mialem problem z muzyka, nie wiedzialem czy zrobic cos spokojnego czy moze jak w wiekszosci podlozyc metalowy kawalek i miec spokoj :>. Zrobilem jednak inaczej, dalem podklad, ktory wogole z klimatem WW2 nie ma nic wspolnego a jednak mysle, ze bardzo dobrze zgrywa sie z akcja.
No i fragi, fakt mogloby byc ich wiecej i lepszych, ale maja tylko na celu pokazanie ladnych headshotow i piekna gry biggrin.gif
Na poczatku caly movie mial byc zrobiony bez huda, bo w czesci pierwszej te napisy tak bardzo przeszkadzaly, pozniej jednak zadecydowalem ze warto zobaczyc kogo sie fraguje i ze sa to tylko demka z meczu CB Inter i kilku pl, wiec sa tam fragowani przedstawicieli sceny ET :> Dlatego tez czesc movie jest z hudem a czesc bez. No i planowalem takze te obrysowania wroga itp. Z czasem rowniez stwierdzilem, ze jest to zbyt pracochlonne. bo aby widz mogl zobaczyc przez 1sek obrysowanego wroga to musialem recznie wymalowac 25 klatek filmu smile.gif dlatego z tym zaprzestalem, moze wroce w czesci 3 ( jesli bedzie smile.gif narazie brak pomyslow i umiejetnosci )

Co do part 2 takie male info :
Video Codec : XVID bitrate 1850
Audio : Mp3
Czas trwania : 5:48
jak cos to wlazcie na #teampoison @quakenet i pytajcie smile.gif
czekam na opinie :C
no i ofkz link jak jeszcze ktos nie zauwazyl na stronie glownej : http://www.enemyterritory.pl/ftp/filmy/fin...estination2.avi

W razie problemow z kodekiem ( jesli ktos nie ma ohmy.gif ) to tu link bezposrednio : http://nic.dnsalias.com/XviD_Install.exe
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 9)
SCORPiON
post 16:46, 4 09 2003
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 69

thx za filmik jest CUL!!!

niezniechecaj sie trudna praca smile.gif

+Quote Post
Rajder
post 18:37, 4 09 2003
Post #3

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 162

ohmy.gif...
Dawno tak wypasionego filmy nie ogladalem ohmy.gif Poprostu cudo, jestem niedlugo na scenie et i musze poszukac pierwszej czesci happy.gif Efekty i zawartosc zatkaly mnie. Ten spokojny poczatek i druga polowa filmy, poprosty wspaniale wyrezyserowany.

EDIT:
Oj zapomnailem o muzyce, mimo ze nie wiaze sie z wwII to idealnie ja dopasowales happy.gif.

Gratuluje wspanialego filmu smile.gif

+Quote Post
d0kUs
post 18:39, 4 09 2003
Post #4

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 158

czekalismy na part 2 z niecierpilowoscia, no i teraz mamy: CUDO! ;}

+Quote Post
DjkZ
post 21:19, 4 09 2003
Post #5

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 40

Szybko ściągnąłem przez neo+. SUPER....i jeszcze raz SUPEER ogladaliśmy z żoną,dzieckiem i szwagrem...jednogłośnie SUPER... daj ściągnąć I część...
ps.Spoko stwórz jakąś fabułę.....typu szeregowca Rayna,może być w formie komiksu połączonego z animacją, ewentualnie pół żartem- pół serio na wesoło...
Koniecznie wyślij do producenta ET...

+Quote Post
/17/Aluu
post 9:58, 5 09 2003
Post #6

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 161

Mam takie 2 pytania moze ktos bedzie wiedzial smile.gif
W tym filmiku zostalo to uzyte w paru scenach.

Jak wylaczyc caly Hud gracza?

Jak pozbyc sie wszystkich komunikatow z ekranu?
Chodzi o komunikaty o smierci, zdobyciu jakiegos punktu itp.

+Quote Post
nkr
post 19:19, 5 09 2003
Post #7

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 184

cg_draw2d na 0
ofkz najpierw to zrobic w cfg, no i tylko na lokalu

+Quote Post
/17/Aluu
post 19:59, 5 09 2003
Post #8

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 161

Ok dzieki juz sprawdzilem i dziala smile.gif
BIG THX

+Quote Post
KiD
post 0:28, 6 09 2003
Post #9

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 26

Hejka NKR . Dwa slowa o filmiku :
Po pierwsze efekty specjalne zastosowane w nim sa naprawde niezle - totalnie nowa jakosc Frag movie
Widac ,ze wlozyles w to duzo pracy. Natomiast jezeli chodzi o tresc to nie bardzo potrafie polapac sie jakie byly twoje zamierzenia. Generalnie nie koncetrujesz sie bardziej na zadnym elemencie gry: ani trick jumpy ani super efekciarskie fragi. Po obejrzeniu filmiku mialem wrazenie jakbym siedzial na spekcie poisonow podczas klanowki. Nie wiem jaka byla idea przewodnia tego filmu ?
Jak dotad niedoscigniony jest dla mnie LrrrrrrR

Pozdrawiam

+Quote Post
FarSight
post 9:57, 6 09 2003
Post #10

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 92

QUOTE (KiD @ Sep 5 2003, 10:28 PM)
Hejka NKR . Dwa slowa o filmiku :
Po pierwsze efekty specjalne zastosowane w nim sa naprawde niezle - totalnie nowa jakosc Frag movie
Widac ,ze wlozyles w to duzo pracy. Natomiast jezeli chodzi o tresc to nie bardzo potrafie polapac sie jakie byly twoje zamierzenia. Generalnie nie koncetrujesz sie bardziej na zadnym elemencie gry: ani trick jumpy ani super efekciarskie fragi. Po obejrzeniu filmiku mialem wrazenie jakbym siedzial na spekcie poisonow podczas klanowki. Nie wiem jaka byla idea przewodnia tego filmu ?
Jak dotad niedoscigniony jest dla mnie LrrrrrrR

Pozdrawiam

Hmm czesciowo KiD powiedzial co mysle o part II .... mi osobiscie bardziej podoba sie part I .... II jest tak jakby pokazem twoich mozliwosci warsztatowych (ktore sa duze i cool etc biggrin.gif) ale film jako taki jest poplatany i nie przypad mi do gustu .... o ile czensc pierwsza byla o ET (niezle fragi ze szczegulnym polozeniem nacisku na Angela biggrin.gif, kilka jumpow i funny frags) to druga jakas taka imo omo niewiadomo biggrin.gif ..... zauwazylem pewna inspiracja (nie wiem czy zamiezona) filmem GMPO road to Quakecon (efekty) ..... ehh qrwa no imo potworze pierwsze zdanie bo sie jush zapetlam biggrin.gif ... "II jest tak jakby pokazem twoich mozliwosci warsztatowych (ktore sa duze i cool etc biggrin.gif) " ... nxt film prosze z wykozystaniem tych bajerkow ale jakis bardziej konkret z mysla przewodnia (co by nie mowic z fabula)

keep up good work

PS. Jestem troche dziwny ale lubie filmiki zrobione na cfg meczowych a nie defultach ... piekno niekturych fragow totalnie zanika na defaultach bo poprostu go nie widac lol biggrin.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi