6:45, 23 07 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 112 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 489 |
Z faktu ze nudzi mi sie w cholere a sa wakacje to postanowilem zrobic sobie frag movie (nie smiac sie k#!@a to ze moja myszka ssie a lacze jeszcze bardziej nie oznacza ze jestem totalna lama) tak wiec:
1 Co wolicie ogladac, fragi z : a) smg c) stabs :U d) lol akcje (tk, zmiazdzenie przez czolg, itp) e) all 2 Co lepsze jakos lub waga (wiadomo ze jak zrobie uber pro jakosciowy film to bedzie on duzo wazyl mi to osobiscie zwisa ile bedzie zajmowal ale sa inni z tak dennymi laczami jak moje a nie kazdy moze sobie dl na noc puscic) 3 (jezeli w pyt. 1 odpowiedziales e to mozesz na to odpowiedziec) Jak ma wygladac podzial filmu: a) wszystkie fragi mieszane (pf, smg itp) c) mieszanka odpowiedzi a i b 4 "Jakosc przeciwnika" (tzn czy klany pokazywane w filmie to dobre klany czy srednie wiadomo ze jak fraguje "elite" to lepiej to wyglada niz jak bym fragowal klan nieznany ale z drugiej strony na slabszym przeciwniku lepiej frag wyglada a) only skilled :U c) z smg skilled z pf all d) kazdy klan i kazda bronia moze byc To by bylo na tyle (jak cos mi wpadnie do glowy to zrobie edit) PS pisalem to o troche "poznej" godzinie wiec moze byc "troche" bykow :U PS2 co byscie nie pisali to i tak zrobie po swojemu ale zawsze lepiej wiedziec co kto lubie PS3 nudzilo mi sie wiec zrobilem taki topic z dupy i moze wyjdzie z tego fajny flejm i forum bedzie aktywniejsze |
|
|
|
![]() |
9:55, 23 07 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 505 Dołączył: 21-12-2003 Skąd: Toruń Nr użytkownika: 952 |
1. e
3. b 4. b Mło mi, że mógłem pomóc |
|
|
|
14:38, 23 07 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
Ja napisze to co ja lubie w frag-movie'kach
1. dobra jakosc (niewazne ile wazy) 2. przyzwoita dlugosc filmu (nie mniej niz 10 min - jak juz sciagam te 300+ mega to k#!@a oczekuje ze film bedzie na tyle dlugi zebym mial z tego jakas frajde) 3. nie wazne czy elita czy nie, mozesz jechac noskilli, ale wazne zeby byly to multikille, po 5ciu na 1 magazynku 4. jakies smieszne pr0 akcje typy zalatwiasz 3 ziomkow z knife'a pod rzad tez by sie przydaly... 5. w c@#! efektow graficznych.. granaty z roznych perspektyw, rifle lecace w zwolnionym tempie itp itd.... pracuj pracuj.. to przynajmniej bedzie co ogladac.. GL |
|
|
|
21:23, 23 07 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 135 Dołączył: 28-03-2004 Skąd: Z Domanic Nr użytkownika: 1621 |
Film ma być długi, z SMG i z klanami reprezentujący jakiś poziom
|
|
|
|
0:27, 24 07 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 6 Dołączył: 21-07-2004 Nr użytkownika: 2378 |
-ma być długi
jeśli wiem, że filmik który chce ściągnąć liczy 2-3 minuty, to go olewam -ma być dobrej jakości wolę ściągać go dłużej niż potem zastanawiać się co sie dzieje na ekrane wsłuc@#!ąc się w jakieś trzaski -podkład dzwiękowy to właśnie on w połączeniu z dynamicznym montażem potrafi sprawić, że nawet taka sobie gra wygląda bosko. Jako przykład masz np. film który jest do ściągnięcia z et.pl - ładne fragi, ale zdarza się, że przez 30 sekund widać jak koleś nic nie robi tylko łazi po planszy. -broń oczywiście najczęsciej używaną bronią jest smg,więc z niego będzie najłatwiej zdobyć coś ciekawego. Natomiast PF mi się tak średnio widzi :/ |
|
|
|
2:20, 24 07 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 356 Dołączył: 1-01-2004 Skąd: Biłgoraj Nr użytkownika: 1021 |
1. e
2. jakos (nie wazne ile mega) 3. b 4. b i wlasnie to co pisal anubis duzo efektow (PF, granade cam itp.) |
|
|
|
2:55, 24 07 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
imo a ja sie zapytam r4gn4ka :
- jakich progow uzywasz (bedziesz uzywal) - jakiego kodeka bedziesz uzywal... tak z ciekawosci... ja sam probuje zrobic maly frag-movie.. kolejny juz.. (moje poprzednie produkcje raczej nie nadawaly sie do publikacji ja aktualnie uzywam: - pjBMP2avi (przerabia pliki tga na aviki) - sony video vegas 5.0 - kodek xvid bitrate (dla tempow 3600, dla filmu 2700) uzywalem tez jeszcze adobe premiere.. ale jakos vegas mi lepiej podchodzi... |
|
|
|
3:26, 24 07 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 112 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 489 |
Napewno bede uzywal vagas 5 i fraps\virtual dub nie lubie sie bawic jakimis pr0 programami wiec wzielem te najmniej wymagajace :>
Co do dlugosci filmu, niemoge zrobic za dlugiego bo nie bede wpychal akcji na sile lub powtarzal jeden klan po kilka razy a wole postawic na jakosc fragow niz ich ilosc ( chyba ze mi sie nudzic bedzie to wtedy bede wiecej tego wpychal i robil z jakims efektem XD) Sprawa kodekow jest ciagle otwarta i niebardzo wiem ktorych uzyc (moze ktos jakis poleci ?:U) |
|
|
|
10:39, 25 07 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
oczywiście efekty, jakośc i muza
co do adobe 6 prof. nie kapuje tego programu :/ a sony r00x (trial version |
|
|
|
11:02, 25 07 2004
|
|||
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
polecam xdiv lub mpg4 (najlepszy przekladnik jakosc/wielkosc czyli w skrocie kompresja) jesli chodzi o obraz, natomiast dzwiek w formacie acc lub ostatecznie mp3. co do samego filmu: - smg (w szczegolnosci colt, ktory wyglada na filmikach wrecz za!@#iscie - wybaczcie za okreslenie) + granaty (bez miotly), do tego kilka akcji z puszka (arty sie nie nadaja do frag move), nozem ostatecznie pf (dobry multifrag). - jakies filtry sciemniajace ala kino noir (chodzi o gatunek filmow dla nieobeznanych) lub niska gamma i wysokie intensitivity (nie pamietam dokladnie) w samej grze. - dlugosc filmu nie moze byc wymuszona przez jakosc, jednak 8 minut to minimum. - z tego co pamietam kiedys pisales o wlasnym filmie z lekka muzyka klubowa lub sie myle. jednak radzilbym bardziej dynamiczne kawalki, osobiscie preferowalbym industrial/hardcore. |
||
|
|
|||
12:48, 25 07 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Zbanowany Postów: 14 Dołączył: 25-07-2004 Nr użytkownika: 2410 |
Film musi być z humorem. (jeden film był fajny jak wysadzali wysadzone działo na oasis)
|
|
|
|
16:08, 25 07 2004
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
[QUOTE=R4Gn4k,6:45, 23 07 2004] postanowilem zrobic sobie frag movie [/QUOTE]
[QUOTE=Jarek]Nie lubie fragemovie itp, itd[/QUOTE] to bylo walkowane setki razy: ZANIM NAPISZESZ POST ZAPOZNAJ SIE Z TOPICIEM (powinno byc z wykrzyknikiem). [QUOTE]Film musi być z humorem. (jeden film był fajny jak wysadzali wysadzone działo na oasis)[/QUOTE] proponuje obejrzenie komedi kategorii B najlepiej z murzynami (nie ma w tym nic rasistowskiego). frag move to z zamierzenia odpowiednik kinowego filmu sensacji, czyli przednia i szybka akcja. btw. znaczniki boarda cos sie psuja (jak zwykle). |
|
|
|
0:00, 26 07 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 112 Dołączył: 5-10-2003 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 385 |
Imho dobry frag movie może wszystkie rodzaje broni mieć, owszem fajnie jest widzieć jak gostek nożem 3 przeciwników rozwala ale bardziej liczy się chyba jakość fragów a nie to czym to jest zrobione. Jak gostek zabije granarem z Garanda 4 niemców to jest spox ale do filmika się za bardzo nie nadaje (no chyba, że zrobił to tak dziwnie czy niekonwencjonalnie, że się można pochwalić
|
|
|
|
5:10, 26 07 2004
|
|||
|
No ja mam takie lacze wiec teraz pomysl jaki bede mial upload ( a ze se na noc zawsze puszcze i czasu na upload nie strace takze film moze miec nawet 2gb :> [ale miec nie bedzie af kors |
||
|
|
|||
12:00, 29 08 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 295 Dołączył: 10-02-2004 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 1257 |
Hmmm topic lekko odswieżany. Być może R4gn4k już skonczył film, ale ja sie podziele co moim zdaniem powinien mieć dobry frag movie. Porownaniem niech bedzie film BiOGraphy*.
-Tempo akcji & muza: Otóż moim zdaniem tempo akcji powinno byc dostosowane do muzy, w BiOGraphy muza była genialna w moim odczuciu i idealnie pasowala do tempa calego filmu, mimo iż tego typu muzyki nie preferuje. Wiadomo jednak, ze we wszsytkie gusta nie trafi. -Config: Config nie musi byc wcale wy!@#any w kosmos, tu znow nawiazanie do BiOGraphy gdzie conf byl z dupy (sam mam lepszy na gownianym sprzecie), a to wcale nie przekreslalo filmu. -Efekty: Nastepna kwestia to efekty, oczywiscie jezeli sa dobrze zrobione to tylko + dla filmu - jak sprawa wyglada w BiOGraphy? Efektow nie było... co nie przeszkadzalo, by film sie podobał. Moim zdaniem zbyt duzo efektow moze zepsuc nawet za!@#iste fragi vide eXposed dignitasu w ktorym jak to Vistorante ujał "wiecej efektow niz fragow". ;x -Fragi: Co do fragow... to nie mam nic przeciwko pf'om, ani riflom, wszystko zalezy od okoliczosci, bo nawet 5 fragow z smg moze wygladac z dupy a 2 z rifla bardziej efektownie. Co do knife'a to oczywiscie popieram, =] koniecznie z tym dzwiekiem owcy czy co to jest. Jednak i tak najefktowniejsze sa fragi z colta/lugsa vise Proning Technology. * Czemu BiOGraphy? Otóż z jednej strony z dupy config, brak efektow, multifragow nie stwierdzono, a jednak mimo tych wad czesto z checia wracam do tego fragmovie. Być moze jest to sprawa genialnej dla mnie muzyki, swietnego tempa albo po prostu film jest b.dobry jako calosc. Porównujac BiOGraphy z tym co moim zdaniem powinien miec dobry fragmovie chcialem przekazac to, ze film nie musi miec wy!@#anego confa, full efektow rodem z 3dmaxa i minimum 5 fragow z smg. Imho najlepszym przykladem byl wlasnie BiOGraphy ktory zaprzecza temu wszsytkiemu a jest naprawde godnym polecenia filmem. Zainteresowanych filem BiO, odsyłam tutaj. |
|
|
|
21:02, 24 09 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 69 Dołączył: 12-08-2004 Skąd: New York Nr użytkownika: 2566 |
Film powinien mieć (ImO) :
-Dobrą muzykę. -Dobrą jakość. -Ładną oprawę graficzną. -Musi być ciekawy. -Mieć fragi z, najlepiej SMG. -Mieć kilka smiesznych scen jak np. 5 Teamkilli z puchy. -Powinny na nim być fragi najlepiej z jakimiś dobrymi clanami. -Długi ma być. -I ogólnie powinien być zaje.isty! |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |