IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Goldrush bez czołgu ?, wtf?
evil_lord
post 19:54, 26 09 2004
Post #1

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 952

Jest to pomysł Thora, za co mu dziękuję, choć nie wiem jaki tego będzie efekt....

Ciekawą rozmowę, przeradzającą się czasami w bezsensowny ”flejm”, możemy przeczytać na forum baniego, twórcy etpro. Otóż planuje on usunięcie czołgu z bardzo grywanej i lubianej przez wielu graczy, mapie Goldrush. Oprócz tego zamierza on zlikwidować wszystkie bariery ( zarówno Truck, jak i Tank), a ciężarówka będzie pełniła taką rolę, jaką pełni na Radarze. Command Post allies zostanie przeniesiony w pobliże mostku, a dokładniej w okolice mg42. Również spawn axis ulegnie zmianie. Jedynym ciekawym rozwiązaniem jest możliwość wysadzenia wejścia do banku dynamitem, choć jest to logiczne rozwiązanie, gdy na mapie nie ma czołgu. Według baniego ma to przyspieszyć tempo gry, jaki i atrakcyjność spotkań… Autor zastanawia się także nad wprowadzeniem podobnych zmian na Fuel Dump. Czy te zmiany wyjdą nam, graczom Enemy Territory na dobre? Nie wiem, ale moim zdaniem to już nie będzie ten sam, szybki i grywalny Goldrush

Co wy sądzicie o nowym grushu? Czy nie jest, jak to ktoś napisał w komentarzacch, coraz większy powrót do RTCW? Taka mapa straci na pewno na grywalności. Zobaczymy, ale jestem na nie ( jako Goldrush 2 tak, ale nie jako zamiana)....
Go to the top of the page

+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
InHuS
post 21:22, 26 09 2004
Post #2

Schutze

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 2597

Jestem 10x na nie, po co zmieniac cos co jest dobre i lubiane!? mad.gif fakt, no chyba że nazwią ten wydziw gr2. IMO to coraz bardziej będzie przypominać radar (którego nie cierpie). lol już widze co będzie się działo na ffa, w axis same medy tongue.gif, aczkolwiek w rywalizacji klanowej mogło by być ciekawie.

PS. BANI won od golda!!!!!!!!!!!!!!!!, jak tak dalej pójdzie to niedługo na railu usunie kolejke, a na oazie old city wall biggrin.gif

+Quote Post
Thoro
post 21:58, 26 09 2004
Post #3

Major
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 519

CYTAT (InHuS @ 20:22, 26 09 2004)
lol już widze co będzie się działo na ffa, w axis same medy tongue.gif

Bani nie chce robic tego na potrzeby ffa, tylko zeby poprawic grywalnosc na klanowkach, wiec jest to z dupy argument. Zreszta na polowie serwerow publicznych z kampaniami na battery wciaz nie mozna wysadzic tylnych drzwi, a na fuelu nie ma respa, wiec nie masz sie co martwic.

Wczoraj jak przeczytalem o tym, stwierdzilem, ze jest to pomysl beznadziejny, bo gold jaki jest taki jest, ale po przyspieszeniu czolgu jakos idzie. Po zastanowieniu jednak stwierdzilem, ze pomysl jest calkiem ciekawy. Mapa troszke mi przypomina village z rtcw. Dzieki zmianie respawnow, kradziez zlota bedzie rzecza duzo latwiejsza, zas doniesienie ich do ciezarowki o wiele trudniejsze i bardziej ekscytujace. Jednak po tych zmianach bedzie to imo zupelnie nowa mapa. Mimo ze topografia bedzie taka sama, cala akcja bedzie toczyla sie na zupelnie innych zasadach, co oczywiscie wiaze sie z calkowita zmiana taktyk. Mimo tego mapka moze byc naprawde ciekawa.

Reasumujac uwazam, ze powinna powstac nowa wersja mapy, jako goldrush 2, a do klanowek byly dopuszczone obie mapy, poniewaz jak juz pisalem wyzej bedzie to zupelnie inna mapa mimo takiej samej topografii.

+Quote Post
tranx-san
post 22:16, 26 09 2004
Post #4

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

jak dla mnie musialby to byc zupelnie inny gold, nazwijcie to jak chcecie gold by bani czy gold 2... nie warto chyba kasowac starego dobrego goldrusha bo jest w miare grywalny, a grywalnych mapo jest naprawde niewiele...

Nowe usprawnienia golda spowodowaly ze przy rownych teamach gra praktycznie zaczyna sie od ostrej kapmy po zdobyciu czolgu az do dojechania do zlota i pewno dlatego bani chce tak wlasnie zmodyfikowac golda...

Jezeli to pomysl na nowa mape jestem za, jezeli to tylko pomysl nad zmianami w starym goldzie to nie.

Praktycznie na nowym goldzie przy 5 minach w obronie nie bedzie sie gralo na enga bo nawet jak druzyna przeciwna nam podlozy pod bank to zawsze ktos zdarzy sie na chwile na enga zmienic i rozbroic dyna.

Nie wiem to moje subiektywne zdanie, ale wiekszosc z tych zmian (ograniczenie roli min i rifli co idzie z tym ze ogranicza sie gre engami + praktycznie zerowa przydatnosc coverta i zmiany w soldierze gdzie pf jest juz raczej zbedny) sprowadza nam gre na nowa plaszczyzne... z et robi sie na sile rtcw.

Rozmawialem z wieloma graczami, ktorzy mowili ze im et nie podchodzi i chocby nie wiem jakie zmiany byly i tak sie raczej do et nie przekonaja... A wszystki idzie w tym kierunku.. zrobic z et pure smg game gdzie podczas klanowek gra sie 5 medow + 1 fo (zeby bylo ammo)

To jest pomysl na nowa mape, zostawcie mi starego dobrego golda w spokoju, zrobcie nowego a moze wejdzie on w "kanon map" jak wszedl supplydepot

+Quote Post
falubaz
post 23:08, 26 09 2004
Post #5

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

a nie po prostu przyspieszyc czolg, usunac bariery i trucka, oraz zmiejszyc do 10-15 sek. spawna? z tym przyspieszeniem to nie jest nowy pomysl, pozory zachowane ale jednak nie to co bylo i dynamiczniejsze

wiadomo pomysly na for baniego, ale...

CYTAT
jak dla mnie musialby to byc zupelnie inny gold, nazwijcie to jak chcecie gold by bani czy gold 2... nie warto chyba kasowac starego dobrego goldrusha bo jest w miare grywalny, a grywalnych mapo jest naprawde niewiele...

dokladnie.

imo custom gold

+Quote Post
blacktyger
post 9:35, 27 09 2004
Post #6

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

można takie cuś wykombinować, puścić na pabliki i zobaczyć jak bedzie, posłuchać komentarzy a nastepnie w razie powodzenia DODAĆ (nie zamienić za tamtego golda) taką mapke, acz kolwiek myślę iż mimo wszystko byłyby one do siebie zbyt podobne, by grać np. dwie na raz (choć czasami się gra 2 te same mapki ....) zresztą trzeba coś kombinowac, tylko to przedłuży żywotność et

+Quote Post
R383L!4N7
post 13:55, 27 09 2004
Post #7

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2578

jestem na tak tylko pod 1 warunkiem - że goldrush stary zostanie

+Quote Post
nazz
post 15:42, 27 09 2004
Post #8

Schutze

Nr użytkownika: 2771

Według mnie pomysł na zmienienie goldrusha to głupota. Dlaczego. Ano do Goldrasha przyzwyczailiśmy się takim jakim był, jest i (oby) będzie. Z ciekawości sam popytałem ludzi co na ten temat sądzą.... Nikt nie opowiedział się za.

CYTAT
Bani nie chce robic tego na potrzeby ffa, tylko zeby poprawic grywalnosc na klanowkach, wiec jest to z dupy argument.

Grywalność Goldrusha na klanówkach ? A czy ona jest zła, że należy ją poprawić. Nie wiem czy bani dostał tysiąc maili z prośbą o poprawienie goldrusha... Jak mu się nudzi niech się zabierze za nowe mapy, a zostawi stare.

CYTAT

To prawda, pomysł na zrobienie Goldrusha 2 byłby bardzo ciekawy, do tego możliwość gry na dwóch innych (prawie) mapach była by całkeim dobrym i myślę, nikomu nie przeszkadzającym rozwiązaniem.... Może w ten sposób lepiej przyzwyczailibyśmy się do czegoś nowego.

Ktoś niedawno mi powiedział:
CYTAT
- A jak było z TC Base ?

TC Base to nowa mapa, a nie zmieniona więc nie ma się tu co rozwodzić. Na przykładzie TC Base - mapki, która się przyjęła - można by wywnioskować ot takie coś ww:

(...)pomysł na zrobienie Goldrusha 2 byłby bardzo ciekawy(..)Może w ten sposób lepiej przyzwyczailibyśmy się do czegoś nowego.(...)

===================================================

CYTAT
Czy bani naprawdę nie ma nic do roboty? Takiego wrażenia możemy doznać, przeglądając forum baniego. Po proponowanych zmianach na Goldrushu, tym razem bani, twórca etpro "zabiera się", za etpro competition mode. Niestety, nie wiem kto takich zmian potrzebuje, i po co zmianiać to, co jest już w miarę dobre...sad.gif W skrócie:

- brak akimbo (lub rozpoczynanie gry od razu z nim)

- limit żyć

- brak ”amortyzacji strzału” (mniej HP), poprzez strzał w hełm

- brak adrenaliny u medyka

- brak możliwośći ”auto-heal”

- oraz parę innych, mniej istotnych zmian.

Brak akimbo jeszcze bym przeżył.... Limit żyć... No musze przyznać, że to już zależy od tego jak bardzo chcemy żeby gra była realna. Jedno mnie wkurzyło:

CYTAT
- brak ”amortyzacji strzału” (mniej HP), poprzez strzał w hełm

Po takiej zmianie strzelanie w główkę nie będzie tak przyjemne, jeśli po trafieniu w kask i jeszcze jednym trafieniu przyciwnik zginie... Po co takie coś robić ? Jeśli już to w drugą stronę to odwrócić, bo w takim wypadku ludzie będą ginąć szybciej niż zwykle, a czekanie na respawna jak sie zapomni spacji (;p) nie jest przyjemne :]

===================================================

Podsumowując ten mój referacik (żeby nie powiedzieć wykład ;p) Te pomysły baniego, z całym dla niego szacunkiem nie są nam przydatne, a już napewno wzbudzą dużą kontrowersję wśród graczy - chyba - no właśnie - chyba - ,że się przyjmą....

Pozdro

+Quote Post
hiwer
post 19:18, 27 09 2004
Post #9

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2463

Moim zdaniem pomysł zupełnie nie trafiony sad.gif , ale zgadzam się z tranx-san'em, że może coś takiego być ale pod inną nazwą, gdyż w GoldRush czołg jest tak charakterystycznym elementem jak w Railgun pociąg.

Mówię nie, acz nie do końca, jeżeli będzie to zupełnie inna mapa to się zgadzam.

+Quote Post
tranx-san
post 2:26, 28 09 2004
Post #10

Major
Ikona Grupy

na temat golda sie wypowiedzialem...
ktos poruszyl temat nowych propozycji baniego... trzeba sie do nich ustosunkowac.

1. brak akimbo - lub dodanie ich na starcie...

- imo bezsens... przeciez w nowym etpro na cfg cb &rtcw.no nie mozna zdobyc 4tych poziomow... wiec o czym my tutaj rozmawiamy.. jak mozna zabrac cos czego juz nie ma... ?
- dodanie akimbo przy starcie - tez bezsens - z akimbo czasmi sie lepiej strzela niz z mp40 czy thompsona... dodajac na starcie amibo taki medyk ma 30 kul w magazynku mp40/thompsona + duzo naboi z akimbo co go czyni grozniejszym przeciwnikiem... nie bez powodu medzi na starcie zanim nabija 1wszy poziom LW maja tak malo ammo - ta zmiana spowoduje jedynie zwiekszenie ilosci rambo medow na ffa, bo cw to inna bajka

2. limit zyc

OMFG - wiadomo ze atakujac podczas cw czy cos najczesciej pierwsi gina engowie, bo to glownie oni wykonuja obj... taki eng bedzie mial powiedzmy 15 zyc - zginie 15 razy i co ? koniec gry dla niego ? pozniej atak ma wygladac 5 vs 6... az wreszcie dojdzie do atakow 1 vs 6 ?
poroniony pomysl... jak gram czasem ffa z maxlives to mnie k#!@ica strzela... moze odrazu wprowadzimy ze kazdy ma 1 zycie i bedziemy grali jak w csie 10 rund sw na mecz ?

3. brak amortyzacji strzalu

nie wiem dokladnie o co chodzi... 1 hs zabiera wiecej hp nawet gdy ma sie helm ? bani ty lepiej popraw te z!@#ane hitboxy a nie bawisz sie w jakies zdupy hcuj wie co...
Mozna to wprowadzic dla snajperki dla coverta nic wiecej... np 1 strzal zabiera 90 hp drugi juz zabija (w przypadku medow 110 hp)

4. brak adrenaliny u meda

next bezsens - jak mozna zdobyc 4 poziom na cw jak na cfg cb7rtcw.no mozna zdobyc maksymalnie 3ci ? Czy ktos widzial meda latajacego podczas cw z adrenalina ? ohmy.gif
Ja nie - na ffa to se bani moze takie cos wprowadzic, na kampoaniach 10 Map + xp save

5. brak mozliwosci "auto heal"

Wydaje mi sie ze medyk po cos ma to auto heal, zreszta zawsze zdarza go zabic, czy sie napakuje apteczkami po duelu niz czeka az mu sie samo hp odnowi...
Medyk ma auto heal bo na starcie ma malo ammo, cos za cos.. np eng ma mniej hp ale wiecej ammo+ 4 granaty
Nie wiem co ten bani kombinuje... niedlugo nie bedzie mozna sobie dawac apteczek tylko leczyc innych oO

Ogolnie pomysly baniego sa zdupy, jeszcze zrobienie drugiego golda cos ala radar rozumiem...
Na poczatku myslalem ze lobby rtcw namawia go do upodobnienia et do rtcw jednak teraz jak to widze, to chyba on chce nam wolfa zmienic w csa...

Wydaje mi sie ze baniemu poprostu sie nudzi.. zrobil ettv i nie ma juz co robic... moze zatrudnimy go przy budowie autostrad w Polsce.. przynajmniej na cos sie przyda...

Na szczescie to sa tylko pomysly, pomysly ktore raczej nie przejda... mam rowniez nadzieje ze jezeli bani wymysli sobie cos takiego i zrobi to, to zaden porzadny site zajmujacy sie rozgrywkami na skale europejska nie wprowadzi tego w zycie...

nowe etpro jest dobre.,.. jeszcze nalezaloby popracowac nad hitboxami i wyeliminowac rozne bugi... ale zeby posuwac sie tak daleko ? o nie :>

+Quote Post
JcHASmEtEk.pl
post 12:54, 28 09 2004
Post #11

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2582

Co temu gostkowi od!@#alo? Niech cos zrobi z fuelem to po!@#ana mapa tylko naloty snajperka i pf wyjdzie sie z mp40 to nie ma szans

+Quote Post
Thoro
post 14:03, 28 09 2004
Post #12

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

CYTAT (JcHASmEtEk.pl @ 11:54, 28 09 2004)
Co temu gostkowi od!@#alo? Niech cos zrobi z fuelem to po!@#ana mapa tylko naloty snajperka i pf wyjdzie sie z mp40 to nie ma szans

Jakbys przestal grac na etmain, zobaczylbys ze na fuelu juz zaszly zmiany, ktore wyraznie poprawilo grywalnosc na tej mapie i spokojnie mozna ustawic czas na 5 minut.

+Quote Post
tranx-san
post 17:03, 28 09 2004
Post #13

Major
Ikona Grupy

CYTAT (JcHASmEtEk.pl @ 10:54, 28 09 2004)

ohmy.gif

co wy macie do fuela.. po zmianach fuel jest fajna mapa i szczerze trudno jest zrobic fullholda przy wyrownanych teamach.

Jakies stereotypy czy co ? :E Czolg jedzie szybciej, jest dodatkow spawn w cp dzieki czemu nie trzeba za-(słowo na p)c przez pol mapy, fuel jest teraz grywalny jak nigdy.

tak tak, na ffa na etmain zawsze jest 50 fieldow i 100 covertow + kilkanascie pfow
tak samo jest tez z battery... po zmianach mapa mi sie podoba nie ma juz kampy na respa i czekania az covert sie przebierze, tylko idziemy podkladamy dyna zz tylu i cala filozofia obrony bunkra lezy w gruzach

+Quote Post
Swiety
post 10:20, 7 10 2004
Post #14

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

CYTAT (evil_lord @ 17:54, 26 09 2004)
Co wy sądzicie o nowym grushu? Czy nie jest, jak to ktoś napisał w komentarzacch, coraz większy powrót do RTCW? Taka mapa straci na pewno na grywalności. Zobaczymy, ale jestem na nie ( jako Goldrush 2 tak, ale nie jako zamiana)....

Jakie RTCW ? Przecież goldrush obojętnie czy obecny czy z ewentualnymi zmianami nie przypomina żadnej mapy z RTCW. O podobieństwie do RTCW decydują bronie, klasy, szybkostrzelność a tu chodzi o mapę.

CYTAT (InHuS)

Jestem 10x na nie, po co zmieniac cos co jest dobre i lubiane!? mad.gif fakt, no chyba że nazwią ten wydziw gr2. IMO to coraz bardziej będzie przypominać radar (którego nie cierpie).

Lepsze jest wrogiem dobrego. Po to zmieniać żeby było lepsze . Bardziej dynamiczne i szybsze takie jak radar, które jest jedną z lepszych map pod CW

+Quote Post
tranx-san
post 13:47, 7 10 2004
Post #15

Major
Ikona Grupy

CYTAT (Swiety @ 8:20, 7 10 2004)

Lepsze jest wrogiem dobrego. Po to zmieniać żeby było lepsze . Bardziej dynamiczne i szybsze takie jak radar, które jest jedną z lepszych map pod CW

Znaczy zgadzam sie ze swietym.. mozna by bylo chociaz potestowac tego nowego golda i zlookac czy sie zadomowi jak np supply...

btw co sadzicie o mapce Cathedral_b4.. dodanej w oc, cos ala radar.. dosyc szybka i ciekawa... na poczataku tez jak zobaczylem ta mape to wydawala sie zdupy.. teraz gra mi sie na niej fajnie...

Radara akurat nie lubie.. nie przez trawe, nie przez fpsy, poprostu nie nalezy do moich ulubionych smile.gif (moze dlatego ze nie umiem grac tej mapy ? :F)

Pomysl z goldem jest ciekawy.. niech wyjdzie jakas beta do testowania.. a pozniej grono ludzi powinno zadecydowac.. czy tak czy nie... i zy jak tak to czy beda tylko zmiany w goldzie czy poprostu dodatkowa mapa oparta na goldzie...

Jak narazie bani tylko rzuca pomysly i nie realizuje zadnego... czyli miesza...

+Quote Post
MoS*StiloMAN
post 21:34, 7 10 2004
Post #16

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1661

Qrde tak długo już są te mapy... Niech sobie wymyślają inne mapy, a nie zmieniają tych. BANI WYRAŹNIE DĄŻY DO ZNIESIENIA RÓŻNIC POMIEDZY ET A RTCW!!!! I to jest wqrwiające sad.gif

Po co zmieniać coś co już jest dobre? Po co ułatwiać zadanie aliantom??
Było wiele klanów i jeszcze więcej meczy... I sobie radzili... A bani wyskoczy, zmieni całe ET i co duzo ludzi po prostu przestanie w to grac sad.gif

Za niedługo może zmieni sie nazwa na Bani Territory ?? Ja piernicze za nic w świecie nie chce widzieć zmienionego goldrusha sad.gif Rozumiem poprawianie bugów, ale nie ingerowanie w grywalność... Splashdamage stworzyli cudo a bani to rozwala mad.gif

Ja jestem na nie. Najwyżej można by zrobić grush2 a nie zmieniać grush1 blink.gif

BTW:
CYTAT
TC Base to nowa mapa, a nie zmieniona więc nie ma się tu co rozwodzić. Na przykładzie TC Base - mapki, która się przyjęła

ehh nazz tc_base to stara jak świat mapa :/ gdybyś grał w rtcw to byś wiedział o tym :/

+Quote Post
Rafal_Pila
post 11:23, 11 10 2004
Post #17

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1319

Trochę screenów z nowej wersji mapki znajdziecie tutaj:

GoldRush #2 screenshots

+Quote Post
eInHeRjER_pL
post 11:45, 11 10 2004
Post #18

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 707

Tak sobie mysle i wydaje mi sie ze ludzie lubia golda nie za objectivy, czyli ze fajna mapka bo fajne zadania do zrobienia. Gold jest lubiany dlatego bo jest w scenerii miasta tak zreszta jak dosc dobre caen i venice. Dla przykladu malo osob lubi fuela czy radar mimo ze to dobre mapki ale sa na duzych przestrzeniach i nie ma w nich waskich uliczek gdzie sie najlepiej dueluje. Wiec niezaleznie od zmian w goldzie imho bedzie to dobra mapka a nawet jesli nie to chyba warto dac szanse i sprawdzic jak bedzie sie gralo a nie od razu wrzeszczec ze pomysl z dupy i wogole. A po screenach jeszcze bardziej jestem za. Fajnie bedzie sie gralo gdy w goldzie bedzie mozna wchodzic do niektorych budynkow.

+Quote Post
blacktyger
post 14:03, 17 10 2004
Post #19

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

hmm ta mpaka nie bedzie grywalna zdecydowanie, mimo iż czołg zostawili

+Quote Post
AdI-O
post 20:25, 17 10 2004
Post #20

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1724

Przeróbka na 6++. Dorobienie dodatkowych korytarzy dało nową drogę do zrobienia zadania. "Po co odbijać czołg: idź z drugiej strony i wbijaj przez drzwi tongue.gif "
Chociaż największe wrażenie robi dorobione piętro do banku.
Dobra mapa na ffa, zupełnie nieprzydatna na CW. Ale czego sie nie robi dla ludu.

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi